25% = 21kg

stix - 18.09.2012 09.36 - terveys 

Eli rasvat.
Eilen sit illalla sali (hartiat ja rinta), kävellen kotiin ja koiran kanssa ulos. Tänä aamuna koiran kanssa 20min kävely heti aamusta.

Läski palaa!

Kommentoi

Käyrät

stix - 08.08.2011 00.25 - terveys 

käyrät_20110807.JPG

Kommentoi

Lenkki kielto!

suoppi22 - 15.08.2007 14.40 - terveys 

Mulle tehtiin tänään kirurginen toimenpide ja siinä samalla sain lenkkeilykiellon! Ei oo ehkä koskaan ottanut päähän (kirjaimellisesti) tollanen kielto mut nyt ottaa!! Just oon päässy hyvään vauhtiin! Onneksi aavistin tämän ja kävin ma,ti lenkillä - mut en mä kyllä viikkoo odota, viikonloppuna hilpasen lenkin!
Löysin eilen netistä vaikka mitä jänskää Helsingin kaupungin työntekijöille; kaikenlaisia jumppia, tenniksen alkeiskurssin&jatkokurssin, vesijuoksun, joogan jne. ja todella edulliseen hintaan. Miks mä en oo ennen niitä käyttäny hyväksi?? Nyt alan ja olan takaa. Aattelin syksyksi tenniksen alkeet&jatkokurssin, keväällä jotain muuta. Ei saa liian tiukkaa proggista tehdä, muuten saan kuulla siitä!!
Onkohan Lady M. ja Enrique oikeesti tänään menossa breikkitunnille?? Huikeeta jos on!!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Kesäkisaa ja laihdutusvinkkejä!!

suoppi22 - 05.07.2007 21.55 - terveys 

Kuinka kauan kestää rullaluistella Tapanilasta Myyrmäkeen (reitti kulki Paloheinän läpi - kehä 1 pitkin - Pirkkolan risteykseen - Hämeenlinnan tietä pitkin Myrtsiin)!!???
Se oli mun toinen extream retki tänä kesänä, eka oli lenkkeillen Myllypuroon!!
Silti tää paino ei lähde putoomaan vaikka kuinka yritän kuntoilla, mikä siis avuksi??
Kaverit, te voisitte ajankuluksi laittaa tänne blogiin KAIKKI hyväksi havaitut laihdutuskeinot! Siis sellaset, joilla ootte oikeesti saanu painoo tippumaan!!Aikuisten oikeesti!
Kassit on pakattu ja huomista ootellessa!!!!Ollaan kuulolla!

Lue kommentit (4) | Kommentoi

Kömpelö tonnikeiju

suoppi22 - 03.04.2007 13.24 - terveys 


Eilen aamu alkoi huonosti. Olin jo ehtinyt autoon ja jaa koulumatkaakin jonkun verran kunnes huomasin, että työavaimet jäivät kotiin - eikun takaisin ja hakemaan.
Aamuntunnit alkoivat telinevoikalla (joka ei ole kauheen suosittua oppilaiden keskuudessa), tein hienon radan ja jaoun oppilaat pienryhmiin. Permanto osuudessa oppilaiden tuli tehdä kuperkeikkaa eteen ja taaksepäin, kärrynpyöriä, venyttelyä, siltaa ja vaakaa. Eräs oppilas oli seisonut jo pitkään tekemättä mitään; kehoitin häntä yrittämään tai edes kokeilemaan kuperkeikkaa. Tyttö ei suostunut, joten päätin, että minäpä näytän kuperkeikan taaksepäin. Noh - eipä se menytkään ympäri!!! Niskoissa rutisi, jäin kellumaan perse pystyssä niskoilleni ja tyttö nauroi vieressä!!! Tunsin samantien häpeää, vihaa ja järkyttävää kipua niskassa! Jouduin suutuspäisääni pari kommenttia sanomaan tytölle ja väänsiin kuperkeikan hieman fuskaten, hirveestä kivusta huolimatta ympäri! Sen jälkeen vietinkin päivän kyynel silmäkulmassa, niskat ja oikeapuoli selästä täysin jumissa. Kipu oli hirvittävä ja tuskainen. Hyppytynnilla piti hakea kipulääkettä soittaa fyssarille, terveydenhoitajalle ja lääkärille! Kolmiolääkkeitä ja saikkuahan se lekuri määräs, mutta koulussa sitä ollaan!!!
Se kuperkeikka on mun saatava ympäri ku niskat sen sallii! Jäi niin vaivaamaan miksi se ei pyörähtänyt entiseen malliin????

Lue kommentit (4) | Kommentoi

Sängyn pohjalta

suoppi22 - 17.01.2007 14.43 - terveys 

Hirvee flunssa iski, en oo pariin päivään töihin kyenny, makoilu vaan sängyssä. On kuulemma sitkasta tää flunssa,(joillakin kestäny 2 viikkoo), niin aattelin jäädä heti pois töistä jos pääsis vähemmällä!
Rasva-Rosita on järkkäämässä vaatimattomia 37-vuotis synttäreitä. Varas vaan köykäsesti meille yhestä aika isosta jäähallista jäävuoron ja saunatilat!Kuulemma kakspäiväset, eka otetaan "suojakännit" ja sit vasta juhlitaan! Puhuttiinki tossa, että Hjallis se pitää 50-vuotis juhlia jäähallissa, Rasva-Rosita 37-vuotis synttäreitä. Ihan jännittää mitä se Rosita keksii ku 50 täyttää!!Piti heti varata koiranhoitaja, että pääsee pilleisiin mukkaan ja onnistuttiin, joten osallistumien on taattu!
Aurinkokin näyttäyty tänään, en muista milloin sen on viimeksi nähny! seki vois kyllä useemmin olla esillä niin ei olis niin synkkää!Määpä jatkan niistämistä ja rääsämistä-huilaan ainakin vielä huomisen päivän!

Kommentoi

Recap

lasik - 10.11.2006 10.24 - terveys 

Melkein puolitoista vuotta siitä kun viimeksi mitään sanonut, jäi sitten tämä ihan kesken. Mutta jospa nyt ottaisi pienen recapin kuten televisiopuolella sanotaan.

Eli kuukauden päästä piti käydä tarkistuksessa mutta kävin kolmen kuukauden päästä kun aikataulut olivat ihan sekaisin. Mitään ongelmia ei ollut niin ei tullut aiemmin pakotettua itseään tuonne väkisin. Näöntarkastuksia tehtiin ja näkö oli yli-inhimillinen, tai ainakin niin hyvä kuin voi. Yhdellä silmällä näki toiseksialimman rivin ja molemmilla silmillä alimman. Ja lääkärin mukaan siinä tulee jo aistinsolujen kanssa ongelma, pienempää tekstiä ihmissilmä ei pysty edes erottamaan. Oli ihan kiva uutinen vaikka tietysti pitää ottaa pienellä varauksella.

Silmien kuivumista oli aika pitkään, voisi sanoa melkein vuoden. Perintönäkin on saanut todennäköisesti taipumusta kuivuuteen, joten vaihtelee todella paljon miten muilla käy. Silmätippoja tuli käytettyä päivittäin muttei mitenkään jatkuvasti. Enimmäkseen iltaisin television kanssa ja jos kesäkuumalla oli tuuletin käytössä kuivatti ilmavirta silmiä enemmän. Mutta sitä se tekee kaikilla.

Myöhemmin on välillä tuntunut kuin vasen silmä näkisi eri tavalla kuin oikea. Voi olla että sen näkö on hieman heikentynyt mutta ei ainakaan niin pahasti että siitä juuri haittaa olisi. Hämärässä tämän tuntuu näkevän parhaiten ja esimerkiksi televisiota katsoessa. Myöskin jos toiseen silmään osuu valoa ja toiseen ei, tulee hieman ongelmia näkemisessä. Mutta tämä ei välttämättä liity itse leikkaukseen.

Kaikkiaan nyt puolitoista vuotta leikkauksen jälkeen olen silti tyytyväinen. Enää ei etsi silmälaseja tai yritä laitella piilareita (se loppui aika nopeasti vaikka olikin ärsyttävää), pystyy lukemaan tekstejä melko kaukaakin ja pientä, paremmin kuin tuttavat. Ja epäilisin että jos näin kauan on näkö pysynyt näin hyvänä, se tuskin enää lähtee tästä heikkenemään.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Vedä suolta

symbiatch - 07.11.2006 16.26 - mobiili terveys 

pic

Tällainen hempeä näyttelyesine löytyy Heurekasta tällä hetkellä. siitä vain vetämään. Testaan samalla Lifeblog-sovellusta, näyttää toimivan ihan hyvin Juttujen kanssa yhteen.


Ja vielä kun tuo kännyversio ulostaisi HTML:ää, pitää testata josko siihen voisi käsin kirjoittaa täkyjä vai tuleeko <p> ulos sen sijaan.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

30.09.2006 klo 11:45

kiiaaurora - 30.09.2006 12.08 - terveys 

Viime yö meni hyvin vai uskaltaakohan sitä edes sanoa ääneen saati sitten ajatella. Aina, kun luulen, että kaikki alkaa taas sujumaan, niin kaikki kaatuu käsiin. Ehkäpä näin oppii elämään päivä kerrallaan, ja sehän olisi erittäin suuri juttu opeteltavaksi!
Olen kai aina ajatellut, että elämässä on opeteltavia läksyjä. Se asia on päässyt unohtumaan sitten teinivuosien angstin. Silloinhan olin aina hieman masentunut. En muka ollut tarpeeksi hyvä tähän maailmaan. Kaikenlaista paskaa sitä tulee ajateltua, kun mieli myllertää. Niinkuin nytkin. Seikkailen netissä päivät pitkät ja etsin vastauksia tähän pahaan oloon, ihan kuin ne oikeasti sieltä löytyisivät. No siellä kuitenkin oli tämä päiväkirja ajatus, joten tässä sitä ollaan.
Niin siitä eilisestä...En uskaltanut ottaa illalla saunasiideriä, kun ajattelin, että liika energia veisi sitä yöunta. Eli niinkuin sanoin kaikkea sitä tuleekin ajateltua (syytettyä???) Eihän minussa mitään vikaa ole vaan siinä ja siinä....Ainakaan nyt en turhaan parjaa itseäni! Heh, näinhän minä opin uusia asioita joka hetki. Pitää varmaan kirjoitella säännöllisesti tänne niin ehkäpä tästä oikeasti on apua.
Ajattelin pyytää Paulaa kävelylle tänään. Pitää nyt muistaa se liikunta, sillä varmasti siitä on apua useallakin tavalla. 1. Nämä kilot sais jo häipyä (Aaarrrrrgggghhh!) 2. Ahdistaminen saisi myös loppua (se alkaa jo rasittaa ihan tosissaan) 3. Unirytmi saisi normalisoitua (olen aina rakastanut nukkumista ja nyt se ei onnistu =>ahdistaa=kts. kohta 2.) Sitä paitsi olo on pirteämpi, kun käy ulkona kävelyllä, eikä aina istu sisällä netin edessä. MUISTA TÄMÄ!!!! Tiedän itsekin, että minä "unohdan" sen kuitenkin ja laiskuuttani löhöän sohvalla tai istun tähän tietokoneen ääreen. Se on muka helpompaaa.....Tässä olis taas palautteen paikka. Älä hauku itseäsi! Kyllä sinä yrität ja välillä onnistut. Muista vaikka tammikuuta 2005!
No lopetan tältä ensimmäiseltä kerralta. ei nimittäin tule muuta mieleen kuin: lapsille pitää laittaa ruokaa. Eli seuraavalla kerralla sitten.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

ADHD-positiivinen, ensimmäinen viikko

tatipensio - 16.05.2006 14.04 - henkilökohtaiset terveys 

Nyt sitten on viikko takana todistettua addiutta. Aluksi lääkitys sekoitti hieman päätä ja varsinkin "vieroitusoireet" tuntuivat pari päivää todella ikäviltä. Alakuloinen ja väsynyt. Tuli kauhea migreeni kun ei syöminen kiinnostanut ja verensokeri laski.

Viikon jälkeen olo on paljon parempi, päässä ei enää pyöri kolme asiaa yhtä aikaa (oikeastaan kaipaan tuota, tuntuu ettei päässä pyöri nyt mitään). Voi katsoa televisiota ja yhtäkkiä huomata ettei ole varttiin ajatellut mitään, katsonut vain. Normaalisti koko ajan miettii jotain.

Musiikki sen sijaan soi päässä koko ajan. Ennen se oli vain puolet ajasta, nyt se on aina. Ympäri vuorokauden. Ja samat biisit. Mutta ei siihen sentään ihan sekoa, ainakaan enempää kuin oli ennen sekaisin :)

Kommentoi

Olen ADHD-aikuinen

tatipensio - 11.05.2006 09.26 - henkilökohtaiset terveys 

Harvoin tulee hyvälle tuulelle kun lääkäri kertoo itsellä olevan jonkun sairauden. Nyt kuitenkin tulin. Olen F90.0. Olen ADHD-aikuinen. Olen addi. Mutten addikti.

Niin kauan kuin olenkin kuvitellut vain olevani erittäin saamaton ja asioita välttelevä ja se on aiheuttanut suuria ongelmia. Nyt onneksi ystäväni vihjeestä tajusin, että kyse voi oikeasti olla ihan lääketieteellisestä tilasta. Ja niinhän se olikin.

Yritin ensin päästä terveyskeskuksen kautta hoitoon, sain kuukauden päähän lääkäriajan. Lääkäri oli nuori, tuntui melkein äskettäin valmistuneelta. Sanoi ettei tiedä mitään ADHD:sta mutta teetti lyhyet kyselytestit ja sanoi puhuvansa vanhemman lääkärin kanssa. Sain sitten masennustestistäkin korkeat pisteet ja lääkäri ehdotti masennuslääkkeitä, josko olisikin siitä kyse.

Itse olen tuntenut kyllä masennusta, mutta enemmänkin siksi että saamattomuusongelmat aiheuttavat sitä. Ei niin, että masennus aiheuttaisi saamattomuutta. Joten päätin hankkia itse ajan erikoislääkärille enkä aloittaa masennuslääkkeiden käyttöä.

Yllättäen erikoislääkärille sain ajan heti, lääkäri teetti pitemmät, maailmanlaajuisesti käytössä olevat testit, kyseli asioita laidasta laitaan sekä tutki mahdolliset neurologiset ongelmat ja kilpirauhasen. Oireita kun voi tulla muistakin.

Mitään muuta neurologista syytä ei ollut, joten sain diagnoosiksi ADHD:n. Ja se oli helpotus. En olekaan laiska, saamaton ja asioita välttelevä!

Nyt sitten yritetään lääkityksellä ja kuntoutuksella saada asiat kuntoon. Pelkkä diagnoosi jo auttaa paljon.

Lue kommentit (9) | Kommentoi

Laserista

toukka80 - 31.10.2005 18.19 - terveys 

Hei kaikki!

Kävin Lauttasaaren silmälaserissa Lasik-leikkauksessa vuonna 2000. Siitä asti näköni on pysynyt erittäinhyvänä. Regressiota on tullut vain 0,5 diopteria. Lähtökohdat olivat 3,5 ja 3,75. Joten olen erittäin tyytyväinen. Hämäränäkö on huonontunut ja autolla ajaessa käytän silmälaseja ihan omasta tahdostani, mutta muutoin selviän mainiosti ilman laseja. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo, mutta tällä hetkellä vielä kaikki hyvin ja leikkauksesta 5 vuotta aikaa. Voin suositella kaikille! ;)

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Toinenkin uusi laihdutushuijaus

tatipensio - 02.10.2005 09.27 - terveys 

PharmaPost markkinoi myös toista ihmetablettia, jonka lupaukset ovat hieman pienempiä, mutta itse mainos selkeästi huijaus. Tässä selitellään kuinka popsimalla pilleriä ennen ruokaa alkaa laihtua reippaasti. Tämähän ei mahdotonta olisi, jos lääke estäisi tiettyjä aineita imeytymästä, mutta nämä harvemmin niin toimivat. Lupauksetkin olivat ~kilo kolmessa päivässä, joka on vähän niin ja näin.

Huijaukseksi tämän osoittaa itse "tarina", jossa äiti ja tytär selittävät miten tytär laihtui. Tässä tarinassa on kuvia, yksi tytöstä lihavana ja muutama laihana. Tyttö vieläpä kertoo kuvatekstissä, ettei aiemmin kehdannut edes lähteä ulos kun oli hurjat 18 kiloa ylipainoinen! Kuvia vähänkin katsomalla huomaa sen, että tämä läskikuva on täysin huijattu. Tytöllä on pehmusteita vaatteissa, eikä oikeasti ole grammaakaan painavampi kuin laihoissa kuvissa. Ihmisen kasvoista näkyy helposti lihominen ja laihtuminen, mutta näissä kuvissa tytön kasvot ovat aivan samanlaiset ja kampaus on identtinen. Tyttö siis ei ole paksumpi.

Joten siitä taas tilaamaan huijauksilla mainostettuja kapseleita ja katsomaan miten mitään ei tapahdukaan. Rahat saat taas takaisin jos et neljässä viikossa ole laihtunut 3-5 kiloa, tai sitten et saa.

Kommentoi

Taas uusi huijauspilleri

tatipensio - 02.10.2005 09.16 - terveys 

Varma en ole miten uusi, mutta itse en ole törmännyt tähän. PharmaPost-nimellä toimiva lafka mainostaa Trimbia-tabletteja aika hurjasti: ottamalla yhden tabletin laihdut aina kaksi kiloa. Tässä vaiheessa pitäisi jo hälytyskellojen soida, mutta jostain syystä näin ei kaikilla käy.

Tutkin vähän netissä ja samalla nimellä on aiemminkin myyty hieman erilaisia tabletteja, yhtä toimimattomia tietysti. Esimerkiksi Kuningaskuluttajan artikkelissa kerrotaan kokeiltujen tablettien sisältäneen lapun mukaan käytännössä teetä, mutta Yliopiston Apteekin edustaja sanoi, että mitään varmuuttahan ei ole mitä oikeasti sisältää.

Lafka mainostaa "rahat takaisin jos et ole tyytyväinen", mutta asiassa on hieman ongelmia. Eivät meinaan halua palauttaa kovin helpolla rahoja ja selkeästi tosiaan liikeidea on repiä rahat niiltä, jotka eivät jaksa palauttaa tuotetta.

Tällaisia huijariyrityksiä vastaanhan olisi ihan kivoja ärsytyskeinoja. Esimerkiksi jos iso määrä ihmisiä tilaisi näitä pillereitä, muttei noutaisikaan niitä koskaan postista. Tästä tulisi yritykselle yli viisi euroa kuluja per tilaaja. Ja luulisi näkyvän jossain, jos mukana olisi satoja ihmisiä. Tietenkään tällaiseen toimintaan en kehoita, sehän olisi aivan moraalisesti arveluttavaa, mutta niinhän on tällainen pillerihuijauskin...

Ihmetyttää myös miksi tällaiset katalookit ottavat näitä selkeitä huijauksia mukaan lehtisiinsä, se vähentää koko lehtisen (ja siinä esiintyvien muiden yritysten) uskottavuutta.

Lue kommentit (18) | Kommentoi

On Suomessa sentään jotain hyvin terveydenhuollossa

tatipensio - 06.08.2005 10.22 - terveys yhteiskunta 

Katselin juuri 30 Days -sarjan ensimmäisen osan. Sarjan ideana on laittaa ihminen 30 päiväksi aivan uuteen ympäristöön ja katsoa miten pärjätään. Idean isänä on Supersize Me -dokumentin tekijä, joka tässä ensimmäisessä jaksossa vaihtaa elämään minimitoimeentulolla kihlattunsa kanssa.

Pari pärjäsi muuten aika hyvin rahallisesti, mitään ilotteluja ei oikein voinut harrastaa kun rahaa tuli erittäin vähän. Suuri shokki kuitenkin oli terveydenhuolto. Ilmaisklinikat ovat tietysti aivan täynnä ja parin molemmat puoliskot joutuivatkin käymään kerran kumpikin ensiavussa. Ja sen hinta: naiselta $300 pelkästään siitä että kävi, sen lisäksi toimenpiteet ja lääkkeet. Mieheltä $551 pelkästään käynnistä, sen lisäksi $40 käsisiteestä ja muita maksuja. Kaikkiaan yli tuhat dollaria siitä, että sattui satuttamaan ranteensa töissä ja toinen saamaan virtsatieinfektion surkean asumisen takia.

Suomessa sentään saa parilla kympillä vuoden hoidon terveyskeskuksissa, hammashoidosta vain joutuu maksamaan. Jenkkilässä ei monilla ole varaa vakuutukseen, joten sitten kärsitään kotona. Pistää hiljaiseksi.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Viikko 2

lasik - 20.06.2005 16.50 - terveys 

Kolmas viikko jo menossa ja ei ongelmia. Imukupista tullut pieni punainen läntti toisessa silmässä alkaa olla kadonnut. Hieman on ollut päänsärkyä johtuen valosta, mutta sitä oli ennen leikkaustakin. Liian kirkas auringonvalo kun sattuu välillä vähän liikaa, pitää pysytellä sisällä. Surku kun ei löydy mukavia aurinkolaseja oikein mistään, edelliset alkavat olla naarmuttuneet liikaa.

En huomannut hämärällä autoa ajaessa (ei se kovin hämärää kyllä vielä ollut) mitään halo-efektiä autojen valoissa tai muutenkaan, joten se on hyvä. Joissain kirkkaissa valoissa on näkynyt, mutta niin muistaakseni on näkynyt ihan ennen leikkaustakin. Starburst-ilmiötä ei ole näkynyt ollenkaan.

Yksi uusi "ongelma" on ilmennyt: alkaa rasittaa kun näkee aina! Välillä kaipaa sitä olotilaa kun silmät eivät nähneet kuin suttua, en tiedä miksi. Kai se on vaan rasittavaa nähdä kaikki kaiken aikaa eikä hetkenkään lepoa :)

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Ensimmäinen viikko takana

lasik - 13.06.2005 07.43 - terveys 

Nyt on sitten ensimmäinen viikkokin ihan takana ja pari päivää enemmänkin. Tuntuu hyvältä, ei mitään komplikaatioita vieläkään tullut. Tuossa koira onnistui kylläkin melkein kynsimään silmää, mutta onneksi meni pari senttiä ohi. Ärsyttää muutenkin kun se ei tajua, ettei ihmisiä saa kynsiä. Mutta onhan se vasta pian kahdeksan kuukautta vanha.

Eilen tuli käytyä saunassakin ensimmäistä kertaa, mikään suuri saunafani en ole muutenkaan, joten ei ollut senkään odottelussa ongelmia. Hetken siellä olin ja varoin ettei hikeä valu silmiin. Koira kylläkin onnistui nuolaisemaan silmään, mutta mitään vakavampaa ei tuntunut tapahtuvan.

Viikon aikana olen melkolailla joka aamu etsinyt silmälaseja, vaikka tiedän aivan hyvin näkeväni täydellisesti. Silti kun on tottunut parinkymmenen vuoden ajan ne päähänsä laittamaan aamulla, ei se hetkessä ohi mene. Piilolinssien poisto -tunne on poistunut kylläkin, joten parempaan suuntaan ollaan menossa näissä "harhoissakin" :)

Niin ja tuli muuten testattua hyvin näköä: Helsingin rautatieasemalta kun katsoo itään, voi nähdä ratapihan länsipuolelta Merihakaan, siihen verotoimiston viereiseen taloon. Sen ylimmässä kerroksessa on kirjaimia ja nämä näkee vallan mainiosti ilman laseja. En ole varma olisinko nähnyt laseilla. Matkaa sinne taloon on noin puolitoista kilometriä ja kirjaimet ovat ikkunan korkuisia (en ole varma onko normaalin ikkunan vaiko pikkuikkunoita), joten eiköhän tämäkin jo kerro ettei ole pahemmin vikaa enää. Tuolloin en kauempaa mitään voinutkaan nähdä kun sumua oli jonkin verran ilmassa.

Kaiken kaikkiaan siis onnistunut tähän mennessä, nyt tulee varmaan kirjoiteltua vähemmän ellei ongelmia ilmene. Saa silti kommentoida!

Lue kommentit (4) | Kommentoi

Päivä 2

lasik - 05.06.2005 07.08 - terveys 

Aamulla juuri herätessäni oli toinen silmä hieman sumea, mutta se on normaalia ihan ilman leikkauksiakin. Tipat silmiin ja heräilemään.

Tänään voisi yrittää käydä suihkussa, pitää vain varoa silmiä vielä viikko, joten en tiedä miten hiusten pesu onnistuu. Puhumattakaan kasvoista, jotka saisi pestä vain vedellä tässä vaiheessa. Suojalasit ovat aika tiiviit, mutta reunoilta voi jotain mennä läpi ja valua pahastikin silmiin. Enkä tiedä miten kestäisivät vettä useampaan kertaan. Ehkä yritän varovasti ilman.


Siinähän se suihkuttelu meni ilman ongelmia. Aika usein tullut nyt tuo olo että haluaisi ottaa piilolinssit pois. Mitään ärsytystä ei silmissä ole ollut ja antibioottitipat voitelevat silmiä tarpeeksi. Vaikuttaa siis hyvältä.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Päivä 1

lasik - 04.06.2005 23.05 - terveys 

Eilen illalla oli hassua mennä nukkumaan. Yöllä täytyy pitää suojalaseja, jottei vahingossa unissaan hiero silmiä ja aiheuta ongelmia läpän kiinnittymiselle. Siinä sitten meinasi ottaa lasit pois kun normaalistikin nukkumaan mennessä niin tekee. Onneksi tajusi ettei nämä olekaan ne lasit.

Aamulla herätessä ei vielä tuntunut yhtään oudolta että näkeekin ilman lasien laittoa. Silmät olivat hieman kuivat, mutta antibioottitippa korjasi asian. Tippoja pitää muistaa laittaa neljä kertaa päivässä, kosteutustippoja ei vielä ole tarvinnut.

Päivä meni ihan mukavasti, ulkona tuli käytyä eikä ilmavirta kirvellyt silmiä eikä valo sattunut. Aurinkolaseja pitää pitää ulkona varmuuden vuoksi, ultraviolettisäteily voi vahingoittaa silmiä nyt herkemmin. Ja onhan tuolla välillä aika kirkastakin.

Illalla tuli monta kertaa halu mennä ottamaan piilolinssit pois. Tuli ihan sellainen tunne, että on linssit silmissä ja että ovat olleet niin monta tuntia että parempi olisi ottaa pois. Lievä kuivuminen vaikutti varmasti asiaan, linssien kanssa kun useamman tunnin jälkeen alkoivat silmät kuivaa. Toisaalta ihan hyvä tämä, sattui pari kertaa juuri siihen aikaan kun piti laittaa antibioottitipat niin eivät unohtuneet.

Näkökyky on muuten hyvä, ainoa ikävä on lievät halo-efektit valoissa, mutta pystyn näkemään kauas ja tekstejä saa luettua yllättävän pitkän matkan päästä. Näkökentän laidoilla myös tuntuu välillä heilahtelevan lievää sumeutta, mutta se toivottavasti menee ohi. Onhan vasta ensimmäinen päivä takana.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Se siitä sitten

lasik - 03.06.2005 19.58 - terveys 

Nyt on sitten leikkaus ohitse. Itse toimenpide oli erittäin yksinkertainen ja suorastaan kivuton:

  • puudutetaan silmä tipoilla, hieman kirvelevät
  • teipataan luomet auki ja asetetaan levitin
  • asetetaan imukuppipidike ja paineistetaan silmä, hieman puristavaa kipua hetken ja näkö pimenee
  • asetetaan läppäleikkuri pidikkeeseen ja leikataan läppä, surinaa muttei tunnu miltään
  • kastellaan silmää, avataan läppä ja laseroidaan, hieman meteliä muttei tunnu miltään
  • läppä paikoilleen, kastelua, levitin ja teipit irti

Ja se siitä, leikkaus ohi. Sama toiseen silmään laserin kalibroinnin jälkeen ja homma selvä. Aikaa per silmä meni ehkä 2-3 minuuttia, koko operaatio alle puoli tuntia. Sitten odotellaan noin tunti ja tehdään tarkistus. Itselläni läppä meni täydellisesti takaisin eikä edes roskantunnetta tullut.

Seuraavan pari tuntia oli lievää kirvelyä, varsinkin kun valo osui silmiin tai ilmavirta, mutta ei oikeastaan edes niin pahaa kuin jos saisi saippuaa silmiinsä. Viisi tuntia leikkauksen jälkeen näkö on toisessa silmässä melkein täydellinen, toisessa hieman sumea, sumeutta voi kuulemma kestää pari päivää.

Tällä hetkellä siis olen täysin tyytyväinen, laseja ei tarvitse tämänkään kirjoittamiseen (vaikka ensimmäisenä päivänä ei saisikaan tällaista oikein tehdä, mutta olenkin levännyt silmät kiinni melkein koko päivän muuten), aiemmin olisi ollut mahdotonta.

Jatketaan seuraamista ja katsotaan miltä tuntuu huomenna herätä ilman että tarvitsee hamuilla laseja tai laittaa piilolinssejä nähdäkseen...

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu