Joutsenlaulu

kebax - 16.12.2008 13.54 - bloggaus 

Aina tulee elämässä eteen paikka jolloin on vaihdettava suuntaa tai mentävä eteenpäin. Allekirjoittaneen jutuille tulee nyt stoppi tässä yhteisössä. Aika aikansa kutakin, mukava paikkahan tämä on ollut ja alustan tarjoajalle suurkiitos siitä että kirjoitelmani ovat saanee täällä majailla.

Höpinöitteni julkaisemista en ole lopettamassa, ainakaan kokonaan. Uusi blogini majailee osoitteessa: blog.kebaxhouse.net/

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Musiikki soi, kalkkuna hautuu

jouni - 20.12.2007 20.19 - bloggaus 

Laitanpa blogin alulle. Radiohead soi, kalkkunapihvit hautuvat keittiössä, ulkona ihmiset kärräävät jouluostoksiaan autoihin. Suhteellisen vapaata aikaa näyttäisi olevan ensi vuoden alkuun saakka, kun palkkatyöt on tältä vuodelta tehty. Osa mielessä olleista asioista on tullut syksyn aikana purettua teksteinä ja kuvina, mutta paljon ajatuksia ja tekemisä on jäänyt tallentamatta ylös. Tämä uusi blogi on yritys saada jotakin elämänvirrasta tarkasteltavaan muotoon.

Kommentoi

I'm single, bilingual...

symbiatch - 15.10.2007 17.35 - bloggaus 

No ei ihan. Jälkimmäinen osa on totta. Nämä kirjoitukset muuttuvat nyt sitten kaksikielisiksi (kyllä, k, ei m). Suomenkielinen versio on "virallinen", koska luonnollisesti pystyn paremmin kirjoittamaan sarkastisia, pistäviä ja muuten vaan ärsyttäviä juttuja ];)

Ja sinkku en ole. Mutta kuten jotkut saattavat tietää, kyseinen pätkä on Pet Shop Boysin laulusta levyltä Bilingual ja se vaan sopi tähän.

Well, not exactly. The latter part is correct. My writings are going bilingual. From now on, I'll try to write everything in both English and Finnish. The Finnish version is the "official" version since that's my native language and I'm better at writing sarcastic, prickly and otherwise annoying things ];)

And single I'm not. But as some of you might know, that's a line from a Pet Shop Boys song from the album Bilingual and it just came to mind.

Kommentoi

Nokia MOSHaa

symbiatch - 13.08.2007 10.38 - bloggaus mobiili web 

Nokia on sitten vihdoinkin avannut "julkisen" betan uudesta Mobilize and Share -palvelustaan. "Julkinen" siksi että kuka tahansa ei noin vain pääse kokeilemaan vaan pitää lähettää sähköpostiosoite johon saa kutsun. Todnäk kutsuja kuitenkin lähtee melkolailla kaikille.

Itse tuohon tutustuin ensimmäistä kertaa pari kuukautta sitten, mutta koska asia oli hyshys, ei siitä voinut puhua. Nyt kai sitten voi :)

Ensimmäinen tuntuma itsellä oli "ai taas yksi jakosivusto teineille." Eikä kyllä toinenkaan tuntuma kauheasti siitä muuttunut. Nokia kun on menossa näihin ohjelmisto- ja palvelutoimintoihin entistä vahvemmin niin kai tällainen sitten on tarpeen. Jotenkin vain ihmetyttää vieläkö ihmiset jaksavat taas uutta palvelua käyttää. Onko mitään oikeasti uutta ja hienoa?

Tietysti asiaan vaikuttaa sekin, että uusiin puhelimiin tulee vakiona MOSH-softa. Tällöin voi hyvinkin tottua käyttämään sitä ja jakamaan sekä lataamaan tavaraa kännyynsä. Näkee kunhan se tapahtuu.

Mietityttää myös tarkoittaako tämä loppua Lifeblog-touhulle. Nythän on käytännössä vastaava toiminne toisessa softassa ja vieläpä oma sivusto minne käyttäjät voivat tunkea tavaransa. Kunhan eivät nyt ihan tuhoa Lifeblogia kännyistä, se on ollut hyvin kätevä tapa lähettää tännekin sivustolle tavaraa.

Joni Koski jo kokeilikin tuota mobiilisoftaa ja mainitsi ettei se oikein softa vielä ole kun availee vain webbisivuja. Itse en tuota ole kokeillut kun en huomannut sen tulleen. Myöskin mietiskeli miksi softassa on asetus ostotoimintojen varmistukselle. En tiedä mitä kaikkea Nokian suunnitelmista voi puhua (eivät itsekään ole kovin tarkasti puhuneet, suunnitelmat kesken vielä), mutta jonkintasoista sisältömyyntiä tuonne on tarkoitus tehdä, jopa ihan käyttäjien toimesta. Mutta miten, minkälaista, millä logiikalla - en tiedä. Näkee kunhan pääsee betasta etiäpäin.

Twango-kauppa myös tuli julki tuossa aiemmin, tiedä sitten onko Nokia tehnyt heidän kanssaan yhteistyötä MOSHin kehittämisessä ja nyt saivat sitten kaupan setvittyä julkiseksi. Tiedä häntä, ainakin palvelu on aika erilainen. Nokia kuitenkin kertoi pari kuukautta sitten että koko MOSH on väännetty hyvin lyhyessä ajassa, joka on harvinaista niin isossa talossa. Viittaisi siihen että jotain valmista on saatu.

Mutta pitänee testata nyt uudestaan kun kerran alphasta siirtyi betaan. Josko sillä tekisi jotain. Tuskin kuitenkaan minä.


Näköjään tuo "MOSH-softa" on vain Nokian katalookisofta muokattuna MOSHille. Eli ei ollenkaan sitä mitä kuvittelin sen olevan. Pläh :P

Kommentoi

Tyhjäkäynnillä

kebax - 23.05.2007 08.39 - bloggaus 

Jääny ny blogi vähän huomiotta tässä mopoillessa. Pariin otteeseen on ollut tarkoitus kirjoittaa golfreissuista, joista muuten viimeisin tuli tehtyä menneenä viikonloppuna Viroon. Täytyypä ottaa itseään niskasta kiinni ja kirjoittaa tulevan viikonlopun Ahvenanmaalle suuntautuvasta scooting&golf reissusta.

Hutien yksivuotissynttäritkin menivät tuossa hiljattain ohi. Allekirjoittanut onnittelee itseään siitä että keskimäärin lähes juttu per viikko tuli rustattua ja kiittää lukijoita kärsivällisyydestä.

Kommentoi

RSS-laajennos

symbiatch - 05.05.2007 12.47 - bloggaus 

Nyt on saatavilla myös kommentit RSS-feedissä kirjoitusten mukana. Toivottavasti helpottaa elämää joillekin.

Kommentoi

Sosiaalinen media - bullshitbingo?

symbiatch - 04.05.2007 08.10 - bloggaus IT-ala 

Tänään osallistun pieneen tapahtumaan jossa puhutaan sosiaalisen median rahantekomahdollisuuksista. Oletusarvo: bullshitbingolappu täyttyy hetkessä.

Tapahtumassa on puhumassa mm. Whitevectorin edustaja, siis tuon samaisen firman jonka sivuilla kerrotaan heidän julkistavan tuotteensa aikaisin vuonna 2007 ja uutislinkin vievän ei-mihinkään. Myöskin VTT:n erikoistutkija on puhumassa. Omat kokemukseni VTT:stä ovat viitanneet vain siihen, että mitään käytännöllistä ei ikinä löydy.

Mutta katsotaan olenko väärässä tilaisuuden sisällöstä vai en...

VTT aloitti selittämällä oman käsityksensä sosiaalisesta mediasta ja sanoi ettei heillä Web 2.0 ole sama asia. Jostain syystä "ketterät menetelmät" sisälsi yhtäkkiä ajaxin ja blogit ja muuta. Mitenköhän nämä sitten liittyy toisiinsa? Itse en heti tajua.

Youtube ja Flickr tulivat esiin hetkessä, luonnollisesti. Mainosmyynti, lisämaksupalvelut jne ovat yksiä liiketoimintamalleja mutta VTT keskittyy vain niihin jotka ei perustettu ilmaisena huvikseen. Sitten esiteltiin sivustoja aika kiinnostamattomasti. VTT:n julkaisun selailin läpi ja eipä siinä juuri asiaa ollut. Mysliä hehkutettiin kun on melkein kaikkien taustamoottorina. Joillekin sitten riittää sekin, minulle ei. Kukin tyylillään, ei aloiteta tästä taas yhtä sotaa.

VTT:n mielestä ala vielä kuluttajavetoista jne. VTT tutkii kaikenlaista mutta... Idealiike mainittiin hyvänä julkisuustempauksena. Sitähän se oli mutta homma jätettiin ihan kesken. Missä jatkokehitys? Missä kerättyjen tietojen aggregointi? Eli kuten jenkkilässä sanottaisi: missä pihvi?

Yhdistäminen tiedolle, kaupallisen tiedon haku blogeista, paikkatietomainokset, mobiili tiedonvälitys jne nähdään tulevaisuuden asiana. Hyvin pitkälle sitä mitä itse olen sanonut ja tehnytkin. Mutta tarkoittaako tämä sitä, että kun tutkija pitää jotain hyvänä, se ei oikeasti ikinä toteudu ja pitäisi miettiä jotain muuta? ];)

Whitevector sitten esitteli lyhyesti mitä tekevät ja muuta sellaista. Tässäkään ei selvästi selitetty miten rahaa voi tehdä yleisesti, vain mitä he ovat tehneet ja tekevät. Ei kauhean kiinnostavaa, puhujan puheestakaan ei aina saanut selvää joten se siitä.

Sen jälkeen olisi pitänyt alkaa tehdä sosiaalista ryhmätyötä ja suunnitella swbusiness.fi-kotskaportskaalille uutta ilmettä ja liiketoimintamallia jne. Tässä vaiheessa kiinnostus lopahti täysin, varsinkin kun olisi pitänyt tehdä ilmaistyötä sivustolle, jonka ainoa "anti" on ollut spämmit satunnaisilta firmoilta. (Ja kun kerran pääsivulla "uutiset" tulevat Digitodaysta, joka on alaa tuntevampien keskuudessa tunnettu enemmänkin hupisivustona josta on kiva käydä katsomassa mitä asioita nyt on tajuttu väärin eikä itse uutisasioiden takia niin...) Sivustolla kuulemma 500 käyntiä päivässä ja "hyvin vähän" sellaisia jotka käyvät lähes päivittäin. Tiedä sitten onko se hyvä asia että sivustolla käydään harvoin, sehän tarkoittaa ettei se kiinnosta.

Mutta ehkä saivat jotain ryhmissä kasaan, itselleni aamun anti oli melkolailla nolla. Bullshitbingosta olin väärässä, olisi pitänyt ennemminkin arvata että kyseessä on brändibingo. Ja missä se otsikonmukainen asia sosiaalisen median liiketoimintamalleista tai rahan tekemisestä oli? Kai niissä parissa lauseessa joissa esiteltiin että voi myydä mainoksia, tarjota maksullisia palveluja tai yrittää tehdä firmasta sellaisen että joku ostaa. Tuon olisi voinut hoitaa yhdellä lauseella webissä, ei olisi tarvinnut noin pitkään puhua ei-mitään.

Kommentoi

Lifeblog-lähetys

symbiatch - 07.11.2006 16.50 - bloggaus ravintolat ruoka 

pic

Testataan nyt vielä HTML:n lähetystä. Kuvassa melko maukas valkosipulipihvi Chico'sista.


Ja sehän toimii nätisti. Siitä vain naputtamaan täkyjä käsin Lifeblogiin kännyssä jos tahtoo

Kommentoi

Pettynyt

molisijat - 21.06.2006 01.00 - bloggaus 

Jaahas. Osa tekstistä puuttuu viime kirjoituksestani. Olen hieman pettynyt tähän systeemiin :(.

Kommentoi

Bloggailuongelmia

molisijat - 17.06.2006 22.05 - bloggaus 

Yritän kokeilla nyt kirjoittaa sähköpostin kautta, kun puhelimella ei näytä luonnistuvan tuo omilla sivuilla kirjoittaminen, uloskirjautuu automaattisesti liian nopeasti, ja aina kun kirjautumisen jälkeen menee takaisin kirjoittamis sivulle ja yrittää julkaista saman jutun uudestaan, niin näyttää vain otsikon. Mutta ehkäpä se sähköpostin avulla rupeaisi nyt luonnistumaan tämäkin kissablogi.

Kommentoi

Uloskirjautuminen

molisijat - 16.06.2006 12.55 - bloggaus 

Tässä paikassa uloskirjautuminen tapahtuu liian nopeasti, kaikkea ei aina puhelimella ehdi niin nopsaan kirjoittaa kuin tietsikalla :(

Kommentoi

Blogilista vieläkin rikki

tatipensio - 26.01.2006 14.36 - bloggaus 

Blogilista vähän väliä jättää huomioimatta sivujen päivityksiä. Aina kun asiasta heille mainitsee, päivitys huomioidaan, mutta mitään vastausta ei asiasta tule. Tämä on tapahtunut jo useamman kerran, mutta jostain syystä eivät halua vikojaan korjata. Ei mitään ihmeellistä, kaupallistuminen ei varmaankaan onnistunut, joten nyt pyöritetään sivustoa sitten miten sattuu. Tämähän on normaalia.

Kommentoi

Nokialta blogataan

symbiatch - 11.11.2005 08.06 - bloggaus mobiili 

Bloggaus on sitten nostanut päätään Nokialtakin, ihan kolmen blogin voimin. See into S60 on yleisblogi, johon kirjoittelee useita ihmisiä eri asioista. Odotan innolla tuleeko sinne jotain hyödyllistäkin, nyt puhutaan ruuasta sekä vinkistä jonka voisi lukea suoraan ohjekirjasta (mutta eihän ohjekirjoja lueta).

Tommi's S60 applications blog taasen keskittyy S60-sovelluksiin ja MRKTNGman oletettavasti kirjoittaa markkinoinnista. Näkee mitä näistä sitten tulee, ihmetyttää miksei kukaan S60-alustan kehittämisestä vastuussa oleva taho ole alkanut kirjoitella, vai tulisiko siitä liian pitkä valitusvirsi? Olisi oikeasti ihan kiva tietää enemmän Nokian suunnitelmista kun tuntuvat joka S60-versiossa sotkevan asiat aina uusiksi.

Puhumattakaan siitä, että Nokia voisi laittaa pari ihmistä silloin tällöin vastailemaan Forum Nokian kysymyksiin, nykyisin sieltä ei saa apuja juurikaan, kun kukaan ei tiedä miten asiat ovat. Arveluja kyllä on ja paljon kludgeja, mutta minkäs teet kun ei tietoa ole saatavilla. Mutta eihän kehittäjillä ole väliä, parempi että markkinointiosasto pääsee höpisemään netissä enemmän.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Blogilista vaihteeksi toimimaton

symbiatch - 12.10.2005 07.59 - bloggaus IT-ala 

Blogilista taas vaihteeksi ei toimi, tai sitten ei pidä kirjoituksistani. Väittää vieläkin viimeisten kirjoitusten olevan 5.10. vaikka sen jälkeen on useita kirjoituksia. Hienoa. Eikä auta vaikka vaihtaa tarkistettavan sivun osoitettakin. Eli sen mielestä kaikki on samaa kuin edellinen.

No, enpä tuolta palvelulta ikinä mitään ihmeempiä odottanut, sen verran viritys se on aina ollut. Kuten hitaudestakin näkee, tekemässä ei ole ollut alan ammattilainen.

Kommentoi

Googlen "blogihaku" tullut

symbiatch - 17.09.2005 13.09 - bloggaus IT-ala 

Google sitten avasi blogihaun. Kokeilinpa piruuttani hakusanalla Symbian ja mitäpä tulikaan tulokseksi? Tietysti ensimmäisenä tulee linkki NewLC:n uutiseen (ei blogi), sen jälkeen iso kasa linkkejä my-symbianiin (ei myöskään blogi). 13. osuma on ensimmäinen blogi. Senkin jälkeen tulee Infoworldin uutisia ja muuta täysin ei-blogikamaa.

Aikookohan Google nyt sitten uudistaa koko blogi-termin kun kerran suurin osa relevantteina esitetyistä tuloksista on linkkejä kaupallisten tuotteiden myyntisivuille tai uutisiin?

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Politiikkablogia kun sitä kaipasin

tatipensio - 03.07.2005 18.26 - bloggaus politiikka 

Juuri tuossa pari päivää sitten puhuin ystäväni kanssa kuinka olisi mukavaa jos poliitikot ehtisivät pitää esimerkiksi blogia, jossa kertoisivat työstään. Nyt sitten törmäsin Jyväskylän kaupunginvaltuustossa olevan Sami Kettusen blogiin, joka on juuri tätä. On erittäin hienoa, että joku kertoo asioista myös niiden käsittelyvaiheessa ja valottaa mitä kaupunginvaltuustossa oikeasti tehdään. Kunnanhan pitäisi tällaista tietoa jakaa, mutta monesti se jää jakamatta ja on kuntalaisten oma asia lähteä kaivelemaan tietoa. Yleensä sitä tietoa ei myöskään saa muuta kuin kunnantalolta vanhanaikaisesti kaivelemalla.

Lisää tällaista, kiitos!

Kommentoi

Blogilistalla top-lista

tatipensio - 02.07.2005 20.10 - bloggaus 

Blogilista on saanut top-listan taas toimintaan näköjään. Tiedän, olen hidas, en jaksa seurailla tapahtumia kauheasti joka päivä. Mielenkiintoista listassa on esimerkiksi se, että sijalla 101 on nyt blogit.fi-sivu, jossa viimeisin kirjoitettu juttu on 20.10.2004. Luulisi moisen sivun olevan paljon alempana, kun ei siellä mittään tapahdu koskaan. 63 "tilaajaakin", eli selkeästi ihmiset vain "tilaavat" eivätkä sitten jaksa poistella kun mitään ei tapahdu.

Saisivat laittaa tuonne vielä valinnan "älä tunge sivuani mihinkään top-listaan", tätä tätiä kun ei kiinnosta yhtään mille sijalle sijoittuu moisessa listassa.

Edit: Täti onkin sokea, onhan siellä valinta jolla saa pois top-listalta. Kiitoksia, Wilhelmiina, kun kerroit!

Kommentoi

Blogisanomat missaa pointtia

tatipensio - 02.07.2005 17.04 - bloggaus 

Blogisanomat nappasi kiinni kirjoituksestani A-studion blogihöpinästä. Kirjoittaja kuitenkin missasi ns. pointin hienoisesti tässä analyysissaan: "Paitsi tietenkin Täti Pensiö, joka on pahoillaan siitä, että taas sekoitettiin blogit ja journalismi. Blogithan eivät hänen mielestään ole journalismia, joka tietenkin on hienointa maailmassa, vaan typerät ihmiset vain esittelevät niissä tylsää elämäänsä ja kuvittelevat että se muka kiinnostaisi muita. Täti Pensiötä ei kiinnosta, eikä hän voi käsittää että muitakaan kiinnostaisi.".

Hieman palautetta: journalismi ei tosiaankaan ole hienointa maailmassa, sitä ei saa lukea minun sanomakseni. Blogit yleisesti ovat tylsiä, en ole sanonut etteikö muita saisi kiinnostaa. En vain pidä siitä, että hehkutetaan journalismia yleisesti bloggauksessa, kun suurin osa blogeista todellakaan ei sisällä mitään journalismia. Ja kun otetaan esiintymään ihmisiä, jotka kirjoittavat listoja viikon aikana tekemistään asioista tai kuvailevat alkoholipulloja, en näe tässä mitään journalistista. Ehkä olen väärässä.

Kommentoi

Blogeista A-studiossa ja yleensä

tatipensio - 20.06.2005 21.29 - bloggaus trendit 

A-studiossa kerrottiin hieman asiaa blogeista, taas vaihteeksi kylläkin sekoitettiin blogit ja journalismi. Niillähän ei yleensä ole mitään tekemistä keskenään, vaan ihmiset bloggaavat tyyliin "olen kiinnostava ja tietysti kaikkien pitää saada tietää mitä söin aamiaiseksi."

Schizoblogin kommenteissa vellihame vei asian jo toiseen päähän, mutta aika samaa linjaa voi vetää. Mitään journalismiahan ei tuokaan blogi edusta, vaan "mä nyt teen tällasta ja oon hip ja pop ja kaikki lukee mun blogii." Meemiä meemin perään, listoja listojen perään. Ehkä bloggauksen pointti onkin se, mutta tylsää se on.

Puhumattakaan siitä, että ennen blog-termin keksimistä oli ihan samanlaista tavaraa kotisivuilla, mutta se ei ollut yhtään hip ja in. Nyt se on kun ihmiset haluavat olla ekstroverttejä, vaikkei mitään sanomista ole. Jos kerran Mervi ja Matti kiinnostaa, kai minunkin tylsä elämäni? Onko se bloggailujen pointti? Jos on, ei se kauaa kestä. Tarvittaisi vähän sitä substanssiakin.

Mutta kuten jo aiemmin olen sanonut, bloggailua yritetään pitää sisäpiirin juttuna. Höpistään "blogistanista" ja vaikka mistä, yritetään hehkuttaa miten luetaan juuri näiden Tiettyjen ja Valittujen blogeja (jotta oltaisi itsekin kuuleja "by association") jne. Kasvakaa jo aikuisiksi (tai kuten aikoinaan Assemblylla eräs mainos oli mutiloitu: kasva isoksi kuseksi).

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Blogitutkimusta

tatipensio - 28.04.2005 09.11 - bloggaus 

Olen jonkin verran tonkinut suomalaisia blogeja (itsehän en pidä itseäni "bloggaajana" edes, ennemminkin kolumnistina, suurin osa bloggareista kun kirjoittaa tylsää asiaa vain itsestään). On tullut huomattua kuinka itse sisällöllä ei ole väliä, kunhan on sopiva henkilö.

Esimerkiksi Schizoblog. Kauheasti kaikki hehkuttaa ja kirjoittaja on puolijumala. Silti teksti on tylsää, kerrotaan mitä viikolla tehty, kuvaillaan viinaa ja muutenkin sisältö on aika laimeaa. Mutta kun kerran kirjoittaja on itse Hän, on se parasta mitä on.

Toinen on Pinseri. Mitään oikeasti kiinnostavaa en sieltäkään ole löytänyt, mutta silti se on hehkutusten kohde. Vain siksikö, että yksi kirjoittaja teki Päivän Pamauksen ja Blogilistan? Vai miksi? Internet-pioneeriksikin jo kutsuttu, eikä mitään perusteluja löydy mistään.


Kultainen Kuukkeli -palkinnotkin jaettiin. Moni pitää varmasti kateellisten panetteluna niitä tekstejä, joita kirjoittavat kritisoijat. Mielestäni tuo touhu vaikuttaa piiri pieni pyörii -touhulta, niinkuin moni muukin. Äänestetään niitä samoja joita palvotaan, välittämättä onko mitään sanottavaa.

Kallioblogi kylläkin vaikutti ihan kiinnostavalta, en kyllä pitäisi tuota mitenkään kauhean innovatiivisena (kuten raati), mutta teksti on mukavaa ja palkinnon lienee ansainnut.

Paras viilaus -kategorian voittaja (Pnuk!) sen sijaan ei iske. Mitä viilausta siellä nyt on? Jos leiska vaihtuu koko ajan, mitä sitten? Ei nykyinen ainakaan näytä hyvältä. Ja raadin kommentoinnin jätän omaan arvoonsa, näkee heti että kyseessä eivät ole älykkäät ihmiset. Toimii myös IE:llä, huoh.


Kiinnostavaakin tavaraa löytyy, vaikken yleensä jääkään pitemmäksi aikaa lukemaan ihmisten kirjoituksia. Esimerkiksi Ihan kiva elämä on mukavaa tekstiä kahden pienen lapsen äidiltä. Itse kun en äidiksi kai koskaan pääse, mukava joskus lukea mitä se on.

Muita ei heti edes tule mieleen, satunnaisilla sivuilla vain tulee käytyä. Kunhan tämä sivusto joskus tulee kunnolla valmiiksi, voisi useampi alkaa käyttää tätäkin ja olisi mukavampi lukea kategorioidusti kirjoituksia. Ei tarvitsisi ihmetellä onko jostain asiasta kirjoitettu jossain niistä miljoonista sivuista, sen tiedon kun löytäisi ihan yhdestä kategoriasta.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu