ADHD

suoppi22 - 14.03.2008 21.47 - asuminen 

On taas ollu virtaa enemmän ku laki sallii - miten sen sais pois multa! Oikeesti itteenikin alkaa kohta hatuttaan ku kaikki muut osaa relata ja mää en! Pakko alkaa opetteleen se taito, oiskohan siihen mitään kurssia??
"ADHD" oli siis tänään töissä (tuntia aikaisemmin vahingossa), tuli kotiin ja vei koirat pitkälle lenkille, tuli kotiin ja siivosi koko asunnon, teki lettuja ja lähti heti paistamisen jälkeen lenkille, meni suihkuun, vei koirat ja otti muutaman kaljan!
Mun Tex Mex voileipäkakku sai muuten mahtavan suosion opehuoneessa (tekasin sen eilen). Huippu hyvää ja kukaan ei meinannu ees uskoo et oon tehny sen ite! Millanen kuva niillä on oikeen musta? En kässää!

Kommentoi

Mummon asunto myynnissä!!!

suoppi22 - 27.11.2007 21.24 - asuminen 

Naapurin täti soitti ja kerto et mummon asunnossa on ollu tänään päivällä asuntoesittely. Lähimmäiset ovat pistäneet tuulemaan..Tuntuu kyllä ihmeelliseltä, että ovatko saaneet muka näin nopeesti mummolle paikan vanhustentalosta, vai mihinköhän ne hänet sijoittavat?
No-seuraavaksi saa sit jännittää kuka siihen muuttaa?? Baby S; se voit olla sä joka sen ekaks näkee!!!!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Joulukortti & kirje

suoppi22 - 20.11.2007 18.55 - asuminen 

Naapurin mummo on niin sekasin, et sen oma seinäkellonkin voi varmaan peremmin... Voi sitä raukkaa, oikeesti. Tänään olin viemässä puutarhakalusteita varastoon, pari naapurin tätiä tuli aiheesta sit juttelemaan. He olivat käyneet mummolla ja hallituksen nimissä saaneet mummolta omaisten (kahden pojan) puhelinnumerot. Nuoremmalle pojalle oli soitettu ja kerrottu korteista ja mitä täällä on nyt tapahtunut. Poika oli kyllä kuunnellut, mut vastaillu kyynisesti "joo, niin, joo, niin."
Tänään oli tullut sitten hallitukselle osoitettu kirje ja joulukortti. Sanoma oli kutakuinkin näin: "Miten tämä näin kääntyi, että minä kun menen 8 nukkumaan, mitkään unilääkkeetkään ei auta. Aina rehellinen ihminen kärsii. Miksi nämä naiset seuraavat Takaniitynkujalta miehineen asustaneet kun minä pesueineen alakerrassa."
- Eli mummo on joko saanut jo kirjallisen varoituksen isännöitsijätoimistolta tai poika on soittanut asiasta. Mummo kuvittelee nyt et me ollaan miehineen asuttu Takaniitynkujalla (missä sellanen kuja muuten on??) mummon yläkerrassa ja seurattu häntä sitten tänne, asetuttu naapuriin! Give me a break!!
Taas soitti isännöitsijälle ja hän lupas soittaa pojalle, et on oikeesti ryhdyttävä nyt omaisten tekemään jotain, et saadaan mummolle lääkkeet! Onhan hänenkin mukavempi elää ja olla kun ei "venäläiset hyökkää, kukaan ei aja hänen päälleen ja loppuu se pauke täältä meiltäkin" jne, jne...
Oli ihan pakko ottaa siideri tähän hätään!

Lue kommentit (5) | Kommentoi

PirttiHirmun päivä

suoppi22 - 04.09.2007 20.49 - asuminen 

Klo 8.50 mopolla liittoon keskustelemaan viikonlopun valmennuskurssista (joudun sijaisvetäjäksi kun varsinainen vetäjä on sairas). Kouluun 10-12 (olipa rasittavan pitkä päivä, vai mitä?). Mopolla takaisin kotiin ja klo 13 terveyskeskukseen hoitamaan rokotukset kuntoon. Tästä sen verran, että kyseinen tervydenhoitaja, huone 8, ovi oli auki ja siellä se vaan jutusteli niitä näitä kollegansa kanssa ja otti minut sisään myöhässä...että mua sapetti!!! Kotiin ja koirien kanssa kävelylenkille. Lenkin jälkeen siivosin, imuroin ja pesin lattiat & vessan. Pakkasin kiipeilukamat ja klo 16 aikaan roikuin jo köyden varassa! Oli muuten huippua&jännittävää pitkästä aikaa!! Siitä selviydyttyä ajoimme Rauhan kanssa Sipooseen hakemaan auto korjaajalta. Paluumatkalla poikkesin ruokakauppaan, kotona tein nakkikeiton ja tytöille sapuskaa ja söin itse. Pikku hiljaa alkaa väsyttämään, kyllä tää päivätyöstä kävis, vai mitä?

Kommentoi

Kortti naapurilta

suoppi22 - 21.08.2007 19.49 - asuminen 

Eilen löytyi postilaatikosta ylläri: naapurin Mummo oli laittanut postikortin, jossa luki näin:" Ihan ystävällisesti kysyisin mistä se häirintä johtuu, kun rupee nukkumaan , niin alkaa pauke ei tässä iässä jaksa enää kuunnella, joku ratkaisu täytyy löytyä, vaikka paineellakin (tai päivälläkin, en saa oikein selvää käsialasta). Jotain pahaa kait olen tehnyt, tietysti sama on vuosia jatkunut. Mistä se johtuu?"
- No, minähän kävelin ovikelloa soittamaan ja keskustelemaan asiasta. Olin ensiksi hieman tuohtunut, mutta jutusteltuamme hetken huomasin, että Mummu höpöttää aika pahasti kaikenlaista sekavaa, mua alkoi lähinnä säälittämään. Kuulemma telkkarin sammuttamisen jälkeen alkaa pauke ja "ne tietää kun liikautan kättänikin!Miten ne sitä ohjaa?"
Tuumasin illalla, et pitäisköhän ostaa Mental wearin paita Mummolle, jossa lukee "I hear voices".
Pace jumppatunti oli esittelytunti ja porukkaa oli pienessä tilassa aika paljon, kaikki ei ees mahtunu kokeileen laitteita. Laitteet oli hydropaineella toimivia yksinkertaisia vempeleitä, joista osta muistutti ostoskanavan laitteita. Päätettiin kuitenkin Pakosen kanssa alkaa käymään tunneilla kerta viikkoon, joten Baby S. mukaan vaan!!

Lue kommentit (5) | Kommentoi

Siivousta

suoppi22 - 25.03.2007 20.39 - asuminen 

Kellot on sit siirretty kesäaikaan!!Mitenköhän se vaikuttaa huomiseen heräämiseen??
Oon tänään siivoillu; auton imurointi ja puhditus sisältä, pihan haravointia, grillikin pääsi omalle paikalleen terasssille tuulettumaan, ja pari koneellista pyykkiä on tännä pyörinyt! Eli ihan tehokkaasti tää päivä on menny...
Montakohan koulupäivää on jäljellä?? Onx kukaan laskenu?? Mä olisin jo kesäloman tarpeessa!
Säbän finaalipelit alkavat tulevalla viikolla, kiva päästä katsomaan niitä pelejä. Erä ja NST;hän sitten lopulta taisteleen kannusta! Saas nähdä kumpi sen vie...!!

Kommentoi

Huoneistomyynti - pysykää kaukana

tatipensio - 29.12.2006 12.41 - asuminen 

Tuttava möi asuntoaan ja välittäjä Huoneistomyynnistä otti yhteyttä. Kävi ihan vain katsomassa asuntoa asiakkailleen, ei ollenkaan edes myynyt firmansa palveluja. Hyväkäytöksinenkin oli.

Myöhemmin otti yhteyttä ja tarjosi rinnakkaistoimeksiantoa jolloin tuttava voisi itsekin myydä ja jos saa myytyä ennen välittäjää ei mitään kulujakaan tule. Mikäpä siinä, tuttava ajatteli ja teki sopimuksen.

Ensimmäinen näyttö oli ja väkeä kävi ihan mukavasti. Sopimus oli lyhytaikainen joten sitä piti jatkaa kun kukaan ei heti ensimmäisen näytön jälkeen halunnut ostaa. Sopimus tehtiin kuukaudeksi.

Välittäjä piti muutaman näytön ja joskus kertoi oliko väkeä käynyt. Valitteli hintaa (itse oli alunperin halunnut vielä isommankin hinnan) ja olisi halunnut heti tiputtaa kymppitonnilla. Tuttava ei halunnut vielä tiputtaa kun kiire ei ollut ja hinta oli ihan järkevä.

Noin viikkoa ennen sopimuksen päättymistä välittäjä ilmoitti "siirtyvänsä toisiin tehtäviin" ja että toinen henkilö ottaisi yhteyttä kun alkaa hoitaa toimeksiantoa. Eipä toisesta henkilöstä ikinä kuulunut mitään. Eikä koko firmasta.

Viikko sopimuksen päättymisen jälkeen vieläkin oli asunto heidän sivuillaan myynnissä, samoin etuovessa ja oikotiellä. Vielä silloinkin oli pieni ja huonosti skannattu pohjapiirros näillä sivuilla vaikka tuttava toimitti hyvälaatuisen version heti sopimuksen alkaessa. Ja vieläkin asuntoa kuvailtiin "tutustumisen arvoinen" (ainakin minun ja tuttavan mielestä aika negatiivinen kommentti).

Sähköpostia firmaan ja selvityspyyntö miksei ole mitään yhteyttä otettu, ei kerrottu onko avain jätetty asuntoon vai vielä heillä, miksi asunto näkyy sivuilla jne. Ei mitään vastausta. Soitto viikon päästä ja vastaus "kai se avain siellä kämpillä on." Se siitä.

Kannattaa siis miettiä kaksi kertaa ennen kuin tuohon firmaan rahojaan pistää, näköjään jos asunto ei heti mene, unohdetaan se kokonaan ja jätetään roikkumaan vain sivuille jos joku joskus olisikin kiinnostunut siitä.

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Videotesti sähköpostitse

symbiatch - 16.11.2006 07.50 - asuminen 

Testataan sitten vielä videota sähköpostilla. Pitäisi toimia nätisti. Kuvassa muuten nautinnollisia vieraita joita parhaimmillaan lentelee talon yli 2-3 minuutin välein. Videon ääntä ei ole mitenkään muutettu, N70:n kuvaamana suoraan. Lentoaseman ja oikeusasteiden mielestä tämä ei ole häiritsevää ääntä ollenkaan.

Kommentoi

Välittäjät innoissaan

symbiatch - 10.10.2006 12.20 - asuminen 

Saldo tähän mennessä asunnon suhteen: kuusi välittäjää lähettänyt sähköpostia tarjotakseen ylihintaista palveluaan, kaksi soittanut ja kysellyt näyttöä. Toisesta ei meinannut saada edes selvää että oli välittäjä, toinen sentään selkeästi kertoi mistä firmasta ja kuka. Omituista miten eivät ymmärrä etteivät kaikki halua välittäjiä käyttää heti ensimmäisenä ja osaavat kyllä ottaa yhteyttä niihin päin jos haluavat.

Tuollainen palveluspämmäys muuten mennee kategoriaan "unsolicited commercial email", pitääkin tutkia miten se Suomen laki sanoikaan spämmäyksestä...

Email:

  • Huoneistomedia (2,8 % + ALV, min 2100 €)
  • Huoneistoketju [jopa kahdesti] (1,7 %, min 1980 €)
  • SKV Kiinteistönvälitys (alk. 2500 € + ALV)
  • Huoneistocenter (2 % + ALV, min. 2200 €)
  • Asuntoleijonat (2,4 % + ALV)
  • Espoo Housing (3700 €)

Puhelimitse:

  • Habita
  • Linna-Asunnot

Jotkut näistä lähettivät mailia jopa siinä muodossa kuin olisin pyytänyt heiltä tarjouksen. Tietääkseni Oikotien ilmoitus ei tarkoita sitä että haluaisin tarjouksia keneltäkään. Melko röyhkeää toimintaa siis minun mielestäni.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Asunto tarjolla

symbiatch - 08.10.2006 11.20 - asuminen 

Nyt olisi hieno mahdollisuus tarjolla. Myynnissä olisi nätti 80 neliön perheasunto rauhallisella paikalla Vantaan Myyrmäessä. Hanki tästä asunto jossa (surullisen) kuuluisa minä olen asunut ja luonut esimerkiksi Hain-palvelun!

Lisätietoja löytyy esimerkiksi Oikotien myyntisivulta. Osta heti!

Kommentoi

Igglon käytettävyyttä

tatipensio - 27.09.2006 09.58 - asuminen 

Igglo tarjoaa "hiljaisen myynti-ilmoituksen" mahdollisuuden. Tällöin siis voi merkitä asuntonsa mahdolliseksi myyntikohteeksi ja jos ihmiset ovat kiinnostuneita, he voivat kysellä tästä Igglolta. Järjestelmässä on kuitenkin hieman pieniä mokia.

Asunnosta voi kirjoittaa kuvaustekstin. Teksti otetaan sellaisenaan HTML-koodin sekaan, sieltä vain poistetaan kaikki HTML-tägit. Voitte arvata miten käy jos käyttäjä yrittää kirjoittaa siististi kappalejaotellun tekstin kuvaukseksi. Esimerkiksi tämä ilmoitus. Katsoo lähdekoodia niin teksti on nätisti sijoiteltu. Katsoo sivua ja tekstistä ei saa mitään selvää. Ja Igglolle tästäkin on ilmoitettu, he eivät vain välitä (kun eivät saa rahaa?).

Myöskin jos myyjä valitsee omalta sivultaan "kyllä, Igglo voi ottaa yhteyttä asunnon myynnistä", tästä menee viesti heille kyllä perille mutta viestissä ei tietenkään lue mistä kohteesta on kyse! Sehän olisi liikaa vaadittu tietysti.

Kiitoksia tuttavalle joka näistäkin vihjaisi.


Niin ja jos joku kaipaa moista 80 neliön nättiä perheasuntoa kauniilla paikalla Vantaan Myyrmäessä, tuttava on tuota tosiaan myymässä. Voin välittää yhteydenottoja kunnes tulee julkiseen myyntiin jotain kautta.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Remontti alkuun

tatipensio - 26.05.2006 11.03 - asuminen 

Jo yli vuoden olemme miettineet remonttia ja viime kesänä vähän yritimmekin tehdä. Tietysti jäi kesken kun muut kiireet painoivat päälle. Nyt sitten päätimme aloittaa kunnolla remontoinnin, asunto kuitenkin on parempi myydä siistittynä kuin nykyisessä kunnossa. Tällä hetkellä tapetit ovat aika vanhahtavia enkä usko kovin monen innostuvan ruskehtavista seinistä.

Eilen sitten otin tapetinirroitusaineen testiin josko sillä homma sujuisi mukavasti. Ja sehän oli loistavaa ainetta. Tapettiin aine, odotellaan vartti ja sen jälkeen vain vedetään irti. Suurin osa lähtee ilman mitään ongelmia.

Nyt sitten toivottavasti riittää aikaa että saa seinät tasoitettua ja hiottua ja maali pintaan. Huone kerrallaan, sillä se mennee.

Kommentoi

Yksiö myynnissä

symbiatch - 25.05.2006 13.20 - asuminen 

Ne jotka kaipailisivat Helsingistä asuntoa, olisi tarjolla erittäin siisti 28 m2 yksiö Alppilasta. Lisätietoja saa esittelysivulta ja tarjouksia otetaan vastaan.

Kommentoi

Kiinteistövälittäjät eivät osaa välittää

tatipensio - 08.11.2005 08.05 - asuminen 

Kun nyt tuli jo haukuttua Etuovi ja Oikotie käyttökelvottomiksi, pitää samalla valittaa välittäjien välinpitämättömyydestä tietoja antaessa. Haetaanpa asuntoa ja merkitään valinta vain kohtaan "omistusasunto", vaihtoehtoina löytyy sitten osaomistusta ja asumisoikeutta jne. Tuleepas halpaa, Helsingissä Kivikossa 73 m2 kolmio, lukee vielä "(omistusasunto)" ja hinta 18151 euroa! Ostanpa heti! Eikun hupsista, tarkemmissa tiedoissa lukee sitten "osaomistusasunto." Miksi välittäjät eivät osaa merkitä näitä tietoja oikein?

Tällä hetkellä ainakin OP Kiinteistökeskus ja Asunnonvaihtokeskus.com / Vantaa (miksi hitossa se pistekom pitää tunkea nimeen?) tekevät tätä. On se kiva että on asiansa osaavia välittäjiä.

Kommentoi

Oikotie uudistui käyttökelvottomaksi, Etuovi mainostaa toimimattomuuksia

tatipensio - 08.11.2005 07.51 - asuminen web 

Oikotie uudisti sitten ilmettään ja samalla veti koko palvelun käyttökelvottomaksi. Nimittäin jos haluat hakea autoja tai asuntoja, tulee sivulle vain iso flash-hässäkkä, jota esimerkiksi minun selaimeni ei edes näytä. Eli en pääse hakemaan yhtään mitään. Mikä ihme näillä sivuja tekevillä yrityksillä oikein on kun eivät tajua, että kaikki eivät halua tai voi käyttää moisia systeemejä? Ei olisi paljoa vaatinut tehdä tuon tilalle ihan listaa alueista? Silloinn tätä voisivat käyttää muutkin. Mutta ei, sehän vaatisi ainakin viisi minuuttia lisätyötä.

Etuovi sen sijaan jaksaa näyttää mainoksissaan myös kommunikaattoria. Kokeillaanpa ladata sivusto sillä ja hakea vaikka asuntoja. Hupsista. Sivu aiheuttaa yli 160 kilotavun latausurakan (GPRS:n yli siis kiva käyttää) ja avaa kaksi uutta ikkunaa. Toisessa lukee "Valittuna:" ja toisessa "Hakuehdoilla löytyy 20512 asuntoa." Kiinnostavaa.

Yritetäänpä tehdä haku. Aluevalintaa saa naputella parikin kertaa jotta pääsee seuraavaan lootaan ja viimeisestä valinta katoaa aina. Hienoa. Näyttää päivittävän näitä toisia ikkunoita, sinne tallettaa valinnat, mutta eipä valita useita kun valinnat katoavat.

Miksi siis mainostaa kommunikaattoria, kun sillä ei pysty palvelua oikeasti käyttämään?

Lue kommentit (1) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu