Radioiden non-stop

tatipensio - 07.02.2008 17.29 - radio 

On se niin hienoa kun Radio Aaltokin on oppinut mitä non-stop tarkoittaa. Viime viikonloppuna tuli hieno jingle jossa sanottiin "nyt 12 kappaletta non-stop." No, tuli yksi kappale ja heti sen jälkeen joku neiti-ihminen selitti pari minuuttia tulevia ohjelmia ja muita. Sitten tuli seuraava kappale ja sen jälkeen sitten taas maininta tästä "12 kappaleen non-stopista" ja jotain muita jinglejä. Ja sitten taas kappale. Ja sitten taas kerrotaan mitä kappaleita on soinut ja mitä tulee soimaan jne.

Ihmetyttää mistä sanakirjasta ovat keksineet non-stopin tarkoittavan jotain tyyliin "kappaletta ei keskeytetä kesken mutta kappaleiden välissä voi höpistä vaikka puoli tuntia mutta keskeytyksiä musiikissa ei silti ole." Samanlaista käytöstä on kuulunut muillakin asemilla.

Haloo, radioasemat. Onko niin hienoa hehkuttaa non-stoppia vai miksi sitä pitää hokea? Ja miksei niitä kappaleita oikeasti voi soittaa ilman mitään muuta välissä? Minä kysyn vaan.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

YleX Aamu tympii taas

tatipensio - 10.05.2007 10.27 - radio 

Tänään meni yli YleX Aamun juontajien typeryydet niin lähetinpä vähän palautetta. Katsoo tuleeko mitään kommenttia, itse en tuota kuuntele ellei ole pakko (autossa työmatkalla mies kuuntelee monesti).


Aiemminkin jo kuunnellut älyvapaata höpinäänne mutta tänään meni Marjan jutut niin yli että pakko on laittaa palautetta.

Puhuitte vapaaehtoisista eläkevakuutuksista. Mikähän jatkuva mielenhäiriö saa ihmisen ihmettelemään miksi ELÄKEvakuutuksesta ei saa rahoja pois kuin vasta ELÄKKEELLÄ, tai muutama vuosi sitä ennen? Kai samalla logiikalla kotivakuutuksella pitäisi saada korvauksia autokolareista ja lemmikkivakuutuksen pitäisi korvata tulipalot?

Väittipä tyttönen myös että kun moisen ottaa, ei ole mitään mahdollisuuksia lopettaa säästämistä. Taas väärin. Senkun ilmoittaa ettei haluakaan maksaa niin siinä se. Itsellänikin on vakuutus johon maksan mitä haluan, milloin haluan. Jos en halua maksaa mitään vuosiin, en sitten maksa. Uskomatonta, eikö?

Myöskin tyttönen väitti osaavansa yhtä hyvin sijoittaa kuin ammattilaiset. Lyödäänkö veto? Laitapa kuules vuoden ajan 50 euroa kuussa vaikka kuvitteellisesti osakkeisiin, rahastoihin tai mihin haluatkin. Ja pyydäpä sitten 1-3 vuoden päästä selvitykset miltä tahansa eläkevakuutusyritykseltä miten meni. Voin lyödä vetoa että taitaa tulla vähän paremmat rahat ammattilaisilta.

Itse muuten sain ensimmäisten kolmen vuoden aikana tuplattua laittamani rahat. Hurjan huono tuotto, tiedän, pitäisihän sen tuplaantua joka kuukausi. Ja se MOTin "tutkimus" myöskin osoitti vain yhden asian: jos sinulla ei ole varaa laittaa rahaa säästöön, et myöskään juuri mitään saa. Mutta jos menet suunnitelman mukaan, raha kasvaa mukavasti vuosien saatossa. Eli mikä tässä oli ei-kannattavaa?

Ärsyttää oikeasti tuollaiset mukamastietävät ihmiset jotka kuuluttavat kuvitelmiaan ja harhaluulojaan maanlaajuisessa radiossa ja vaikuttavat ihmisten mielipiteisiin. Tietysti vastuu on kuulijallakin, mutta voisi nyt vähän käyttää päätään edes joskus. Surku vain että joka aamu Marjalta tulee ties mitä sammakoita pihalle, eikä Peltsikään pysty kaikkea korjaamaan.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

NRJ:n tutkimus

tatipensio - 04.01.2006 10.28 - radio 

Radio NRJ heitti viestillä ja pyysi osallistumaan tutkimukseen. Olipa aika ikävä osallistua kun "tutkimuksessa" oli jätetty kokonaan huomiotta monia radiokanavia. Miten kerron mitä kanavaa olen kuunnellut eniten kun Radio Sputnikia ei ole listalla enkä juuri muita kuuntele? Piti sitten valita jotain. NRJ ei varsinkaan kuulu vakiokamaan, en muista olenko kuunnellut sitä ainakaan vuoteen, edes vahingossa.

Lopussa kysyttiin haluaako vastata vielä viiteen lisäkysymykseen. Kysymyksissä kyseltiin iltapäivälähetysten musiikkipitoisuutta, hauskuutta jne. Vaihtoehtoina oli Uusi Kiss, Nova, NRJ, City ja YleX. Tietysti vastakkain oli laitettu nämä rasittavaa hittihömppää mukamas suoltavat (paitsi City vähän erilainen), mutta enpäs mitään noista pidä hauskana tai kuuntele mieluiten.

Kommentoi

Visual Radio floppasi lopullisesti?

symbiatch - 01.11.2005 12.01 - mobiili radio 

Nokia yritti hypettää Visual Radiota kovasti kun sen "keksi." Sivuston demo näyttää niin tylsältä, että itse en keksi miksi joku moista käyttäisi. Suomessa KissFM lähti mukaan hömppään, aluksi selitti toimivan vain Soneran asiakkailla (miksi ihmeessä?), myöhemmin muilla. Eipä vaan koskaan alkanut toimia muilla. Ja nyt ilmoittivat, että alkavat tutkia DVB-H -pohjaista korviketta tälle. Ei tarvitsisi kuluttajien maksaa operaattoreille tästä sitten.

Itse näen pari ongelmaa tässä: lisälaitteita (vai joko pian kaikissa on kameran lisäksi DVB-H? tuskin) tarvitaan, palveluntarjoaja tarvitsee kallista ilmatilaa sekä laatu. Jos sisältö tuotetaan ihan MPEGgaamalla tavaraa, tulos on järkyttävä. Vai onko DVB-H:ssa olevinaan joku muukin tapa lähettää tavaraa, en ainakaan ole vielä tästä tietoinen.

Selkeästi siis näyttäisi siltä, että vieläkin tarvittaisi järkevä systeemi (jos tälle kerran on markkinoita), itse jätin moisen kehittelyn kesken sekä kiireiden että sen pikku faktan takia, että Nokia ei suostu julkistamaan radioiden APIa. Tietenkään, koska muut tekisivät paremman radion. Ja sehän ei käy Nokialle. Asiaan voisi silti ehkä hieman paneutua ajan salliessa.

Kommentoi

Radio Sputnik

tatipensio - 23.03.2005 09.33 - radio 

Nyt vasta huomasin, että Radio Sputnik kuuluu Turussakin. Aina matkalla sinne (ei, en huvikseni sinne menisi) on kuuluvuus katkennut ja tullut vaihdettua kanavaa, vaikka sitä on jo vuoden lähetetty tuollakin päin. Ensi kerralla pitää kyllä katsoa että saa kuulumaan.

Radio Sputnik kuitenkin on paras radiokanava mitä olen löytänyt. Ei typeriä teinejä, ei typeriä juttuja, hyvää nykypoppia, jota ei välttämättä ostaisi, mutta työpäivästä tekee mukavan. Tuleehan samat biisit tietysti päivästä toiseen mutta jostain syystä melkein kaikki biisit ovat hyviä, joten se ei haittaa. Ei ole typeriä örisijöitä selittämässä kanavatunnuksia, ei naurettavia pällejä keksimässä tikusta asiaa, ei mitään. Vain hyvää ohjelmaa.

Pitänee kuitenkin sanoa etten ymmärrä venäjää vielä paljoakaan, joten voihan siellä jotain tyhmääkin olla, mutta päivisin ainakin hyvän musiikin osuus lähetysajasta on niin suuri ettei paljoa haittaisi. Muilla kanavilla ei tällaiseen olla päästy mitenkään. Saisivat ottaa oppia, vai olenkohan niin poikkeava ettei kannattaisi.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu