Verkkokauppa.com ja Wintel palvelevat

symbiatch - 01.07.2005 17.40 - IT-ala kuluttaja 

Tuttava osti Verkkokauppa.comista Navicore-paketin. Esittelyssä kerrottiin tämän olevan Wintel GPS Kit, joten tutkailimme hieman mitä täsmälleen sisältää. Verkkokauppa.com kun sanoi vain "Rikaline Bluetooth GPS", mutta mikähän malli? Wintelin esite kertoi heti Wintelin käyttävän mallia 6033, joten mieluusti tietysti tuon osti. Mutta eipä se näin helposti käynytkään.

Paketin kun sai matkaan (oli kiire lähteä matkalle, ei ehtinyt kaupassa tutkailla tarkemmin eikä Verkkokauppa.com yllättäen sähköposteihin vastannut aiemmin), huomasimme hetken päästä että kyseessä olikin GPS-malli 6030, joka on ihan eri tuote, hieman huonompi.

Tänään sitten ehti käydä kaupassa kysymässä että mitäs mitäs (kun ei sähköpostiin vastattu tietystikään). Setvivät asiaa ja vastaus oli: "ei meillä noita nyt ole niin ei voi vaihtaa ja ei tota voi palauttaa kun se on softaa, soita Navicorelle ja kysy jos ne vaihtais." Se siitä. Palveluhalukkuutta löytyy siis ja tietoakin: Navicore kun ei pakettia kasaa eikä GPS-modulien kanssa pelaa, softan vain tekivät. Wintel hoitaa paketin kasauksen.

No, siitä sitten soittamaan Winteliin asiasta ja siellä setä mietti että "en kyllä muista onko tota missään mainoksissakaan enää tota 6033:a, mutta kai se pitäs vaihtaa." Sovittiin että haetaan oikea GPS sitten heiltä Suomenojalta. Ja sieltähän se saatiin hetken setvimisen jälkeen ja elämän pitäisi hymyillä. Jos vaan tuo GPS sitten on niin hyvä kuin puhutaan.

Mutta eipä tuon kaupan palveluhalukkuus (taaskaan) positiivista kuvaa antanut. Se on totta, että softatuotteita ei ole pakko ottaa takaisin, mutta ei tässä sitä haluttukaan vaan se oikea GPS. Mutta kumman onkaan vastuu, "valmistajan" joka paketoi kamat ja mainostaa vai myyjän, joka ei anna tarkkoja tietoja? Puhumattakaan siitä, että Wintelin oma lehti jota noutopisteessään jakavat hehkutti takasivullaan juuri tuota 6033:a kuuluvana Wintel GPS Kitiin...

Kommentoi

McDonalds-laatua

tatipensio - 01.07.2005 12.24 - kuluttaja 

Tuttavaperheen pojat kävivät Ruoholahden McDonaldsissa hakemassa janoonsa juotavaa (muuta paikkaa ei ollut auki lähistöllä, eihän muuten moisessa paikassa kukaan kävisi). Tiskiltä pyyntö oli Spriteä mukillinen. Pöytään päästessä ja maistaessa ei tuntunut Spriteä olevan, joten yrittivät ohi menevää tarjoilijaa kohteliaasti pysäyttää ja kysyä. Tarjoilija käveli vain ohi. Takaisin mennessä sama yritys, sama tulos. Tarjoilija ei edes katsonut päin vaikka selvästi kuuli.

Sitten ohi menee toinen tarjoilija, sama homma. Mitään reagointia ei asiakkaisiin ollut, kai kello oli tarpeeksi ettei "mä oon töissä täällä"-tyyppien tarvitse reagoida mihinkään. Joten puhumaan ravintolapäällikölle jotta asia selviäisi.

Selvityksen tulos: limu on todellakin Sprite Zeroa, joka on makeutusaineilla kyllästettyä pahanmakuista litkua. Ja tiskillä ei tästä kerrota tietenkään yhtään mitään. Turhaahan se olisi, myydäänhän joissain paikoissa joko Coca Colaa tai Pepsiäkin pelkästään ja jos pyytää toista, saa vain mukillisen tätä toista tuotetta eikä mainita että "meillä on vain Pepsiä, käykö se?" Onpa jossain myyty Spriteä pyytäessä 7Upiakin. Ja niissäkin on iso ero.

Tämä kuvastaa hyvin McDonaldsin linjausta työntekijävalinnoissa ja koulutuksessa. Kunhan jotain ostavat, väliä sillä mitä saavat. Saa vain pois siitä tiskiltä. Ja ei, ei tullut uutta limua tilalle eikä rahoja takaisin eikä moisesta jaksaneet pojat jäädä valittamaan enempää siihen aikaan illasta.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu