Säälittävää uutisnäkymistä

tatipensio - 31.10.2005 21.30 - web 

Optinet on keksinyt pitkästä aikaa säälittävimmän uutisnäkyvyystempauksen. He kovasti nyt selittävät taistelevansa vanhentuneita webbisivuja vastaan. Lupaavat jopa 50 kappaletta omia palvelupakettejaan vuodeksi sopiville sivustoille. Ja oikein yli 41000 euron arvoista tämä!

Tuostahan voi siis laskea, että yksi paketti maksaa yli 830 euroa. Ja mitäs sillä saa? Surkean, vakiomuotoista ulkoasua käyttävän sivuston, jonne voi tekstejä tunkea sitten ja jopa yhden kuvan sivulle. Hui. Tällaisiahan saa muualta ennemminkin 80 eurolla vuodessa, joten aika säälittävää on. Mutta eihän se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa.

Jos oikeasti olisivat huolissaan vanhentuneista sivuista, siihen olisi muitakin keinoja puuttua. Vaikkapa saada ihmiset ilmoittamaan vanhentuneita sivuja pitäville yrityksille tästä, tai vaikka voisivat tiputtaa hintojaan sellaiset 80 prosenttia, jotta olisivat järkevällä tasolla. Tai ihan mitä vain, mutta moinen itsetehostus ja hurjat 50 lisenssiä ei kyllä osoita mitään huolestumista mistään.

Vai aikovatko seuraavaksi huolestua virheellisestä koodista webissä? Heidän oma härpättimensäkin kun suoltaa virheellistä koodia. Kannattaa käyttää siis heidän palvelujaan.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Tarja ei aukene kaikille

tatipensio - 15.10.2005 16.06 - web 

Interactive Partners Finland on tuottanut presidenttimme sivut (odotan vielä vastausta onko itse sivutkin tehneet vai vain järjestelmän, sanamuoto sivuillaan oli epäselvä). Mainostavat hienona uutisena tätä vallan. Mutta mikä on lopputulos, luulisihan Tarjan haluavan sanomisensa kaikkien nähtäville?

Sivuille jos menee esimerkiksi mobiiliselaimella (vaikkapa Nokia 9500:n mukana tulevalla), sivu näyttäisi jatkuvan n. kuusi kertaa pidemmälle vaakasuunnassa kuin mitä ruutuun mahtuu. Sisältö silti on kerralla ruudussa. Mutta yritetäänpä päästä navigoimaan. Eipä onnistu. Miksei? Koska menu on pitänyt tehdä erittäin huonolla purkkaviritelmällä, joten se ei toimi mitenkään.

Tekstiselaimet eivät myöskään anna linkkeinä kuin kielen vaihdon. Tämä tarkoittaa siis sitä, että hakukoneetkaan eivät etusivua pidemmälle mene. Ja suuri osa näkövammaisista käyttää tekstiselaimia vastaavia ohjelmia, jotka puhuvat tai esittävät tekstin braille-koneella. Hekään eivät siis tätä sivua taida auki saada. Varmasti haluttua.

Näkee nyt vastaako hänen "toimistonsa" mitään palautteeseeni, on ärsyttävää että vieläkin toistaitoiset virittelijät tekevät täysin järjettömiä purkkaviritelmiä, eikä sivuja voi tehdä oikein. Ja siitä vielä maksetaan.

17.10.2005 - Presidentin toimistosta kerrottiin, että asiaa tutkitaan kunhan sivustoa uudistetaan kampanjan alkaessa. Kukaan muu ei ole kuulemma myöskään asiasta maininnut aiemmin.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu