"Lumiukko" sulaa kohta...

suoppi22 - 18.03.2008 21.13 - peruskoulu 

"Lumiukko" on pannu ranttaliksi - tuli pari soittoo naapuri koulusta ja puistosta. "Lumiukko" oli ollu kavereidensa kanssa häiritsemässä toisessa koulussa, tuijotellu ikkunasta sisään jne. Sen jälkeen siirtyny torille polttelemaan vessapaperirullia ja heitelly niitä puiden latvoihin ja oksille!
Huomenna lumiukko sulaa mun käsissä...PirttiHirmu laittaa sille porkkanan suuhun ja kouluttaa vähän...ihan vähän vaan!

Kommentoi

Otteita kokeista...

suoppi22 - 16.03.2008 19.43 - peruskoulu 

Kenelle ja mistä syystä abortti sallitaan?
- raskaana oleville
- abortti sallitaan niille jotka on raskaana tai tuntee olevansa, naishenkilöille.

Kuinka ehkäsiylaastari ehkäsiee, kuinka sitä käytetään ja kenelle se sopii?
- ehkäisylaastari ehkäisee huonosti. Päivää ennen yhdyntää. Sopii molemmille.
- Se erittää nestettä, joka tuhoaa hormoneja, Sopii irtosuhteita käyttävälle.

Mitä seksuaalisuus tarkoittaa?
- Tuntee muihin ihmisiin seksuaalista tunnetta, esim.alapäähän.

JEP, JEP!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Huolettomia koululaisia

suoppi22 - 29.01.2008 20.21 - peruskoulu 

Eilen jouduin kovan tappelun väliin ja saimme toisen opettajan kanssa sen nujakan onnex loppumaan. Itse sain iskun päähän ja kollega sääreen. Tästä piti tehdä raportti, et kai niitä kerätään jonnekin arkistoon - kuinka paljon opettajan joutuvat kohtaamaan työpaikallaan väkivaltaa.
On se niin huoletonta tuo murrkuikäisen koulunkäynti! Koulu on heille oikeastaan palvalukeskus tai päivähoitopaikka. Tässä teenage näkökulmaa:
Toista vuotta yläasteella; meillä on koulussa kaapit, onnex-ei tartte raahata niitä kirjoja himaan. Läksytkin ehtii ihan hyvin tekeen välkällä, turhaa mä niitä himaan kannan. Vaikka ne opet aina valittaa et "miks teil ei penaalii" - niin ilman sitäkin pärjää hyvin. Voi pummia luokan hikarilta tai lainata maikalta. Joskus on vähän hankaluuksia ku ei oo vihkoo mukna, paperi on jostain syystä kortilla, mut vieruskaveri yleensä sit repäseen keskiaukeaman omasta vihostaan. Se on muuten makeeta ku luokanvalvoja käskee aina jouluna ja keväällä siivoomaan kaapin niin sielt löytyy vaikka mitä; viime keväänä mä löysin mun kaapin pohjalta puoli vuotta hukassa olleen mp3 soittimen, aika hyvin! Ottaa päähän ku koulualuulta poistumisesta tulee jälkkää! Hitto ku meidän koulun vieres on Mäkki, pikkasen parempaa safkaa ku koulus. Mun mielestä välkätkin sais olla pidempii; ei siinä vartis ehdi mitään tehdä, aina saan myöhästymisen ja niitäkin ku on tarpeeks - saa läksykerhoo, Plääh! sain nelosvarotuksen mantsasta, mut onnex se ope lupas, et saan tehdä sellasen "paketin" ja suorittaa kokeen uudestaan. Ku jaksas vaan tehä ne tehtävät. Kuraattori otti mua hihasta kii yks päivä ja sano et mun muka pitäis mennä sen kaa jutteleen ku on noita selvittämättömii poissaoloja. Mä en niiin jaksa mennä sinne, se varmaan soitta mutsille, onnex mutsi ei välitä. Se ei oo muuten kertaakaan käyny vanhempainillassa eikä ees varteissa. Ihan hyvä vaan! Oikeestaan must on iha kiva käydä koulussa, näkee kavereita! Ne aamuherätykset on vaan ihan tappoja! Must koulupäivän pituus vois olla 11-14, se oli aika hyvä. No joo, en mä jaksa enää kirjoittaa, pakko käydä Irq:ssä on se "yks" lisänny kuvii, se lupas ainaki! Se on niiiin ihana!


Lue kommentit (2) | Kommentoi

Uinnit ovat alkaneet

suoppi22 - 24.01.2008 19.12 - peruskoulu 

Taas oon saanu kuulla selityksiä;
- " En mä muistanu, et meil on uintii!"
- " Mul ei oo ku bikinit, ei niillä voi uida!"
- " En mä ui! En mä uinu viime vuonnakaan!"
- " Mä oon kuullu, ettei 8-luokalla uinti olis pakollista!"
- " En mä halua uida!"

Mutta yksi ryhmä on ylitse muiden. Tänään 7-luokkalaiset tytöt (noin 20 oppilasta)...
15 ui ja kahdella oli pätevät syyt olla uimatta, vain kolme lusmuili! Aivan mahtava ryhmä, kukaan ei kitissy mitään. Mä olin niin hyvällä tuulella loppupäivän etten jaksanu välittää edes seuraavan ryhmän huijauksesta mistä ne jäi mulle kiinni (en vaan paljastanu sitä vielä niille). Ryhmä lusmuilijoita ja pistin tytöt kävelylenkille (sekä kamerakännykka kuvanottotehtävän). Olivat tyhmät lähettäneet yhden hissukan ekaan paikkaan ottaan valokuvan ja kovikset oli tietty menny lähelle ottaan jälkimmäisen kuvan. Hissukkahan sit vastas rehellisesti kun kävelin sen kans pois, et miten asia meni. Voi, voi niitä raukkoja - vielä luulevat etten mää tiedä!!


Kommentoi

Eka viikko alkaa olla takana...

suoppi22 - 10.01.2008 20.32 - peruskoulu 

"Oon päättänyt ottaa tän vuoden entistä rennommin..."siten pääsin sen sunnuntain ketutuksen yli. Oppilaatkin ovat saaneet tehdä koulussa aikalailla mitä vaan-sääntöjen puitteissa tietenkin. Oon antanut valintamahdollisuuksia ja keksinyt uusia jippoja.
Yksi jipoista on se, että kun oppilas valitsee kävelylenkin (eli varusteet ei ole mukana) niin tarkistus kävelylenkin kohteesta onkin helppo tsekata silleen et oppilaat ottavat itsestään kohteessa kuvan kamerakännykällään!! Tietty millä he sinne menevät...on toinen juttu...täytyykin muuttaa tota, laittaa muutama kohde matkan varrelta mistä tulee ottaa kuva.YES! Näinhän ne ei voi mennä bussilla sinne! Tai voi, mut menee aikaa ja paljon vaivaa!
Seuraavaa jippoa olen suunnitellut jo pitkään, mut en ole vielä toteuttanut... ostan muutaman askelmittarin kouluun ja saavat nämä kävelijät kerätä kaksoistunnin askelia mittariinsa. Toivottavasti se herättäis muutaman liikuntainnostuksen...tai sit se tappaa sen ikuisesti!! HEH, ihan sama, mut sinne saliin mä en niitä ota istumaan ja ihmettelemään!

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Lady M;n "jumppatunti" & satuja illaksi!

suoppi22 - 29.10.2007 22.56 - peruskoulu 

Vein liikuntakerholaiset tänään Lady M;n "jumppaan". Tytöt oli innoissaan varsinkin kun pääsivät potkimaan!! Se oli kuulemma mukavin osuus. Musta hauskinta oli se, että voitin yhden oppilaan kanssa kaksi kisaa tunnin lopussa! Ei ne oppilaat pärjänny mulle/meille!
Iltasatuna oon korjannu kokeita; tässä parhaat palat:
1.Kerro anemiasta. Mitä se tarkoittaa, miten sen voi välttää ja mitkä ovat sen oireet.
- "Se on syömishäiriö."
Toinen vastaus samasta kysymyksestä:
-" Se on lihavuuden sairaus. Sen voi välttää monilla eri tavoilla esim. syö niin paljon kuin voi."
2. Mitä eroa on anaerobisella ja aerobisella harjoittelulla?
- " Anaerobisessa ei käytetä ruumista paljoa. Aerobinen harjoittelu taas on vain ruumiillista harjoittelua."
3. Mitä sinun tulisi muistaa a)nostettaessa raskasta laatikkoa, b) kannettaessa kasseja, c) istuttaessa koulun penkillä?
vastaus c:hen: " Kannattais syödä kouluruokaa. Olla varovainen ettei pedofiilit tulisi. Ei syödä suklaalevyä joka on taskussa."
Toinen vastaus samaan kysymykseen:
- " Että selkä on suorassa ja että hartiat eivät ole jännittyneet, koska hartioiden jännittävyydestä voi tulla päänsärkyä. Pitäisi vielä muistaa ettei silmät olisi kiinni vaan selkä suorassa ja sitä pitää kattoo kirjaa."
4. Miten usein ja kuinka paljon meidän tulisi liikkua viikossa?
- "4 tuntia. Jokaisella löytyy aikaa liikkua 4 tuntia, 84 tunnista. Jokainen kyllä jaksaa joka päivä kävellä 15 min, myös joskus pitäisi muistaa venytellä ettei lihakset olisi kireitä ja tekemällä lihasharjoituksia edes kerran viikossa 15 min, siitäkin on hyötyä."

Hyvin ovat kuunnelleet tunnilla!!!!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Luokanvalvojan arkea...

suoppi22 - 08.10.2007 21.28 - peruskoulu 

Mun luokkalaien tyttö (tuplaaja) ilmestyi tänään kouluun, ei oo näkyny since elokuun lopulla viimeks. Puhelimes oon jutellu hänen ja äidin kanssa. Viime viikolla sit soitin lastensuojeluun (äitikin oli kuulemma soittanu) ja kai hän sit säikähdyksestä saapui kaikkien yllätykseksi tänään kouluun!
"Lumiukko" ei ilmaantunu lv-varttiin vaan haahuili taas jossakin käytäville. Annoin ekaa kertaa kehuja luokalleni ja 2 h päästä näin, että kaks mun luokan poikaa oli "lentäny" musiikintunnilta ulos! Että se siitä-hyvin menee mut menkööt! Mulla ei riittäis 24/7 jos alkaisin oikein tosissani hoitamaan luokanvalvojan tehtäviä. Hoidan pakolliset ja toivon, että 7 B kasvaa ja ois jo 9 B!
Tänään kävi mun edellisen luokanvalvoja satsin oppilas moikkaamassa mua. Ne on kivoja ylläreitä, et ne oikeesti vaivaantuu ja tulee katsomaan onko kaikki ennallaan. Poika oli vielä yks niistä vaikeimmista tapauksista, kasvanu oli ja oikein mukava nuoren miehen alku!
Ilmat ovat sit suosineet tätä suunnistuskauden alkua...eikä se kovin hyvin alkanu muutenkaan, oli sää sit sateinen tai aurinkoinen. Ei ne löytäny mitään rasteja, arvasin sen! Ei seiskat jaksa keskittyä tutkimaan ja vertailemaan luontoa karttaan! EI, EI, EI!
Yks oli lähteny himaan kuulemma, muut tytöt kertoivat. Noh, next time better!

Lue kommentit (1) | Kommentoi

"Onx pakko tulla tunnille?"

suoppi22 - 19.09.2007 17.07 - peruskoulu 

Olin päättänyt viedä 8-luokan tytöt (= "sokeripalat") tänään Liikuntamyllyyn suorittamaan cooperin testin, koska ilma oli sateinen ja kolea (ajattelin välttyä vanhemmien hyökkäyksiltä)! Sainkin "sokeripalojen" "happohyökkäyksen" sitten vastaan! "Miks me ei juosta ulkona sitä cooperia! Miks me mennään Liikunmyllyyn? Mä haluan juosta ulkona!"
On se jumalauta, että aina tekee just sen väärän ratkaisun!!! Perustelin "sokeripaloille" asian, just niinkuin asianlaita oli/on ja silti ulos oli kova hinku. En jaksanut kuunnella kitinää vaan jätin heidät keskenään marisemaan ideasta. Kohta tuli eräs tyttö kysymään: Onx pakko tulla tunnille?" - siihen oli pakko vastata:" Ei ole! Voit mennä Maciin ja syödä siellä kaks tuntia!" "Miten voi esittää tuollasen kysymyksen?!"- puhisin ruotsinopen kanssa kopiohuoneessa.
Myöhemmin iltapäivällä samoinen ruotsinope tuli kertomaan, että häneltäkin oli eräs toinen oppilas käyny kysymässä saman kysymyksen: "Onx pakko tulla tunnille?!" Kehoittanut vielä keskustelussa opettajaa opettamaan heille jotain kunnolla, ettei tarvitsisi kotona niin kauheesti lukea ja päntätä ulkoa ruotsiksi kuukausia, lukuja ja numeroita!

Kävi mielessä tänään: HANKKIKAA MULLE UUS TYÖPAIKKA!

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Stressiä...

suoppi22 - 17.09.2007 18.56 - peruskoulu 

Vaikka 9-luokkalaiset on työharjoittelussa, kiirettä pitää...vielä kun opo oli mukavasti nakittanu valvomaan niitä ysejä, jotka ei syystä tai toisesta ole työharjoittelussa. Luulin autuaasti, että pääsisin tänään kaksi tuntia aikaisemmin, mutta luulo ei ole tiedon väärti.
Lukematon määrä oppilaiden ilmoittamisia erilaisiin kisoihin, Tallinnann lähdemme perjantaina kisailemaan ystävyyskoulua vastaan. Ensi viikolla Helsingin oppilasurheilun yu- kisat Eltsun kentällä - tiedotteiden tekemistä, sijaisen etsimistä, taksvärkkirahan keräämistä ja välillä pitäis niitä itse tuntejakin pitää...Täytyy myöntää, että tänään ne jäi taka-alalle!
Päätin alkaa etää tiukkaa linjaa oman valvontaluokkani kanssa. Miksikö? No, ne ei kerta kaikkiaan hoida asioitaan. Nyt sitten istutaan joka päivä luokanvalvojan vartissa 9.45 ja sitä jatkuu niin kauna kunnes asiat alkaa hoitumaan itsestään! "Lumiukon" uusi sanonta: " Ei mulla oo sitä lappua mukana, mut mä oon kyllä kertonu siitämutsille!"
Lumiukko=eräs oppilas luokaltani, aina pihalla ku lumiukko

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Keskustelua tunnilla

suoppi22 - 03.09.2007 21.23 - peruskoulu 

Tänään oli terveystiedontunti 8-luokkalaisille. Aiheena oli ravinnosta mm: ruokapyramidi ja teema vältä makeaa. Oppilaan kirjoittivat vihkoon ruokapyramidin lohkot ja keskustelimme aiheesta miksi suomalaisten makean syönti on viimeisen kymmenen vuoden aikana lisääntynyt 40 %. Yhtäkkiä eräs poika kysyi: "Ope! Syöt sä koskaan karkkia?" - Syön minä, silloin tällöin! Välillä enemmän, välillä vähemmän! Kyllä herkutella saa, kunhan tekee sen kohtuudella, eikä joka päivä!" "Oksentatko sä sit kaikki pois ku oot eka syöny?" - En oksenna, naurahdin perään. Toinen oppilas kysyi: "Ope, oot sä koskaan tullu kännissä kouluun?" - " En ole", vastasin. - "Mitä tapahtuis jos tulisit joskus? Heitettäiskö ne sut ulos?" - "Saisin potkut!" - "OOOHH!!!" luokka huudahti.
Joskus sen opetuksen ei tarvitse olla kovin monimutkaista ja hienoo, tällainen yksinkertainen keskustelu jää molempien mieleen!
Tänään oltiin Johanna Pakosen kanssa Pacessa. Hiki tuli ja sen jälkeen hyvä olo! Keskiviikkona uudestaan!

Kommentoi

Flunssa!

suoppi22 - 30.08.2007 21.19 - peruskoulu 

Hirvee nuha! Tympee olo ja kylmä!
Tänään oli luokkakuvaus koulussa. Meinas olla hankalaa ku pojat ja tytöt joutu oleen niin lähekkäin toisiaan. Katotaan 9-luokalla, ne roikkuu toistensa kaulassa ihan onnessaan!!
En tiiä onnistuko mun yksityiskuva, ku tällanen hirvee flunssakin on just päällä, ei se ainakaan kaunista sitä kuvaa!!
Vielä yks päivä, ei ku kaks helvetti - meillähän on lauantai työpäivä, VOI PASKA!

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Uusi viikko, uudet kujeet!

suoppi22 - 27.08.2007 16.46 - peruskoulu 

Toivon sydämeni pohjasta, että tämä viikko ei olis yhtä raskas ku viime viikko! Tulevana viikonloppuna olin valmistautunut pitämään valmennuskurssia, mutta se peruuntui vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Se kevensi hieman olotilaa, mutta samalla myös valiettavasti lompakkoa! Joudun kuitenkin viikonlopuksi töihin sillä teemme jotakin lomaa sisään ja pidämme lapset koulussa muutaman tunnin.
Tänään pidin luokalleni lv-vartin. Kertasin hieman mitä tuleman pitää: valokuvaus, la työpäivä, taksvärkki, lappujen palautuksia vanhempian allekirjoituksella ja yleisestä vastuun ottamisesta. Täytyy nimetä taas yks poika luokaltani joka on pihalla ku lumiukko koko ajan - olkoot hän tästä lähtien sit "LUMIUKKO". "Lumiukko" ei tänään tiennyt yhtäkään asiaa mistä heitä oli infottu kun kysyin häneltä kerran asian jo selitettyäni, että mistä puhuttiin. Joka kerta vastaus oli väärä. Mahtavaa tulee olemaan hänen kanssaan seuraavat kome vuotta - tarinaa riittää varmaan tästä oppilaasta!
Illalla vielä vanhempainilta ja lenkki Etanan kanssa!

Kommentoi

Valituksia valitusten perään!!

suoppi22 - 24.08.2007 12.54 - peruskoulu 

Joo - tää ei ollu meikäläisen viikko! Eka se mummonkortti, sit yks valitus liikkanumerosta yhdeltä isältä (tullu toki jo kesäkuussa, mut reksi sano nyt siitä mulle):" "Tyttö sai liikuntanumeroksi 8 ja harrastaa sentään jalkapalloa. Eikö se ole kohtuutonta!"? - eli pitäiskö kaikille fudiksenpelaajille antaa automaattisesti 9-10 numeroksi!
No-ei tämä vielä tähän jää: keskiviikkona alotin liikuntatunnin klo 10.20 yleisurheilukentällä (silloin ei vielä satanut, enkä kuuntele radiota kesken työpäivän, että olisin saanut varoitukset). Murkkuikäiset 8-luokkalaiset tytöt valittivat kaikesta mahdollisesta heti päästyäni paikalle. Lähetin "varusteettomat" tytöt kävelylenkille ja muiden kanssa aloitin tunnin. Melko pian alkoi satamaan ja lopetin tunin kesken yhdessä poikien liikunnanopettajan kanssa. Sovittiin nopeasti että lähden koululle (autolla) ilmoittamaan seuraavalle ryhmälle, että eivät lähde kentälle sateen vuoksi ja miesopettaja jää pitämään pukukoppiin sadetta oppilaiden kanssa. Tytöt olivat lähteneet kuitenkin kävellen tai osa pyörillä kotiin/koululle ja ilman muuta he kastuivat täysin!
Eräs tyttöoppilaan äiti ole lähettänyt luokanvalvojan kautta viestin, että vaatii minulle rangaistusta kun olen pakottanut oppilaat kentälle ja he ovat kastuneet, lisäksi olen ITSE AJANUT AUTOLLA KOULULLE - joka hänen mielestä oli tosi törkeää!
VOI V______ mä sanon!!! Kuinka mä voin osata ennustaa että se on vuosisadan ukkoskuuro, en mä nyt mikään fakiiri kuitenkaan ole! No, taas tänä aamuna sitten reksin kansliaan asian tiimoilta puimaan mitä vastataan äidille! Rehtorikin oli aika touhtunut asiasta - kaikenlaiseen sitä tuhraantuu aikaa!
Antakaa tauko ja pitkä sellanen - mä en jaksa - onnex on viikonloppu!

Lue kommentit (6) | Kommentoi

Ryhmäytymistä..

suoppi22 - 16.08.2007 20.45 - peruskoulu 

Tänään oli luokkani "ryhmäytymispäivä" nuorisotyöntekijöiden kanssa. Heterogeeninen joukkomme selviytyi kaikista tehtävistä hyvin ja osasivat asiallisesti tehdä ruokaakin koko porukalle! Itse saarnasin suu vahhdossa vastuuta vanhemmille viimeisen puolituntisen ja toivottelin heillekin "hyvää yläastetta!".
Huomenna koeajamaan Maritan mopoa, huippua!! Saa nähdä syntyykö kaupat??

Lue kommentit (1) | Kommentoi

7 B

suoppi22 - 14.08.2007 16.21 - peruskoulu 

Olin kuullut huhuja, että saan koulun tulokkaista "vaikean" luokan. Tänään (vielä) luokkani käyttäytyi mainiosti, mutta eka päivä aina vähän jännittää. Joka yläasteen luokassa on seuraavat stereotypiatyypit (niin myös minun, näin 3 tunnin tuttavuuden jälkeen):
- pari kikattavaa tyttöä (löytyi - ne tuplaajat)
- yks nörtti poika (kesän paras muisto: oli ladannut koneelle uuden pelin ja pelannut sitä) - käsi pystyssä koko ajan ja vähän tyhmiä kysymyksiä all the time!
- muutama hilajnen tyttö: ei jäänyt kasvot eikä nimi mieleen
- Luokan johtaja poika: istui rohkeesti eturivissä ja tuli viime tippaan joka kerta välkältä, hitusen myöhässä.
- Urheilija: jääkiekkoilija poika, tytöt eivät tuo heti lajiaan esiin.
Siinäpä ne mitä mieleen jäi omasta luokastani.
Ihan hyvin meni, paljon asiaa joita ne ei kuitenkaan muista. Torstaina kerrataan viimeistään kun meillä on ryhmäytymisharjoituksia!

Lue kommentit (3) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu