Päivän ostokset

symbiatch - 23.11.2006 19.08 - tietokonepelit 

Tuli sitten moiset ostettua, ei ollut kyllä minun ideani mutta en osaa sanoa ei. Kai sitä jotain kuntoilua tulee tanssimaton kanssa touhuttua tai jotain...

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Microsoft ei ehdi tukea Xboxia

tatipensio - 22.12.2005 11.44 - tietokonepelit 

Microsoftilla on Suomessa niin kiire Xbox-puhelinpalvelussaan että sähköpostiviesteihin eivät ehdi vastata mitään. Asiakaspalveluhenkilö tämän minulle vahvisti, joten ihmetyttää miksi xbox.com-sivustolla sitten sähköpostitukivaihtoehto on saatavilla?

Myöskin puhelinpalveluun on vaikea tosiaan päästä, se on aivan tukossa. Ei lienisi suuri investointi palkata paria ihmistä lisää vastaamaan puheluihin ja sähköposteihin, mutta ei varmaankaan kannata odotella.

Puhelimessa odotellessa myöskin annetaan lahjakkaasti veppiosoite, jossa voi käydä vaihtamassa vanhan live-tilin uudeksi: "tuplaveetuplaveetuplaveepiste äkxpokxpistekom maikreissön" Hienosti siis ymmärretty sanoa tuplavee eikä vee, mutta miksi tuo maikreissön sanotaan noin? "Migration" menisi suomalaisellakin paremmin läpi, saati että olisi tehty uudelleenohjaus vaikkapa nimellä "tilinsiirto."

Kommentoi

Missä on perhe-Live?

tatipensio - 05.12.2005 08.57 - tietokonepelit 

Kun nyt tuo uusi Live Gold on olemassa, mietityttää hieman missä viipyy perhe-Live? Jos en ihan väärin ole käsittänyt, nykyinen Live on per käyttäjä, ei per konsoli. Eli jos perheessä haluttaisi pelata netissä pelejä, täytyy jokaiselle ostaa Live Gold ja tämähän on kallista. Olenkohan käsittänyt aivan oikein?

Microsoft voisi kehittää jonkin konsoliin sidotun Liven, jonka avulla voisi hankkia yhden Liven ja kaikki konsolin käyttäjät voisivat sen avulla pelata. Olisi vallan hyvä lisä.

Kommentoi

Xbox 360 - pettymys

tatipensio - 05.12.2005 08.55 - tietokonepelit 

Nyt kun tuota vehjettä on hieman tullut käytettyä, pitää sanoa että olen hieman pettynyt. Uusi Live on kiva, sieltä voi latailla pelidemoja suoraan (kylläkin 500-1000MB, menee hetki imeä!) ja pikkupelit ovat kivoja (Hexic HD on addiktiivinen). Monelta muulta kantilta laite on kuitenkin huono:

 • erittäin äänekäs tuuletin
 • laite käy kuumana
 • erittäin äänekäs DVD-asema
 • musiikin soiton käyttöliittymä vaatii kauheasti napinpainalluksia
 • Media Center -toiminne on hidas ja turha, ei tue kuin muutamaa formaattia
 • ei tue monia tunnettuja ja suosittuja vanhoja pelejä
 • osa vanhoista peleistä bugaa tai emuloinnin teho ei riitä (esim Baldur's Gate II)

Näistä johtuen laitetta ei voi käyttää DVD-soittimena, koska sen pohina pilaa elokuvan äänimaiseman. Ei sitä voi käyttää joissain peleissäkään, joissa on myös hiljainen äänimaisema. Ylikuumenemisvaara kun on, laitetta ei voi laittaa minne tahansa. Itse olen jo kolmesti saanut kaatumaan kuumenemisen takia, ei ollut tarpeeksi ilmatilaa takana.

Mutta on niitä plussiakin:

 • HDTV toimii hyvin (heti kun löysin sen kytkimen)
 • konsolissa on potkua reippaasti
 • Live ja sen pikkupelit
 • käynnistys ja sammutus peliohjaimesta
 • langattomat ohjaimet toimivat täydellisesti
 • monet vanhat pelit toimivat hyvin

Näkee nyt kunhan tulee enemmän uusia pelejä kokeiltua miltä tuntuu. Silti pitää jättää vielä tämän yhden "jokakodin multimediakeskuksen" lisäksi PC ja DVD-soitin olohuoneeseen. En jaksa PC:tä käynnistellä DVD:n takia, siksi molemmat. Jos tämä olisi hiljainen sekä tukisi kaikkia videoformaatteja MCE:n kanssa, ei tarvitsisi kuin yhden. Ehkä joskus...

Kommentoi

Xbox 360 - täällä tänään

tatipensio - 02.12.2005 08.04 - IT-ala tietokonepelit 

xbox1.jpgxbox2.jpg

Nyt se sitten tuli hankittua, Xbox 360 nimittäin. Heti aamusta piti mennä käymään kaupassa ja olihan siellä kolme muutakin hakemassa konsolia. Ja arvatkaapas oliko niitä kaupan sedällä neljä kappaletta hyllyssä. 360:n saatavuushan tulee olemaan todella huono jonkin aikaa, Suomeen ei montaa kappaletta tuotu.

Ensivaikutelma on hieman sekava. Konsoli on siistin näköinen, mutta melkein yhtä äänekäs kuin Xbox Crystal! Tämä ei ole kovinkaan mukava asia, me kun emme pidä metelöivistä laitteista. Itse käyttöliittymä on selkeä, jotkut asiat vain vaativat kauhean monta napinpainallusta ja taaksepäin pitää mennä samaa kautta (esimerkiksi tietyn musiikkikappaleen soittaminen).

HDTV-tukea en saanut päälle, testikuva tulee, mutta sitten konsoli sanoo että ei käy, kaapeli on asetettu TV:lle. Ei siinä kaapelissa ole mitään asetuksia, tahtoo nyt sen 1080i:n tuohon ruutuun ja heti!

Ikävä yllätys meidän perheessä oli myös se, että Star Wars: Battlefront 1&2 eivät ole tuettuna! KOTORit kyllä ovat, samoin Jade Empiret jne, mutta Battlefrontit ovat ylivoimaisesti pelatuimmat pelit, joten toivotaan että tuki tulisi. Muuten joutuu pelaamaan kahdella konsolilla ja se on aika tylsää.

Kytken juuri tuota kiinni Media Centeriin, näkee miltä kuva tuntuu ja josko voisi viedä PC:n pois television lähettyviltä jo. Kertoilen lisää kunhan ehdin.


Pitihän se arvata, että liian hyvää ollakseen totta. Media Center -yhteyden kautta voi näyttää vain parissa formaatissa olevia videoita, ei kaikeka mitä MCE osaisi itse näyttää. Joten turha on meillä. Myöskin MCE:n käyttö oli todella hidasta, videoiden kuvat siirtyvät erittäin tahmeasti, eikä sillä aikaa voi tehdä mitään. Jos ei ole MCEtä koneessa, voi asentaa Windows Media Connectin myös XP:hen ja tätä kautta saa musiikkia ja kuvia Xboxiin. Kone silti meillä jää television viereen vielä.

Live on mukava. Nyt sieltä voi latailla pelejä ja muuta mukavaa ja pikkurahalla voi ostaa krediittejä, joilla saa sitten ostettua lisää pelejä ja turhaakin tilpehööriä. Ihan kiva idea.

Paul Thurrot on muuten listannut tuettuja pelejä, joten kannattaa katsella onko oma varasto tuettuna. Hänkin kovasti kaipalee Battlefront-tukea, onhan se myydyin Star Wars -peli. Toivottavasti tuki tulee pian.

Kommentoi

Tervetuloa!

hippaliinu - 08.10.2005 08.10 - tietokonepelit 

Olet juuri saapunut minun, Hippaliinun paperitallille.

Kommentoi

Pelit ovat pahoja

tatipensio - 11.04.2005 09.17 - tietokonepelit 

Törmäsinpä sitten sivustoon, joka esittelee piilotettua seksuaalista sisältöä peleissä. Ja järkytyksekseni huomasin, että jo vuosia on nuorisoa turmeltu tällaisella sisällöllä! Eikö kellään ole enää häpyä!

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu