Mopokuume, osa 5: Flyn sisäänajo

kebax - 19.04.2007 14.02 - harrastukset mopoilu 

Mopon mittariin on nyt kertynyt 860km eli sisäänajovaihe alkaa olemaan loppusuoralla. Ensimmäiset 200km meni melko tarkkaan ohjekirjan mukaan ja 75km/h vauhdikkaamin ei ajeltua tullut ja tämän lisäksi hulluja kiihdytyksiä (häh? onko tämä edes skootterilla mahollista?) välttäen taittui matka. Jossain mainittiin että tuossa kohtaa olisi syytä vaihtaa öljyt mutta Piaggio ei asiasta mainitse mitään joten ainoastaan tuli tutkaistua että öljyt ovat sisällä pysyneet.

Tuon ekan parin huntin jälkeen pyörä on herkistynyt aina vaan enämmän ja kaasuttelu on ollut vähän reippaampaa. Tuossa 500km jälkeen tuli otettua jopa 90km/h. Vehje on sen oloinen että voisi hyvinkin ottaa rapiat sata huippua. Ei ole tosin tietoa miten hyvin tuo mittari paikkansa pitää.

Tähän mennessä Fly on ehtinyt kurvailemaan monenlaisia teitä ja kelejä. Pääosin on ollut aurinkoista mutta yksi sadekeliajokin tuli jo koettua; todennäköisesti hitain 25km tähän mennessä oli se.

Pientä tavaraa kuten ostoskassia ja kaljakeissiä kulkee mukana helposti mutta kuten kuvasta näkyy niin myös bägikin mukana kulkee. Tänään olisi tarkoitus tiiata viideltä, saapas näkee mikä on keli silloin.

Ensi tiistaina on varattuna sisäänajohuolto jälleenmyyjällä ja sen jälkeenhän pyörällä pystynee ajelemaan jo melko "huolettomasti".

Lue kommentit (12) | Kommentoi

Mopokuume, osa 4: Fly liikenteeseen

kebax - 14.04.2007 00.32 - harrastukset mopoilu 

Vapauden hurmaa pääsi maistamaan tänään hän. Kilvet tuli mopeliin ja luovutushuollon jälkeen loppuiltapäivästä hulluna huristelemaan. Loistava vehje on skootteri; se menee eteenpäin, tosin verkkaisesti, vaan menee kuitenkin. Flylla tuntuu olevan oma tahto ja se ajelee minne sitä huvittaa. Hiano peli on mopeli.

Ensimmäisen päivän saldo sata ja yksi kilomeetria. Yesss!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Mopokuume, osa 3: Fly löytyi

kebax - 03.04.2007 10.31 - harrastukset mopoilu 

Kuukauden odottelun jälkeen Piaggio rantautui viimein jälleenmyyjälle. On se vaan nätti kuin sika pienenä. Kuva on otettu kännykkäkameralla hätäisesti näpäten. Lisää kuvia tiedossa, kun tarina tästä etenee.

Ajokelit näyttää loppuneen tältä haavaa tähän eikä edes pääsiäisenä tunnu helpottavan. Mutta kyllä tuo pyörä tässä lähitulevaisuudessa tien päälle laitetaan.
   
   
Tässä sitä sitten sikana odotellaan aikoja parempia; ulkona jäätyy näpit ilman ajoviimaakin. Mutta siinä se kuitenkin on; ikioma mopeli, ajoa vaille vaan. Hiphei!

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu