Talviurheilupäivä

suoppi22 - 21.03.2007 07.28 - työ 

Meillä on koulussa tänään talviurheilupäivä! Täytyy myöntää, että se on pikkasen liian myöhään katsoen tätä säätä, mutta miten sitä olisi osannu tammikuussa ennustaa, että tää talvi on näin lyhyt??? No ei se mitään - sillä vaikka se olis ollu just ennen hiihtolomaa, niin yläasteen oppilaat olisivat oletettavasti valinneet lajinsa samalla tavalla kuin nyt! Eli suurin osa valisti KÄVELYLENKIN!!!Ajatelkaa, musta se on tylsin vaihtoehto kun tarjolla olis ollu säbää&sisäfutista, keilailu&kävelylenkki, aerobic&venyttely&kävelylenkki, laskettelereissu Messilään ja uinti.Oppilaat ajattelevatkin asian niin, että mistä pääsee nopeiten kotiin ja mikä on helpoin suorittaa! Tehtiinpä kollegan kanssa sitten tarkoituksella megapitkä kävelylenkki - 2 tunnin retkeily!! Saa nähdä mitkä ovat kommentit huomenna ja montako on saanut rakkuloita jalkoihin (sillä ei ne viitsi pukeutua kunnolla kuitenkaan, vaikka siitä vallan kuuluttettiin keskusradiossa)!!! No ittepähän kärsivät ja oppivat KANTAPÄÄN kautta!
Ai niin KIITOKSET CANAL PLUSSALLE KUN NÄYTTIVÄT KÄRPPIEN PELIN EILEN!!

Kommentoi

Uintia...

suoppi22 - 09.03.2007 13.02 - työ 

Tänään ajattelin olla pirteä ja osallistua oppilaiden kanssa uintiin (jos se vaikka vähän madaltais kynnystä tulla uimaan, ope antaa esimerkkiä ja saa itse samalla liikuntaa).
Klo 8.10 alkavalla tunnille oli yksi oppilas (ryhmä koko 11) ja hän oli tunnollien ja ui minun kanssasi!Seuraavasta ryhmästä (12) ui 6! Mahtavaa, ennätys tällä viikolla!
Oppilaat kysyivät minulta: "Miksi sä laitat meille uintia, vaikka tiedät ettei me siitä tykätä - tai ainakaan suurin osa ei tykkää!" No piti sitten 9-luokkalaisille selventää, että me opettajat käytämme opetussuunnitelmaa "käsikirjana" ja minä en tosiaakaan saa ihan itse päättää mitä me tehdään ja mitä ei! Se tuli hieman yllätyksenä oppilaille!!
On niillä vielä paljon opittavaa, raukat!
Tänään pääsee herkuttelemaan ja syömään siipiä ja joutuu varmaan apri kaljaa nakkaamaan huiviin. Huomenna onkin sitten After Ski bileet!!Kivaa!!


Kommentoi

"Ei ole mun numerosta pois!"

suoppi22 - 06.03.2007 21.47 - työ 

Tällä viikolla aloitin oppilaiden kanssa uinnit, kun jää tilanne heikkeni äkillisesti täällä pääkaupunkiseudulla. Seuraavat kolme viikkoa raportoin teille joka ryhmän uimareiden saldon ja ehkä vähän "selityksiä" miksi ei voi uida. Lappuja satelee nimittäin aikalailla nämä kolme viikkoo ja se on jo alkanut!!!
Tänään kymmenestä oppilaasta (10) viisi (5) vaivautui paikalle ja heistä kaksi (2) ui! Saldona lisäksi kahdelta lappu, molemmat aiheellisia ja "menevät läpi". Pari kertaa piti laskee kymmeneen ja hokee itselle - "Tää ei ole mun numerosta pois, älä hermostu!". Aika jännää kun koulu maksaa oppilaille uintikerrat, niin oppilaat eivät tule edes paikalle ja sitten kun ollaan menossa tutustumaan johonkin uuteen lajiin, osa oppilaista ilmoittaa "peruskoulu ei saisi maksaa mitään" tai "ei mulla oo rahaa". Rahaa on kuitenkin napakorun ottamiseen ja pissis vaatteisiin!!
Lisäksi muslimithan eivät voi osallistua "yhteisuintiin", joten he käyvät uimassa omalla ajallaan ja tuovat opettajalle kuitit tai uinninopetuksen diplomin. Osalle sekin on liian vaikeeta - vapaatunteja kyllä pidettäis vaikka uimaan ei mentäiskään omalla ajalla!
Liikunnanopetuksen ihanuutta....

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu