Nightwish vs teinitytöt

tatipensio - 28.02.2005 17.08 - musiikki trendit 

Ah ja voih. Nightwish meni voittamaan Emmoja ja basisti Marco Hietala meni mainitsemaan kuinka hienoa on että palkitaan bändi, joka tekee itse musiikkinsa ja vielä omien halujensa mukaan. Menipä sanomaan vielä miten nämä ylituotetut formaattibändit eivät oikein ole mitään muuta kuin rahastusta teineiltä. Siitäpä soppa syntyi.

Tulipa jopa joiltain kommentteja, että Emma-palkinnoille pitäisi saada katto. Eli siis jos bändisi on niin hyvä että voittaa useamman palkinnon, vaikka vielä useina vuosina, pitäisi heti saada kielto ettei voi antaa. Eli siis määritetään monopoli/määräävä markkina-asema -säännöt tännekin? Ja samantien on Nightwishilla noussut pissi päähän kun menee moista sanomaan. Hoijoi. Marcohan sanoi vain totuuden, vihdoinkin joku uskalsi.

Sopii muuten katsoa paljonko maksaa esimerkiksi Popstars-bändi Indxin levy Anttilassa plussa-kortilla. Taisi olla 6,95 euroa. Normaalihinta 21,95. Eikö mene kaupaksi vai miksi noin halvalla? Pakko kai saada myyntiluvut ylös keinolla millä hyvänsä...

Niin ja jos olisi Antti Tuisku ollut vaikka viidettä vuotta viemässä seitsemän Emmaa, varmasti fanit olisivat olleet hiljaa palkintokatoista. Tietystihän sen oman lempibändin pitää saada voittaa vaikka miten.

Täytyy kyllä sanoa, että kunnioitukseni Nightwishia kohtaan kasvoi, ennemmin pidin heitä vain bändinä joka menestyy hienosti ja tekee omanlaistaan musiikkia. Nyt näkee, että siellä taustalla on oikeasti paljon hyviä ajatuksia. Ja miksei olisi, ei bändi muuten menesty.

Niin ja möihän se Antti Tuiskukin melkein 64000 levyä. Ei sekään huonosti ole, mutta tähänhän vaikuttaa paljon formaatin tuoma kuuluisuus. Pikku G jäi sen sijaan 36000 levyyn, teinitytöt näköjään tykkäävät enemmän poppareista kuin hoppareista.

Lue kommentit (4) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu