FON toimii

symbiatch - 24.04.2007 12.20 - laajakaista 

Yritinpä tässä saada FONia toimimaan. Haluaisin luonnollisesti sen toimivan kuten normaali WLAN-tukiasema: siltaava yhteys olemassaolevaan lähiverkkoon. Mutta eipä onnistu minun taidoillani vaikka olen WLAN-purkkeja kuitenkin asentanut useamman vuoden.

Vakiona Fonera tekee itsestään DHCP-serverin ja NATtaa kaiken liikenteen, myös privaverkossa. No, löytyyhän sieltä asetus jolla DHCP:n saa pois. Mutta sitten ei mene läpi DHCP-pyynnöt näköjään myöskään verkon toiselle puolelle. No, staattinen osoite. Toimii ihan hyvin, kunhan et halua lähiverkkoon. Sinne kun ei pääsyä ole. Argh.

Tietysti koitetaan sivuilta linkkiä jolla kuulemma saa lähetettyä emailin. Höpsis, aukeaa yhteydenottolomake. Parempi sekin kuin ei mitään, tai siis ei ole. Lomake kun yrittää pakottaa luomaan uuden tunnuksen ja valittaa että email on jo käytössä. Ja ei kuulemma tämä tunnus ole sama kuin Fonera-tunnus vaan joku toinen. Miksi sitten emailini on jo siellä? Vaihdetaanpa toinen. Sama juttu. Eli jokainen email on jo käytössä? Ehkä systeemi on rikki. Sisäänkirjautumisessa kysytään vain emailia, ei salasanaa ja sitten sanotaan että tunnus/salasana on väärin. Huoh^4.

Eli nätisti toimii, kunhan ei halua sisäverkkoon eikä halua ottaa yhteyttä FONiin. Huoh taas kerran.

Eli taitaa jäädä Fonera laittamatta käyttökuntoon, eipähän maksanut mitään ja saahan siitä vaikka verkonpainon (kaksimielisyys tarkoituksellinen).

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Saunalahti tekee sen helpoksi

symbiatch - 07.09.2006 09.19 - laajakaista 

Liittyen Elisa tekee sen helpoksi -juttuun pitää nyt kertoa myös seuraavasta nettitoimittajasta. Päädyin ottamaan Saunalahden kun sieltä on puhelinliittymää ja muutakin ja hinta on sama kuin Elisalla mutta nopeus ulospäin tuplat. Tiedän varsin hyvin että samaa firmaa ovat, mutta onneksi vielä eri tulosyksiköitä. Toiminta siis voi olla hyvin erilaista.

Tilaus netistä sisään, huomasin vasta jälkikäteen että 39 euron avausmaksu. No, eipä se nyt iso ole jos netti toimii ja tulee järkevässä ajassa. Heti tilauksen jälkeen näkyy webissä tieto missä mennään, oikein mukavaa. Elisalla annetut tunnukset heittivät vain "tilapäinen virhe, yritä myöhemmin uudelleen"-tyyppistä herjaa vaikka yritti milloin. Eivät kai toimineet ennen toimitusta, jos sittenkään.

Menee hetki, sitten näkyy jo että luottotietotarkistus tai vastaava on hoidettu. Tulee jopa sähköposti ja tekstiviesti päivän sisällä, kertovat että todennäköisesti 6.9. asennetaan. Kolmisen viikkoa, niin luki sivuillakin. Kai sen kestää.

6.9. tulee, mitään ei vielä kuulu. Pidän ADSL-reitittimen kytkettynä jos se auttaisi asentajaa varmistamaan toiminnan kun itse en ainakaan kotona ehdi olla jos siellä jotain pitäisi tehdä. Ei kuulu päivän aikana mitään.

Kotiin päästyäni katson reititintä, ei mitään eloa. Kellokin yli neljä. Eikä mitään viestiä suuntaan eikä toiseen asennuksesta. Ainahan on mahdollista että asennusaika heittää, mutta Saunalahti on yleensä hyvin ilmoitellut moisista.

Kokeilenpa sitten toiseen pistokkeeseen. Ja yhteys aukeaa. Asennuksesta ei vain lähetetty mitään vahvistusta mutta se on tehty. Ja täysin ajallaan. Näin sitä pitää. Pitänee lähettää positiivista palautetta, sitä varmasti saavat aivan liian vähän.


Itse modeemin (Siemens SpeedStream 5450) konffaus sitten olikin aivan toinen asia, siitä kirjoitan vielä lisää. Argh grr!

Lue kommentit (5) | Kommentoi

Elisa tekee sen helpoksi

symbiatch - 21.08.2006 12.02 - kuluttaja laajakaista 

Elisa tekee kaiken helpoksi, kuulemma. Yksinkertaista ADSL-kytkentää eivät näköjään kylläkään saa tehtyä helposti.

Tilasin heinäkuun puolella ADSL-liittymän uuteen asuinpaikkaan ja myyjä sanoi 14.8. voitavan asentaa. Sillä hetkellä tieto oli että pääsisin tuolloin jo muuttamaan, joten sovimme tuon päivän. Parin päivän päästä kuitenkin sainn tietää etten pääsekään kuin vasta 15.8. joten ilmoitin Elisalle että asennus olisi hyvä hoitaa 16.8. jotta saan päätelaitteen kytkettyä, näin kertoivat asennuksen sujuvan hyvin. Niinpä niin.

14.8. tuli puhelu asentajalta joka sanoi että pitäisi päästä asuntoon. Ilmoitin että ei onnistu kun minulla ei vielä ole edes avaimia ja että olen ilmoittanut aiemmin jo heille että 16.8. pitäisi asentaa. Asentaja kertoi ettei itse ole tuolloin töissä mutta siirtää toiselle asentajalle ja hoituu sitten kuitenkin hyvin.

16.8. tuli ja meni eikä mitään kuulunut. Soittelin tukeen jossa mieshenkilö töykeästi vain sanoi että siinä voi mennä pari päivääkin ilmoitetun päivän yli ja se siitä. Ajattelin että antaa olla kun kellokin oli jo viisi, ei kukaan kuitenkaan mitään enää tekisi.

17.8. tuli ja melkein meni, soittelin taas tukeen ja ystävällinen mieshenkilö tarkisti asioita ja kertoi että on osittain asennettu mutta jokin osa vielä puuttuu joten ei vielä täysin toimi ja että lisää puhelinnumeron tikettiin, tulee sitten viesti heti kun on hoidettu.

18.8. tuli ja meni, ehdin soittaa vasta kolmen jälkeen ja kun jonotukset ovat 15-30 minuuttia, oli kello neljä kun pääsin läpi. Ystävällinen mieshenkilö tutki asiaa ja selvitteli asentajalta ja sanoi että sekä edellisenä päivänä että samana päivänä oli yritetty ottaa yhteyttä. Tarkisti puhelinnumeronkin ja oikea oli mutta yhtään puhelua ei kyllä kumpanakaan päivänä ollut tullut. Tai sitten Elisan GSM-verkko ei oikein toimi.

Nyt sitten on jo maanantai, mitään ei vielä 12 aikaan kuulu. Tuki sanoi ettei tiedä asentajien aikatauluista tarkemmin mutta yrittää kiirehtiä asiaa. Sanoin että jos ei tänään asennu, saa sitten olla ja siirryn toiselle operaattorille suoraan.

Mikä ärsyttävintä, asumus on juuri sellaisessa kohdassa jonka joka puolella 50 metrin päässä toimisi 3G mutta tässä kohdassa vain 2G, ei edes EDGE. Joten on mukava yrittää siirrellä kymmeniä megoja neljän kilotavun sekuntivauhdilla. Laajentaisivat edes 3G-verkkoa sata metriä suuntaansa lähellä olevista soluista niin pääsisi sillä verkkoon kunnolla.


Nyt sitten tuli puhelu, kuulemma työnjohtaja laittanut väärän asennuspäivän ja tänään niin täyttä ettei ehdi eikä kukaan muukaan kai voi hoitaa. Pitäköön tunkkinsa siis, ei jaksa enää odotella moista sähläystä. Kokeillaan sitten muita tarjoajia. Ärsyttävää vain olla vielä pari viikkoa ilman nettiä kun pitäisi töitäkin saada tehtyä.

Lue kommentit (3) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu