Itsenäisyyspäivän viettoon valmistautumista!

suoppi22 - 04.12.2007 18.35 - ravintolat 

Huomenna on koulussa isot Itsenäisyyspäiväjuhlat. Lipunnosto salkoon tapahtuu koko koulun läsnäollessa. Salissa kaikille ojennetaan Pommac pikarit ja se juodaan sivistyneesi (hopefully). Rehtorin kutsussa on myös pyydetty siistiä pukeutumista. Mielenkiintoista nähdä moniko tulee siisteissä vaatteissa kouluun!?!?
Olen itse alkanut myös valmistutumaan ihanaan ja pitkään, vapaaseen viikonloppuun. Kävin eilen ruokakaupassa ja olen suunnitellut aikalailla jo näiden lomapäivien ruoat. Ajattelin vähän avata niitä teille niin jos vaikka B.K:kin innostuu valmistamaan juhla-aterian tai Baby S, kokeilemaan jotakin resepteistäni. Nämä ei ole sitten missään järjestyksessä mitä syödään milloinkin...
- uuniperunat ja katkarapukastike: lisukkeena porkkana/ananasraaste
- Raclettea perunoiden kera : lisukkeena punajuuria, ananasta, suolakurkkuja ja chilivalkosipulikynsiä
- tuoretta nauhaspagettia ja kanaa; lisukkeena kaalisalaattia
Siinäpä niitä oli näin alkuun... Miltä kuulostaa? Juomia en ole vielä suunnitellut, mut veikkaampa, että aikalailla Lidl;n viscy linjalla mennään.

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Riippuvuus koetuksella

kebax - 15.07.2007 21.54 - ravintolat 

Tupakkateollisuus ei välttämäti pitäisi tästä kokeesta. Jokatapauksessa koko liki ennätys jos tämä menee ilman sauhuttelua.

Lue kommentit (5) | Kommentoi

Kellariravintola ilman jatkoaikaa

kebax - 15.07.2007 21.24 - kuluttaja politiikka ravintolat 

Tupakitta koko tuoppi. Viimeinen huikka tuulensuojaan ja sitten ulos röökille. Kaikkea ne keksii ihmisen kiusaksi.

Kommentoi

Allun grilliä testaten

symbiatch - 07.11.2006 18.19 - ravintolat ruoka 

picpicpic

Tuli sitten vihdoin käytyä Allun grillillä, tuossa Mika Häkkisen vanhassa sponsorissa. Ruoka ei ollut kovin kummoista, olisin kaivannut enemmän pippuria kun molemmissa annoksissa oli olevinaan pippurikastike. Liha oli ok ja oikein medium. Hintataso normaalin ravintolan tasoa (13-17 € pihvit). Tuskin kovin usein tulee käytyä.

Kommentoi

Lifeblog-lähetys

symbiatch - 07.11.2006 16.50 - bloggaus ravintolat ruoka 

pic

Testataan nyt vielä HTML:n lähetystä. Kuvassa melko maukas valkosipulipihvi Chico'sista.


Ja sehän toimii nätisti. Siitä vain naputtamaan täkyjä käsin Lifeblogiin kännyssä jos tahtoo

Kommentoi

Espoolainen ravintolablogi

terolehto - 01.10.2006 19.12 - ravintolat ruoka 

Espoolaisen ravintolablogin on pakko olla vitsi? Onhan se tavallaan. Vaan Espoossakin asuu niitä, joiden käsitys hyvästä ruoasta ei muodostu Citymarketin tai Prisman tarjousnakeista, keltamössöön marinoidusta kanasta tai jauhelihasta.

Espoolaisen ravintolablogin ajatus on etsiä vierailun arvoiset ravintolat Espoossa, ja kun ne ovat nopeasti loppuneet, käydä myös muualla, erityisesti Helsingissä.

Olen tietysti syönyt ravintoloissa aika paljon jo tätä ennen, mutta menneistä on vaikea kirjoittaa.

En ole mitenkään ravintoloiden tai ruoan ammattilainen, mutta ei tätä aukkoa ole kukaan muukaan tähän asti täyttänyt.

Ensisijaisesti aion mainostaa blogia lähipiirilleni, joiden kanssa olen käynyt syömässä eri paikoissa. Jos joku muukin kiinnostuu, hyvä vain.

Palautetta ja ravintolaehdotuksia saa meilata sähköpostiosoitteeseen tero.lehto@gmail.com .

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Chicos, Kuitinmäki, Espoo

terolehto - 01.10.2006 18.59 - ravintolat ruoka 

Chicos on kantapaikkani Espoossa, jonne on nopea piipahtaa nälkäisenä töiden jälkeen. Minulla on paikkaan viha- ja rakkaussuhde. Usein se pettää, mutta aina palaan uudelleen.

Ensin on todettava, että Chicosissa on muutama hyvä alkuruoka, joita voi suositella kaikille ensikertalaisille:

Alkuruoat:

  • talon leivät pestopeitteellä
  • täytetyt jalopenot
  • nachosit ja salsakastike

Pääruoat

  • kaikki burgerit
  • fajitakset
  • pippuripihvi (Hidalgo-versio)
  • Cajun Steak

Chicosin fajitakset ovat suosikkejani, maukkaita ja täyttäviä. Täytevaihtoehtoja on useita, ja oman fajitaksen rakentelu on ruokahalua herättävää puuhaa.

Pihvit ovat hyviä, mutta lihan laatu vaihtelee yllättävän paljon. Joskus naudan sisäfileenä tarjotaan  jänteistä ja huonoa lihaa, joskus se taas on erinomaisen mureaa ja maukasta. Olen käynyt Chicosissa kymmeniä kertoja, ja lihan onnistumisprosentti on jossain 75 prosentin tuntumassa.

Viinilista ei ole kovin pitkä, mutta hyviä viinejä mausteisille ruoille löytyy useita. Tarjoilijat eivät juuri tunne viinejä, vaan jos niistä kysyy, saa vastaukseksi tiedon siitä, mitä viiniä saa pari euroa edullisemmin S-Bonus-kortilla.

Paikassa on eroteltu savulliset ja savuttomat puolet, mutta käytännössä koko ravintola on hieman tupakansavuinen. Kuitinmäen (Olarin) paikka on hieman hämärä ja meluisa, mutta pöytäseuran kanssa pystyy juttelemaan hyvin.

Chicos ei ole sellainen paikka, johon tulisi mieleen varata pöytää, mutta perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin saattaa olla täyttä.

Aiemmin alkuruokana oli tarjolla erinomainen chilikatkarapu- ja salaattiannos, mutta se poistui listalta. Nykyisin suosikkini ovat täytetyt jalopenot.

Kaikkiaan ruoka Chicosissa on hyvässä ja pahassa ketjuravintolaa. Lista vaihtuu harvoin ja mikään ei ole aivan priimaa. Ilmeisesti kaikki ravintolat saavat ruokansa samasta keskuskeittiöstä, joka pikavalmistetaan paikan päällä. Espoossa tämäkin edustaa kuitenkin lähiömättölöitä parempaa tasoa.

Hintataso

Chicos ei ole halpa paikka, ja varsinkin pihvit ovat lähes parempien helsinkiläisten paikkojen tasoa. Silti se on HOK-tasoa eli siedettävissä arkisinkin. Lounaslista on erikseen, siihen en ole tutustunut.

Chicosissa on edulliset talon tarjousviinit S-Bonus-kortilla.

Lisätietoa

Netissä: http://www.hok-elannonravintolat.fi/ravintolat/ruokaravintolat/chicos.html

Kommentoi

Ravintola Ranta, Otaniemi, Espoo

terolehto - 01.10.2006 18.42 - ravintolat ruoka 

Espoossa on harvoja hyviä ravintoloita. Niistä paremmasta päästä on  Ravintola Ranta Espoon Radisson SAS -hotellin yhteydessä.

Ravintola Ranta on yleensä hiljainen etenkin alkuillasta, joten pöytää ei tarvitse yleensä varata. Palvelu on hieman hidasta, mutta ystävällistä. Paikka on hiljainen ja arkisen viihtyisä. Valkoisia pöytäliinoja ei ole, mutta siistiä on ja illalla kynttilät lämmittävät tunnelmaa.

Ranta tarjoaa parhaimmillaan erinomaista ruokaa, mutta kolmen kerran perusteella laatu vaihtelee kovasti. Esimerkiksi viimeaikoina listalla ollut loimulohi tarjotaan kummallisen puuromaisen fetarisoton kanssa.

Chilimarinoidut katkaravut olivat kylmiä ja yllättävän mauttomia. Ne maistuivat kuitenkin ruoan kanssa tarjotun leivän ja balsamiviinietikan  kanssa.

Edellisellä kerralla mediumina tilaamani naudansäfilepihvi tuotiin lähes kypsänä, mutta liha oli hyvää tavaraa. Silloin 10 hengen seurueessa kaikki eivät saaneet pääruokaa samaan aikaan, mutta kohtuullisen nopeasti kuitenkin.

Pääruoaksi niinikään tarjottu savulohipasta oli erinomaista. Gnocchipasta oli maukasta, ja savulohi maistui hyvin. Kastike oli kermainen, mutta  ei onneksi kovin raskas tai rasvainen. 

Ravintolan hintataso on suunnilleen samaa tasoa HOK:n muiden ravintoloiden, kuten Chicosin kanssa.

Netissä: http://www.ravintolaopas.net/ranta/

Lue kommentit (1) | Kommentoi

aika shittii.. :(

fou - 31.08.2006 04.10 - ravintolat 

oltiin tänään kaverin kans meidän vakio paikas, mutta eihän sielä paljon ketään populaa ollut jotain 15 henkee.. :( aivan vidun perseestä! voi että mä inhoon tota uutta baaria, joka on tullut tänne vähän aika sitten, kun se vie meidän kaikki asiakkaat.. Aika paha sanoo vaikka onkin ite töis baarissa, mutta aivan taatusti lopetan sielä, jos meidän vakio paikka joutuu lopettaan toimintansa! Sitä mä en enää kestäisi, kun on täs kuukauden aikan jo tarpeeks tapahtunu kaikkee muutakin mullistavaa.. Oikeesti mä oon ihan palasina ja toivois et heräis vaan tästä painajaisesta.  tässä vähän biisin sanoja lainaten mun tunteista: "pidä kiinni, jos jaksat pitää kiinni molemmat meistä tiesi, et tää tulee päättyy näin. Toivot että joku kantais sut kotiin ottais sut syliin ja kantais sut kotiin, pidä kiinni jos jaksat pitää kiinni molemmat meistä tiesi et täs tulee käymän näin, pidä kiinni, jos jaksat pitää kiiinni, molemmat meistä tiesi et täs tulee käymään näin.."

Ripsipiirakka - pidä kiinni (en ikinä haluais et tä kanta baari joutuu sulkeen ovensa, mut toivotaan parasta sille)  :)

Kommentoi

29.8.-06 Gm

fou - 29.08.2006 14.20 - ravintolat 

Eileen lähettii käymäs tuola jyväskylän Gigglin marlinis oli kyllä mukava reissu. Paikka nyt vaan oli kauhean sokkeloinen tai kyllä siinä humaltumisen asteessakin saattoi tuntua ihan vaikea kulkuiselta muutenki x) Kaverit hukku monta kertaa mikä positiivista on että onneks ne löyty illan päätteeks. Harmittaa tosi paljon kun sielä oli aivan yli pösö siis (söpö) kundi, mut eihän sitä numeroo nyt tietty muistanu ottaa :/ *kiroo*

Linkka matka kotio päin oli aivan kauhia, tai siis silleen kun nukku siin penkil jotenki aivan yli hämärästi jalatki vonksotti ihan hullusti :O ei kyl tajua miten semmoseenki asentoo oli ittensä saanu laitettua ja mikä kivinta oli koittaa nousta siitä sitte ylös ja joka paikkaa jomotti oli nukkunu huonos asennos yli kauan..

Nää aamut on sit aina niin mukavia baari-illan jälkeen että.. eikä varmaa yhtää huono olokaan o0o..  sen on kyl aika mystinen juttu että aina tulee ainaki yks mustelma, vaikka ei oo ees kolauttanu sitä minnekkää hmm. Onnistunu ilta oli joka tapaukses eikä tullu ees soiteltua noita "känniääliöpuheluita" joista saa aina kuulla myöhemmin :D

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu