Treenisuunnitelma

kebax - 31.01.2007 16.22 - golf 

Viikonlopun leirin jälkeen tuli käytyä hallilla hieman ottamassa tuntumaa harjoitteluun. Samalla vähän tuli hahmotelluksi lopputalven tekemisiä. Mitään erityisen tiukkaa ohjelmaa ei ole luvassa jottei homma mene turruttavaksi tai tuskaiseksi puurtamiseksi. Tiettyä säännöllisyyttä tulee toki olemaan ja aivan helpolla ei tästä allekirjoittanut kuitenkaan tule pääsemään.

Syksyllä tuli kirjoiteltua blogissa toiveesta aloittaa harjoituskausi. Halli oli ollut jo pitkään auki kun sinne tuli mentyä upouusi kameranjalka kainalossa. Harjoittelusta muodostui väkinäistä videokuvaamista. Tätä jatkui harvakseltaan muutaman kerran kunnes kentät taas aukesivat. Nyt on alkanut talvi tosissaan ja kaikenlaiset häiriötekijät harjoittelun tieltä on poissa.

Eilen kainalossa oli rautakasi sekä kengät. Tämä helpotti kokolailla tuntuman ottamista itse asiaan eli harjoitteluun. Harjoittelu on harjoitteiden suorittamista eikä niiden taltioimista. Jonkin verran oli vielä tarvetta seurata itseään ulkopuolelta eli tuli valittua matto jossa oli peili takana. Kyllä tämä tästä alkaa hahmottumaan. Kunhan vaan pääsee alkuun.

Viikko-ohjelmaan käytetty aika tulee olemaan 1,5-2 tuntia kaksi kertaa viikossa. Helmikuussa harjoittelu on puhtaasti teknistä ja mailoja ei mukana tarvitse olla kuin yksi; tuo rautakasi joka on mukavin peli koko bägissä. Maaliskuusta pääpaino siirtyy enämpi pelaamisen suuntaan ja mukaan sitten koko bägi. Harjoittelu on puhtaasti lajiorientoitunutta; kaikenmaailman fitness –hommelit jääkööt kilpapelureille.

Kommentoi

Koeajolla

kebax - 25.01.2007 13.53 - golf 

Kepulat tuli testattua eilen hallissa iltapäivän päätteeksi. Regularvarret tuntuvat tottelevan hyvin allekirjoittaneen mailanpään hitautta ja fullcordgripit pureutuvat hyvin hanskattomaan käteen. Hyvä osuma blade-design lavoilla kertoo oman tarinansa. Soivat pelit ovat nämät!

Äijän swingi on vaihteeks jäässä; enämpi on pakkasella kuin keli tammikuun lopulla. Täyttä swingiä pystyy jotenkin lyömään mutta vajaisiin on herkkyys täysin hukassa. Viime vuoden hallikauden tapaisesta rentoudesta ja lyönnin vaivattomuudesta ei ole tietoakaan. Tosin töitäkään tämän eteen ei ole tullut tehtyä yhtään; no ehkä tästä vielä noustaan jollain tapaa sutimaan.

Viikonlopun aikana järjestettävältä halli-leiriltä allekirjoittanut lähteekin nyt hakemaan eväitä asioiden parantamiseksi. Ensi viikolla sitten kääritään hihat ja aletaan tekemään hommia.

Kommentoi

Homma etenee...

kebax - 23.01.2007 00.33 - golf 

Tässä nämä nyt sitten ovat liimassa seuraavat 24h:

Ennen liimausta varret piti katkoa eli tipata. Sitten vuorossa oli varren kärjen eli tipin sekä lavan kiinnitysporauksen eli hooselin karhennus. Näiden toimenpiteiden lisäksi varsiin tuli asennettuksi ferrulit eli nuo mustat holkit.

Näin. Ny nukkuun.

Kommentoi

Pure Fit!

kebax - 22.01.2007 13.24 - golf 

Ensi kaudeksi bägiin on pyrkimässä tämännäköistä rautaa:

Nämä onkin sitten ekat mailat pitkään aikaan joissa on wedgee samasta sarjasta kuin raudatkin. Viimeksi näin oli asiainlaita kun käytetyn setin minulle alottelijalle joku nokkela golfari ylihintaan muilutti. En jaksa uskoa että asialla olis mitään merkitystä; kummallakaan näista insidenteistä.

Puolisetin raudat siis tulevat olemaan nämä PureFitin MB1020. Kasattavat mailat ovat i6, i8, pw ja sw.

Nämä kiiltävät kaunokaiset ovat valetut ja näin ollen halpaa kuin saippua. Lapojen hinnalla niukin naukin sais yhtä kokonaista Miuraa. Mut arvatenkin nakkaan tuosta paskaakaan; on se vaan niin tautisen kivaa lapoja päästä ruuvaamaan paikoilleen.

Tässä pari kuvaa vielä rautakuutosesta:

Varsiksi tuli valituksi FSTn Silver Satin regular flex ja gripeiksi Pro-T cordit gripeiksi. Pure fit!

Varret tulee asentumaan tänä iltana eli tiedossa on Dremelin pärinää sekä epoksin käryä.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Nipotusta?

kebax - 20.01.2007 18.58 - golf 

Golfin peluussa on kaksi perusasiaa noudatettavana:

  • pelaa pallo kuten se makaa
  • pelaa kenttä niinkuin se on

Näitä kahta jos pysty ei toteuttamaan on tehtävä niin mikä reilua on. Tätä varten on määritelty golfiin säännöt. Vain näin toimien voidaan puhua golfin pelaamisesta, kaikki muu toiminta on joku toinen peli.

Tässä muutama esimerkki yleisistä sääntörikkeistä jolloin toiminta ei täytä golfin pelaamisen vaatimuksia:

Mulliganiksi kutsutaan avausta joka ei ollut pelaajalle mieleinen. Se lentää s*kettina outtiin tai raahustaa pullina raajarikon sorsan lailla lampeen. Mulligan toimii tässä eräänlaisena nollaajana ja tuota lyöntiä sekä mahdollisia rangaistuslyöntejä ei huomioida. Golfkierros alkaa ensimmäiseltää tiiltä ja kaikki lyönnit lasketaan! Tälläiseen toimintatapaan liittyy usein sopimus joka sekin on golfin säännöissä kielletty; sääntöjä ei voi manipuloida tilanteen mukaan.

Palloa potkitaan hankalasta raffista parempaan asemaan väylälle. Tälläinen toiminta vaihtelee salavihkaa tehdystä rikkeestä välinpitämättöömään laiskuuteen. Golfin syvin olemus on tässä koetuksella. Harjoituskierrosta ei koeta tärkeäksi vaan se on arkista touhua. Puhdas treenaaminen on asia erikseen, mutta eikö silloin olisi syytä potkia sitä palloa vähän vaikeampaan paikkaan?

Annettu putti. Pallo tulee pelata reikään asti (ellei sitten pelata reikäpeliä). Putin antaminen liittyy myyttiin että näin nopeutetaan peliä. Sinällään outo juttu koska annettujen puttien matkat ovat yleensä lyhyitä ja näin ollen vaativat vähän tai juuri lainkaan aikaa kuluttavia tähtäystoimenpiteitä. Voi tietysti kysyä miksi nuin lyhyttä matkaa tarvitsee yli päätään suorittaa? Tässä nyt täytyy nostaa kädet pystyyn ja todeta että sen nyt vaan on pelin henki.

Golfin sääntöjen on siis tarkoitus tehdä pelistä reilu. No näinhän siinä yleensä tehdäänkin. Jos pelaaja lyö pallonsa vesiesteeseen, on kohtuutonta pyytää lyömään palloa joka on 2m syvyydessä. Olisi kuitenkin turhan helppoa jatkaa tuosta ikäänkuin mitään ei olisi tapahtunut. Eli veteen lyöty pallo maksaa huolimattomuudesta yhden lyönnin lisää tulokseen. Jos pallo on vedessä lyötävissä on pelaajalla oikeus sitä yrittää lyödä ilman ylimääräistä rangaistusta niin halutessaan. Eikös tämä ole aika reilua? Ilman sen kummempia nipotuksia.

Kommentoi

Suomen liikuntapaikat verkossa

symbiatch - 18.01.2007 09.54 - urheilu web 

Jyväskylän yliopistossa on LIPAS-hanke, jossa on kasattu Suomen liikuntapaikat verkkoon. Hieno idea ja hyvä että on saatu toteutettua, mutta itseäni häiritsee SITOn käyttäminen yhteistyökumppanina. Tämähän tarkoittaa sitä, että käyttöön otetaan heidän Spatialweb-tuotteensa, jonka toiminta on vähän niin ja näin. Pääasiassa ongelmat johtuvat Javan käytöstä, mutta myös itse sovelman toiminta on hieman vaihtelevaa.

Lähetin jo kyselyä josko kyseisiä tietoja saisi käyttöön Hain-projektissa koska itse pidän (täysin objektiivisesti ajatellen ;) tuon karttapalvelun toimintaa parempana. Pelkästään siksikin että heidän palvelussaan ei pysty kohdistamaan tiettyyn kuntaan mitenkään. Pitää tietää missä päin Suomea kunta on ja liikutella sekä zoomailla kunnes sopiva paikka on ruudussa. Ei toimivaa.

Epäilen että dataa ei käyttöön saa ja palvelu jää tuollaiseksi. Palveleehan se käyttäjiä tietyllä tasolla, mutta epäilen että useat saattavat kyllästyä äkkiä.

Spatialweb on myös monien kuntien käytössä ja esimerkiksi Helsingin kaupungin ulkoilutietoja voi sen kautta hakea. Näissä sitten Helsinki itsekin on sotkenut asioita ja kartoista ei saa mitään hajua mitä on missäkin. Mutta voipahan kaupunki sanoa että moinen "palvelu" on olemassa.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu