Merlion-patsaita

symbiatch - 22.06.2007 18.41 - matkustus 

Singaporen tunnus on luonnollisesti leijona, mutta hieman erilainen. Koska Singaporelaiset tulivat mereltä, vesi on tärkeä elementti. Myös tavaraliikenne kulkee suurelta osin vesitse. Täten tunnus on merenleijona, yhdistelmä leijonaa ja kalaa. Kuvassa näkyy isompi äiti vahtimassa tulevaa bisnestä ja taustalla pieni lapsi vahtimassa rahaa. Isää ei kuvassa näy, hän on Sentosa-saarella juhlimassa (yli 30-metrinen patsas siellä), luonnollisesti.

Kommentoi

Kivitaidetta

symbiatch - 22.06.2007 18.35 - matkustus taide 

Kävin kiertoajelulla jossa piipahdettiin kivityöpajassa. Tekevät upeita taideteoksia, tavallisten patsaiden lisäksi kolmiulotteisia tauluja. Kaikki materiaali on siis kiveä ja kuvat eivät ole litteitä. Hinnat tauluille 10000 eurosta ylöspäin. En ihan raaskinut ostaa...

Kommentoi

Takaisin Singaporesta

symbiatch - 21.06.2007 18.27 - matkustus 

Nyt on sitten päästy takaisin Suomeen (tai itse asiassa jo viisi tuntia sitten mutta eihän sitä heti ensimmäisenä hyökätä nettiin :). Luonnollisesti taas oli kiirusta Heathrow'ssa, joten laukut jäi Lontooseen. Melkein jäi matkustajatkin mutta BA:n väki veti fast trackin läpi ja juoksemalla ehdin koneeseen. Nyt sitten odotellaan taas milloin kamat löytyvät. Onneksi ei tänne päin ole niin hätää kamojen kanssa, mutta kyllä ärsyttää. Enpä tiedä viitsinkö BAlla lentää enää.

Takaisin tulin Lontooseen asti Boeing 777:llä ja oli World Traveller Plus -luokassa. Tilaa oli huomattavasti enemmän kuin ilman plussaa, joten nyt oli paljon mukavampi 13-tuntinen olla. Ja olin hereillä ruuan aikanakin, mutta aamiainen meni ohi. Se hoitui sitten Finnairin Airbus A320:ssa.

Voin kyllä suositella Singaporea matkakohteeksi kaikille. Jotkut sanoivatkin että se on "beginner's Asia" ja olen ihan samaa mieltä. Kaikki puhuvat englantia (jopa käytännössä ja se onkin virallinen kieli), paikka on hyvin länsimaalainen, mutta väestö kun on noin 70 % kiinalaista, 20 % malayta ja 10 % intialaisia plus muita kansallisuuksia, sieltä löytyy kaikkea. Väki on ystävällistä, ruoka on erinomaista vähän kaikkialla ja ihan kivoja nähtävyyksiäkin löytyy.

Ilmasto voi olla tukala, koska lämpötila on käytännössä joka päivä 30 asteen paikkeilla ja kosteusprosentti on korkea. Kaikkialla on kuitenkin ilmastointi, myös takseissa ja busseissa, joten ei välttämättä kauhea ongelma.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Hieno herkkusienipäivä

symbiatch - 19.06.2007 18.24 - matkustus mobiili 

Tänään oli sitten virallinen Forum Nokia Champion Day heti aamusta alkaen. Päivän aikana oli esityksiä niin Javan tulevaisuudesta kuin S60-kehityksestä, Flash Liteä jne. Oikein mukavaa ja kiinnostavaa. Olo oli hieman väsynyt kun ei taas saanut unta ennen neljää ja kahdeksalta jo ylös. Onneksi vähän piristyi jossain välissä.

Lounas oli Cafe Swississä, eli sveitsiläistä piti olla. Aika tylsää ja itse pääruoka vain kanankoipi ja vähän vierestä nahkoineen ja vähän ranskalaisia. Paljon huonompi kuin eilinen buffet.

Mutta tapahtui tänään aika paljon mukavaakin, hyvän seuran ja yhdessäolon lisäksi: matkatavarat saapuivat (kivakiva, huomenna lähden takaisin), saan Nokialta Lunan (kunhan niitä saavat itse), illallinen oli hieno jne.

Mutta pari tynpeääkin asiaa on tullut (tietysti) vastaan: Wireless@SG, jonka piti olla koko Singaporessa, ei ole tullut missään vastaan. Eli ihan turhaan on tunnukset kun ei wifi-pisteitä näy. Myöskään konferenssitilassa ollut netti ei oikein toiminut, joten aika heikolla netillä on saanut olla. Vain tämä maksullinen hotellinetti on toiminut hyvin. Näkee vain millainen lasku on, tämän pitäisi laskuttaa vain kun piuha on kiinni, mutta...

Myöskin British Airwaysin tarjoama hammastahna on ennemminkin saippuaa, en suosittele kokeilemaan. Eikä hotellin "conditioning shampoo" kyllä ole nähnytkään moista, ihan nihkeäksi tekee vain. Saippuakin on peruskamaa, eli kuivattaa ihoa (joka ei välttämättä täällä kosteudessa paljoa tunnu).

Huomenna sitten pitäisi kiertää CommunicAsia-messuilla ja shoppailemassa ja lähteä illalla takaisin. Sitten meneekin seuraava vuorokausi taas kuitenkin koneissa ja asemilla kun myöhästymisiäkin ollut paljon, mutta kai sitä kotiin pääsee. Kunhan matkatavarat tulisivat myös eivätkä taas jää Lontooseen.

Hotelli on 4 tähden (käsittääkseni) Carlton ja huoneessa on tuplasänky, kylpyamme ja erillinen suihku jne. Ei valittamista. Ilmastointi toimii hyvin ja näköalat ovat ihan ok.

Mutta hieno paikka tämä kyllä on ja hieno kokemus. Pitää tulla uudestaankin jos vain mahdollista.

Kommentoi

Ensimmäinen (oikea) sushi-annos

symbiatch - 19.06.2007 17.59 - matkustus ruoka 

Eilen tuli lounaalla otettua ensimmäinen oikea sushi-annos (en tosiaan laske yhtä maistettua palaa Viking Linen laivalla oikeaksi sushiksi). Oli oikein maukasta eikä tosiaan ole mitään kalanhajuista iljettävää kamaa kuten jotkut kuvittelevat. Singapore on kyllä siitä hieno paikka, että täältä saa melkolailla mitä tahansa itämaista autenttisena kun väestössä on joka suunnalta porukkaa. Nami.

Kommentoi

Näkymiä hotellista

symbiatch - 18.06.2007 03.48 - matkustus 

Hotelli on Carlton Singapore (ei Ritz-Carlton, joka myös kaupungista löytyy). Ikkunanäkymät kaupunkimaiset, eikä tätä kauheasti erota muista isommista kaupungeista. Arkkitehtuuri aika samanlaista laatikkoa ja uudempaa lasiterästaloa.

Eilen illalla kävimme syömässä jossain ravintolassa, jossa oli japanilaisia tarjoilijoita sisäkköuniformuissa. Hampurilainen oli todella namia (siis tällainen iso lautasella oleva, ei mikään pikaruoka), liha oli maustettu hyvin.

Surku vain että vieläkin matkatavarat kateissa, pitänee aamiaiselle mennessä kysellä josko olisi kuulunut jotain. Ei oikein innosta olla yksissä vaatteissa kun lämpötila ja kosteusprosentti korkea. Ennuste täksi päiväksi on "vain" 33C, kosteus kylläkin vain 54%. Woohoo!

Eli pian aamiaiselle, sitten ConnectAsia-messuille Nokiaa tapailemaan. Ja sitten myöhemmällä Champion-asiaa ja "soirée."

Jos tämä "nationwide WLAN" toimii jossain näistä paikoista, pitää lähetellä raporttia tarkemmin tien päältä. Hotellissa on "High-Speed Internet Access" (~1Mbps tuntuisi olevan) joka maksaa S$0.80/min, eli noin 40 senttiä minuutilta. Järkkyä, huonekin maksaa jotain 150 €/vrk, luulisi netin kuuluvan asiaan!

Kommentoi

Lentokoneen tarjoilu on pop

symbiatch - 18.06.2007 03.43 - matkustus 

Satuin sitten torkahtamaan illalla odotellessani ruokailua ja en tiedä yrittivätkö herätellä, mutta ruokailu meni ohi. Keräilivät astioita kun heräsin hetkeksi enkä jaksanut sitten kysellä josko saisi syötävää. Aamiainen näytti tältä, kyseessä on "omeletti", joka on käytännössä klöntti hyydytettyä munaa. Ihan ok, mutta ei mitään herkkua. Sienet selkeästi myös purkista. Mutta syöhän tätä. Alle kaksi tuntia laskeutumiseen, onhan sitä oltukin matkalla jo 18 tuntia.

Kommentoi

Singapore on my mind

symbiatch - 16.06.2007 08.01 - matkustus 

Tänään on sitten lähtö Singaporeen. Pitäisi jaksaa alkaa pakata ja varmistaa että kaikki tarpeellinen on mukana. Muutaman päivän matka vain niin eihän sitä kauheasti tavaraa tarvinne, mutta...

Lento on vähän inhottavasti, ensin mennään Lontooseen, siellä pari tuntia odottelua ja sitten ~14 tuntia Singaporeen. Luulenpa että olisin tykännyt enemmän jos olisi ollut edes yksi välilasku tuossa. Suljettu tila muutaman kilometrin korkeudessa yli puoli vuorokautta... Urgh.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu