Ei hyvä heilahda!

stix - 28.10.2009 09.38 - politiikka 

Tuli jollain tavalla ahdistus, kun katsoin televisiosta ajankohtaisohjelmaa aiheesta brankkarit eli palomiehet. Kyseisen ammattikunnan eläkeiän nostaminen muiden kaupungin työntekijöiden tasalle on vähintäänkin idioottimaista. Miten joku voi laittaa konttoristin ammattin vaatimat fyysiset valmiudet samalle viivalle ihmishenkiä tulimerestä pelastavan kolmivuorotyöläisen kanssa.

Suunnistin jo ohjelman aikana adressit.com:iin, vain huomatakseni, että adressiin ilmestynyt viimeinen nimi oli päivätty vuodelle 2007, joten olin tämän pienen ääneni kanssa jo auttamattomasti myöhässä. Toivon, että asian, ja meidän kaikkien hengen, puolesta taistelevat saavat tukea ja voimia saattaa asia paremmalle tolalle.

Vai onkohan meillä kohta yksityisiä palolaitoksia, jotka auttavat vain maksavia asiakkaita?

Kommentoi

Kellariravintola ilman jatkoaikaa

kebax - 15.07.2007 21.24 - kuluttaja politiikka ravintolat 

Tupakitta koko tuoppi. Viimeinen huikka tuulensuojaan ja sitten ulos röökille. Kaikkea ne keksii ihmisen kiusaksi.

Kommentoi

Maan ystävät pitävät dinosauruksista

tatipensio - 20.09.2005 18.31 - politiikka 

maanystävät.jpg

Maan ystävät osoittivat mieltä eduskuntatalon edessä. Ihan mukava että pidetään huolta ilmastosta ja heidän kasaamansa autodinosaurus oli ihan hieno.

Kommentoi

Virossa äänestys nykyaikaan

tatipensio - 05.09.2005 09.04 - politiikka 

Virossa on päätetty sallia verkkoäänestys kunnallisvaaleissa. Asiaa on puitu aiemminkin ja ehdotus on äänestetty nurin esimerkiksi sillä, että verkkoäänestäjä voi vaihtaa ääntään myöhemmin. Tätä on perusteltu sillä, että vaalisalaisuus pidetään paremmin kun henkilö voi käydä vaihtamassa ääntään, jos hänet ensin pakotetaan äänestämään jotakuta toista.

Vaihtamismahdollisuus kylläkin avaa toisenlaisen uhkakuvan. Ääni pitää liittää käyttäjään, joten on mahdollista nähdä mitä kukin äänesti. Tietysti tällaisia tietoja ei varmastikaan käytetä, oikea tapa olisi rikkoa heti äänestyksen jälkeen linkit äänen ja käyttäjän välillä, joten ainakaan äänestyksen loputtua ei ole mitään mahdollisuuksia yhdistää näitä tietoja.

Mielenkiinnolla odotan minkälaisia kokemuksia asiasta saadaan. Suomessakin saattaisivat nuoret edes hieman innostua äänestämään, jos sen voisi tehdä kotoa. Laiskuus kun on sisäänrakennettuna moniin nykynuoriin. (Ihan itsekin ovat kertoneet monet minulle syyksi äänestämättömyyteen sen, että pitää raahautua äänestyspaikalle)

Kommentoi

Politiikkablogia kun sitä kaipasin

tatipensio - 03.07.2005 18.26 - bloggaus politiikka 

Juuri tuossa pari päivää sitten puhuin ystäväni kanssa kuinka olisi mukavaa jos poliitikot ehtisivät pitää esimerkiksi blogia, jossa kertoisivat työstään. Nyt sitten törmäsin Jyväskylän kaupunginvaltuustossa olevan Sami Kettusen blogiin, joka on juuri tätä. On erittäin hienoa, että joku kertoo asioista myös niiden käsittelyvaiheessa ja valottaa mitä kaupunginvaltuustossa oikeasti tehdään. Kunnanhan pitäisi tällaista tietoa jakaa, mutta monesti se jää jakamatta ja on kuntalaisten oma asia lähteä kaivelemaan tietoa. Yleensä sitä tietoa ei myöskään saa muuta kuin kunnantalolta vanhanaikaisesti kaivelemalla.

Lisää tällaista, kiitos!

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu