EU:ssa esitetään työpaikkatakuuta nuorille

tatipensio - 26.01.2006 13.58 - EU 

EU:ssa on esitetty työpaikkatakuuta nuorille. Koulusta valmistuneille pitäisi taata työpaikka jo puolen vuoden sisällä, myöhemmin jo sadan päivän sisällä. Nuorisotyöttömyys EU:ssa on keskimäärin 18,4 prosenttia, joten idea on hyvä. Mietityttää vain miten tämä toteutettaisi ja vaaditaanko koulutusta vastaavaa työtä? Suomessakin on tällä hetkellä tilanne, jossa valmistuu kortistoon jatkuvasti väkeä kun koulutuksen alkuvaiheessa ei tiedetä miten kehitys jatkuu. Osa koulutetaan kylläkin vaikka tiedetään ettei tarvetta ole.

Mielenkiinnolla seuraan miten käy ja mitkä ovat toimenpiteet joilla tämä hoituu. Estäisihän tämä paljon syrjäytymistä, mutta entäs ne jotka eivät halua tai voi käydä kouluja? Tai mille tasolle tämä laitetaan? Korkea-asteelle?

Kommentoi

Ranskalaisista vain harmia

tatipensio - 30.05.2005 09.22 - EU 

Ranskalaiset sitten äänestivät EU:n perustuslakia vastaan. On se kivaa että meillä on valistuneita kansalaisia, jotka käyttävät tätä äänestystä aseena muissa asioissa. Ainakin näin väitetään kovasti asian olevan, äänestyksessä ei haluttu estää EU:n perustuslakia vaan osoittaa tyytymättömyyttä muihin asioihin.

Tämähän on vallan fiksua. Ranskalaiset sotkevat miljoonien muiden elämiä vain omien pikkuasioidensa takia. Asioiden, joiden hoitamiseen on muut keinot. Mutta mikäpäs siinä, ranskalaiset ovat Euroopan tärkein kansa.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Hollannin demokratia

tatipensio - 18.04.2005 08.07 - EU uskonto 

Pari viikkoa sitten katsoin 60 Minutesin jakson, jossa puhuttiinn Theo van Goghin raa'asta murhasta Hollannissa. Hän ohjasi kiistellyn elokuvan Submission, jossa puututaan islamin hyväksymään naisen alistamiseen ja pahoinpitelyyn. Elokuvan kirjoittaja on kansanedustaja Hollannissa, entinen muslimi.

Eräs haastateltava sanoi jotain, joka sai minut miettimään vahvasti Hollantia yhtenä mahdollisena maana asua. Hän kertoi kuinka Hollannissa demokratia on tärkein, eikä minkään uskonnon pyhät kirjat tai muutkaan mene sen edelle. Näinhän sen pitäisikinn olla.

Meillä Suomessa on uskonnonvapaus, ihan lailla taattu. Mutta onko se samaa tasoa Hollannin kanssa? Ei todellakaan. Täällä uskonnonvapaus tarkoittaa pääasiassa "saat uskoa mihin haluat kunhan se ei eroa liikaa kristinuskosta eivätkä tapanne häiritse oikeassa uskossa olevia." Ja pelkästään valtionkirkon olemassaolo kertoo vahvasti tätä sanomaa.

Itse haluaisin asua maassa, jossa oikeasti voi kuka tahansa uskoa mihin tahansa, mutta myös kuka tahansa voi kritisoida toisen uskoa, pyhää kirjaa tai mitä tahansa. Suomessahan jumalanpilkasta voidaan vieläkin rankaista ja tietystikin ainoastaan tämän ainoan oikean kristityn jumalan. Ei väliä vaikka herjaat Brahmania, Vishnua, Buddhaa tai mitä tahansa. Ei se ketään haittaa. Mutta sanopa jotain pahaa Jeesuksesta tai ainoasta oikeasta jumalasta niin saat tuta lain voiman.

Eikö olisi aika jo puuttua tähän?

Kommentoi

Nokia jatkaa Microsoftin kiusaamista

symbiatch - 07.04.2005 09.26 - EU 

Nokia taitaa oikeasti pelätä Microsoftin tuloa puhelinmarkkinoille, vai miten muuten voi perustella halua saada EU valittamaan MS:lle kaikesta? Mediasoitin jo vaadittiin pois, vaikka Nokialla ei ole mitään tekemistä PCiden mediasoitinmarkkinoilla. Nyt sitten ollaan avoimesti mukana koalitiossa valittamassa kaikesta.

Milloinkohan nähdään päivä jolloin Nokialta vaaditaan tarpeeksi dokumentaatiota ja avoimet rajapinnat jotta voidaan tehdä korvaavia ohjelmistoja vakio-ohjelmille? Eipä kovin hyvin onnistu kalenterien ja muiden vaihtaminen omiin, siten että kaikki muut ohjelmat voisivat käyttää näitä tietoja ilman muutoksia. Silti tämä on täysin hyväksyttävää EUssa. Olisi oikeasti jo aika lähteä Nokiaa vastaan ja vaatia toimivia puhelimia ja avoimia rajapintoja. Symbiankin mainostaa järjestelmäänsä avoimena, eipä se siltä tunnu kun yrittää dokumentaatiota tavata ja keksiä miten asiat toimivat (tai yleensä eivät toimi).

Jos on kiinnostusta lähteä mukaan vaatimaan Nokialta avoimuutta, heitä postia!

Kommentoi

EU Microsoftin kimpussa, taas

symbiatch - 24.03.2005 08.59 - EU yhteiskunta 

Ensin EU vaati poistamaan Media Playerin. Sitten itkettiin nimestä. Nyt sitten valituksen aiheena on se, että jos Windowsissa ei ole Media Playeria, eivät jotkin videoleikkeet esimerkiksi Wordiin upotettuna toimi. Tämähän on ihan järkyttävää, pitäisihän siellä olla Media Player näitä soittamassa, vaikka se juuri käskettiin poistaa.

Osoittaa entistä paremmin miten typerää joukkoa EUssa on näitä asioita hoitamassa. Halutaan miljoonia rahaa ja vähän pörhistellä höyheniä jenkkilän suuntaan, mutta sitten ei saadakaan asiaa hoidettua kuntoon.

Kyllähän siihen Windowsiin voi kuka tahansa tehdä vastaavan mediasoittimen, samallahan sitä sitten saa ne videot Wordissakin näkymään. Kun kerran muut mediasoitinten tekijät kerran halusivat päästä paremmille markkinoille, siinähän se on. Eikö osata? Eikö kiinnosta? Mitähä?

Kommentoi

EU rahastaa Microsoftia

symbiatch - 01.02.2005 09.58 - EU IT-ala 

EU sai tahtonsa läpi, Microsoft maksaa sakot ja poistaa mediasoittimen Windowsista. Kaiken pitäisi siis olla täydellistä. Mutta ei sentään, elämmehän EUssa.

Nyt EU on ottanut hampaisiinsa Microsoftin kaavaileman nimen uudelle versiolle, Reduced Media Edition. Se ei kuulemma kelpaa, kun se antaa kuvan huonommasta versiosta, eikä kukaan halua moista ostaa. Yllätys! Eikö se ollut selvää alusta asti että kuluttaja kärsii, eikä halua mediasoitinta pois käyttöjärjestelmästä. Näköjään ei EUn virkamiehille.

Nyt sitten uhkaillaan uudella sakolla ja kuvitellaan sen auttavan. Huvittavinta koko hommassa on se, että suurimmat kuluttajakoneita tuottavat yritykset ovat jo pitkään toimittaneet koneiden mukana muitakin mediasoittimia kuin Windows Media Player, mutta tämä ei näköjään kelpaa. Ja lyödäänkö vetoa että laittavat vakioasennuksessa kuluttajille WMP:n kuten ennenkin. Joten mikä muuttui? EU sai rahaa turhien toimintojensa kattamiseen ja sai leikkiä jumalaa. Ja kuluttaja maksaa viulut. Näin sitä pitää, EU.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu