ParasMobiilipalvelu -kisa, kuka huomasi?

symbiatch - 26.04.2007 21.03 - mobiili 

Huomasiko joku että juuri oli ParasMobiilipalvelu 2006 -kisa (todellinen kirjoitusasu, yh)? Mikään operaattori ei näyttänyt mainostavan missään, missään mediassa ei muutenkaan asiasta puhuttu jne. Näköjään onnistuivat tekemään viime vuottakin huomaamattomamman ja huonomman kisan tästä.

Ehkä ensi vuonna kisasta tiedotetaan puoli vuotta kisan jälkeen ja pyydetään osallistujiakin vasta sen jälkeen? Vai pitäisiköhän järjestäjien hieman ajatella asiaa uudestaan ja tehdä "kisasta" oikeasti kiinnostava?

Lue kommentit (2) | Kommentoi

FON toimii

symbiatch - 24.04.2007 12.20 - laajakaista 

Yritinpä tässä saada FONia toimimaan. Haluaisin luonnollisesti sen toimivan kuten normaali WLAN-tukiasema: siltaava yhteys olemassaolevaan lähiverkkoon. Mutta eipä onnistu minun taidoillani vaikka olen WLAN-purkkeja kuitenkin asentanut useamman vuoden.

Vakiona Fonera tekee itsestään DHCP-serverin ja NATtaa kaiken liikenteen, myös privaverkossa. No, löytyyhän sieltä asetus jolla DHCP:n saa pois. Mutta sitten ei mene läpi DHCP-pyynnöt näköjään myöskään verkon toiselle puolelle. No, staattinen osoite. Toimii ihan hyvin, kunhan et halua lähiverkkoon. Sinne kun ei pääsyä ole. Argh.

Tietysti koitetaan sivuilta linkkiä jolla kuulemma saa lähetettyä emailin. Höpsis, aukeaa yhteydenottolomake. Parempi sekin kuin ei mitään, tai siis ei ole. Lomake kun yrittää pakottaa luomaan uuden tunnuksen ja valittaa että email on jo käytössä. Ja ei kuulemma tämä tunnus ole sama kuin Fonera-tunnus vaan joku toinen. Miksi sitten emailini on jo siellä? Vaihdetaanpa toinen. Sama juttu. Eli jokainen email on jo käytössä? Ehkä systeemi on rikki. Sisäänkirjautumisessa kysytään vain emailia, ei salasanaa ja sitten sanotaan että tunnus/salasana on väärin. Huoh^4.

Eli nätisti toimii, kunhan ei halua sisäverkkoon eikä halua ottaa yhteyttä FONiin. Huoh taas kerran.

Eli taitaa jäädä Fonera laittamatta käyttökuntoon, eipähän maksanut mitään ja saahan siitä vaikka verkonpainon (kaksimielisyys tarkoituksellinen).

Lue kommentit (1) | Kommentoi

v0.4.3 available

mirggi - 20.04.2007 22.38 - mobiili 

Ok, so I got the crap working. Now I know something more about Symbian once again :P

So 0.4.3 fixes the stuff with windows not updating (only titlebar changed etc), nothing much more. Get it, at least if you were so unlucky you installed 0.4.2. Sorry.

Lue kommentit (8) | Kommentoi

N93 sanoi poks

symbiatch - 19.04.2007 14.13 - mobiili 

Synkkasin sitten tuossa N93:a ja E61:ä Nokian omalla synkkauskalulla ja N93:n päässä softa kuoli Cbase 42 -paniikkiin (eli aktiiviset ötökät oli pipinä). Tämän jälkeen Bluetooth jumittui ja kännylle buuttia. Eipä onnistu. Tulee vain KErrCorrupt ja sen jälkeen tuttu "Puhelimen kytkentä epäonnistui. Ota yhteys jälleenmyyjään." Nättiä.

Tuon saman virheilmon muuten tuntuu saavan N-Gagella kun tunkee sen laturiinn ja yrittää käynnistää mutta siinä sentään pääsee eroon kun buuttaa ilman laturia kiinni. Katsotaan miten käy N93:lle, meneekö formatoinnilla kuntoon vai ei.

Näköjään sai. Nokialle vinkki: ei puhelin saisi nyt ihan kuolla siihen että joku synkkaus epäonnistuu. Vai onko viestit ja puhelinnumerot niin tärkeitä käyttiksen toiminnalle ettei voi käynnistyä jos ovat sekaisin?

Kommentoi

v0.4.2 available

mirggi - 19.04.2007 10.14 - mobiili 

Note! v0.4.2 seems to be a bit broken. Don't download it yet.

I have just released v0.4.2. It contains the following features:

 • Turkish character set (Windows 1254)
 • Greek character set (Windows 1253)
 • Baltic character set (Windows 1257)
 • Password is sent to the server
 • Less flashing with channel activity
 • Pressing * will open inputbox and write /

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Character set requirements

mirggi - 17.04.2007 11.50 - mobiili 

I have currently implemented these character sets in mIRGGI:

 • Latin1
 • UTF-8
 • Russian (Windows 1251)
 • Greek (Windows 1253)
 • Turkish (Windows 1254)
 • Baltic (Windows 1257)

Is there any need for additional charsets? Hebrew (1255)? Arabic (1256)? Or do you use UTF8 already in other regions of the world?

Also a note on the Auto UTF-8 setting in decoding. What it means is that every line received is checked and if there are any UTF-8 sequences found, we'll decode the line as UTF-8. Otherwise it's shown as Latin1. This way you can be on channels that have users with Latin1 and UTF-8 mixed and you'll always get correct text.

Kommentoi

mIRGGI for 2nd edition devices

mirggi - 16.04.2007 00.17 - mobiili 

I compiled mIRGGI for 2nd Edition devices. I tested it on N70 and 6260 and it's not that nice looking but it works. It does not have the backbuffer for the inputbox since it crashed but otherwise it works. Also the font size setting has no effect since the fonts aren't vector fonts as they are in 3rd edition.

Get it here!

Kommentoi

v0.4.1 available

mirggi - 15.04.2007 23.21 - mobiili 

I got the backbuffer for input text working so I decided to release v0.4.1 right after v0.4. There are no other changes in this version.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Forum Nokia Wiki

symbiatch - 15.04.2007 12.24 - ohjelmointi 

Forum Nokia avasi Wikin tuossa jokin aika sitten ja pyytelivät meitä herkkusieniä kirjoittelemaan sinne tavaraa. Houkuttelivat sitten kolmella N95-laitteella, jotka annetaan parhaille tuottajille. Näkee nyt tässä kuussa kenelle menivät.

Itsekin tuonne hieman olen kirjoittanut kamaa, määrä huomattavasti pienempi kuin monilla muilla varmasti. Mutta itse yritän pysyä tärkeässä tiedossa, eikä hetken nettihaulla löytyvässä tusinatavarassa. Esimerkiksi artikkelit tyyliin "kuinka piirrän viivan tai kuvan" tai "miten teen Pythonilla Hello Worldin" ei mielestäni ole kovinkaan hyödyllistä informaatiota. Sen sijaan esimerkiksi artikkelini dokumentoimattomista ETEXT ja Setting Item List -paniikeista (vaikkakin paljon lisätietoa noihin pitäisi saada) antavat apua juuri niille, jotka tuskailevat mahdollisesti pitkäänkin ongelmien kanssa eikä dokumentaatiosta ole apua. Ja selitykseni miten luoda dynaamisesti asetusikkunoita varmasti on avustava, en varmasti ole ainoa joka ei tykkää resurssien kanssa leikkimisestä kun kokonaan koodilla tekeminen on helpompaa.

Toivottavasti tulevaisuudessa tuolla jaotellaan vielä noita kategorioita tarkemmin. Ei kovin mukavaa jos listalla on 500 aloittelija-howtoa ja muutama kymmenen edistyneemmille olevaa. Muutenkin alunperin käsitin idean olevan pääasiassa se, että kun kerran dokumentaatio on heikkoa, parannetaan sitä Wikillä (joka on tietysti Nokialle se halvin ja huonoin vaihtoehto, eivät ulkopuoliset tiedä varmaksi asioita niin hyvin kuin Nokia [tai no, ehkä tietävät jotkut mutta selvittämismahdollisuudet ovat rajallisemmat]). Nyt tuo enemmänkin näyttää siltä kuin olisi otettu SDKiden esimerkit ja tungettu Wikiin. Ei paljoa uutta siis.

Ja sitten vielä kun määrittelisivät yhtenäisen formaatin noille sivuille. Nyt siellä on kymmeniä erilaisia tapoja kirjoittaa asioita (kuten Wikeissä on normaalia, siinä yksi syy miksen pidä niistä). Ja mielenkiintoista on se, että joillain tuotteliailla esim. koodiesimerkkejä lähettäneillä on koodeissa ainakin 4-5 erilaista sisennys- ja nimeämistyyliä. Eli taitaa olla koodit ihan muualta kuin omista sormista lähtöisin (toisin kuin luonnollisesti minulla). Vahvistaa vielä enemmän tuota "siirretäänpä SDK:n esimerkit Wikiin"-ajatusta :(

Mutta toivottavasti kontribuutioni olisivat tarpeeksi hyviä ja saisin N95:n. Ja tietysti pinkin :)

Lue kommentit (2) | Kommentoi

v0.4 available

mirggi - 13.04.2007 22.11 - mobiili 

v0.4 has been released. It contains some fixes and some improvements:

 • copy/paste
 • T9 and channel activity won't mess up writing
 • /part or /leave without any parameters won't crash
 • When typing text and another window has activity, the window might change and typed text goes to wrong channel
 • When connecting with autojoin, screen flashes quite a bit
 • Input box height changes depending on the font size
 • Port number wasn't shown correctly in settings
 • Password wasn't always saved in settings
 • timestamps

Some of the things I wanted to get to this version were left to future versions so that I could get these improvements out for you to use. Hope you like it!

Kommentoi

Kiinteistömaailma toimii

symbiatch - 13.04.2007 21.12 - mobiili 

Koska olen kiltti ja tykkään mollata toisia (enkä valita jos minua mollataan, siitä vain :), pitää heti kommentoida kun satuin kokeilemaan tätä Upcoden tekemään Kiinteistömaailman "Kotikoodia." Kyseessähän on 2D-viivakoodi jolla pitäisi saada tietoa myytävistä kiinteistöistä. Ei ihan onnistunut.

Puhelimena N93, juuri käynnistetty. Ladataan softa, asennetaan, käynnistetään. Kuvat kertonevat loput. Ennen tuota muistinloppumisilmoitusta ei ole tehty muuta kuin painettu yhtä näppäintä kun yritin kirjoittaa pyydettyä tietoa. Hyvin toimii. Ja tuon jälkeen sovellus kaatuu null pointer -paniikkiin.

Kokeilin sitten perään Upcoden brandaamatonta softaa. Se sanoi vain "memory allocation error" ja se siitä. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen softat olivat toimimatta samalla tavalla.

Ei tarvinne kertoa, että samalla laitteella ja samalla käynnistyskerralla omalla softalla koodi lukeutuu nätisti eikä mitään ongelmia muistin kanssa. Että saanen tällä luvan piruilla näin muille ];)


Kiinteistömaailman sivuilla muuten sanotaan myös näin:

Kotikoodi-palvelu toimii kaikissa internet- ja WAP-ominaisuuksin varustetuissa puhelimissa pelkän datasiirtomaksun hinnalla.

Jaa-a, enpä keksinyt miten Nokia 6210:aan tuon saisi. Siinä on intternetti ja wappi mutta... ];)

Myöskin seuraava löytyypi sivuilta:

Kiinteistömaailma omistaa yksinoikeudet palvelun käyttöön kiinteistönvälitysalalla Suomessa vuoden 2008 loppuun asti.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että tuo koskee vain Upcoden palvelua, ei sitä etteivätkö muutkin voisi moista palvelua (ja mieluummin parempaa) hankkia. Ja tiedätte kyllä mistä saa.

Kommentoi

Bug reports

mirggi - 11.04.2007 09.35 - mobiili 

Please report all bugs found here as comments. Report the version used and the problem as accurately as you can (devices tested etc).


Currently known open issues

Currently no known issues on this list, though there are some. I'll update this list after 0.5 is out.

Fixed issues

N73, N80, N93 crashes when trying to use special characters in settings. Doesn't happen with E61 or emulator.
Fixed in 0.4.90
/msg nick something crashes
Fixed in v0.4.4
Kick reason had a : character in front
Fixed in v0.4.2
Screen flicker when channel activity on another channel
Fixed in v0.4.2
T9 and channel activity won't work
Fixed in v0.4
/part or /leave without any parameters may crash
Fixed in v0.4, without parameters will leave the current channel
When typing text and another window has activity, the window might change and typed text goes to wrong channel
Fixed in v0.4
When connecting with autojoin, screen flashes quite a bit
Fixed in v0.4
Input box is not always high enough to fit text with different font sizes
Fixed in v0.4
Port number isn't always saved in settings
Fixed in v0.4
Password isn't always saved in settings
Fixed in v0.3.2

Lue kommentit (118) | Kommentoi

Separate page for mIRGGI

symbiatch - 09.04.2007 14.21 - mobiili 

I've opened a separate page for mIRGGI since it's not really smart to write about it here since this is a Finnish language site. Get the RSS or Atom feed there to stay up to date.

Kommentoi

Requested features

mirggi - 08.04.2007 13.37 - mobiili 

I have gotten quite a few request for features and I also have some things I personally would like to have. I'll list them here and if you want something, just add a comment and I'll add it here. These requests are in no particular order whatsoever.

I also remove the things I've done from this list when they're available.

Nick list
v0.5
Menu for most used commands
v0.5
nick completion
Could be done since mIRGGI already tracks all users on a channel, probably NOT in v0.5, must figure out a key to do this
device specific keys
For example E61 has volume keys that could be used for scrolling, then we wouldn't have to press ok/enter when writing text etc. Also other devices have extra buttons that can be used. We shall see.
Multiple IRC servers
Possible, but won't be done in the near future. First all other more important functions.
DCC chat/send/receive
A bit bigger things, we'll see. After v0.5
Indicators for activity while using other apps
A bit bigger thing, not soon.
Autoreconnect + rejoin
Sometime, don't know when
changing server from input box
Sometime
not scrolling to the bottom when checking the backlog and there is channel activity
Hopefully in v0.5
rejoin to channels after reconnect
After autoreconnect is done
copy&paste with multiple lines
Maybe in v0.5
Editable "frequently used commands/phrases" section in menu
Hopefully in v0.5
Translations to other languages (Finnish, Swedish, Russian...)
v0.4.7
/close leaves channel
v0.4.7
On-connect commands
v0.4.x
backlight on when messages arrive
v0.4.x
keepalive for the server connection
v0.5
Logging
v0.4.92
CTCP ping, clientinfo etc
v0.4.x
Sound message when private messages arrive
v0.4.91
Shorter commands possible (e.g. /j for join)
v0.4.91
URL catcher
v0.4.x
SSL support
v0.4.93

Lue kommentit (70) | Kommentoi

v0.4 coming

mirggi - 08.04.2007 13.28 - mobiili 

I have written some things for the coming v0.4 release:

 • backlog for own texts so you don't have to rewrite stuff for different windows
 • copy&paste from channel/query windows (if I get it to work nicely)
 • screen flickering reduced
 • probably a keep-alive -ping for people moving a lot and getting disconnected
 • some checks for some commands that can be used to crash the whole thing (Symbian descriptors rock, you know)

I don't know when v0.4 will be out, I must see what functions I get done and when. I think it'll be out quite soon though. I have some other boring bureaucratic things to get done at the moment, so...

Lue kommentit (1) | Kommentoi

mIRGGI blog opened

mirggi - 08.04.2007 13.20 - mobiili 

As the mIRGGI has a life of its own and I do get email requests and questions, I thought I could open a new site just for it. Here you can send requests, bug reports etc as comments.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu