Talentteja kaveripiirissä!

suoppi22 - 21.10.2007 18.14 - uutiset 

Syysloma ohi; tunsin pariin otteeseen sen rentouden virtaavan suonissa; se oli ihana tunne!! Mökki oli kaikinpuolin tilava, hienolla paikalla ja sopivan matkan päässä. Oli siellä puutteitakin... silmään pisti, että jos on 10 hengen mökki, niin isossa olohuoneessa oli antiikkinen 3-hengen istuttavasohva (aivan hirvee)! Löhöilysohva puuttui kokonaan!! Enriquen kanssa jouduimme pikkasen mööbleeramaan siellä ennenkuin tunsimme olomme kotoisaksi!
Lenkkeiltiin pariin otteeseen, Pakone pyöräili ku nilkka oli pahasti nyrjähdyksen jäljiltä mustana. Pelatiin lautapelejä, pääasiassa Rappakaljaa, niin paljon, et vikana yönä se tuli uniinkin. Kyllä täytyy sanoo, et aika lahjakkaita elokuvajuonen tekijöitä löyty porukasta, vedet valu silmistä kun niitä luettiin ja koitetttiin päätellä mikä tarina on tosi! Myös lyhenteet oli mielenkiintoisia; R.Y = Rouvat yksin, M.S = Matti seura, L.K.Y = Lyhyet kyrvät yhdistys, Holipompeli = Laatikko, jossa säilytetään jo valmiita poppanaliinoja. Näitä oli lukemattomia!!!
Iltaisin "leikimme" pimeen piilosta, se oli jännittävää! Baby. S:lle meinas olla jopa liian jännittävää!!Ideana oli, et yks menee piiloon (oli säkkipimeetä) ja jokainen lähtee ominensa sit etsimään taskulampulla piilossa olevaa. Kun valokeilaan sattui "tukki makaamassa maassa" (lue ihminen), sammutin oman valon ja jäit samaan paikkaan piiloon.
"NOPE-leirin (Nuori opettaja)" kohokohta oli Talent Show lauantai-iltana. Jokainen sai valita parin tai vaikkapa koiran ja esittää lyhyen shown. Neljästä esityksestä kaksi pääsi jatkoon. Esitykset oli laadukkaita, kuten arvata saattaa - Jatkoon tiukassa kisassa pääsi Enriquen vauhdikas "Afrikka tutuksi" show sekä Baby S;n ja Pakosen "Olympic Romania" esitys! Mielenkiinnolla odotellaan uusia esityksiä!
Kaikinpuolin hauskaa ja rentouttavaa, kiitokset osallistujille ja tsemppiä työviikkoon!

Lue kommentit (8) | Kommentoi

Veli pelaa monopeliä!!!

suoppi22 - 29.08.2007 19.19 - uutiset 

Että silleen, en nyt oikein tiedä miten esitän tämän asian teille... Kannattaa istua eka alas ja vetää keuhot täyteen ilmaa... VELJENI ON VUOKRANNUT MÖKKIKUNNASTAMME TOISEN RAVINTOLAN!!! "Ei mee ainakaan kilpailijalle ja nyt mulla on monopoli!"
Meillä pitää sit aika kiirettä ens kesänä Oulujärvellä, et ehditään valloittaa molemmat ravintolat, laulaa ne kaikki HYVÄT karaokebiisit (uusiakin esiintyjiäkin kun on lupautunut), katsella breikkiesitykset, istua autossa kuuntelemassa Lapin kesää ja siinä ohessa kattella hyviä kelejä!!Huh, huh, täytyy varmaan viikko varata tähän kaikkeen!
Onko muuten Sinikka saanut vahvistuksen suopotkupallosta jo?

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Lue "Johanna Pakosen" haastattelu!!!

suoppi22 - 27.08.2007 22.04 - uutiset 

Vuorossa karaoke kuningatar, jolla vähän kesti vastata näihin kyssäreihin!!

1. "Johanna Pakonen", olet muuttanut takaisin Helsinkiin! Miltä se nyt tuntuu Pihtiputaan, Melbournen ja Ivalon jälkeen?
Tsadista ei oo tietoa, mutta ainaskin tämä Malmi on mahtava paikka, kun täällä tapahtuu niin paljon juttuja, joista voi lukea iltapäivälehdistä.


2. Työt ovat sinullakin alkaneet, miltä se "maistuu" kesän jälkeen?
Rillit vinossa mennään vieläkin. Hauskinta on, että mut pakotettiin koulun "ympäristöagentiksi".
 

3. Uusi työpaikkasi on kuulemma alansa eliittiä, mites "Puttaan tyttö" on sopeutunut joukkoon?
Oppilaat eivät kiroile, mutta opskat kiroilevat, joten hyvin oon siihen nähen sopeutunu.

4. Johdat myös leikkisää Peuravaaran yläastetta, kuinka se hoituu? Voitko vähän valoittaa lukijoilleni mistä on kysymys...
Voih, mistähän aloittaisi.. Juttu on se, että Kainuussa Peuravaaran peruskoulussa henkilökuntaa on 24 hlö ja oppilaita on 2, joten ressitön unelmapaikkahan se on kaikille osapuolille . Ite oon rehtori. Meillä on yksi aktiivinen huoltaja, joka on lesta joten lisää oppilaita pitäis olla tulossa. Byrokratia on pientä ja budjetti suuri. Opettajien ei tarvitse olla päteviä, kunhan ovat soveltuvia. Kaikki opettajat asuvat koululla Peuravaarassa, ainakin suopotkupallon aikana. Työtunteja saa tehdä sisään eli ylityöt maksetaan vapaina.Liikunnanopekin pelasi niin paljon pingistä, että saapuu töihin vasta syyskuussa. Koulun pedagogiikkaan kuuluvat virkistävät elämäntavat: esim. mitään patukka- tai limpsa-automaatteja ei tulla käytäville hankkimaan, mutta pullonpalautusautomaatti katsottiin jo tarpeelliseksi. Joka aamu on aamunavauskaraoke ja tiistaiaamuisin opettajakokous on korvattu AA-palaverilla. Aikas edistyksellinen koulu ollaan ja aikaamme edellä. Harvalla muulla tuon kokoisella koululla on esim. oma kuraattori ja lääkäri ja kanslistilla oma apulainen. Jos tahdot lisätietoa tai lahjoittaa rahaa koulun toimintaa, niin ota yhteyttä :)

5. Osallistuit kesällä useisiin "urheilutapahtumiin", kerro jotain hauskaa niistä jokaisesta!
Jos jokaisesta pitää kertoa, niin siinä tapauksessa olin vain yhdessä urheilutapahtumassa. Kesän kovin suoritus oli varmaankin istua Timantin takapenkillä ja laulaa "Lapin kesää" yli 10 kertaa putkeen!

6. Mitä uutta olet hankkinut lähiaikoina?
Irtoripset, mut ne joutuivat jo hukkaan...


Valitse seuraavista vaihtoehdoista se paras ja perustele vastauksesi:

Luumu vai pähkinä?
Luumu on niin hyvä! Pähkinän kohtaamistä yritän välttää ja joskus siinä onnistunkin!

Karaoke vai breikkiesitys?
Uutena juttuna vetäisisin tähän riverdancen!

Mantsa vai bilsa?
Mantsa ehottomasti. Tai on ihmisbilsaakin kivaa opettaa, kun saa katella, miten kersojen korvat punottavat.

Heinäsirkka vai hepokatti?
Se, millä on pidemmät tuntosarvet.

Käsityöt vai puutyöt?
Mitä on käsityöt? Nimimerkillä: ei vieläkään verhoja.

Latokartano vai maatila?
Kesällä maatila ja talvella latokartano.

Cokis vai vichy?
Kokis kuulemma laihduttaa, joten otetaan sitä.Lue kommentit (4) | Kommentoi

Karalahti Kärppiin...

suoppi22 - 13.08.2007 21.50 - uutiset 

Mä vähän pelkasin tätä... olin lukenut huhuja!! Hitto, mä en oikein tiedä miten tähän suhtautuis...
Jatkoaika kirjoittaa; "Uusi nousu Oulusta" - jätkälle on tarjottu aika monta mahdollisuutta, mutta mihinkään niistä Karalahti ei ole kunnolla tarttunut. Mielestäni HIFK on antanut jo liian monta tilaisuutta ja tuntuu jotenkin vaikeelta uskoa, että MIES muuttuu ja toteuttaa oikeesti NHL:n nollatoleranssi päihdeohjelmaa. Sorry Jere Fanit, mut mä en vaan jaksa uskoo nollatoleranssiin!!
Mehän voitaskin järkätä äänestys tästä. Kuka uskoo, et Jere muuttuu ja pitää nollat? Ja kuka ei usko!! Kommentteja!Minä en usko!Jossain välissä se repsahtaa, viimeistään sitten ku Kärpät voittaa mestaruuden (saakohan Jere ottaa ees silloin muuten luvan kanssa?)!!

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Vierasrypäs

suoppi22 - 05.08.2007 16.58 - uutiset 

Aika jännää, että vaikka mulla on mieleistäni aika pitkä loma (siis 10 vikkoa) niin kaikki vieraat ja sukulaiset saapuu samana viikonloppuna!!! Ensin saapu Raksu tool bagin kanssa ja sen jälkeen sisko miehensä kanssa ja perään vielä aatelista seuraa!
Raksun ja siskon kanssa on juostu kodin sisustusliikkeet ja oon ostanu verhojakin peräti kahdet. Kippoja ja kuppeja on käännelty Arabian tehtaalla ja Pentikin liikkeissä kyllästymiseen asti!
Päästiin käymään myös kummisedän huvilalla Villingissä... 5 min venematkan päässä Jollaksen rannasta ja 20 min Kauppatorilta. No joo, aikamoinen mesta!! Taas kun osais kuvia tänne lisätä niin ne kerotois ehkä paremmin kuin mun selitykset. Niille, jotka on meidän mökillä olleet niin tiedätte Iisakin rannassa. Tällä Villingin huvilan rannassa oli myös "Iisakki", mutta se oli "vähän erilainen" nimittäin siellä oli kristallikruunu!!!Ei mun varmaan muuta tarvi siitä reissusta kertoo! Kummisetä oli unohtanu et se on mun kummisetä...
Tänään oon valmistanu ruokaa kaveriporukalle muutaman tunnin. 2.5 kg paisti oli uuniissa muhinoimassa 2.5 tuntia ja palan painikkeeksi tein maukkaat uuniperunat ja  salaatin (Etana on ollut hyvänä oikeana kätenä keittiössä). Jälkkäriksi oli kahvia ja lettuja (jäätelön ja hillon kera)!! Oisko maistunu??? "Johanna Pakonen" on  muuttanut tähän naapurustoon ja ollaan tsekattu hänen "Viikinkartano" ja hyvähän se oli! Mukavaa, että asutaan niin lähekkäin,  voidaan iltakaljalla käydä poistamassa stressiä tosta vaan!!!
4 lomapäivää jäljellä...KÄÄK!!! Oon jo lukkarin saanu!!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

HILJAA!!! OTTELURAPORTTI!!!

suoppi22 - 22.07.2007 19.36 - uutiset 

Joukkueemme saapuessa Turkuun 10 aikaan. Ilmassa oli aistittavissa suomalaista urheilujuhlan tunnelmaa. Osa joukkueemme jäsenistä oli tyypillisellä suomalaisella "paskat housussa taistelumielellä nähtyään mm.yhden vastustajistamme, sen kolmikirjaimisen joukkueen!" Kuulin lausahduksia: Saako jäädä autoon istumaan?Mulla on pelikamat jäänyt kotiin! Mulla unohtu pelisukat!
Ensi järkytyksestä toivuttua Tico Ticon jäsenet valuivat yksitellen ehkä hieman epävarmoina rantaan tekemään leiriä. Pian historian ensimmäinen naisten beachfutisottelu näki päivän valon Uittamonrannalla. Olimme yllättää ensimmäisen vastustajamme, mutta viime sekunnin maali mursi unelmamme ja 1-2 tappio oli tosiasia. Ekasta matsista parhaan pelaajan palkinnon antasin Ray Banille! Uskomattomia torjuntoja polvet verillä! Ansa Ikosen palkinnot menee Enriquen ja Kuningattaren taidokkaaseen oman naisen blokkiin jossa 2 x 21 makaa päällekkeäin oman maalin edessä, yrittämättäkään nousta ylös puolustuksen avuksi - ehdottomasti pelin kulminaatiopiste!!!
Kun Areenalta ei juomavettä saanut, jouduimme avaamaan oluttölkit ja tankkaamaan itsemme seuraavaan matsiin valmiiksi. Vastassa kolmikirjaiminen ammattilaistenjoukkue tiukoissa housuissa! Tiukka oli myös ottelu, yleisö eli mukana kun pistimme kampoihin vanhoille mjpejaajille. Hallitsimme ottelua mielin määrin, mutta maalipaikat olivat tiukassa. Lopulta kokemus vei voiton ja kärsimme toisen tappion numeroin 2-4. Ottelun parasta pelaajaa on vaikea valita, joten annan taistelusta täyden kympin koko joukkueelle!
Kolmas ottelu oli Ticolaisten näytöstä! Vastustaja oli VASTAANTULIJA ja joukkueemme pyöritteli mukavat 9-0 lukemat taululle! Lohkojako koitui kohtaloksemme ja pääsimme aloittamaan illan vieton ajoissa!
Maukkaan illallisen jälkeen siirryimme hotelliin asiallisesti ja aikuismaisesti veittämään iltaa keskustellen Kuningattaren ja Lady M;n huoneeseen! Saimme äänekkäitä vieraita
joista osa osasi käyttäytyä - osa ei... Jos yhdellä huikalla vetää kaverin siideripullon huiviin niin ei voi katsoa ku peiliin ja miettiä miksi ovessamme oli sen jälkeen ketjut!!
Baarit sijaitsivat mainiosti hotellimme vieressä ja  joku jo ilmaisi, että Turku tanssittiin kumoon - se pätee kyllä hyvin eilis iltaan!Lady M;n nylkytyksistä saivat kaikki osansa, Kuningattaren, Etanan ja Mokkasiinjalkaisen yövieraan tanssit olivat häkellyttävän hyvännäköistä!!! Ja että tämä kolmikko oli tanssilaittialla yhtäaikaa on jo saavutus  sinäänsä!
Kotiin ollaan tultu yksitellen....Suurin osa on kävellyt kotiin nähden edellä tutun selän. Hotellin ovikoodit eivät tuotttaneet kenellekään minkäänlaisia ongelmia, ainoastaan Mokkasiini on hapuillut useampia kertoa ovikoodia yrittäen löytää sopivan huoneen mihin se passais. Kuningattaren oikeudella - hänen korkeutensa saapui "kotiin" 8.30, reippaasti ennen huoneen luovutusaikaa!
Turun kaupungista on vaikeaa saada aamupalaa ennen 12, joten siitä ISO MIINUS pelipaikkakunnalle!! Tämän vuoksi emme tule Turkuun vasta kuin ensi vuonna!
Kotimatka sujui H-I-L-J-A-A!!!!


Lue kommentit (7) | Kommentoi

Viilenee..

suoppi22 - 27.06.2007 10.14 - uutiset 

No niin, Taivaan Isä antoi mahtavat kelit Juhannukseksi mutta se varmaan unohti, että kesä(loma)jatkuu edelleen!! Piru mitkä sateet ollu nyt pari päivää!!Hitto -oikein tympii!
Ei kai se auta ku jatkaa alennusmyynneissä ravaamista! Eilen muuten en ostanu mitään, pidin lompakon nyörit tiiviisti kiinni. Saas nähä kuinka tänään käy!
Eilen olin pelaamassa taas tennistä - hitto ku se olis halvempaa niin vois harrastaa läpi vuoden, mutta ei meikäläisen valuutta riitä tennisvuoromaksuihin talvella. Se on vaan rikkaiden ihmisten harrastus...talvella. Kesällähän voi pelata ilmaseksi asfalttikentillä, toki sitä samaan fiilistä ei siiihen saa kun pelais massakentällä tai hiekkatekonurmella - vai mitä Barbara? Ei Barbara taida ees pelata asfalttikentillä!!!

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Kevään merkkejä..

suoppi22 - 13.03.2007 21.17 - uutiset 

Näin tänään ekan rullaluistelijan! Huippua!
Toivottavasti ei tuu takatalvee...
Millaisia kevään merkkejä te ootte nähny, rakkaat lukijat???
Kommentteja odotellessa...

Lue kommentit (10) | Kommentoi

Pörrölogiaa

suoppi22 - 14.02.2007 21.26 - uutiset 

Sain tänään salaiseslta ystävältä Jane Seabrook;n kirjan "Pörrölogiaa- nauru elämälle."
Tässä muuta hauska lainaus kirjasta:
1. "Mikään ongelma ei ole niin suuri tai mutkikas ettei sitä pääse karkuun."
(Nii-in..)
2. "Nämä ovat periaatteeni, ja jos ne eivät miellytä...niin on minulla muitakin."
(Sopii open hommiin loistavasti)
3. "Käteen jäävä palkka ei edes tule käteen."
(Tuolta tuntuu aina palkkapäivänä kun on maksanut laskut)
4. "Rahojen loppuessa on aina kuukautta jäljellä."
(Tää on niin tosi ku olla ja voi)
5. "Jos taivaassa ei ole suklaata, pitäkööt taivaansa."
(GeishaKati on tätä mieltä todellakin)
6. "Älä johdata minua kiusaukseen. Löydän sinne itsekin."
( Hih, hih)
7. "Vihaan juorujen levittämistä - mutta mitä muutakaan niille voi tehdä?"
(Aika paha)
8. "Keski-ikä on sitä että voi tehdä mitä ennekin....mutta ei aina viitsi."
(Tulevaisuus?)
9. "Nyt kun ruoka on korvannut elämässä seksin, ei tahdo päästä edes omiin pöksyihinsä." (Voi hitto!)
10. "Elän omassa pikku maailmassani. Se on ihan jees - täällä minut tunnetaan."
(Suloista)

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!!

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Uskokaa tai älkää...

suoppi22 - 22.01.2007 21.36 - uutiset 

...tämmöstä mä oon tänään sit kuunnellu...(otteita luennosta):
- Maailma on virtojen tila, joihin menestyjien on päästävä mukaan.
- Miten luodaan kulttuuri joka kannustaa luovuuteen ja sitoutumiseen?
- Suomi on maailman kilpailukykyisin maa tai ainakin 10 parhaan joukossa eri tutkimusten mukaan.
- Suomella on maailman paras koululaitos.
- Suomen innovaatiotoiminta on maailmanhuippua
- Suomen korkea rankig perustuu teknologian vientiin ja osaamiseen,  informaatioteknologia on vahva, tietämyksen soveltaminen ei.
- Emme osaa viedä palveluja ulkomaille.
- Meillä ei panosteta lahjakkuuksiin, keskitaso on oppilaissa korkea, mutta miten me saamme huippuja?

Mix mä ees olin siellä??

Kiipely on alkanut jo kaksi viikkoa sitten, mutta tänään on mun eka kerta. PK (peruskuntokausi) on alkanut ja kiivettiin aina parin kanssa kolme kertaa reitti peräkkäin ilman taukoa!! Oli siis niin raskasta!Oli vähän päässyt unohtumaan dynaaminen ja staattinen kiipeily ja ei se ohjaajakaan voinut tietää kummalla tyylillä punnersin itteeni ylös, ku en mäkään tienny!!Siskonmakkarat sai taas vähän kyytiä!
Kalpa muuten voitti molemmat pelit viikonloppuna (JYP ja HPK - se on se Suomen Mestari joukkue), mutta ei niiden pelejä kannata Canal plussalla näyttää, eihän?!
Lue kommentit (2) | Kommentoi

Naisten valmentamisesta!

suoppi22 - 19.01.2007 22.25 - uutiset 

Tärkein ominaisuus naisten ja tyttöjen valmentajalle (340 ääntä)

1. Sosiaaliset ja psykologiset taidot 118 
2. Kyky hahmottaa kokonaisuuksia 59 
3. Taito sytyttää joukkue 58 
4. Pitkäjänteisyys ja kylmähermoisuus    43 
5. Halu kehittyä ja oppia 18 
6. Oikeudenmukaisuus 15 
7. Absoluuttinen lajitietämys 12 
8. Kritiikinsietokyky 
9. Paineensietokyky 5
10. Esiintymistaito 
11. Kunnianhimo 

Tärkein ominaisuus miesten ja poikien valmentajalle (304 ääntä)

1. Absoluuttinen lajitietämys 62 
2. Taito sytyttää joukkue 48 
3. Kyky hahmottaa kokonaisuuksia 46 
4. Sosiaaliset ja psykologiset taidot 44 
5. Pitkäjänteisyys ja kylmähermoisuus    31 
6. Kunnianhimo 29 
7. Halu kehittyä ja oppia 12 
8. Oikeudenmukaisuus 10 
9. Kritiikinsietokyky 
10. Paineensietokyky 
11. Esiintymistaito 

Otin nämä tulokset naissalibandyn.netin sivuilta. Hämmästyttävät tulokset, ei voi  muuta sanoa! Naisten valmentajan lajituntemus (absoluuttinen lajitietämys) on sijalla 7!! Kun taas se on miesten valmentajalla tärkein ominaisuus. Tästähän saa sen mielikuvan, että on ihan sama millainen se lajitietämys/ymmärrys on kuhan vaan osaa pyörittää pakkaa ja pitää akat jollakin tapaa tyytyväisinä! En kiellä etteikö nuo sosiaaliset ja psykologiset taidot olisi naisten valmennuksessa äärimmäisen tärkeitä piirteitä, mutta ei ne saisi ykkösenä olla missään nimessä!!!Voi luoja-onkohan tähän kyselyyn vastanneet pääasiassa naiset? Näin mä vähän luulen!!Mä en kestä!!
Mukavaa lähtee viikonloppona vetämään valmentajakoulutus! Siellä on 11 miestä kurssilla ja minä kouluttajana! Minkähänlainen auktoriteetti mulla on tämän tutkimuksen jälkeen?????PLÄÄH!!Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu