Moikkelis.

donna - 21.07.2009 20.11 - televisio 

Mooi (:

Ette arvaa, mitä mulla on päässä? VÄRI! No oli hianoo :D
Tästä piti tulla täysverinen blondi, mut eiii... :/
Mut tästä tulee kulta-kupari (: Aika ok sekin, mun mielestä (:

Ei sen enempää tällä kertaa, paipai!

Ps. Serranoita ei tullu telkusta, miiks?? ):::

Pps. Kiva kategoria :D

Kommentoi

Rasittava Rautiainen

tatipensio - 17.02.2008 12.32 - televisio 

K-70 -ohjelmaa vetävä Rautiainen ärsyttää kovasti. Ei muuten ole ikinä ärsyttänyt, eikä niissä kohdissa jossa on oma itsensä ja puhuu. Mutta ne selityspuheet päällä. Onko pakko vetää ne niin tönkösti ja suoraan paperista? Voisi vähän luontevuutta olla eikä noin vaikeasti höpistä. Hankalaa katsoa ohjelmaa kun karvat nousee pystyyn moisesta tankeroinnista.

Kommentoi

Olenko mä kamala ihminen?

nienna - 03.02.2008 19.44 - televisio 

Subilla on nyt taas alkanut uudet American Idolit ja mä rakastan niitä alkukarsintoja. Se on kiva kuunnella kun jotkut on tosi hyviä ja kaikeista hauskinta on kun jotkut oikeasti luulee osaavansa laulaa ja ne on ihan surkeita. Mä en tiedä mistä se johtuu, mutta mulla tulee jotenkin hyvä olo kun Simon sanoo niille ilkeesti. Mä vaan tunnen suurta mielihyvää. Tarkoittaako se että mä olen kamala ihminen? Mä melkein hymyilen kun ne itkee. Mä en vaan voi sille mitään. Mitä mun pitäisi tehdä?

Kommentoi

Leijonan kita

symbiatch - 08.11.2007 15.49 - televisio työ 

Olen nyt katsonut pian kaikki BBC:n Dragons' Den -sarjan jaksot ja pitää kyllä sanoa että eroa suomalaiseen vastineeseen on kuin... en edes osaa mitään analogiaa sanoa.

Katsoin ensin uusimman kauden (5. jo brittilässä) ensimmäisen jakson ja olin todella innostunut. Lohharit olivat oikeasti ansainneet paikkansa. Kaikilla oli rahaa (ja paljon, toisin kuin Suomessa), kaikilla oli kokemusta useilta aloilta ja kaikki osasivat käyttäytyä. Jos idea ei kiinnostanut, sanottiin helposti negatiivisiakin asioita, mutta rakentavasti. Selitettiin miksi ei kiinnosta, onko idea huono vai eikö esitys ollut hyvä vai onko numerot ihan sekaisin.

Sitten katsoin ensimmäisen kauden ensimmäisen jakson miettien että ehkä viidennessä kaudessa jo homma pelaakin. Ja eikö mitä. Ensimmäinen jakso oli ihan samanlainen. Eli osattiin alusta asti toimia järkevästi!

Ties kuinka monta ihmistä on lähtenyt lohhareiden edestä ilman rahaa, mutta saaneet erittäin hyvää kokemusta, kannustavia sanoja, rehellisiä "älä jatka tätä, tee jotain muuta" ja "älä nyt herranjestas myy taloasi tämän idean takia, mieti lapsiasi" -kommentteja ja - mikä varsinkin suomalaisesta puuttuu - "et sinä tarvitse nyt pääomasijoittajaa, tuotteesi on tuossa vaiheessa, ota yhteyttä näihin ja näihin ja tee näin niin pärjäät ihan omillasikin." Tätä ei suomalaisessa tietenkään nähdä.

Onpa nähty myös pari työpaikkatarjousta rahaa hakemaan tulleille sekä kerran jopa yksi lohhari osti tuotteen rahaa kaipaavalta (siis yhden kappaleen) vaikkei sijoittanutkin. Eli selvästi annetaan ymmärtää, että tuote ja idea on hyvä, mutta ei ehkä ole tarpeeksi kannattava pääomasijoittajalle. Kunnioitukseni lohhareita kohtaan on suurta, vaikken heistä paljoa tiedä enkä heitä tunne. Pelkkä käytös kaikkien näiden jaksojen läpi on ollut uskomattoman kohteliasta ja hienoa.

Mitä sitten suomalaisesta olen oppinut? Sen, että Kakkonen ei halua olla mukana missään muussa kuin valmiin tuotteen myymisessä halpaketjussaan. Sen, että tämä brändinaikkonen ei halua laittaa rahaa mihinkään. Sen, että Suomesta ei joko löytynyt monialaosaajia, tai he eivät halunneet mukaan. Sen, että teknologialla ei ole merkitystä kun yksikään leijona ei ole teknologia-alasta mitään tietävä. Ja sen, että kyseessä on tosiaan viihdeohjelma, jossa mollataan hullujakin summia pyytäviä soittamalla taustalla musiikkia, joka antaa selvästi ymmärtää että tämä henkilö taitaa olla vähän vinksahtanut.

Itsekin muuten tuohon hain mukaan, teknologia-alan idealla. Onneksi en päässyt. Siellä olisi heti ensimmäisenä haluttu tietää paljonko rahaa tulee heti huomenna ja onhan tuote valmis. Siinä kun olisin sanonut että ei kun pitäisi kehittää vielä niin saman tien olisi vähintään kolme menettäneet kiinnostuksensa ja loput halunneet 125 % pääomasta.

Suosittelen kovasti katsomaan BBC:n versiota jos bisnes kiinnostaa. Siitä oppii todella paljon miten pitäisi esittää idea, mitä pitää tietää yrityksen rahatilanteesta ja mistä pääomasijoittajat ovat kiinnostuneita. Ja sen, että ei kannata arvottaa omaa firmaa miljooniin euroihin jos kehitys on alkuvaiheessa. Ei se mene läpi. Mutta jos joustoa löytyy, rahaakin saa.

Jos tuosta toinen kausi tehdään, toivottavasti sinne otetaan vaikka sitten ulkomailta leijonat. Saisi vähän jotain järkeäkin touhuun.

Lue kommentit (3) | Kommentoi

TV-maksu nettiliittymästä?

symbiatch - 23.01.2007 12.15 - kuluttaja televisio 

Maxinetti on nyt julkistanut TV-palvelun kaikille nettikäyttäjilleen. Pelkkä selain riittää ja vapaat kanavat näkyvät. Tämä herättää mielenkiintoisen kysymyksen: mitenkäs TV-maksu?

Lain määritys:

televisiolla [tarkoitetaan] televisio-ohjelmistojen vastaanottoon ja seuraamiseen tarkoitettua laitetta tai laiteyhdistelmää;
television käyttämisellä [tarkoitetaan] televisio-ohjelmien vastaanottamista televisiolla taikka television pitämistä tai säilyttämistä siten, että se koska tahansa on vähäisin toimin käytettävissä televisio-ohjelmien vastaanottamiseen

Tietokone ei sinänsä ole tarkoitettu televisio-ohjelmien vastaanottoon, mutta mahdollistaa sen. Pitänee kysyä Viestintävirastolta miten asia on, joutuvatko pian kaikki Maxinetin asiakkaat TV-maksun piiriin vaikkeivät ikinä katsoisi televisio-ohjelmia eivätkä omistaisi muuta katseluun tarkoitettua laitetta.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

BB

fou - 29.08.2006 22.52 - televisio 

Tuli justihin kattotua tota Big Brotherin toista tulemista ja voi sanoo että eipä ollu kovin kummonen, ainakin heti yks pärstä rupes nyppiin ja pelkkä sen puhetyylikin on todella rasittava, sais kyl häipyä sieltä talosta muualle. En kyl rupee kattoon tota, ensimmäänen oli paree tai no hyvä nyt vielä sanua mitään, mutta niin kauan kun se yks rasittava on sielä niin en varmahan katto.

Tää koko päivä on ollu aika masentava tai ei silleen kauheesti, mutta ei oo huvittanu tehrä juuri mitään ja sit ollu jotenkin yli väsynyt, mutta uni vaan ei oo tullu :(  voi hitsi unohdin ihan kokonaan tänään kattoa sen 4D nirsot naiset, se olis varmaan ollu aika mielenkiintonen kattoa.

Kommentoi

Lost sekä Battlestar Galactica

tatipensio - 05.01.2006 07.59 - televisio 

Kukaan ei ole varmaan voinut välttyä Nelosen Lost-mainoksilta ja hyvä niin. Lost on sentään merkittävin sarjauutuus vuosikausiin. Olen nähnyt jo hieman toistakin kautta (tämähän Ruotsin TV4:llä pyörii pari viikkoa jenkkilän perässä, Suomessa vasta alkaa) ja voin sanoa, että jokainen jakso antaa uutta ihmeteltävää ja kierouttaa tarinaa entisestään.

Lost perustuu vahvasti takautumille. Kun ihmisiä haaksirikkoutuu (onkohan oikea termi kun kyseessä on lentokone eikä laiva?) saarelle, kukaan ei tunne toisiaan ja kaikki voivat aloittaa uuden elämän. Katsojille silti kerrotaan taustoja tarkemmin ja melkein kaikilla on menneisyydessään jotain, jonka haluaisivat jäävän salaisuudeksi. Mutta jääkö?


Alkamassa on myöskin Battlestar Galactica, uusilla jaksoillaan. Tätä löytyisi jo katsottavaksi, mutta en ole ehtinyt katsella kun on paljon muutakin nähtävää. Vuosien takaa muistan kun tätä sarjaa odotettiin, mutta pääseekö uusi sarja nostalgian tasolle jää nähtäväksi.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Videoseven LTV32H

tatipensio - 16.12.2005 11.26 - televisio 

Testailin hieman Videoseven LTV32H -LCD-televisiota. 32" ja 1366x768 resoluutio, komponenttiliitäntä, DVI ja VGA löytyy.

Tietokonekäytössä näyttö ei DVI:n läpi suostunut antamaan kuin 1280x768 parhaaksi resoluutioksi nVidia GeForce FX 5600:lla. En ole varma johtuiko näytönohjaimesta vai paneelista. VGA-liitännän kautta sai 1360x768 resoluution ja sitä sai hieman säädettyä, selkeästi 1:1 pikselikokoon näyttöä ei saanut, mutta kuva oli silti loistava. Jos käyttötarve olisi Media Center PC, televisio olisi hintansa väärti (~1100 euroa).

Xbox 360:n kanssa komponenttiliitännällä kytkettynä televisio antoi myös hyvän kuvan. 720p ja 1080i molemmat näyttivät hyvältä, vaikkakin olisi mukavampi jos resoluutio olisi 1280x720 ja käyttäisi 720p:tä. Tällöin pikselisuhde olisi 1:1 ilman skaalausta. Jostain syystä vain televisiovalmistajat ovat lähteneet 1366x768-linjalle, joka HDTV-käytössä ei anna parasta kuvanlaatua. Joka tapauksessa kuvanlaatu oli erinomainen.

Digiboksin (Topfield 5100 kaapeliversio) kun kytki komponenttiliitännällä kuva tuli eri kirkkaustasolla kuin RGB-SCARTin kautta. Televisiossa on vain yhdet säädöt kirkkaudelle ja kontrastille, joten eri lähteistä tulevan erilaisen kuvan joutuu säätämään aina uusiksi. DVD-soittimesta tuleva komponenttikuva oli myös eritasoinen, joten säätämistä olisi joutunut tekemään jonkin verran. RGB-SCART kuitenkin riittää nykyiselle digiteeveelle ihan hyvin.

Digiteeveekäyttöön tämä televisio ei sovellu kovin upeasti tällä hetkellä, kuten eivät juuri muutkaan LCD:t. Tämä johtuu ihan vain siitä, että esimerkiksi MTV3 pakkaa kuvan niin surkeaksi, että kaikki virheet näkyvät LCD-ruudussa aivan liian selkeästi. Vanha kunnon pehmeä CRT päihittää kyllä kuvanlaadussa televisiokäytössä uudet LCD:t.

Kontrasti oli myös hankala saada paikoilleen, monissa ohjelmissa tuntui olevan todella jyrkkä kontrasti, jolloin esimerkiksi puolivarjossa olevat kasvot olivat toiselta puolelta ihan hyvät, mutta hämärä puoli meni todella pimeäksi. Tähän kyllä tottui muutamassa päivässä, mutta oli se silti ärsyttävä ominaisuus.

Hintataso kun on tuo ~1100 euroa, voi vain miettiä miksi ostaisi melko tuntemattoman Videosevenin kun Samsungin vastaavan mallin (ja paremmalla kuvalla) saa pari kymppiä kalliimmalla. Tietysti voi olla mukava käydä noutamassa Videoseven suoraan myymälästä eikä odotella Samsungia postitse (myymälöissä Samsungin hinnat ovat hieman enemmän), mutta itse en pidä parin päivän odottelua niin pahana.


Unohdin vielä mainita sellaisen asian, että (ainakin Topfieldin) digiboksin kanssa tämä televisio jätti kuvasta osan pois. Tämä oli kovin selkeää, sillä digiboksin infoikkunat olivat aiemmin normaalitelevisiolla (ja toisella LCD-televisiolla katsottaessa) reippaasti reunoista sisällä, tällä televisiolla ne koskivat reunoja. Eli kuvaa jää näkymättä jos tähän tarjoustuotteeseen satut haksahtamaan. Vaikka tätä ja "Kansalaisboksia" mainostetaan nyt kovasti Helsingin katukuvassa, älkää sortuko. Kansalaisboksiinkaan ei saa päivityksiä suoraan verkosta, vaan se pitää tehdä vaikeamman kautta.

Kommentoi

Sony lopettaa plasmatelevisioiden valmistuksen

tatipensio - 30.09.2005 22.50 - televisio 

Sony ilmoitti lopettavansa sekä kuvaputki- että plasmatelevisioiden valmistuksen. On syytäkin, olen muutamassa kaupassa vertaillut plasmatelevisioita samalla syötteellä ja Sony on ollut aina huonoin. En usko useammalla liikkeellä olevan ainakaan mitään Sonya vastaan, joten luulisin kyseessä olevan vain surkean laadun. Enkä usko Sonyn laittaneen televisioihinsa säätöjä, jotka sotkevat kuvaa ihan puuroksi.

Pahimmillaan Sonyn plasmat olivat ihan ihmiskasvoissa ja muissa suht tasaisissa pinnoissa. Muiden valmistajien (esim Panasonic ja Philips) televisioissa näytti kuva hyvältä, Sonylla saattoi kadota puolet kasvojen piirteistä jonnekin. Silmät ja suu sentään näkyivät. Muutenkin kuva näytti olevan todella suttuista, aivan kuin olisi katsellut 256-väristä kuvaa.

En siis jää kaipaamaan heidän plasmojaan, tuskin kovin moni muukaan.

Kommentoi

YLE hankkinut ReGenesiksen!

tatipensio - 18.09.2005 14.36 - televisio 

Juuri kun ihastelin, että Nelonen on hankkinut Medical Investigation -sarjan (täällä siis Tartuntavaara) ja mietin että kun tuota muutaman jakson näin, näin myös pari jaksoa ReGenesistä. Nyt sitten YLE on näköjään hankkinut tuonkin sarjan ja se on näköjään nimeltään Virussota. Suosittelen katsomaan molempia!

Kommentoi

MTV3 ei kykene

tatipensio - 04.09.2005 22.12 - televisio 

MTV3:n Big Brother -touhu on ollut surkuhupaisaa katsottavaa. Ensin yritetään saada ihmiset maksamaan ohjelman kustannuksia tarjoamalla 24/7-ohjelmakanavaa sekä -nettilähetystä ja näyttämällä televisiossa vuorokauden myöhässä tapahtumat. Sen jälkeen hehkutetaan suoraa extra-lähetystä kauheasti, vaikka itse lähetyksessä ei ole mitään muuta kuin uusintoja edellisiltä päiviltä sekä tekstiviestikommentointi (jossa suurin osa kommenteista joko ihmettelee sekavia päiviä kun ollaan vuorokauden myöhässä tai haukkuu koko extran turhaksi kun kerran mitään extraa ei ole). Extrassa sitten haastatellaan tekijätiimin jäseniä, mikä ei kiinnosta ketään.

Pitänee kysyä Endemolilta onko heillä ollut tietoa miten MTV3 aikoo asiat hoitaa, selkeästi katsojakunta ei ole ollut tyytyväistä. Varsinkaan suurimmat britti-BB-fanit. Extra-lähetyksissä pari päivää oli äänitaso aivan liian alhainen ja Vappu (joka muuten on ollut vallan mukava juontaja, tässä ei) vaan selittelee kuinka näissä live-lähetyksissä on aina alussa ongelmia. Miten niin on? Eikö MTV3:lla vain ole asiantuntevaa väkeä enää, kaikki ohjelmatuotantohan on siirretty muille yhtiöille jo aikaa sitten. Onko nyt kasattu äkkiä joku satunnaisporukka, jonka on tarkoitus pitää homma kasassa? Ei se nyt niin vaikeaa muillekaan ole ollut laittaa äänenvoimakkuus kohdalleen.

Seuraavaksi sitten yritettiin selitellä live-lähetyksen ongelmana myös sitä, että kaksi päivää aiemmin nauhoitetussa haastattelussa oli neljän sekunnin ero äänen ja kuvan kanssa. Eihän nauhoituksia live-lähetyksissä saakaan mitenkään kuntoon, ei. Se on kauhean vaikeaa.

Vappu myös meni kertomaan mitä reaaliajassa on tapahtunut ensimmäisessä kilpailussa, vaikka TV-katsojat tietävät vasta edellisen vuorokauden tapahtumat! Onhan siinä kiva jännätä miten käy tulen kanssa kun viimeksi on nähty sytytys ja hetken polttelu ja sitten tullaan selittämään miten tuli on palanut jo yli 50 tuntia. Hienoa toimintaa.

Saas nähdä miten katsojia riittää, henkilöistä voisi jotain tullakin, mutta typerä viivästys ja sekoilu on aikamoinen miinus. Puhumattakaan siitä, että suurin osa katsojista ei voi käydä nettisivuilla ollenkaan, siellä kun kerrotaan reaaliajassa tapahtumia, ei vuorokauden viivästyksellä. Ei varmasti kiinnosta kauheasti katsoa jos kerran tietää jo miten käy.

Kommentoi

MTV3 osaa Big Brotherin

tatipensio - 29.08.2005 20.00 - televisio 

On se hienoa että MTV3 laittoi aikalaskurin tuohon Kohti Suomen Big Brotheria -ohjelmaan. Lopussa sitten näytettiin kuinka enää muutama sekunti aikaa ja käännä äkkiä kanavaa. Olivat vaan sitten ehkä unohtaneet mainokset, sillä SubTV:ltä ei vielä viiteen minuuttiin alkaisi koko ohjelma. Ehkä kannattaisi miettiä pari kertaa ennenkuin laittaa moisia laskureita, voisivat olla sitten kohdallaankin...

Toinen omituisuus on se, että taloon astumista ei näytetä suorana. Brittiversiossa aina on suorana näytetty tällaiset, mutta näköjään Suomessa ei uskalleta tai osata. Tai sitten haluttiin rahastaa niitä, jotka haluavat suorana nähdä. 25 eurollahan saa 24/7 jotain nähtäväkseen. Kuinkahan moni on ottanut?

Kommentoi

Windows Media Center

symbiatch - 25.08.2005 08.15 - IT-ala televisio 

Microsoftilta on Suomessa odoteltu päivitystä Windows Media Centeriin jo jonkin aikaa. Nykyisellään kun tukea digivastaanottimille ei kovin laajalti ole, virallisesti taisi olla vain maanpäälliseen verkkoon, kaapeliin ei ollenkaan. Myöskin EPG puuttuu Suomesta kokonaan. Itse järjestelmä toimii vallan hienosti, jos koneessa on TV-viritin, ilman sitä koko systeemi muuttuu turhaksi.

Ystävälläni on kaksikin digiboksia kiinni kaapeliverkossa ja niitä ohjaamassa Media Center kahdella kaapparikortilla. Järjestelmä on ihan mainio, mitä nyt kanavan vaihdossa tulee viivettä kun kanava kerrotaan digibokseille infrapunalla ja niissä on oma viiveensä, samoin Media Centerissä. Ohjelmien nauhoitus, leikkailu ja katselu on vallan mukavaa, käyttöliittymäkin on kiva zoomailuineen, ei vain vaihdeta ruudusta toiseen.

Sen sijaan kun kokeilin järjestelmää ilman mitään virittimiä tai kaappareita, ihan vain kodin viihdekeskuksena, en pitänyt siitä ollenkaan. Voin selailla videoita ihan Explorerilla, en tarvitse siihen mitään kummempia käyttöliittymiä. Sielläkin näkyy videosta pieni kuva jne. Media Centerin käyttöliittymä myös vilkkui aina kun se napsi videosta esimerkkikuvia, joten käyttö oli rasittavaa. Välillä myöskin se jumittui joksikin aikaa tekemään jotain. Puhumattakaan siitä, etten keksinyt mitään muuta tapaa hypätä videossa tiettyyn kohtaan kuin kelata sitä 30 sekunnin hyppäyksissä eteenpäin (taaksepäin pääsi pienemmällä välillä, joten suht tarkka haku onnistui, oli vain hidasta).

Taitaa jäädä moisen käyttö vähälle, ehkä käytän vain kaukosäätimelläni normaalia Windowsia ja katselen siitä videoita. Toimii paremmin.

Kommentoi

TV-maksun järjettömyys, osa 2

tatipensio - 22.06.2005 19.15 - televisio yhteiskunta 

Aiemmin jo kirjoitin TV-maksun järjettömyydestä, tässä uusimmat laskelmat asiasta kun kerran maksu taas nousee roimasti:

 • TV-maksu on halvimmillaan 200,70 euroa tulevana vuonna
 • rekisteröityjä TV:n käyttäjiä oli vuonna 2004 2005185 kappaletta (yli 11500 vähemmän kuin vuonna 2003, hyvä!)
 • vuonna 2004 oli työllisiä Tilastokeskuksen mukaan 2365000
 • keskimääräiset tulot vuonna 2003 20 131 euroa vuodessa eli 1677,58 euroa kuukaudessa
 • opintotuen maksimimäärä 259,01 euroa kuukaudessa

Näitä lukuja kirjoittaessani huomasin, että aiemmat laskelmani olivat virheelliset. Olin ottanut keskitulot kokoaikaisten palkansaajien tuloista, joten numero oli näköjään heilahtanut aika pahasti. Pitääkin lisätä merkintä tuonne toiseen tekstiin. Myöskään tässä laskelmassa ei ole otettu huomioon eläkeläisten verotusta, jonka vaikutus olisi kovin pieni.

Oletukset: TV-maksua maksaa yhtä monta kuin vuonna 2004, tulotaso vuoden 2003 tasolla ja työllisyysluvut vuoden 2004 tasolla sekä Viestintäviraston prosentuaalinen kulurakenne pysyy samana (ikävä ottaa kahden vuoden tietoja, mutta vuoden 2004 yleistulotietoja ei löytynyt Tilastokeskukselta).

 • TV-maksulla kerätyt rahat: 2 005 185 * 200,70 euroa = 402 440 629,50 euroa
 • maksetut palkat: 2 365 000 * 20131 euroa = 47 609 815 000 euroa
 • Viestintäviraston turhat menot: 11 607 778,26 euroa
 • TV-maksun osuus palkoista: 0,845 %
 • TV-maksun osuus yhden henkilön palkoista: 0,997 %
 • TV-maksun osuus opiskelijan opintotuista: 6,45 % (laskutapa pahimman mukaan: koko vuosi opintotukea, ei palkkatuloja)
 • TV-maksun osuus palkoista korjattuna Viestintäviraston turhien menojen leikkaamisella: 0,821 %
 • Hyöty verotuksessa verrattuna nykyiseen: 21,4 %

Tästä on nähtävissä, että yhden henkilön maksamana tämä maksu on huomattavasti isompi kuin veroista napattuna. Kun poistetaan Viestintävirasto turhana välistä ja otetaan veroista, saadaan samantien yli viidenneksen parempi hyötysuhde! Miksi valtio ei tätä halua tehdä, kysyn vain?

Myös opiskelijat hyötyisivät kun eivät joutuisi maksamaan isoja maksuja vaan ainoastaan tulojen mukaan.

Mitä tällä säästöllä sitten saisi? Yli 11 miljoonaa kun käytettäisi muualle, saataisi vaikkapa yli 600 ihmistä työllistettyä ja maksettua 1200 euroa kuukaudessa (plus työnantajamaksut). Olisiko se huonompi asia kuin se, että maksetaan muutamalle virkamiehelle ja turhalle tarkastajalle lisätienestejä? Tarkastajat tuskin ovat täysipäiväisiä työläisiä, saati työttömiä jotka on työllistetty.

Ja kyllä moinen 11 miljoonaa euroa varmasti terveyspalveluissakin vähän auttaisi, ja monessa muussakin paikassa. Puhumattakaan siitä, että niissäkin olisi paljon kuluja karsittavana.

Kommentoi

Laihdutusta jenkkimalliin

tatipensio - 24.05.2005 10.24 - televisio terveys 

Pistipä silmään tuossa Suurin pudottaja -kisassa taas tyypillinen jenkkitapa saada draamaa joka paikkaan. Toinen viikko meni, tyypit kuntoilevat vaikka kuinka ja tulee punnitus. Yllätykseksi jotkut eivät ole tiputtaneet painoa ollenkaan, jotkut vain vähän ja yksi jopa saanut vähän lisää! Kriisi, iik, apua, paniikki! Miten näin voi käydä!

Melkolailla kaikki selittivät kuinka ovat yrittäneet pudottaa painoa aiemminkin. Selvästikään eivät ole koskaan käyneet sitten lääkäriltä tai kunto-ohjaajalta kyselemässä asioita kun moinen yllätti. Luonnollistahan on, että kuntoilussa lihasmassa kasvaa ja se on tiheämpää kuin rasva, joten paino voi jopa nousta. Ja kilpailijat itsekin selittivät kuinka kaikki näyttivät hoikemmilta, miksei paino tipu. Tietenkään järjestäjät eivät kertoneet faktoja vaan antoivat tyyppien panikoida, parempaa teeveetä nääs. Joten annetaan ihmisten kauhistella ja itkeä, ehkä sieltä joku vielä päättää mennä syömään houkutusruokia ja voidaan mässäillä heikolla tahdonvoimalla!

Tarkoitus ei siis selvästikään ole saada kilpailijoita laihtumaan, aloittamaan terveitä elämäntapoja jne vaan tuottaa viihdettä (doh, mikä muu on uutta), mutta aika epätervettä moinen on. Eikä sitä muuta se, että lopputeksteissä selitetään kaiken tapahtuvan lääkärien valvonnassa. Lääkäreitä on monenlaisia.

Kommentoi

HTV huijaa asiakkaitaan

tatipensio - 18.05.2005 07.27 - IT-ala televisio 

Tuskin kenellekään moinen otsikko on yllätys, mutta kerrotaanpa taas tuttavaperheen tarinaa.

Menivät hankkimaan HTV:ltä Handan CV-3300 -digiboksin jo muutama kuukausi sitten. HTV itse kehuu laitetta näin:

Handan CV-3300 on erinomainen perusdigisovitin kaapeliverkkoon. Welho on osallistunut aktiivisesti sovitinmallin kehittämiseen varmistaakseen huippulaadun asiakkailleen.

HTV:n huippulaatu tarkoittaa siis tätä:

 • salatut kanavat jäävät pimeiksi vähän väliä, laite pitää käynnistää uudelleen
 • laite sekoilee ohjelmaoppaassa jatkuvasti, laite pitää käynnistää uudelleen
 • jos tulee pienikin häiriö signaalissa, koko kuva on sotkua
 • tekstitys jää näkymättä tai pätkii

Näistä kun on kerrottu HTV:lle, he haluavat vaihtaa laitteen uuteen kappaleeseen. Ihan ok, jos se korjaisi viat, mutta HTV itsekin sanoo näin:

Digitekniikka on suhteellisen uutta ja siitä syystä jokaisessa Suomessa myytävässä digiboxissa on varmasti erilaisia tyyppivikoja, jotka tulevat esiin vasta käytössä. Tällaisia "vikoja" kutsutaan bugeiksi ts laitevaihto ei auta ennen kuin nämä viat korjataan laitteen ohjelmistoon.

Eli myöntävät, ettei laitevaihto auta mitään. Silti vaativat saada vaihtaa laitteen, vaikkei se korjaa mitään. Fiksua toimintaa? He eivät myöskään suostu laittamaan tätä sähköpostitse sanomaansa verkkosivuilleen:

Handan 3300 mallin tyyppiviaksi voidaan lukea satunnaiset kuvan pimenemiset (kuva menee mustaksi) sekä tekstityksen satunnainen katoaminen. Virtojen katkaisu palauttaa tekstityksen sekä kuvan. Nämä ongelmat tullaan korjaamaan seuraavissa päivityksissä.

Eli HTV myy siis tuotteita, joiden tietää olevan viallisia, eikä kerro siitä asiakkaalle. Täten jokaisella kyseisen tuotteen omistavalla on oikeus palauttaa tuote ja vaatia rahat takaisin. Miksi et siis sinäkin palauttaisi, jos olet kyseisen tuotteen hankkinut? Varsinkin kun markkinoilla on esimerkiksi Topfieldin bokseja, joissa tällaisia vikoja ei ole ja kuvanlaatu on huomattavasti parempi.

Viimeisin päivitys laitteelle on tullut syyskuussa 2004, joten aikaa korjata nämä viat on ollut vaikka kuinka kauan, varsinkin kun HTV ja valmistaja tietävät vikoja olevan. Mutta eivätpä välitä.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Jääkiekon syvin olemus

tatipensio - 15.04.2005 07.11 - televisio urheilu 

Aamuteeveessä näytettiin juttua Turkin jääkiekosta. Oli sitten haastateltavana joku suomalainen, joka opetti nuorille tätä uljasta lajia. Kertoi kuinka vapaaehtoistyönä kun tehdään hommaa, saadaan se syvin olemus varmasti opetettua hyvin.

Seuraavaksi ohjaaja tai leikkaaja oli päättänyt näyttää kuvaa kahdesta jäällä tappelevasta pelaajasta. Oikein ovat siis nykyjääkiekon syvimmän olemuksen saaneet vietyä, olen kanssaan samaa mieltä.

Kommentoi

Oranssitakit ulos ruudusta, iloitkaa!

tatipensio - 14.04.2005 11.02 - televisio urheilu 

Ah ihanuutta, enää ei siis nähdä MTV3:lla jatkuvasti rasittavia oranssitakkeja, ei jatkuvaa hehkutusta SM-liigasta jne. Hermo lepää. Tiedän, ei niitä ohjelmia ole pakko katsoa, mutta MTV3 on ottanut asiakseen tunkea jokaiseen mainoskatkoonkin "kaikki rakastavat formulaa", "SM-liiga nyt heti kohta" jne. Ei, minä en rakasta formulaa, enkä ole ainoa. Onko tämä siis virheellistä mainontaa?

Kommentoi

Syyllistys puree aina

tatipensio - 09.04.2005 08.11 - televisio 

Nähtiinpä taas miten paljon ajatellaan nuorien tunteita kun heitä halutaan riistää. Mallikoulu 2005:ssä eilen Jaana halusi lähteä kotiin kun tunsi ettei homma ole häntä varten, ainakaan vielä. Siinä sitten homman pyörittäjät soittelivat vanhemmat ja poikaystävänkin läpi ja käskivät yrittää saada Jaana jäämään. Eipä onnistunut kun ei tyttöä haluttanut. Ja pitäähän tytöllä olla oikeus valita mitä tekee.

No, tyttö lähti, mutta ei tietenkään yksin autolla, vaan rasittava juontaja lähti mukaan selittämään kuinka "tajuathan sä että sä olisit päässyt pitkälle, kun pääset kotiin niin katso peiliin ja mieti mitä teit" ja muuta mukavaa. Näinähän sitä pitääkin antaa nuorille kuva, että heidän valintansa ovat vääriä ja muut tietävät paremmin.

Hyvän kuvan siis annoitte Suomen malllitoiminnasta, ohjelman tekijät. Onnea valitsemallanne tiellä.

Kommentoi

Millä silmällä?

tatipensio - 31.03.2005 09.31 - televisio trendit 

Nyt sitten kotimainen Sillä Silmällä tuli ruutuihin. Kovaa hehkutusta ja ennakko-odotukset alhaalla, luonnollisesti. Suurin asia jota odotin oli budjetin suuruus. Alkuperäisessähän rahaa poltetaan reippaasti (sponsoreita on helppo saada), Suomessa tilanne on varmasti toinen. Ja siltähän se näytti. Sokokselle mennään yhden vaatemerkin kohdalle ostoksille, talossa tehdään vähän maalausta ja vaihdetaan verhoja, ehkä pari sohvapöytää siihen sitten lisäksi. Se siitä. Varmasti paransi tämän henkilön elämää runsaasti!

Ja ah ihanaa miten Tommy osasi koko ajan kysyä "miksi?" Miksi on kengissä vielä hintalapun naru, miksi on kaksi samankuvioista kravattia, miksi miksi miksi. Ja niin tylsistyneen oloisena vielä. Innolla odotan jatkuuko ensi viikolla sama touhu. Enkä pidätä hengitystäni.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu