Huoneistomyynti - pysykää kaukana

tatipensio - 29.12.2006 12.41 - asuminen 

Tuttava möi asuntoaan ja välittäjä Huoneistomyynnistä otti yhteyttä. Kävi ihan vain katsomassa asuntoa asiakkailleen, ei ollenkaan edes myynyt firmansa palveluja. Hyväkäytöksinenkin oli.

Myöhemmin otti yhteyttä ja tarjosi rinnakkaistoimeksiantoa jolloin tuttava voisi itsekin myydä ja jos saa myytyä ennen välittäjää ei mitään kulujakaan tule. Mikäpä siinä, tuttava ajatteli ja teki sopimuksen.

Ensimmäinen näyttö oli ja väkeä kävi ihan mukavasti. Sopimus oli lyhytaikainen joten sitä piti jatkaa kun kukaan ei heti ensimmäisen näytön jälkeen halunnut ostaa. Sopimus tehtiin kuukaudeksi.

Välittäjä piti muutaman näytön ja joskus kertoi oliko väkeä käynyt. Valitteli hintaa (itse oli alunperin halunnut vielä isommankin hinnan) ja olisi halunnut heti tiputtaa kymppitonnilla. Tuttava ei halunnut vielä tiputtaa kun kiire ei ollut ja hinta oli ihan järkevä.

Noin viikkoa ennen sopimuksen päättymistä välittäjä ilmoitti "siirtyvänsä toisiin tehtäviin" ja että toinen henkilö ottaisi yhteyttä kun alkaa hoitaa toimeksiantoa. Eipä toisesta henkilöstä ikinä kuulunut mitään. Eikä koko firmasta.

Viikko sopimuksen päättymisen jälkeen vieläkin oli asunto heidän sivuillaan myynnissä, samoin etuovessa ja oikotiellä. Vielä silloinkin oli pieni ja huonosti skannattu pohjapiirros näillä sivuilla vaikka tuttava toimitti hyvälaatuisen version heti sopimuksen alkaessa. Ja vieläkin asuntoa kuvailtiin "tutustumisen arvoinen" (ainakin minun ja tuttavan mielestä aika negatiivinen kommentti).

Sähköpostia firmaan ja selvityspyyntö miksei ole mitään yhteyttä otettu, ei kerrottu onko avain jätetty asuntoon vai vielä heillä, miksi asunto näkyy sivuilla jne. Ei mitään vastausta. Soitto viikon päästä ja vastaus "kai se avain siellä kämpillä on." Se siitä.

Kannattaa siis miettiä kaksi kertaa ennen kuin tuohon firmaan rahojaan pistää, näköjään jos asunto ei heti mene, unohdetaan se kokonaan ja jätetään roikkumaan vain sivuille jos joku joskus olisikin kiinnostunut siitä.

Lue kommentit (3) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu