Alle viikko...

lasik - 30.05.2005 09.24 - terveys 

Enää neljä päivää armonaikaa, sitten se tapahtuu. Perjantaina alistan silmäni tohtorin kylmälle laserille ja toivon parasta. Kovin paljoa ei edes jännitä, mutta eiköhän asiantila muutu kun päivä lähestyy. Ja perjantaina todennäköisesti saavat pumpata täyteen rauhoittavia, että kestää koko homman.

Mutta eiköhän se tästä jotenkin...

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Laihdutusta jenkkimalliin

tatipensio - 24.05.2005 10.24 - televisio terveys 

Pistipä silmään tuossa Suurin pudottaja -kisassa taas tyypillinen jenkkitapa saada draamaa joka paikkaan. Toinen viikko meni, tyypit kuntoilevat vaikka kuinka ja tulee punnitus. Yllätykseksi jotkut eivät ole tiputtaneet painoa ollenkaan, jotkut vain vähän ja yksi jopa saanut vähän lisää! Kriisi, iik, apua, paniikki! Miten näin voi käydä!

Melkolailla kaikki selittivät kuinka ovat yrittäneet pudottaa painoa aiemminkin. Selvästikään eivät ole koskaan käyneet sitten lääkäriltä tai kunto-ohjaajalta kyselemässä asioita kun moinen yllätti. Luonnollistahan on, että kuntoilussa lihasmassa kasvaa ja se on tiheämpää kuin rasva, joten paino voi jopa nousta. Ja kilpailijat itsekin selittivät kuinka kaikki näyttivät hoikemmilta, miksei paino tipu. Tietenkään järjestäjät eivät kertoneet faktoja vaan antoivat tyyppien panikoida, parempaa teeveetä nääs. Joten annetaan ihmisten kauhistella ja itkeä, ehkä sieltä joku vielä päättää mennä syömään houkutusruokia ja voidaan mässäillä heikolla tahdonvoimalla!

Tarkoitus ei siis selvästikään ole saada kilpailijoita laihtumaan, aloittamaan terveitä elämäntapoja jne vaan tuottaa viihdettä (doh, mikä muu on uutta), mutta aika epätervettä moinen on. Eikä sitä muuta se, että lopputeksteissä selitetään kaiken tapahtuvan lääkärien valvonnassa. Lääkäreitä on monenlaisia.

Kommentoi

Linkkejä

lasik - 16.05.2005 11.26 - terveys 

Tässä katselin hieman linkkejä LASIK-leikkauksista, ehkä näistä on jollekin hyötyä:

Linkkejä leikkauksia tekeviin tahoihin:

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Esitutkimus takana

lasik - 09.05.2005 21.31 - terveys 

Tänään oli esitutkimus, jossa tarkistettiin silmien kunto ja varmistettiin että leikkaus voidaan tehdä. Tutkimus tehtiin Silmälaserissa, jossa itse leikkauskin luonnollisesti olisi tarkoitus tehdä.

Tutkimus oli käytännössä neliosainen. Ensin käytiin hoitajalla tutkituttamassa kahdella eri laitteella silmän taittokykyä ja muita tietoja. Tämän jälkeen optikko teki normaalin näöntarkastuksen ja laajensi pupillit. Sitten käytiin uudestaan hoitajan johdolla toisella laitteella tekemässä iiristunnistus ja muutamia muita mittauksia, jonka jälkeen päästiin lääkärille. Lääkäri tutki silmänpaineen, verkkokalvon ja kaikin puolin silmän kunnon.

Lopputulos oli lupaava: sarveiskalvo on normaalia hieman paksumpi, joten läpän muodostaminen pitäisi onnistua hyvin. Korkeamman asteen aberraatiovirheitä on silmissä (minulla nk. sombrero-efekti), eli aaltorintamatekniikka on hyvä ottaa käyttöön. Pimeässä valoista tuleva halo-efekti johtuu näistä korkeamman asteen virheistä ja kun ne korjataan, saadaan silmä näkemään entistä paremmin. Alusta alkaen olen suunnitellutkin aaltorintama-tekniikan käyttöä. Hinta on n. 600 euroa kalliimpi, mutta kun kyse on silmistä, se on pieni hinta. Hyvin onnistuessaan leikkaus kuitenkin mahdollistaa elämän ilman piilolinssejä ja silmälaseja todennäköisesti 20-30 vuotta kunnes ikänäkö varmaankin tulee vaivaksi.

Lääkäri kertoi riskeistä ja selitti, että on aika sama leikataanko molemmat silmät samaan aikaan tai erikseen. Jos kuulun siihen 1-2 % ihmisistä, joilla silmät haluavat palata likinäköiseen tilaan, sitä ei kuitenkaan tiedetä vaikka odotettaisi toisen silmän parantumista ennen toisen leikkausta, koska silmissä on eroja. Voi olla että toinen palautuu likinäköiseksi ja toinen ei. Leikkaus myöskin keskeytetään heti, jos jotain ongelmia läpän muodostuksessa ilmenee, joten katastrofeja ei pitäisi ilmetä. Tietysti ymmärrän, että jokainen leikkaus on riski ja aina voi jokin mennä pieleen. Siinä mielessä odottaminen toisen silmän jälkeen olisi ehkä parempi, mutta sitten joutuisin kuitenkin pitämään toisessa silmässä piilolinssiä ja se ei houkuta yhtään. Ja toipilasaikoja olisi kaksi.

Varasin siis yhden leikkausajan (silmät leikataan kuitenkin erikseen, laser kalibroidaan välissä ja välineet vaihdetaan uusiin) kesäkuun alkupuolelle ja nyt pienellä jännityksellä odotan miten käy. Toiveet ovat korkealla, eiköhän tämä tästä vielä onnistu.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu