Sekosin - hankin Macin

symbiatch - 30.07.2007 06.50 - IT-ala 

Nyt se sitten tapahtui. Hetkellinen mielenhäiriö iski (taas) ja hankin Macbookin. Pro olisi ollut tietysti parempi, mutta en uskalla tunkea moista rahamäärää kun ei ole mitään tietoa miten moisen kanssa pärjää. Mieluummin laittaisin saman summan kunnon PC:hen jossa olisi jopa tuttu ja turvallinen 1920x1200-resoluutio (MBProssa vasta 17" versiossa moinen ja sellainen on ihan liian iso.)

Applen mainontaa sivuilta katsellessa ärsytti kyllä kovasti uho. Kun on seurannut miten monella OS X kaatuilee ja monia asioita on joutunut tekemään vaikeasti, en todellakaan usko väitteitä aina toimivasta ja helposta järjestelmästä. Ja kun itselläni ei ole mitään ongelmia PCiden kanssa kuukausienkaan päälläolon jälkeen, ei aikani kulu "PC-koneiden ongelmien selvittämiseen." Joten sinänsä en kai kuulu Applen kohderyhmään. Eikä varsinkaan iPodia tule ennen kuin se tukee WMAta, jona iso osa musiikistani on.

Nyt sitten meneekin hetki kun yrittää tajuta miten tämä toimii. Monia kivoja asioita on jo tullut vastaan, mutta ei tämä ihan "se vaan toimii"-tasoa ole. Mukavia huomaamiani asioita muutaman tunnin käytöllä:

 • touchpad tunnistaa kaksi sormea
 • kahden sormen napautus on toinen nappi
 • kahden sormen vieritys on nätti
 • monet asetukset tulevat voimaan heti
 • nukkutilasta tulee nopeasti ylös (PC:nikin tulevat mutta tämä on vielä hieman nopsempi)
 • vakiona dockissa ei maximize-efektiä eikä genie-efektiä ikkunoissa ;)

Mutta niitä ikävämpiä asioita:

 • melko ruma muovilelu
 • muovi sähköistyy ja imee kaikkea roskaa itseensä
 • näytön katselukulma on aika pieni
 • ikkunoita voi suurentaa vain oikeasta alakulmasta
 • valikot yläreunassa, joutuu liikuttamaan kursoria paljon enemmän
 • touchpad tuntuu välillä tökkivän, pitää kokeilla johtuuko vahinkotökkifiltteröinnistä
 • nuolinäppäimet ihan liian pienet
 • vaatii aloituksessa puhelinnumeroa ja osoitetta jne jotka eivät kuulu pätkääkään Applelle tai koneelle
 • en heti keksinyt miten dialogeja jne saa suljettua helposti, looginen esc ei tee mitään
 • GPRS-netti tuntuu paljon tahmeammalta kuin PC:llä, tulee välillä nimipalvelinvirheitä ja vaikka mitä. PC:llä ei tule.
 • Mail ei kerro yhtään mitä se tekee, olen tässä odotellut tunnin että se saisi inboxin haettua mutta se vaan tonkii muita laatikoita ja ihmettelee. Ehkä enemmän kiinnostaisi kuitenkin tulleet postit
 • softien taustalle jääminen vaikka kaikki ikkunat sulkee on vähän outoa, varsinkin kun näkyvät omppu-tabissa
 • omppu-tabilla ei pääse saman ohjelman eri ikkunoihin, pitää opetella tuohon näppäinyhdistelmä (löysin jo jonkun jolla pääsi avoimia ikkunoita vaihtelemaan, mutta se ei ole tarpeeksi kätevä)
 • Safari on aika kauhea, piti ladata Firefox heti kun ei sivut aukea ollenkaan
 • Firefox ei aina näytä sivuja kuten pitäisi (en tiedä miksi, satunnaista), osoiteriville jää kursorista mustia raitoja kun joutuu vierittämään tekstiä jne
 • avaan system preferences, laitan sen pieneksi. avaan Firefoxin. omppu-tab sysprefsiin, mitään ei tule ruutuun. valikossa ei ole aktiivisena valinta jolla saisi ikkunat näkyviin. valitsen "piilota muut" ja firefox katoaa mutta mitään ei näy. pitää dockista painaa sysprefsin ikkuna ylös. epäloogista (joku kertonee miten tämä oikeasti toimii?)
 • Firefoxin tab ei näköjään halua mennä järjestyksessä valintoja, tässäkin kun kirjoittaa on tekstikentän alla listbox ja lähetä-nappi, silti tab vie osoiteriville eikä listboksiin...
 • iSync tuhosi kännykästä kalenterimerkintöjä kun ei voi sanoa "anna olla kaikki vaikka big bangista maailmanloppuun"
 • kone kuumenee paljon, varsinkin jos lataa ja käyttää samaan aikaan
 • en löytänyt näytön kirkkauden säätöä näppäimistöltä
 • näytön kirkkaus himmeimmilläänkin liian kirkas pimeässä käyttämiseen
 • en löytänyt Mailista mitään säätöä minkänimiseen kansioon laitetaan sent, drafts, junk jne. tämäkö on sitä monipuolisuutta ja "mukana tulevat softat riittävät kaikkeen"?

64-bittisyydestä höpistään vain G5:n suhteen, onko OS X siis 32-bittinen Intel-alustalla vai onko itsestäänselvää että se on 64-bittinen, joten ei kannata asiasta edes puhua?

En tietenkään puutu asioihin kuten "kaikki tutut Ctrl-näppäinyhdistelmät ovat nyt Omena-yhdistelmiä" koska se ei ole oleellista ja on normaalia että eri järjestelmissä on erilaisia pikanäppäimiä.

Pitää nyt tutkailla ja asentaa Bootcamp jne että pääsisi oikeasti tekemään töitäkin ;) Ja tietysti tutkailla XCodea, viimeksi kun katselin sitä webistä se näytti aika karkkipaperilta eikä oikeasti tehokkaalta työympäristöltä mutta ehkä yllätyn.

Niin ja kännynetti ei tosiaan mennyt "senkun vaan paritat laitteet ja sanot että nettiin"-tyyliin. Jos Nokialaisessa ei ole asetettu modeemikäyttöön AP:ta, ei tietenkään yhteyttä tule. Ja mistään en löytänyt asetuksia joissa voisi säätää mitä komentoja modeemille lähetetään ennen soittamista. Ei hyvä.

Lue kommentit (4) | Kommentoi

Pre-v0.4.7 released with polyglottism

mirggi - 27.07.2007 18.12 - mobiili 

I've released a pre-version of 0.4.7 which has only a language selection added at the moment. The menus don't work so don't mind them :)

3rd edition
2nd edition

Please correct all errors in languages and submit more translations. Especially Estonian is probably quite buggy since I don't really speak it, but had to try...

Lue kommentit (6) | Kommentoi

Translation table, please help

mirggi - 26.07.2007 14.43 - mobiili 

Don't send any more translations yet! I will try to get all strings out and into a text file that you can translate and send back. That way it'll be a lot easier than to type the texts here.

Here are some of the strings in the software. If you want to help in translating, please add a comment and tell me which language it is and which string is which. I'll update this table with the strings and new translatable things as they come up. I'll handle Finnish myself :)

I'm naturally also interested in languages not in this table (German, French, Polish, whatever), so please send translations in any language you know.

EnglishRussianSwedishFinnish
ConnectСоединитьAnslutYhdistä
DisconnectРазъединитьKoppla frånSulje yhteys
SettingsНастройкиInställningarAsetukset
Copy textКопировать текстKopiera textKopioi tekstiä
Paste textВставить текстKlistra in textLiitä tekstiä
About mIRGGIО программеOm mIRGGITietoja mIRGGIstä
ExitВыходAvslutaPoistu
CopyКопироватьKopieraKopioi
CancelОтменаAvbrytPeruuta
SelectВыделитьVäljValitse
Join channelЗайти на каналGå in i kanalenLiity kanavalle
Close windowЗакрыть окноStäng fönstretSulje ikkuna
New channelНовый каналNy kanalUusi kanava
Resolving server address...Selvitetään palvelimen osoitetta...
Connecting to server...Соединение с сервером...Yhdistetään palvelimeen...
Do you want to quit?Vill du avsluta mIRGGI?Haluatko poistua ohjelmasta?
X joined channel YX liittyi kanavalle Y
X left channel YX poistui kanavalta Y
X signed offX poistui
Connected to serverYhteys palvelimeen saatu
Disconnected from serverYhteys palvelimeen katkennut
Input new nickAnna uusi nimimerkki
X is now known as YX on nyt nimimerkiltään Y
X set the topic to YX asetti otsikoksi Y
LanguageSpråketKieli
NicknameNimimerkki
Nonetyhjä
UsernameKäyttäjänimi
RealnameOikea nimi
ServerPalvelin
PortPortti
PasswordSalasana
AutojoinAutojoin
Quit messagePoistumisviesti
Font sizeKirjasinkoko
Character setMerkistö
Use T9?Använda T9?Käytä T9:ä?

Lue kommentit (64) | Kommentoi

Translations

mirggi - 25.07.2007 15.10 - mobiili 

I'm currently tidying up the code so that I can add translations to mIRGGI. I'll post the used text strings here when finished and if someone wants to translate them to another language, I can add it to the installation package.

Kommentoi

Version 0.4.6 out

mirggi - 23.07.2007 11.28 - mobiili 

I have just released v0.4.6. It will hopefully fix some more problems with the scrolling issue and also it contains KOI8-R and KOI8-U character sets. 2nd Edition version is also functional.

3rd Edition version
2nd Edition version

Lue kommentit (10) | Kommentoi

N95 päivittyi

symbiatch - 19.07.2007 11.56 - mobiili 

Muutama päivä sitten Nokia julkaisi N95:een päivityksen (V12.0.013). Virallista (tai epävirallistakaan kunnollista) listaa korjauksista ja muutoksista en ole nähnyt.

Päivitys kuitenki lisää tuen esimerkiksi avustetulle GPS:lle, joka nopeuttaa paikannuksen alkuvaihetta. Tämähän on ollut monissa paikoissa N95:n ongelma, varsinkin jos verrataan SiRF Star III -pohjaisiin laitteisiin.

Päivitys myös nopeutti gallerian toimintaa, pikkukuvia ladataan kasassa. Myöskin kuvankatselussa näkyy "odotuspyörylä" kun kuvaa ladataan. Yllättäen myöskin on korjattu ärsyttävä ominaisuus isojen kuvien katselussa. Aiemminhan 5Mpix kuvia sai katseltua korkeintaan 50% koossa, nyt pääsee 800% asti.

Kameran toimintaa on kuulemma korjailtu, varsinkin kuvan jälkikäsittelyä. Pitää testata tuohon edelliseen vihreään pintaan kunhan olen sen äärellä, näkee onko se parempi nyt. Oma kappaleeni ei päivityksenkään jälkeen suostu tarkentamaan pihalla, sisällä aika hyvin. Kun ehtisi viemään huoltoon.

Myöskin omituinen "ominaisuus" on se, että kun näytön valo sammuu, galleria-nappi (kameranapin vieressä) syttyy hetkeksi. Ehkä testiä tuleviin ominaisuuksiin?

Puhelin tuntuisi toimivan nopeammin päivityksen jälkeen, mutta en sitten tiedä onko oikeasti näin.

Päivitys muuten kadotti Lifeblogin tiedot (eli eivät mene varmistuksessa talteen), samoin muutaman softan (jotka rekisteröivät itsensä varmistettaviksi) kadottivat asetuksensa. Aika ikävää.

Pitää vielä testailla enemmän josko tämä korjaisi myös ongelman A2DP:n kanssa.

Kommentoi

Version 0.4.5 out

mirggi - 13.07.2007 10.34 - mobiili 

I've just released v0.4.5 for both 3rd edition and 2nd edition. I have not thoroughly tested the 2nd edition version, so please tell me if it doesn't work.

The changes in this version include fixing the problem with rotating the screen, scrolls always to the bottom when changing windows and inclusion of some new character sets (Windows-1250/European, Windows-1255/Hebrew, Windows-1256/Arabic and Windows-1258/Vietnamese).

2nd edition version seems to be broken, DON'T UPGRADE YET!

Lue kommentit (10) | Kommentoi

Nokia Launchpad julkistettu

symbiatch - 05.07.2007 23.05 - mobiili 

Nokia on julkistanut uuden kehittäjäohjelman, Launchpadin. Ohjelma on avoin kaikille yrityksille ja on tarkoitettu kevyemmäksi ohjelmaksi kuin Forum Nokia PRO. PROhan on vain kutsutuille jäsenille tarkoitettu tiivis kehittäjäohjelma.

Launchpad maksaa 800 euroa vuodessa ja sisältää pääsyn API- ja SDK-tietoihin etuajassa, teknistä tukea, alennuksia kirjallisuudesta, Symbian Signed -testauksista, sertifioinneista jne. Myöskin yhteismarkkinointia ja tapahtumanäkyvyyttä on tarjolla. Ja tietysti jos homma toimii hyvin, voi päästä PRO-jäseneksikin.

Oikein mukavaa, että Nokia on ottanut huomioon tällä myös pienempiä yrityksiä joilla ei ole mahdollisuutta päästä PRO-ohjelmaan. Katsotaan miten homma etenee ja näkee nyt hakeudunko itse ohjelmaan.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Wayfinder osti Navicoren

symbiatch - 05.07.2007 17.47 - IT-ala 

Näköjään sitten pari päivää sitten Wayfinder osti Navicoren. Saas nähdä tarkoittaako tämä sitä, että Navicoren tuotteet paranevat vai että Wayfinderin huonontuvat... ];)

Henkkoht en ole Wayfinderin tuotteita kokeillut, mutta Navicoren tuotteet eivät kyllä ole vakuuttaneet. Perustavanlaatuisia mokia on ollut käyttöliittymässä, ulosannissa jne. Mutta en ole ihan uusimpia testannut, pitäisi kai joskus. Pitäydyn silti navigoinnissa TomTomin softissa, "vanha" vitosversiokin on erittäin hyvä ja työkaverikin yllättyi kovasti siitä ja hankki heti itselleen.

Lue kommentit (3) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu