Blogitutkimusta

tatipensio - 28.04.2005 09.11 - bloggaus 

Olen jonkin verran tonkinut suomalaisia blogeja (itsehän en pidä itseäni "bloggaajana" edes, ennemminkin kolumnistina, suurin osa bloggareista kun kirjoittaa tylsää asiaa vain itsestään). On tullut huomattua kuinka itse sisällöllä ei ole väliä, kunhan on sopiva henkilö.

Esimerkiksi Schizoblog. Kauheasti kaikki hehkuttaa ja kirjoittaja on puolijumala. Silti teksti on tylsää, kerrotaan mitä viikolla tehty, kuvaillaan viinaa ja muutenkin sisältö on aika laimeaa. Mutta kun kerran kirjoittaja on itse Hän, on se parasta mitä on.

Toinen on Pinseri. Mitään oikeasti kiinnostavaa en sieltäkään ole löytänyt, mutta silti se on hehkutusten kohde. Vain siksikö, että yksi kirjoittaja teki Päivän Pamauksen ja Blogilistan? Vai miksi? Internet-pioneeriksikin jo kutsuttu, eikä mitään perusteluja löydy mistään.


Kultainen Kuukkeli -palkinnotkin jaettiin. Moni pitää varmasti kateellisten panetteluna niitä tekstejä, joita kirjoittavat kritisoijat. Mielestäni tuo touhu vaikuttaa piiri pieni pyörii -touhulta, niinkuin moni muukin. Äänestetään niitä samoja joita palvotaan, välittämättä onko mitään sanottavaa.

Kallioblogi kylläkin vaikutti ihan kiinnostavalta, en kyllä pitäisi tuota mitenkään kauhean innovatiivisena (kuten raati), mutta teksti on mukavaa ja palkinnon lienee ansainnut.

Paras viilaus -kategorian voittaja (Pnuk!) sen sijaan ei iske. Mitä viilausta siellä nyt on? Jos leiska vaihtuu koko ajan, mitä sitten? Ei nykyinen ainakaan näytä hyvältä. Ja raadin kommentoinnin jätän omaan arvoonsa, näkee heti että kyseessä eivät ole älykkäät ihmiset. Toimii myös IE:llä, huoh.


Kiinnostavaakin tavaraa löytyy, vaikken yleensä jääkään pitemmäksi aikaa lukemaan ihmisten kirjoituksia. Esimerkiksi Ihan kiva elämä on mukavaa tekstiä kahden pienen lapsen äidiltä. Itse kun en äidiksi kai koskaan pääse, mukava joskus lukea mitä se on.

Muita ei heti edes tule mieleen, satunnaisilla sivuilla vain tulee käytyä. Kunhan tämä sivusto joskus tulee kunnolla valmiiksi, voisi useampi alkaa käyttää tätäkin ja olisi mukavampi lukea kategorioidusti kirjoituksia. Ei tarvitsisi ihmetellä onko jostain asiasta kirjoitettu jossain niistä miljoonista sivuista, sen tiedon kun löytäisi ihan yhdestä kategoriasta.

Kommentoi

Alex Nieminen fan club

tatipensio - 27.04.2005 16.50 - bloggaus 

Olenpahan vähän ajastani jäljessä, mutta pitää vielä nostaa ylös Alex Nieminen ja hänen typerä kitinänsä. Aiheesta on kirjoitettu mainiosti esimerkiksi Humanistinörtin kitinää Alex Niemiselle, isosisko ja mitvit.

Paljoa ei noiden jäljiltä jää sanomatta, joten voinkin yhtyä edellisiin. Opettelisi ensin käytöstavat ja sitten ei suuttuisi heti kun huomaa ettei pisnes menekään niinkuin haluaisi. Tuntuu vähän kuin olisi kännipäissään tehty kauppa ja nyt krapulassa huomaa ettei homma tulekaan toimimaan. Sitten pitää alkaa aukoa päätä muille.

Onnea vain, Alex. Pysyttele vain siellä korkealla tornissasi äläkä puutu meidän tavallisten ihmisten elämään. Voit sitten kuvitella tekeväsi hienoja asioita, eikä tarvitse välittää osuvasta kritiikistä mitään, saati parannuehdotuksista. Miljoonadiilit jo valmiina sanomasi mukaan lienevät, joten mitäs väliä muilla.

Kommentoi

Bugaavaa listailua

tatipensio - 15.04.2005 13.37 - bloggaus 

Yllättäen blogilista.fi-palvelu on tehty aika tyhmästi, kuten tuttavani huomasi. Jos sille sattuu antamaan vaikkapa järkevän osoitteen, joka kertoo last-modified -otsakkeella milloin on sivua muutettu, ja sisällössäkin vaikka muutosajan, katsoo se vain tiedoston kokoa ja päättelee, ettei muutosta tapahtunut. Vaikka osaa sen last-modified -headerin palvelimelta hakea. Ei näin. Tämäkin sivusto antaa mahdollisuuden käyttää moista tietoa juuri tarkistamaan onko uutta sisältöä tullut, jottei tarvitse latailla jatkuvasti isompia tiedostoja vain huomatakseen ettei mitään uutta ole tullut.

Listaus on muutenkin älyttömän hidas, näkee nyt antaako raha parempaa mahdollisuutta tehdä asioita kunnolla vai jatkuuko sama vanha touhu. Joku voisi muuten kertoa millä perusteella blogilistan tekijä on "internet-pioneeri", itse kun en löydä mitään tietoa mistään mitä hän olisi nyt pionerisoinut. Tuskin yhden listasivuston tekeminen moiseen nimeen oikeuttaa?

Palautetta kuulemma on laitettu menemään, pitää odotella mitä kuulevat.

Kommentoi

Blogilista kaupallistuu, mitähän seuraa...

tatipensio - 07.04.2005 09.30 - bloggaus 

Jostain syystä gurunkin mainetta saanut Alex Nieminen on hankkinut blogilista.fi-palvelun yritykselleen. Saas nähdä miten kauan pysyy siistinä, ilmaisena jne. Yleensä näiden ostosten jälkeen tuntuvat muuttuvan ihme räpellyksiksi, mutta ehkä tämä on poikkeus. SoneraPlazan, Elisan jne touhut nähneenä en kuitenkaan pidätä hengitystäni.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu