Kauhujuttuja leikkauksista

lasik - 25.04.2005 16.19 - terveys 

Netistä löytyi sivusto, jossa kertoillaan kaikenlaista silmien laserleikkauksista. Osa jutuista tuntuisi aika vanhoilta, eikä täyttä varmuutta ole edes kokemuksista kerrottaessa siitä, ovatko aitoja. Kannattaa kuitenkin tutustua Silikonitieto.net-sivustoon, kunhan pitää lähdekritiikin mielessä.

Yksi pahimpia esimerkkejä on toimittaja Heli Viikin tarina, jossa suurimpana vikana on selkeästi henkilö itse. Uskotaan ilmaiseen leikkaukseen, ei tarkisteta edes lääkärin ja sairaalan tietoja ja sitten uskotaan kun lääkäri sanoo kaiken olevan ok, vaikka selvästi tuntuu että homma meni pieleen. Luulisi terveen järjenkin sanovan, että mietitään ensin eikä lähdetä ilmaistarjousten perään. Kuten hän itsekin sanoo: "Vasta myöhemmin tulin ajatelleeksi, että hän ei tutkimuksen aikana edes laajentanut pupilleja eikä tutkinut silmänpohjia. Hän ei myöskään kysellyt sairauksistani eikä katsonut aikaisempia silmälasireseptejäni. Riskejäkään hän ei ottanut puheeksi."

Lue kommentit (2) | Kommentoi

LASIK edessä

lasik - 20.04.2005 13.12 - terveys 

Idea olisi päästä eroon silmä- ja piilolaseista lopullisesti ja LASIK + aaltorintama näyttäisi olevan avain päämäärän saavuttamiseksi. Kirjoittelen tässä kokemuksiani asiaan liittyen, toivottavasti näistä on jotain hyötyä jollekin.

Silmien näkö on tällä hetkellä -4.5/-5, eli pitäisi onnistua mainiosti korjaus hyvinkin lähelle nollaa.

Kommentoi

Taisteluun vaikeuksia vastaan

tatipensio - 11.04.2005 07.07 - terveys 

Nyt on valtakunnallinen Parkinson-viikko, osallistu sinäkin taisteluun vaikeuksia vastaan ja auta hoitamaan apua tarvitsevia.

Kommentoi

Insinöörit marssimassa

tatipensio - 08.04.2005 08.49 - terveys yhteiskunta 

Insinööriopiskelijat marssivat tänään ulos vastalauseena liian suurille sisäänottomäärille kouluissa. Sisäänottomäärät ovat jo 25 % ikäluokan suuruudesta ja liian alhaisista sisäänottovaatimuksista johtuen 50 % lopettaa koulun kesken. Loppuun päässeistäkin moni joutuu suoraan kortistoon, työpaikkoja kun ei oikeasti ole.

Toivotaan siis että sanoma menee perille. Ei ole kenenkään etu päästä kouluun vain huomatakseen ettei pärjää, tai että tuleva ura on sossussakävijänä. Mieluummin sitten etsivät jonkin toisen uran itselleen, ei sen aina tarvitse se suuri unelma olla. Ja mistäs sitä tietää oliko se edes oikeasti se unelmatyö, kun ei sitä ole vielä tehnytkään, eikä kaikki annettu tieto ole kovinkaan realistista. Varsinkin jos katsoo opiskelijajärjestöjen höpötyksiä työllistymisestä ja palkoista opintojen jälkeen...

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu