Kabukissa

suoppi22 - 12.09.2007 22.23 - ruoka 

Oltiin opettajateamin kanssa tänään Ravintola Kabukissa syömässä. Akin omistamassa japanilaisessa ravintolassa oli mielenkiintoinen sisustus. Välillä ei oikein tiennyt, että istuiko Juäskylän Matsi Bar:ssa vai japsi raflassa. Paikka oli oikeestaan aika epäsiisti jos sitä tarkasteli PirttiHirmun silmin - olis kaivannu vähän remppaa.. Seinillä roikkui lätkämailoja ja lätkäpelaajien pelipaitoja sekä HIM kamaa. Ei se mielestäni oikein sopinut sisustukseen. Osa Teamistä otti rohkeasti sushia ja kehuivat sitä kyllä loistavaksi. Maistoimme myös sakea lämpimänä versiona, mielenkiintoinen kokemus mutta ei ehkä kuulu mun TOP 3 ruoka rafloihin!
Mitä ravintoloita kuuluu teidän TOP 3:seen?

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Vaihtoehtoilta

suoppi22 - 25.08.2007 22.57 - ruoka 

Oli ihanaa herätä aikaisin tänään ja nauttia viikonlopusta: surffailin netissä ja varasin junaliput ens viikon virkamatkalle!Kämppä siivottiin ja pöytä katettiin, sauna päälle ja grilli läpöiseksi. Baby S. tuli kylään ja vietettiin vaihtoehtoinen ilta (ryyppämisen sijasta)!
Pelattiin Sportti Buzzia ja katteltiin tv;tä kunnes Rauha kysäs: "Mitä sitä ihmiset tekee lauantai-iltana muuta ku on baarissa ja ryyppää???? -Mennään keilaamaan!" Babyn ja mun katseet kohtas ja revettiin nauruun.!!KEILAAMAAN! "Mennään leffaan tai vuokrataan leffa!" - Hyvä idea, mut keskustaan olis turha yrittää autolla kun on Taiteiden yö ja Rauha oli oikeestaan jo tutkinut, että mitään hyvää vuokraleffaa ei olis tarjolla. "LEIVOTAAN!"
HÄH? Babyn kans meinattiin tukehtua nauruun. "Mitä me leivottais? - Tiikerikakku ja syötäis se taikina! - Haeppa ne sun reseptikirjat ja katotaan mitä leivotaan! Suklaaneliöitä!-Joo, hyvä idea, leivotaan niitä!"
Uskokaa tai älkää niin Baby ja Rauha leipoi pellillisen suklaaneliöitä! Niin kuohkeita ja niin hyviä! Kokeilkaa tekin tällaista vaihtoehtoiltaa, hauskaa ja leppoisaa!

Kommentoi

Ensimmäinen (oikea) sushi-annos

symbiatch - 19.06.2007 17.59 - matkustus ruoka 

Eilen tuli lounaalla otettua ensimmäinen oikea sushi-annos (en tosiaan laske yhtä maistettua palaa Viking Linen laivalla oikeaksi sushiksi). Oli oikein maukasta eikä tosiaan ole mitään kalanhajuista iljettävää kamaa kuten jotkut kuvittelevat. Singapore on kyllä siitä hieno paikka, että täältä saa melkolailla mitä tahansa itämaista autenttisena kun väestössä on joka suunnalta porukkaa. Nami.

Kommentoi

Upea illallinen

symbiatch - 19.06.2007 17.56 - ruoka 

Tulinpas hotellille juuri upealta illalliselta. Menu oli mahtava ja ruoka uskomattoman hyvää. Kuvistakin sen näkee.

 • pan seared scallops with parma ham, orange and tarragon vinaigrette
 • leek and potato soup, herbs oil
 • angel hair pasta with sakura ebi, lobster oil
 • pan seared chilean seabass with mushroom and smoked bacon ragout, truffle-yuzu butter sauce
 • braised stockyard beef cheek with merlot, seasonal vegetables
 • dessert platter, tea, coffee

Luonnollisesti pääruokavaihtoehtoja oli kaksi, otin kalan ja oli namia. Tulipahan syötyä ensimmäistä kertaa monia ruokia sitten.

Seura oli myös tietysti loistavaa. Nyt voi sulatella ja mennä pian nukkumaan, kello lähentelee yhtätoista ja päivä oli pitkä.

Kommentoi

Edullista namia (kai)

symbiatch - 02.05.2007 18.13 - ruoka 

Uskomatonta miten täällä voi olla järjettömän edullista ruokatavarat. Jopa turisteille suunnattu hypermarket tarjoaa 300 g leivoksen 1,50 eurolla. Ja Fazerin sämpylöitä saa 65 sentillä, Suomessa taitaa olla pari euroa paketti. Hienoa.

Kommentoi

Ruokaa Arizonassa

symbiatch - 02.05.2007 18.00 - matkustus ruoka 

Käytiin syömässä Arizonassa ja en suosittele kenellekään sekä alkuruuan että pääruuan syömistä. Sen verran isoja molemmat että ahtaa piti. Ranskalaiset ihan liian suolaisia mutta tosi kiva idea tarjota burger patonkina ja suolakurkut, sipulit jne erikseen. Pekonia oli runsaasti.

Kommentoi

Allun grilliä testaten

symbiatch - 07.11.2006 18.19 - ravintolat ruoka 

picpicpic

Tuli sitten vihdoin käytyä Allun grillillä, tuossa Mika Häkkisen vanhassa sponsorissa. Ruoka ei ollut kovin kummoista, olisin kaivannut enemmän pippuria kun molemmissa annoksissa oli olevinaan pippurikastike. Liha oli ok ja oikein medium. Hintataso normaalin ravintolan tasoa (13-17 € pihvit). Tuskin kovin usein tulee käytyä.

Kommentoi

Lifeblog-lähetys

symbiatch - 07.11.2006 16.50 - bloggaus ravintolat ruoka 

pic

Testataan nyt vielä HTML:n lähetystä. Kuvassa melko maukas valkosipulipihvi Chico'sista.


Ja sehän toimii nätisti. Siitä vain naputtamaan täkyjä käsin Lifeblogiin kännyssä jos tahtoo

Kommentoi

Espoolainen ravintolablogi

terolehto - 01.10.2006 19.12 - ravintolat ruoka 

Espoolaisen ravintolablogin on pakko olla vitsi? Onhan se tavallaan. Vaan Espoossakin asuu niitä, joiden käsitys hyvästä ruoasta ei muodostu Citymarketin tai Prisman tarjousnakeista, keltamössöön marinoidusta kanasta tai jauhelihasta.

Espoolaisen ravintolablogin ajatus on etsiä vierailun arvoiset ravintolat Espoossa, ja kun ne ovat nopeasti loppuneet, käydä myös muualla, erityisesti Helsingissä.

Olen tietysti syönyt ravintoloissa aika paljon jo tätä ennen, mutta menneistä on vaikea kirjoittaa.

En ole mitenkään ravintoloiden tai ruoan ammattilainen, mutta ei tätä aukkoa ole kukaan muukaan tähän asti täyttänyt.

Ensisijaisesti aion mainostaa blogia lähipiirilleni, joiden kanssa olen käynyt syömässä eri paikoissa. Jos joku muukin kiinnostuu, hyvä vain.

Palautetta ja ravintolaehdotuksia saa meilata sähköpostiosoitteeseen tero.lehto@gmail.com .

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Chicos, Kuitinmäki, Espoo

terolehto - 01.10.2006 18.59 - ravintolat ruoka 

Chicos on kantapaikkani Espoossa, jonne on nopea piipahtaa nälkäisenä töiden jälkeen. Minulla on paikkaan viha- ja rakkaussuhde. Usein se pettää, mutta aina palaan uudelleen.

Ensin on todettava, että Chicosissa on muutama hyvä alkuruoka, joita voi suositella kaikille ensikertalaisille:

Alkuruoat:

 • talon leivät pestopeitteellä
 • täytetyt jalopenot
 • nachosit ja salsakastike

Pääruoat

 • kaikki burgerit
 • fajitakset
 • pippuripihvi (Hidalgo-versio)
 • Cajun Steak

Chicosin fajitakset ovat suosikkejani, maukkaita ja täyttäviä. Täytevaihtoehtoja on useita, ja oman fajitaksen rakentelu on ruokahalua herättävää puuhaa.

Pihvit ovat hyviä, mutta lihan laatu vaihtelee yllättävän paljon. Joskus naudan sisäfileenä tarjotaan  jänteistä ja huonoa lihaa, joskus se taas on erinomaisen mureaa ja maukasta. Olen käynyt Chicosissa kymmeniä kertoja, ja lihan onnistumisprosentti on jossain 75 prosentin tuntumassa.

Viinilista ei ole kovin pitkä, mutta hyviä viinejä mausteisille ruoille löytyy useita. Tarjoilijat eivät juuri tunne viinejä, vaan jos niistä kysyy, saa vastaukseksi tiedon siitä, mitä viiniä saa pari euroa edullisemmin S-Bonus-kortilla.

Paikassa on eroteltu savulliset ja savuttomat puolet, mutta käytännössä koko ravintola on hieman tupakansavuinen. Kuitinmäen (Olarin) paikka on hieman hämärä ja meluisa, mutta pöytäseuran kanssa pystyy juttelemaan hyvin.

Chicos ei ole sellainen paikka, johon tulisi mieleen varata pöytää, mutta perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin saattaa olla täyttä.

Aiemmin alkuruokana oli tarjolla erinomainen chilikatkarapu- ja salaattiannos, mutta se poistui listalta. Nykyisin suosikkini ovat täytetyt jalopenot.

Kaikkiaan ruoka Chicosissa on hyvässä ja pahassa ketjuravintolaa. Lista vaihtuu harvoin ja mikään ei ole aivan priimaa. Ilmeisesti kaikki ravintolat saavat ruokansa samasta keskuskeittiöstä, joka pikavalmistetaan paikan päällä. Espoossa tämäkin edustaa kuitenkin lähiömättölöitä parempaa tasoa.

Hintataso

Chicos ei ole halpa paikka, ja varsinkin pihvit ovat lähes parempien helsinkiläisten paikkojen tasoa. Silti se on HOK-tasoa eli siedettävissä arkisinkin. Lounaslista on erikseen, siihen en ole tutustunut.

Chicosissa on edulliset talon tarjousviinit S-Bonus-kortilla.

Lisätietoa

Netissä: http://www.hok-elannonravintolat.fi/ravintolat/ruokaravintolat/chicos.html

Kommentoi

Ravintola Ranta, Otaniemi, Espoo

terolehto - 01.10.2006 18.42 - ravintolat ruoka 

Espoossa on harvoja hyviä ravintoloita. Niistä paremmasta päästä on  Ravintola Ranta Espoon Radisson SAS -hotellin yhteydessä.

Ravintola Ranta on yleensä hiljainen etenkin alkuillasta, joten pöytää ei tarvitse yleensä varata. Palvelu on hieman hidasta, mutta ystävällistä. Paikka on hiljainen ja arkisen viihtyisä. Valkoisia pöytäliinoja ei ole, mutta siistiä on ja illalla kynttilät lämmittävät tunnelmaa.

Ranta tarjoaa parhaimmillaan erinomaista ruokaa, mutta kolmen kerran perusteella laatu vaihtelee kovasti. Esimerkiksi viimeaikoina listalla ollut loimulohi tarjotaan kummallisen puuromaisen fetarisoton kanssa.

Chilimarinoidut katkaravut olivat kylmiä ja yllättävän mauttomia. Ne maistuivat kuitenkin ruoan kanssa tarjotun leivän ja balsamiviinietikan  kanssa.

Edellisellä kerralla mediumina tilaamani naudansäfilepihvi tuotiin lähes kypsänä, mutta liha oli hyvää tavaraa. Silloin 10 hengen seurueessa kaikki eivät saaneet pääruokaa samaan aikaan, mutta kohtuullisen nopeasti kuitenkin.

Pääruoaksi niinikään tarjottu savulohipasta oli erinomaista. Gnocchipasta oli maukasta, ja savulohi maistui hyvin. Kastike oli kermainen, mutta  ei onneksi kovin raskas tai rasvainen. 

Ravintolan hintataso on suunnilleen samaa tasoa HOK:n muiden ravintoloiden, kuten Chicosin kanssa.

Netissä: http://www.ravintolaopas.net/ranta/

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Mahdollisesti elämäni paras ateria

tatipensio - 16.12.2005 11.30 - ruoka 

Sattumalta eksyin Forumin Rendez-Vousiin syömään muutama päivä sitten ja olin erittäin tyytyväinen vahinkooni. Päädyin tilaamaan listalta valkosipulikanaa sen kummemmin miettimättä, olenhan valkosipulin ja kanan ystävä. Pöytään tuli erikseen viipaleperunat ja lautasella erittäin murea kanafile (pelkällä haarukalla koskettaessa liha "hajosi"), tummaa valkosipulikastiketta valkosipulimurskan kanssa, muutama valkosipulin kynsi, papuja sekä muita kasviksia.

Perunat olivat suussasulavia, kirjaimellisesti. En ole kovin suuri perunan ystävä, mutta nämä oli valmistettu aivan upeasti. Pehmeitä, mutta eivät silti hajonneet heti. Kastike oli todella maukas ja siitä jäi hyvä jälkimaku suuhun. Papujakaan en normaalisti kovin himoitse, mutta nämä maistuivat todella hyvin minullekin.

Aterian jälkeen olinkin melkein hurmostilassa jonkin aikaa, parempaa makuelämystä saa hakea. Suosittelen.

Kommentoi

OBH Nordica x2

tatipensio - 27.10.2005 13.43 - ruoka 

Tuli ostettua pari OBH Nordican tuotetta ja hieman tuli petyttyä.

Ensimmäinen ostos oli QuickGrill. Tätä oli perheessä mietitty jo pitkään, ensimmäisistä televisiomainoksista alkaen. Nyt sitten mies päätti että se hankitaan ja mitäs minä siihen sanomaan.

Ensimmäisenä testasimme kanan rintafileitä täytettynä juustolla ja yrteillä. Laitteen ohjeessa mainittiin, että ensimmäisellä käyttökerralla saattaa hieman kärytä, mutta se oli aikamoista vähättelyä. Grilli savusi oikein kunnolla ja pitkään, mutta lopetti sitten kuitenkin. Lämpötilasäätöä ei ollut ja tuntui että ehkä hieman liian kuumaksi tulee, fileisiin tuli mustia kohtia parilasta vaikka liha oli juuri kypsynyttä. Mehevää kyllä oli ja on ainakin helppoa pitää täytteet sisällä kun ei tarvitse käännellä kuten pannulla.

Jauhelihapihvejä myös teimme ja nekin onnistuivat kivasti, taaskin hieman lämpöä kun saisi pienemmälle, ei tulisi mustia kohtia, mutta kyllä tuo silti kivempi on. Pitää vielä kokeilla kalaa, sekä paneroituna pakasteversiona että ihan tuoreena.

Eilen sitten huomasin, että on tullut myös uudempi versio tästä tuotteesta, QuickGrill Easy Clean, jossa on irroitettavat levyt helpompaa puhdistusta varten ja päällä on jokin säädin, en tiedä onko tehosäätö vai mikä. Hintakin sitten 13 euroa kalliimpi.

Toinen tuote jonka hankimme oli jalkakylpylaite. Tämä olikin sitten totaalinen pettymys: laite on äänekäs, värinää ei juuri tunne, kuplat eivät hiero yhtään ja pedikyyri pyörii erittäin hitaasti. Eli koko vehkeellä ei tee yhtään mitään. Onneksi kaupassa on palautusoikeus (tietenkin ajoin tuolla "kuivaharjoituksen", tuohan voidaan luokitella tuotteisiin joita ei palautuslupa koske kun on lähellä hygieniatuotetta), pitää viedä takaisin. Älkää tekään ostako missään nimessä tuota, helpommalla pääsee kun tunkee vatiin lämmintä vettä ja vaikka pillillä puhaltelee kuplia, jos sitä tahtoo.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Täplikästä heijaria?

tatipensio - 20.09.2005 18.30 - ruoka 

SpottedDick.jpg

Heinz tarjoaa mielenkiintoisia makuelämyksiä, uskaltaisikohan kokeilla...

Tämä löytyi Aikatalossa olevasta mielenkiintoisesta pienestä kaupasta joka myy kaikkea amerikkalaista. Valikoimissa on muunmuassa monien kaipaamia Cherry ja Vanilla Coca Colaa ja Wild Cherry Pepsiä. CC nyt on muutenkin niin kauheaa, että itse en noitakaan aio kyllä kokeilla. Eikä kirsikat innosta Pepsissäkään. Mutta ehkä joskus sieltä jotain namuja ostoskelen.

Jos olet miettinyt miltä maistuvat esimerkiksi Cap'n Crunchit, Quaker Oatsit tai muut jenkkisarjoissa syötävät murot, niitäkin tuolta löytyy. Kymmenittäin erilaisia.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Grandiosa pizzavaalit

tatipensio - 25.08.2005 07.05 - ruoka 

Kaikki varmaan törmäsivät Grandiosan pizzavaaleihin jokin aika sitten. Vaalien voittajaksi sitten tuli mozzarella, jauheliha&sipuli jäi toiseksi. Hieman ihmetytti tämä tulos aikoinaan ja kyllä vieläkin.

Jauheliha&sipuli katosikin kaupoista hetkeksi, mutta nyt sitä on näköjään isot kasat taas pakastealtaissa. Paketeissa ei sanallakaan puhuta pizzavaaleista, eli ovat aivan uutta erää. Myös mozzarellaa löytyy runsaasti, mutta kaikissa paketeissa puhutaan vielä pizzavaaleista. Eli onko kulutus siltikin ollut suurempaa jauheliha&sipulissa? Mahdollistahan on, että koko vaalitulos on määritelty siten, että ihmiset kuvittelisivat mozzarellan olevan parempi ja ostaisivat sitä enemmän. Tai sitten on tullut runsaasti palautetta ja jauheliha&sipuli otettiin myös valikoimiin.

Joka tapauksessa hieman outoa toimintaa, eihän kukaan tietystikään sanonut etteikö toiseksikin tullut tulisi valikoimiin, mutta senhän kuvan saa kun sanotaan "valitse kumpi jää valikoimiin."

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu