Mytech.fi ja vaikeus tehdä sivusto oikein

symbiatch - 28.03.2013 09.00 - työ 

Jos jollakulla on tiedossa mukava työharjoittelupaikka sähkötekniikan insinööriopiskelijalle (elektroniikka, sulautetut jne), jolla myös hyvinvointiteknologian insinööritutkinto kohta valmis sekä taustalla 17 vuoden ohjelmistosuunnittelukokemus ja kokemusta myös hoitoalalta (mukaanlukien röntgenhoitajan tutkinto ja pätevyys) niin saa vinkata! :) Myös insinöörityöaihe hyvinvointiteknologiaan kiinnostaisi (pääasiassa ohjelmistopuolelta).

Huom! Laitoin palautetta luonnollisesti sivuston ylläpidolle ja he ovat nyt muuttaneet listausta siten, että päättyneet haut näkyvät selkeästi punaisella. Kiitokset tästä ylläpidolle, toiminta oli nopeaa ja paransi käytettävyyttä huomattavasti!

Katselin mytech.fi-sivustolta harjoittelupaikkaa. Toki iso lista yrityksiä, mutta sekaisin ne, joissa haku avoinna ja haku jo päättynyt. Ei mitään eroa värityksessä tai että olisivat vaikka listan lopussa. Yritykset myöskään eivät näköjään välitä palvelusta, sillä suurimmalla osalla ei ollut mitään selitystä mitä yritys edes tekee. Itse olisin palvelun tekijänä vaatinut moiset. Vai luulevatko yritykset, että kaikkihan tietävät mitä tekevät?

Nokia Siemens Networksin osalta linkki menee sitten työpaikkasivulle. Jossa on siis kaikki työpaikat. Erikseen pitää mennä hakusivulle säätämään, että ne kesätyöpaikat. Ja fonttikoko on jopa minun silmilleni liian pientä, puhumattakaan kontrastista oranssin ja valkoisen välillä.

Joillain firmoilla linkki vie "sivua ei löydy"-sivulle.

Joillain firmoilla linkki vie työpaikkasivulle, mutta siellä ei sanallakaan mainita kesätöitä tai harjoittelua. Eivät siis kuuluisi edes listalle.

Osalla firmoista taas on selitys, linkki vie suoraan sivulle, jossa puhutaan kesätöistä (tai edes työpaikoista) ja löytyy kivasti linkki hakemukseen tai muuten ohjeet. Epäilen, että nämä saavat helpommin hakemuksia.

Pikkujuttuja olisi korjata ja palautetta jo meni eteenpäin. Mutta pitäisi tuollaiset jo etukäteen osata ajatella.

Kommentoi

Olenko pudonnut kelkasta?

symbiatch - 03.01.2012 14.06 - työ 

HUOM! Tässä jutussa on muutama yritys esimerkkinä. Nämä yritykset ovat tässä vain siksi, että ne ovat viimeisimmät joihin olen tässä suhteessa törmännyt. En halua mitenkään mollata heitä tai tuoda heitä esiin erityisen pahoina tai hyvinä esimerkkeinä. Kerron vain omia tuntemuksiani näiden toiminnasta, sivuista jne.

Ja jos joku tarvitsee 1-2 melkein 20 vuoden kokemuksella olevaa .NET/C++-kehittäjää projekteihin/alihankintaan niin ottakoon yhteyttä. Sopinee tähän aiheeseen ja lupaamme olla höpisemättä kokonaispotentiaaliprofiileistamme tai muista epäolennaisista. Ja osaamista myös muista alustoista ja järjestelmistä.

Aloin tänään miettiä olenko oikeasti pudonnut jossain välissä kelkasta. Nimittäin työelämän rekrytoinnin suhteen. Vaikka olen ollut työelämässä jo lähemmäs 20 vuotta ja vieläpä samalla alalla, en ole kauhean monessa työhaastattelussa istunut. Yrittäjyys on vähän erilaista, vaikka siinäkin pitää toki itseään myydä. Pitkäaikaiset asiakkuudet vähentävät sitäkin tarvetta.

Nykyään tuntuu, että sosiaalinen media ja ties mikä hömppä tungetaan joka paikkaan. Pitää olla cool ja nykyaikainen. Itse työllä ei ole aina niinkään merkitystä. Ja tämä menee kovin vahvasti vastakarvaan oman ajatusmaailmani kanssa.

Ja juttu on pitkä vuodatus. Toivottavasti joku jaksaa lukea, eikä TL; DR...

Tapaus Heebo / HR kakspistenolla

Nyt kuitenkin törmäsin ohimennen verkossa työnhakuilmoitukseen: Haemme freelance graafikkoa ja bloggaajaa/copya Heeboon. Tuttavani on aloittelemassa uraansa kuvittajana/graafikkona, joten ajattelin katsoa olisiko tässä sopiva paikka hänelle. Juttu alkoi hyvin, joten katsoin seuraavasta linkistä eteenpäin:

Oletko sinä intohimoinen kuvittaja, kuvankäsittelijä, visualisti, graafinen suunnitelija?

Kuvittaja kyllä, kuvankäsittelijä kyllä, visualisti/grasu menevät ehkä vähän ohi, mutta ehkä sekin voisi kaveriltani sujua.

Toimeksiantojen määrästä ja ajankohdista ei ole takeita ja siksi haemmekin alihankkijakumppaniksi sellaista henkilöä, joka voi ottaa joustavasti vastaan toimeksiantoja nopeallakin aikataululla. Tehtävä soveltuu opiskelijalle tai intohimoisella alan harrastajalle, joka haluaa tienata toiminimellä extraa ja kartuttaa sekä portfoliotaan että referenssilistaansa.

Jep, näinhän se toimii freelancereilla. Ei siinä mitään. Ja ottavat opiskelijoitakin, eli sopii hyvin valmistumisvaiheessa olevalle mukavasti.

Ilmianna itsesi tähän tehtävään luomalla profiilisi Heeboon ja vastaamalla työpersoonallisuustestiin. Olet samalla profiililla myös muiden graafikoita hakevien yritysten löydettävissä.

Ömm... Työpersoonallisuustesti? Onhan näitä kaikenlaisia testejä tullut nähtyä, ei siinä mitään. Mutta aina ne minua hieman ärsyttävät, koska eivät kuitenkaan välttämättä kerro mitään olennaista. Noh, kai se menisi siinä ohessa. Onhan kuitenkin graafisen alan töissä aina portfoliot, CV:t jne, jotka tarkistetaan.

Liitä profiilisi Lisätiedot-osioon ansioluettelon ja työnäytteiden sijaan infograafin malliin tehty kuvitus siitä mitä olet, mitä meille tarjoat, mitä osaat ja mitä tavoittelet. Infograafista pitää löytyä myös työsi hinta tai hinnoittelumalli.

Ömm, hetkinen? Siis he eivät halua nähdä CV:tä eivätkä tietää mitä olet tehnyt? He eivät halua portfoliota, josta näkisi minkälaista ja -tasoista työtä teet? He haluavat infograafin? Tässä vaiheessa meni jo vähän pieleen.

Ensinnäkin, infograafi ei ole sana, jota varmastikaan hakevat. Graafi voisi olla vaikkapa käyrä, joka kertoo työmäärän ja hinnan suhteen. Tämä ei heille vielä kuitenkaan paljoa kerro. He varmaankin haluavat infografiikkaa. Tiedättehän, sellaista, jota nykypäivänä liikakäytetään kun kuvitellaan, että ihmiset eivät osaa lukea vaan haluavat kaiken "hienoina" clipart-kuvina jne. Olen näitä nähnyt aika monta ja suurin osa on paljon huonompia kuin yksinkertainen taulukko. Toki vaikka sitten molempi parempi, mutta kun yleensä on vain infografiikka.

Tämän jälkeen alkoi kiinnostaa enemmänkin mistä firmasta on kyse. Tämä firmahan on itse Heebon takana (joka on tämä työnvälityssivusto). Muistan nähneeni tästä hehkutusta aikoinaan Metropolian opiskelijasivustolla ja silloinkaan ei vakuuttanut. Tutkitaanpa uudelleen tilanne.

Työpaikkoja tarjolla: kolme. Kolme? Joista kaksi heillä itsellään ja kolmannessa hakuaika yrityksen sivujen mukaan päättynyt jo 27.12.2011? Ok, tätä kautta ei siis tarvinne yrittää töitä hakea.

Katsotaanpa FAQ, sehän kertoo yleensä kaiken tarpeellisen toiminnasta.

Heebo-profiilisi ei ole CV vaan kokonaispotentiaaliprofiili, jossa voit kertoa tasavertaisesti palkkatyöstä saadun kokemuksen rinnalla kaikesta osaamisesta, kokemuksesta, kyvyistä ja taidoista mitä sinulle on kertynyt elämäsi varrella esimerkiksi harrastusten ja kiinnostuksen kohteiden kautta.

Kokonaispotentiaaliprofiili. Hevonpaskabingopaperi ollut käsillä kun noin hieno sana keksitty? Ja miksei tavallisella CV:llä/ansioluettelolla voisi esittää myös muuta osaamista, kokemusta jne kuin työelämän? Toki voi myös kysyä miksi sellaista pitäisi erityisesti korostaa, kyseessähän on työnhaku. Työasiat merkitsevät, eikös? (Ja tässä juuri se syy miksi tunnen tipahtaneeni kärryiltä)

Profiilisi sisältää työpersoonasi itsearviointitulokset, jotka auttavat sinua kertomaan persoonastasi täsmällisemmin ja luotettavammin.

Siis vastaamalla persoonallisuuskysymyksiin sinusta luodaan (automaattisesti) profiili, joka kertoo sinusta luotettavammin ja täsmällisemmin kuin itse kertoisit? Hieman epäilyttävää. Eri asioita ehkä, mutta täsmällisemmin ja luotettavammin?

Voit liittää profiilisi Lisätiedot-osioon työnantajien arvostamia lisätietoja: CV, Työnäytteet

Eli siis sentään voi lisätä näitä, vaikka Heebo-porukan mielestä nämä ovatkin käytännössä turhia (tämän kuvan siis itse saan). Hyvä.

Huomioithan, että nämä eivät näy työnantajille anonyymissa profiilissasi. Puolittain täytettyä Heebo-profiilia ei voi korvata liitetiedostoilla, koska Heebon HakuKone ei lue tietoja niistä.

Arrh. Eli siis ovat turhia, ellet itse hae johonkin tehtävään, jolloin kai sitten nämä näkyvät niille, joiden tehtäviin haet. Kai. Ja oikein HakuKone. Hienoa!

Miksi minun täytyy profiilini lisäksi jättää myös CV liitteenä, kuten ilmoituksessa luki?
Moni työnantaja haluaa nähdä kuitenkin myös aiemmat työnantajasi ja yksityiskohtaisemmat työkokemustietosi. Kun ansioluettelo on jo liitteenä, nopeutuu rekrytoijan työ, koska hänen ei tarvitse pyytää sitä enää erikseen.
Heebossa profiilisi kiinnostavuus ei kuitenkaan perustu ansioluetteloosi vaan kokonaispotentiaaliisi. Täyttämällä profiilisi mahdollisimman huolellisesti, profiilisi voi olla työnantajalle kiinnostava vaikkei sinulla olisi haettavaa aiempaa työkokemusta lainkaan. CV-tiedot eivät myöskään näy rekrytoiville henkilöille ennen kuin he ovat muin kriteerein kontaktoineet sinua Heebon välityksellä ja saaneet lupasi nähdä myös henkilöllisyytesi paljastavat tiedot. CV on siten lisäinformaatiota, jolla parannat työnhakijana mahdollisuuksiasi saada kutsun haastatteluun.

Eli taas kokonaispotentiaalia ja sanotaan jopa, että vaikket olisi tehnyt moista työtä ikinä. No hemmetti, enpäs tiennytkään, että voisin hakea vaikkapa koulutuksen jälkeen kyseisen koulutuksen vaatimiin tehtäviin ilman työkokemusta! Luulin, että pitää ensin saada töitä, joita ei saa ilman töitä. Hitsi!

Ja niin, tässäkin nyt annetaan (mielestäni) ymmärtää, että jotkut työnantajat ovat höpsöjä kun haluavat nähdä entiset työpaikkasi ja -tehtäväsi. Ei riitä se kokonaispotentiaali. Sehän on tärkeintä.

Jättäessäsi profiilisi Heeboon, olet aina haussa mukana. Profiilisi osuminen työnantajien hakuihin riippuu täysin siitä mitä olet profiilissasi kokonaispotentiaalistasi kertonut. Mitä enemmän olet tietoa antanut, sitä todennäköisemmin osut hakutuloksiin.

Eli ihan kuten kaikkialla muuallakin. Nyt vain haetaan sitä kokonaispotentiaalia. Mutta tokihan voin hakea kätevästi jotain tiettyä tarjolla olevaa työpaikkaa, kuten kaikissa muissakin?

Kun haet Heebon kautta jotain tiettyä tehtävää, osut sen rekrytointiprosessin hakuun kirjoittamalla haun avainsanan profiilisi Kiinnostuksen kohteet -osion avoimeen tekstikenttään. Ilman tätä hakusanaa, et välttämättä tule löydetyksi. On ensisijaisen tärkeää, että avainsana on profiiliin kirjoitettu.

Siis hetkinen... En voi vain klikata, että haluan hakea tätä tehtävää? Minun pitää kirjoittaa avoimeen tekstikenttään tietty koodisana ja toivoa, että se sitten meni oikein. Ja jos ei mennyt oikein, et välttämättä tule löydetyksi!

Tässä vaiheessa meni usko koko hommaan. Tietysti asiaa ei auttanut sekään, että Hinnasto-linkki sanoo "sivua ei löydy." Tai se, että hakevat bloggaajia itselleen sekä asiakasyrityksilleen. Onko sosiaalisessa mediassa niin pakko olla, että firmat jo ostavat täysin ulkopuolisia ihmisiä kirjoittelemaan blogeja itselleen? Ihan oikeasti? (taas olen pudonnut kelkasta)

Ainakin yksi henkilö kyseisestä porukasta bloggaa kovasti ja paasaa bloggaamisesta (oma sanansa) ja hänen mielestään HR-ihmisten pitäisi blogata ihan hirveästi. Kun kerran muutkin sanovat niin. Ja Google rakastaa bloggaajia. Ja ties mitä.

Mutta jos ei ole mitään asiaa oikeasti, muuta kuin toistella muiden sanomisia? Eikä kukaan kommentoi? Lukeeko edes kukaan? Ja jos ei itseltä tule tekstiä, palkataanko sitten ulkopuolinen bloggaamaan oman henkilöstön puolesta? Ihan oikeasti? Paljon kysymyksiä, mutta mitään konkretiaa en näe. Voi toki olla, että en ole tarpeeksi lähellä HR-maailmaa, että näkisin. Silti minulle blogi, jota ei kukaan kommentoi ja joka täytetään sillä miten pitää blogata ja olla freesi on vähän heikko esitys.

Tapaus Siili Solutions

Olen Siilin postituslistalla, taisin joskus aikaa sitten hakea johonkin tehtävään jota heidän kauttaan hoidettiin. En päässyt, en ole katkera tai mitään. Älkää huoliko. En siksi kirjoita tästä yrityksestä.

Siilin uutiskirje "Jouluterveiset Siilistä" toi mieleen muutamia asioita sitä lukiessani.

Joulun lähestyessä päivystimme Pelastusarmeijan joulupadalla 20.12. Kampissa. Keräsimme päivän ajan lahjoituksia pataan ja lopuksi Siili tuplasi jo kerätyn summan.

Hieno homma. Mukavaa, että ihmiset haluavat auttaa.

Kertovat myös, että järjestävät Siili Kollektiivin puitteissa coding dojoja ja demoiltoja ja ties mitä ja kuka tahansa voi kasata porukan kasaan. Ok, voi olla kiinnostavaa. Muttei kai pakollista?

Toiminta on täysin vapaaehtoista, mutta ehdottoman suositeltavaa kehityshaluisille ja tietämyksensä jakamiseen myönteisesti suhtautuville Siileille. Eli meille kaikille.

Hmmkei. Eli kai vapaaehtoista, mutta tulee sellainen olo, että parempi olla mukana tai et ole kehityshaluinen tai muuten hyvä tyyppi.

Haluamme tarjota asiantuntijoillemme muutakin kuin vain monipuolisen urapolun. Olemme kunnostautuneet harrasterintamalla ja kokoonnumme säännöllisesti kiipeilyn ja pokerin merkeissä. Olet sitten urheilullinen tai haluat muuten vain viettää aikaa porukalla, meiltä löydät varmasti oman juttusi. Vapaa-aikaamme kuuluu lisäksi leffailtoja, maratontreeniä, hyvinvointiprojekteja ja totta kai myös ammatillista kehittymistä. Välillä olemme intoutuneet huippubaristoiksi ja keväällä lähdemme porukalla hörppimään teetä.

Minä taas haluaisin työn, jossa voin tehdä työtäni, olla siinä hyvä, kehittyä ja saada palkkaa. Ja työpaikka ei tunkeudu henkilökohtaiseen elämääni eikä pakota tai ahdistele minua viettämään aikaa työporukalla vapaa-aikanani. Ellen sitä halua.

Joukko miespuolisia Siilejä päätti marraskuun alussa osallistua kansainväliseen Movember-kampanjaan lisätäkseen tietoutta miesten terveysongelmista ja kasvattaakseen näyttävät viikset. Viiksien kasvatuksessa onnistuttiin vaihtelevalla menestyksellä, ja firman sisäisessä Yammer-ketjussa käytiin kiivasta keskustelua siitä, kenen viikset lyövät muut laudalta.

Vaikka omat naamahaiveneni eivät sovellu todellakaan kalapuikkojen kasvattamiseen (enkä sitä haluaisikaan), se ei minua paljoa haittaa. Mutta taas jotenkin itseäni vetää vastakarvaan tällainen toiminta, varsinkin kun se tuodaan yrityksen uutiskirjeessä oikein ilmi. Lienee siis taas vähintään sosiaalisesti pakko osallistua?

Siili rekrytoi vain alan parhaita osaajia. Asiantuntijoillamme onkin keskimäärin 11 vuotta työkokemusta tullessaan iloiseen joukkoomme. Keskustellessasi kokeneiden työkavereidesi kanssa opit jatkuvasti itsekin lisää. Haluatko sinäkin päästä hifistelemään alan gurujen kanssa?

Hifistely on yleisesti ottaen negatiivinen sana. Minä ainakin haluaisin tehdä tuottavaa työtä ja rakentaa järjestelmiä, jotka auttavat asiakkaiden työtä. En "hifistellä" tai "guruilla" yhtään mitään.

Otinkin siis yhteyttä Siiliin ja kysyin, voiko kyseisessä paikassa olla töissä ilman viiksien kasvatteluja tai vapaa-ajan kulutusta työporukalla. Kerroin, että itselleni työhyvinvointia on juurikin se, ettei minun tarvitse olla pakotettuna viettämään vapaa-aikaani työn parissa, ellen niin halua, tai osallistua ties mihin hömppään. Sainkin vastauksen (toivottavasti eivät pahastu kun julkaisen sen tässä):

kiitos viestistäsi ja hyvästä huomiosta. Meillä tehdään töitä todella asiantuntevassa porukassa. Keskimäärin osaajillamme on 11 vuoden työkokemus. Siili on myöskin jo niin iso yritys, että prosessit ja muut hallinnolliset asiat ovat hyvällä mallilla, joten se mahdollistaa erinomaisesti työn tekemisen. Osalle porukastamme vapaa-ajan jutut viiksineen ja pokeri-iltoineen ovat olennaisen tärkeitä, siksi kerroimme niistä myös uutiskirjeessä. Nämähän ovat vapaaehtoisia juttuja ja meilläkin vain osa ihmisistä osallistuu niihin.

Eli ei mikään pakko osallistua, mutta silti ovat niin iso juttu, että uutiskirjeisiinkin ne tuodaan mukaan. Eli itse kokisin jonkinmoista painetta osallistua. Ehkä eri asia sitten jos heillä töissä olisi, tiedä häntä. Katsotaan jos joskus heille haen. Näillä näkymin en, tällä kokemuksella.

Tapaus Vianova

Vuonna 2010 olin töissä muutaman kuukauden Vianova Oyssä. Tämä toimikoon sopivasti nykypäiväisenä vastavetona näille kahdelle muulle esimerkille. En toki halua levittää kuvitelmaa, että kaikkialla on toissijaista hömppää tai että kuvittelen niin.

Kyseisessä yrityksessä työhaastattelu tehtiin omasta mielestäni fiksusti. Ei keskitytty kokonaispotentiaaleihin, kyselty kiipeilenkö vai pyöräilenkö tai mistä elokuvista pidän. Kysyttiin mitä olen tehnyt, mitä osaan, teetettiin pari tehtävää, otettiin pari tulevaa kollegaa mukaan arvioimaan sopivuutta tehtävään (ja porukkaan, toki). Ja asia oli sillä selvä. Työt sujuivat ja tulivat tehdyksi hyvin.

Mitä sitten?

Voi toki olla, että esimerkiksi Heebo ei haluakaan välittää pelkkiä työntekijöitä vaikkapa IT-alalle, jossa juurikin osaaminen ja kokemus merkitsee (yleensä) eniten. Ehkä he haluavat välittää työntekijöitä hoitelemaan sosiaalista mediaa tai markkinointia? En tiedä. Mutta en ainakaan itse ole yhtään kiinnostunut heidän kanssaan toimimaan, en työntekijänä enkä rekrytoijana.

Kommentoi

"Salaviisas"

suoppi22 - 07.02.2008 14.08 - työ 

Sain tänään uuden lempinimen - "Salaviisas". Pidin opettajille fronterista esityksen, että mitä olen saanut aikaiseksi oppilaiden kanssa ja miten olen kokenut tämän uudehkon opetusmuodon. Mun esitys oli niin vakuuttava, että status ja auktoritteetti on noussut tänään kohisten! Arvostettu äidinkielen opettaja tokaisi; "Tuokin antaa itsestään ihan vääränlaisen kuvan, tuollaisen säheltäjän kuvan, mutta sehän onkin SALAVIISAS!"
Ja mähän tein sen "mahtavan" power point esityksen illalla klo 21 jälkeen...hädissään!
Jokohan oon huomenna jalat maassa??? Pudottakaa mut maan pinnalle!!heh!

Kommentoi

Erään opettajan päivä

suoppi22 - 17.01.2008 21.12 - työ 

Tämä tarina on tosi:
Aamulla 3 tunnin palaveri Lastenlinnassa. Kouluun ja viemään tokaluokkalaisia ruokailuun. Jonossa yksi oppilasta alkaa oksentamaan silmittömästi. Opettaja saa siirrettyä oppilaan pois linjasta ja vie pikku koululaista kohti omaa luokkaa. Oksennusta pitkin matkaa...Muut ruokailevat rauhassa, menevät ulos välitunnille. Koulun alueella on päässyt koira irti eräältä naiselta ja koira puraiseen kahta koulumme oppilasta; toinen näistä on tämän ko. opettajan luokalla. Poikaa viedään terveydenhoitajalle rokotukseen. Iltapäivällä vielä yksi luokan integroidusta oppilaasta heiluu teräaseen kanssa käytävällä. Hänet kuskataan apulaisrehtorin puhutteluun...kirje lähtee kotiin.
Se siitä opetuksesta siltä päivältä!!!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Maili reksiltä...

suoppi22 - 09.12.2007 10.49 - työ 

"Olen esittänyt hyvin hoidetusta työstä sinulle kannustuslisää. Hyvin hoidetun perustehtävän lisäksi olet edistänyt koulumme liikuntainnostusta ja tuonut koulua esille koko Helsingin
tasolla. "Liikuntapainotus" sekä näkyy että kuuluu. Tämän kaiken järjestäminen ja organisointi hymyssä suin vaatii opettajalta enemmän kuin perusopetuksen hoitamista."

Opetustoimenjohtaja oli päättänyt myöntää rehtorin suosituksesta mulle kannustuslisää kivan pikku summan.
Huippua!! Taas jaksaa, ainakin tän vikan viikon..hihiii!
Lue kommentit (2) | Kommentoi

Leijonan kita

symbiatch - 08.11.2007 15.49 - televisio työ 

Olen nyt katsonut pian kaikki BBC:n Dragons' Den -sarjan jaksot ja pitää kyllä sanoa että eroa suomalaiseen vastineeseen on kuin... en edes osaa mitään analogiaa sanoa.

Katsoin ensin uusimman kauden (5. jo brittilässä) ensimmäisen jakson ja olin todella innostunut. Lohharit olivat oikeasti ansainneet paikkansa. Kaikilla oli rahaa (ja paljon, toisin kuin Suomessa), kaikilla oli kokemusta useilta aloilta ja kaikki osasivat käyttäytyä. Jos idea ei kiinnostanut, sanottiin helposti negatiivisiakin asioita, mutta rakentavasti. Selitettiin miksi ei kiinnosta, onko idea huono vai eikö esitys ollut hyvä vai onko numerot ihan sekaisin.

Sitten katsoin ensimmäisen kauden ensimmäisen jakson miettien että ehkä viidennessä kaudessa jo homma pelaakin. Ja eikö mitä. Ensimmäinen jakso oli ihan samanlainen. Eli osattiin alusta asti toimia järkevästi!

Ties kuinka monta ihmistä on lähtenyt lohhareiden edestä ilman rahaa, mutta saaneet erittäin hyvää kokemusta, kannustavia sanoja, rehellisiä "älä jatka tätä, tee jotain muuta" ja "älä nyt herranjestas myy taloasi tämän idean takia, mieti lapsiasi" -kommentteja ja - mikä varsinkin suomalaisesta puuttuu - "et sinä tarvitse nyt pääomasijoittajaa, tuotteesi on tuossa vaiheessa, ota yhteyttä näihin ja näihin ja tee näin niin pärjäät ihan omillasikin." Tätä ei suomalaisessa tietenkään nähdä.

Onpa nähty myös pari työpaikkatarjousta rahaa hakemaan tulleille sekä kerran jopa yksi lohhari osti tuotteen rahaa kaipaavalta (siis yhden kappaleen) vaikkei sijoittanutkin. Eli selvästi annetaan ymmärtää, että tuote ja idea on hyvä, mutta ei ehkä ole tarpeeksi kannattava pääomasijoittajalle. Kunnioitukseni lohhareita kohtaan on suurta, vaikken heistä paljoa tiedä enkä heitä tunne. Pelkkä käytös kaikkien näiden jaksojen läpi on ollut uskomattoman kohteliasta ja hienoa.

Mitä sitten suomalaisesta olen oppinut? Sen, että Kakkonen ei halua olla mukana missään muussa kuin valmiin tuotteen myymisessä halpaketjussaan. Sen, että tämä brändinaikkonen ei halua laittaa rahaa mihinkään. Sen, että Suomesta ei joko löytynyt monialaosaajia, tai he eivät halunneet mukaan. Sen, että teknologialla ei ole merkitystä kun yksikään leijona ei ole teknologia-alasta mitään tietävä. Ja sen, että kyseessä on tosiaan viihdeohjelma, jossa mollataan hullujakin summia pyytäviä soittamalla taustalla musiikkia, joka antaa selvästi ymmärtää että tämä henkilö taitaa olla vähän vinksahtanut.

Itsekin muuten tuohon hain mukaan, teknologia-alan idealla. Onneksi en päässyt. Siellä olisi heti ensimmäisenä haluttu tietää paljonko rahaa tulee heti huomenna ja onhan tuote valmis. Siinä kun olisin sanonut että ei kun pitäisi kehittää vielä niin saman tien olisi vähintään kolme menettäneet kiinnostuksensa ja loput halunneet 125 % pääomasta.

Suosittelen kovasti katsomaan BBC:n versiota jos bisnes kiinnostaa. Siitä oppii todella paljon miten pitäisi esittää idea, mitä pitää tietää yrityksen rahatilanteesta ja mistä pääomasijoittajat ovat kiinnostuneita. Ja sen, että ei kannata arvottaa omaa firmaa miljooniin euroihin jos kehitys on alkuvaiheessa. Ei se mene läpi. Mutta jos joustoa löytyy, rahaakin saa.

Jos tuosta toinen kausi tehdään, toivottavasti sinne otetaan vaikka sitten ulkomailta leijonat. Saisi vähän jotain järkeäkin touhuun.

Lue kommentit (3) | Kommentoi

5 päivää - säpinää!

suoppi22 - 28.05.2007 21.59 - työ 

Mahtavaa saada oppilaisiin säpinää kun ilmoittaa niille: "Tiesitkö muuten, että saat oikeesti nelosen valinnaisen liikunnankurssista?" - tai että: "Päästötodistusta et saa käteen, ennenkuin kaikki poissaolot ja jälki-istunnot on suoritettu!" On muuten alkanut tapahtumaan: 36 tunnin kurssi pitänyt suorittaa viikossa...hmmm...Mitenköhän se tyyppi on kerenny nukkumaan, syömään ja käymään vielä koulussakin?? Sehän tekee reilu 5 h urheilua päivässä!!HUH, HUH!Mitäs luulette onko tää tyyppi oikeesti tehny ne liikuntasuoritukset vai onko sinne päiväkirjaan lisätty "kalajuttuja"?- Aika jännittävää saada huomenna se päiväkirja käteen!
Valvon huomenna jälki-istuntoja ihan vaan siksi, että ne 9-luokan oppilaat jotka eivät ole niitä suorittaneet, saisivat oikeesti sen päästötodistuksen käteen. Saa nähdä kuinka moni käyttää huomisen aamun hyväkseen ja tulee istumaan 8-10!!Toivottavasti mahdollisimman moni!

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Palloilumaaottelu

suoppi22 - 03.05.2007 18.23 - työ 

Koulullamme on ystävyyskoulu Tallinnasta jonka kanssa järjestetään vuosittain yleisurheilumaaottelu Tallinnassa ja palloilumaaottelu Suomessa. Tänään ottelimme koripallossa, lentopallossa ja jalkapallossa . Sääntönä on että se on suunnattu 8-luokkalaisille (nuorempia saa ottaa mukaan, mutta ei vanhempia oppilaita). Mulla on ollu stressiä jo monta viikkoa tästä, sillä mielestäni minulla oli kaikkien aikojen huonoimmat 8-luokkalaiset tytöt!! Ensinnäkin niitä on koko koulussa äärettömän vähän (n.20) ja valitseppa niistä harvoista urheilijamaisista tälllainen palloilujoukkue!?!? TUSKAA!! Otin joukkueeseen loppujen lopuksi 4 kasia ja 6 seiskaa! Voitimme jalkapallo-ottelun 3-0. Huomasin, että tallinnalaiset tytöt olivat yhtä huonoja kuin mekin! Koripallossa tuli turpiin kunnolla 6-30, koripallo on Viron pravuurilaji ollut joka vuosi! Lentopallossa otimme komean 2-0 voiton! Viel kun koulumme pojat voittivat samat kaksi lajia kuin tytötkin, voitimme yhteistuloksin 4-2 vieraamme! Hip,hip hurraa!!HYVÄ ME!
Kakkua, kynttilöitä ja suklaalevy odottti kotona - ihana yllätys! Parin vuoden päästä olis tasavuosia tiedossa...KÄÄK!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Vappua ootellessa!

suoppi22 - 25.04.2007 20.10 - työ 

Mitäs tässä on sit tapahtunutkaan since last time...
No maanantaina olin oppilaiden kans illalla keilaamassa (tehtiin yks kaksoistunti sisään)! Melkein kaikki oli paikalla, mutta yhden radan jouduin maksamaan omistani. Seuraavana päivänä saarnasin lintsareille, että "kolehti on kerättävä minulle, jotta saan omani takaisin!"
Saapa nahdä saanko rahat??
Tiistaina oli 9-luokan tytöillä (ihan liikuntatunnilla) sitä keilailua, niin 15 oppilaasta 2 saapui paikalle!!!! Onneksi en joutunu maksamaan niistä kolmesta tyhjästä radasta!!!Että hyvin menee!Valinnaisen liikkaryhmän MegaZone sen sijaan meni hyvin, suuri osanotto, uhkailu on se tehokkain keino oppilaita kohtaan!
Tänään oli yhtiökokous ja erosin yllättäen hallituksesta - annoin muillekin mahdollisuuden osallistua siihen mukavaan toimintaan ;)!
Vappu, se työläisten juhla, kolkuttelee jo ovella!! Mukavaa ohjelmaa tiedossa, vielä kun hion noi breikkikuviot kuntoon!!Can`t wait!!
Mitäs vappu suunnitelmia teillä on???

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Kiirettä pittää...

suoppi22 - 18.04.2007 18.50 - työ 

Huh, huh - tuntuu ettei tässä ehdi mitään enään tehdä muuta ku töitä, töitä ja töitä!
Töissäkin on sellanen kiire koko ajan, että ei mittään järkee - miljoona asiaa pitäis muistaa hoitaa. Tänään vasta vaihdoin kesärenkaatkin! Ei kuulemma kovin hyvässä kunnossa oo, mutta menettelee...
Koulussa lähenee "palloilumaaottelu" Tallinnalaista ystävyyskoulua vastaan, sukkulaviestiharjoitukset, kevätjuhlaharjoitukset jne.jne. Lisäksi kun oon 1.5 viikkoa siellä Tanskassa MM-kisoissa täytyy sijaiselle tehdä kaikki valmiiksi! Plääh! Mutta voi sitä 10 viikon kesälomaa joka sitten joskus alkaa.....!!!!Kyllä mä sitä jo odotankin tässä!!
Menkääpä muuten tekemään Hesarin sivuille "Kuka julkkis olisit testi" - aika hauska! Voisitte laittaa kommentteihin mikä testitulokset saitte!!
Mä olin Hannele Lauri...heh - ei kovin imartelevaa!!

Tässä linkki sinne:
http://www2.hs.fi/extrat/hsfi/henkkoht/julkkiskone/

Ps. Käykääpä www.koff.net -sivuilla ja rekisteröitykää. Sen jälkeen pyytäisin teitä antamaan pisteet heimolle nimeltä The gerbiilikillers. Se on kaveriporukka joka oikeesti ansaitsis voiton ja pääsyn festareille. Ovat sentään Suomen mestareita vm 2007!!

Lue kommentit (5) | Kommentoi

Talviurheilupäivä

suoppi22 - 21.03.2007 07.28 - työ 

Meillä on koulussa tänään talviurheilupäivä! Täytyy myöntää, että se on pikkasen liian myöhään katsoen tätä säätä, mutta miten sitä olisi osannu tammikuussa ennustaa, että tää talvi on näin lyhyt??? No ei se mitään - sillä vaikka se olis ollu just ennen hiihtolomaa, niin yläasteen oppilaat olisivat oletettavasti valinneet lajinsa samalla tavalla kuin nyt! Eli suurin osa valisti KÄVELYLENKIN!!!Ajatelkaa, musta se on tylsin vaihtoehto kun tarjolla olis ollu säbää&sisäfutista, keilailu&kävelylenkki, aerobic&venyttely&kävelylenkki, laskettelereissu Messilään ja uinti.Oppilaat ajattelevatkin asian niin, että mistä pääsee nopeiten kotiin ja mikä on helpoin suorittaa! Tehtiinpä kollegan kanssa sitten tarkoituksella megapitkä kävelylenkki - 2 tunnin retkeily!! Saa nähdä mitkä ovat kommentit huomenna ja montako on saanut rakkuloita jalkoihin (sillä ei ne viitsi pukeutua kunnolla kuitenkaan, vaikka siitä vallan kuuluttettiin keskusradiossa)!!! No ittepähän kärsivät ja oppivat KANTAPÄÄN kautta!
Ai niin KIITOKSET CANAL PLUSSALLE KUN NÄYTTIVÄT KÄRPPIEN PELIN EILEN!!

Kommentoi

Uintia...

suoppi22 - 09.03.2007 13.02 - työ 

Tänään ajattelin olla pirteä ja osallistua oppilaiden kanssa uintiin (jos se vaikka vähän madaltais kynnystä tulla uimaan, ope antaa esimerkkiä ja saa itse samalla liikuntaa).
Klo 8.10 alkavalla tunnille oli yksi oppilas (ryhmä koko 11) ja hän oli tunnollien ja ui minun kanssasi!Seuraavasta ryhmästä (12) ui 6! Mahtavaa, ennätys tällä viikolla!
Oppilaat kysyivät minulta: "Miksi sä laitat meille uintia, vaikka tiedät ettei me siitä tykätä - tai ainakaan suurin osa ei tykkää!" No piti sitten 9-luokkalaisille selventää, että me opettajat käytämme opetussuunnitelmaa "käsikirjana" ja minä en tosiaakaan saa ihan itse päättää mitä me tehdään ja mitä ei! Se tuli hieman yllätyksenä oppilaille!!
On niillä vielä paljon opittavaa, raukat!
Tänään pääsee herkuttelemaan ja syömään siipiä ja joutuu varmaan apri kaljaa nakkaamaan huiviin. Huomenna onkin sitten After Ski bileet!!Kivaa!!


Kommentoi

"Ei ole mun numerosta pois!"

suoppi22 - 06.03.2007 21.47 - työ 

Tällä viikolla aloitin oppilaiden kanssa uinnit, kun jää tilanne heikkeni äkillisesti täällä pääkaupunkiseudulla. Seuraavat kolme viikkoa raportoin teille joka ryhmän uimareiden saldon ja ehkä vähän "selityksiä" miksi ei voi uida. Lappuja satelee nimittäin aikalailla nämä kolme viikkoo ja se on jo alkanut!!!
Tänään kymmenestä oppilaasta (10) viisi (5) vaivautui paikalle ja heistä kaksi (2) ui! Saldona lisäksi kahdelta lappu, molemmat aiheellisia ja "menevät läpi". Pari kertaa piti laskee kymmeneen ja hokee itselle - "Tää ei ole mun numerosta pois, älä hermostu!". Aika jännää kun koulu maksaa oppilaille uintikerrat, niin oppilaat eivät tule edes paikalle ja sitten kun ollaan menossa tutustumaan johonkin uuteen lajiin, osa oppilaista ilmoittaa "peruskoulu ei saisi maksaa mitään" tai "ei mulla oo rahaa". Rahaa on kuitenkin napakorun ottamiseen ja pissis vaatteisiin!!
Lisäksi muslimithan eivät voi osallistua "yhteisuintiin", joten he käyvät uimassa omalla ajallaan ja tuovat opettajalle kuitit tai uinninopetuksen diplomin. Osalle sekin on liian vaikeeta - vapaatunteja kyllä pidettäis vaikka uimaan ei mentäiskään omalla ajalla!
Liikunnanopetuksen ihanuutta....

Kommentoi

Yhtä sun toista..

suoppi22 - 13.02.2007 21.13 - työ 

Aika tapahtumarikas (rikos) päivä! Koulumme kova kolmikko oli välitunnilla päättänyt hyvin vuoksi rikkoa jo ennalta reikäsen vessan oven liikuntaviraston pukukopista! Rehtori nuhteli poikaa joka oli kuulustelu vuorossa: "Kysymyksessä on omaisuuden rikkominen ja siitä joutuu maksamaa." Poika: "No, se pitää sitten maksaa- rahaahan se vaan on!" Noin helppoa se on!
Meni tunnin verran tästä niin jäällä oli kunnon tappelu; kaksi poikaa hakkas toisiaan kuin lätkäottelussa konsanaan. Hoh hoijjaa, että sellanen päivä tänään!
Saas nähdä mitä huomenna kun on YSTÄVÄNPÄIVÄ?!?

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Työpäivästä..

suoppi22 - 12.02.2007 19.05 - työ 

Tänään palautin ekat tt-kokeet ja hirvee narinahan siitä arvostelusta syntyi! Kun tulee huonoja arvosanoja niin opettajassa tai arvostelussahan se vika on! Kokeet meni koko koulun 8-luokkalaisilla luokattoman huonosti, vaikka annoin edellisellä tunnilla "kokeeseen valmistavia kysymyksiä" lapun oppilaille kouraan!! Kokeeseen otin tuosta paperista kysymykset suurimmaksi osaksi! Kysyin luokalta tänään: "Kuinka moni voi rehellisesti sanoa, että on avannut kirjan ja valmistautunut kokeeseen?" 17 oppilaasta kaksi nosti käden ylös! Oli pakko sanoo; "Ei sitten kannata katsoo kuin peiliin!" Että mua äsrytti!!!!

Iltapäivällä opettajilla fronter koulutusta. Taas uusi atk-systeemi, jota pitää alkaa käyttämään, seuraamaan keskusteluja, opetusvinkkejä tehdä jopa omaa sivustoa sinne oppilaita varten, että he voivat virtuaalisesti opiskella ja tehdä tehtäviä. Ihan mielenkiintoinen se oli, varsinkin se oman sivun muokkaaminen!Mutta kun näitä alkaa nyt tulemaan joka vuosi joku uusi ohjelma niin kohta meidän ei tarvitse mennä kouluun ollenkaan - kaikki tapahtuu monimuoto-opiskeluna! Milloinkohan tulee ensimmäinen "koulu tai yläaste jonka voi käydä oikeesti monimuoto-opiskeluna?" Ei siihen kauaa mee, joku sen keksii (mun lisäksi) ja toteuttaa sen! Minkälaisenahan sen liikunnan sitten vois suorittaa?-Oppilaat olis personal trainerin asiakkaita ja ne raportois kehittymistään ja ruokavaliotaan mailitse.

Kommentoi

Uusi lukujärjestys..

suoppi22 - 31.01.2007 21.42 - työ 

Muutaman viikon kuluttua alkaa koulussa uusi jakso ja apulaisreksi on vääntänyt meille opskille hikihatussa uusia lukkareita! Se on aina jotenkin jännittävää saada se seuraavan jakson työjärjestys... Aina toivoo, että säästyis hyppytunneilta ja että ne päivät alkais aamusta ja loppuis jo klo 14 viimeistään. Joka kerta saa pettyä! Nyt tuli oikein huippuhuono lukkari! 29 h ja 5 hyppytuntia! Helevetti - koko kevät sit tuo sama! Täytyy siis keksii paljon koulutuksia ja onneksi tuossa pukkaa yks 1,5 viikon matkakin loppukeväästä!Onhan siinä niitä vajaita viikkoja ku tulee pääsiäinen jne...! Se on vaan pakko jaksaa ja kestää! Mä sanoin kyllä opehuoneessa ääneen, että oon kesäkuussa koulussa ku niitä ens lukuvuoden lukkareita väännetään - pääsee esittämään toiveita!

Kommentoi

Talviurheilua

suoppi22 - 29.01.2007 16.12 - työ 

Oltiin sit eilen pelaamas se "harkkamatsi" ulkojäillä! Sää oli tähän asti tämän talven paras, muutama aste pakkasta ja aurinko paistoi! Itse pelistä sitten; eihän me vanhat kilpaurheilijat osata pelata ees höntsäpelejä niin ettei maaleja laskettais ja ettei se kilpailuvietti jossain välissä syttyis! Rasva Rosita antoi heti "tutaa" Nynny-Enriquelle ja Jlo sai myös tuntea kunnon taklauksen "puun takaa"! Melekone se Rasva Rosita! Enrique oli tietty tuonu ne ringettetikut mukanaan ja pitihän sitäki sit väkisin pelata -  munkin pyörittämistä. Tunnin verran pelattiin ja kaikki sai hien pintaan ja hauskaa oli! Täytyy ottaa tavaksi every sunday hockey game!
Koulussakin piti sit tänään aloittaa luistelukausi. Kaikilla oppilailla oli luistimet mukana, mutta se meidän paska suojatyöntekijä, kentänhoitaja, päätti aloittaa kentän valamisen 8 aikaan jolloin tunnin piti alkaa!! No eihän sinne kentälle voinu mennä!!!Voi perkele, että otti päähän!
Iltapäivällä päästiin pelaamaan ja todettiin, että se kenttä on siis niin surkeessa kunnossa ku olla ja voi! Mä en kyenny soittamaan minnekään valittaakseni asiasta ku olisin menny lankoja pitkin Helsingin liikuntavirastoon samantien! Ei tarvi ihmetellä enää miksei Hesaliaset nuoret osaa/opi luistelemaan jos lähikentät on tuollaisessa kunnossa ja niitä hoidetaan samalla tavalla!!Aina ku lapset ovat menossa luistelemaan tulee ukko letkun kanssa ruiskuttamaan vettä kentälle ja sanoo "tulkaa parin tunnin päästä!" "Mee yksinäs"- mäkin sille sanoisin!

Kommentoi

Pyhäkoulua pitämässä

suoppi22 - 21.01.2007 20.41 - työ 

Viikonloppu meni valmennuskoulutuksen merkeissä. Kymmenen tunnin työpäivä tänään josta 6 h istuttiin oikeesti koulussa, luokkahuoneessa. Mä piirtelin taktisia kuvioita liidulla taululle ja "oppilaat" istu "puhäkoulussa" kiltisti ja kopioi piirroksia vihkoonsa. Toivottavasti he saivat uusia ideoita valmennukseen ja uutta potkua uralleen.
Lunta on tullut ihan kivasti ja koirat nauttivat syömällä ja kierimällä lumessa-hauskannäköistä.
Huomenna on tylsää tiedossa..Pedagogiset yhteyshenkilöt kokoontuvat ja mä en tajua niistä höpinöistä yleensä yhtään mitään.Istua siellä sitten 9-16 kysymysmerkkien leijaillessa mun ympärillä niin voi olla aika pitkä päivä...Mitähän sitä keksis viihdykettä mukaan??

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Väsyttää!

suoppi22 - 09.01.2007 13.58 - työ 

Toinen työpäivä ja ihan poikki! Vielä olis kaks tuntia jäljellä ja saliin vilistää valinnaisryhmä-pitää siis terästäytyä!
"Poika" pelaa illan matsissa joten tänään on siis penkkiurheilua tiedossa! Saa nähdä miten Shedden saa tähdistönsä sytytettyä pelaamaan Kuopion poikia vastaan. Niillä on aina ollu vähän ongelmia sen suhteen!
Koirahoitaja saapuu lenkittämään karvatassuja tänään - ihanaa, niin niiden ei tarvi olla yksikseen tai siis kaksikseen koko päivää! Saavat rapsutusta ja hellää huolenpitoa, just sitä mistä ne tykkää.
Työt kutsuu, joten pilli huulille ja menoksi!

Kommentoi

Ennemmin innokas ku...

suoppi22 - 12.12.2006 18.02 - työ 

Eilen oli koulussa ya poikien säbäturnaus. Turnauksen kohokohta oli vikamatsi joka meidän oli pelattava vähintään tasan päästäksemme jatkoon. Huikean kotiyleisön edessä pojat paiskivat hommia paidat märkinä ja palkitsivat suoraa kurkkua huutavan pikkuyleisön pelaamalla 2-2 tasapelin! Ilkeä pomppumaali, jossa tasoitimme ottelun, syntyi 3 minuuttia ennen loppua! Itsekin innostuksissani pomppasin ilmaan maalin synnyttyä (heh, vanha innostui koulun säbäpeleistäkin!! Ennen vanhaa piti olla SM-sarjan Play Offit menossa, että pomppas ilmaan jonkun tehdessä maalin!!Näin ne ajat muuttuu!!)

PirttiHirmu on ollu taas aika tehokas tänään. Aamu 10 mennessä olin ehtinyt tekemäään jo seuraavat asiat: aamupalat mukaan ja veljelleni joka oli yökylässä, pyykkikone päälle, kämpän imurointi, kaupassa käynti ja koirien pikku kavelylenkki & pyykkien laitto kuivumaan!!Kokeileppa monelta pitää herätä et ehtii nuo kaikki tekemään ennen 10.00!!

Tuttu hännännaputus käy toisella koiruksista...silmät tuijottaa ja nenä tuhisee. "Kello on 18 ja saisko sitä ruokaa!"-se pyytää..

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu