v0.3.2 available

mirggi - 24.03.2007 18.00 - mobiili 

Version 0.3.2 is available, the only fix is the server password saving.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

v0.3.1 available

mirggi - 23.03.2007 18.00 - mobiili 

Version 0.3.1 is available. Only fixed thing is the server port setting.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

v0.3 available

mirggi - 22.03.2007 18.00 - mobiili 

Version 0.3 is available. Improvements:

  • UTF-8 encoding support
  • Windows 1251 encoding and decoding support (hi to all my friends in Russia!)
  • customizable quit message
  • /clear
  • /part and /leave can be used with * to denote current channel
  • nick changes are shown in windows where the user is
  • quit messages shown in windows where the user is
  • query windows change target nick automatically if you're on a channel with the user that changes their nick
  • password for the IRC server can be set

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Luotatko vaalikoneisiin?

tatipensio - 18.03.2007 18.07 - IT-ala yhteiskunta 

Kokeilin tässä katsella hieman vaalikoneilla ehdokkaita (kyllä tiedän melko tarkkaan ketä äänestän, mutta onhan se hyvä vielä tutkia). YLEn kone oli vähän tylsä kysymyksiltään, mutta MTV3:n vaalikone veti pisimmän korren: se päätti puolestani mitä haluan vastata!

Aloin vastata alusta lähtien kysymyksiin. Yhtäkkiä neljännen kysymyksen jälkeen pompattiinkin toiseen kategoriaan (ensimmäisessä viisi valintaa) ja yksi oli jo valittuna. Ihmettelin ja valitsin myöhempiä kategorioita. Ja hupsista, kaikki olivat täytettyjä!

Eli MTV3:n vaalikone sotkee käyttäjien valintoja toisiinsa. Kuinka moni onkaan saanut jonkun toisen valinnat ja tekee tämän perusteella äänestyksensä? Kysyn vaan.

Pitänee lähestyä MTV3:a asian tiimoilta ja kysyä mikä on vikana. En ole ennenkään luottanut heidän tekniseen osaamistaitoonsa enkä kyllä luota nyt ainakaan. Eikä kannata muidenkaan.

Kommentoi

Ensimmäinen IRC-klientti S60 3rd Editionille

symbiatch - 16.03.2007 16.20 - mobiili ohjelmointi 

Tuli tylsää viime viikonloppuna ja aloin naputtaa vihdoinkin IRC-asiakasohjelmaa S60:lle. Varsinkin kun nyt E61 on niin irkkaus voisi olla ihan ookoo sillä taas. PuTTY ei nappaa ihmeemmin, fontitkin rumia jne.

Joten varmaankin tänään tuossa viimeisten testien jälkeen tulee saataville ensimmäinen 3rd edille tehty IRC-asiakasohjelma. Perustoiminnot löytyy ja lisää tulee joskus. Mutta onpahan tehty.

Ja tulee 2nd edillekin jossain välissä.

Watch this space.


Tuhlasin sittenkin hetken iltaa. Muutamia ongelmia tuossa on, olin huomaavinani että T9-kirjoitus samalla kun kanavalle tulee tekstiä poistaa viimeisimmän sanan (ah ihanaa vakiokontrolleja) ja /clear puuttuu ainakin. Eikä toisten nickinvaihdot näy. Hups O:) Mutta niihin korjaus seuraavaksi heti.

Eli saanko esitellä: mIRGGI


And now there's version 0.3b available, with Windows 1251 codepage support for all my friends in Russia. Also UTF-8 sending, nick/quit messages in right windows etc. Enjoy!

Lue kommentit (19) | Kommentoi

58 päivää armonaikaa!!

suoppi22 - 14.03.2007 20.58 - IT-ala 

Huh, huh alkaa jo jännittämään! Salibandyn MM-kisat käydään Tanskassa 58 päivän kuluessa ja mä en oo tehnyt joukkueeni eteen vielä juuri mitään. Se pelikirjakin on vielä vaiheessa (pitäis olla valmiina pääsiäiseksi)!! Se on muuten sen vuoksi tekemättä ku se pitää tehdä englanniksi ja en oo varma osaanko liittää mun komeet taktilliset kuviot ja tekstin hienosti koneella... Tarvitsisin siis apua joltain tietsikkanörtiltä joka osais ne näppärästi tunnista tehdä!! Mä voisinki ottaa nyt sellasia ilmoittautumisia vastaan et kuka haluaa tulla tekemään sitä???? Jos tulee kauheesti halukkaita niin sit valitsen hakemuksen perusteella ;) heh!

Kommentoi

v0.2 available

mirggi - 14.03.2007 18.00 - mobiili 

Version 0.2 has been released. It contains the following functionality:

  • connecting to one server
  • joining channels
  • query windows for private chatting
  • 10k per channel/query backlog
  • jumping to desired window with numpad
  • ident daemon
  • UTF-8 decoding
  • T9 can be used
  • usually needed commands implemented
  • the font is small and nice (at least on tested devices)
  • the memory requirements should be very small
  • settings for autojoin and autoquery on connection
  • will not be bloated with unneeded themes, skins, scripts, now playing -crap etc

Lue kommentit (5) | Kommentoi

Platform Security höllentymässä?

symbiatch - 13.03.2007 16.46 - mobiili ohjelmointi 

Ihmeiden aika ei ole ohi. Forum Nokian foorumissa kysellään kehittäjiltä mitä API-funkkareita pitäisi höllentää jotta niitä voisi käyttää ilman testausta/devcertiä. Kiva. Toivottavasti oikeasti jotain tehdäänkin.

Itse olen ehdottanut jo useasti ihan uutta lähestymistapaa koko kapoihin, joka laittaisi käyttäjän päättämään eikä testitaloa, joka ei tiedä yhtään mitä softa oikeasti tekee. Tässä kommenttini foorumille.

I have made this suggestion before and will make it again: make most of the caps user grantable runtime.

What I mean is this:

When an application wants to determine the location of the user, it will use Location API. The user is presented a query "Do you allow the SW to find out your location?" and selections: No, This time, Through this SW use, Always.

This way the USER is in control. THEY will decide if they want to allow the SW to get the information.

And naturally this woul be extended to all areas: reading/writing SMS's, contact information, email, network, camera etc etc etc.

Platform security is a good idea, but the security should come fom the user. Not from some third party testing house that doesn't really know what the SW will do after a month, year, 100 executions etc. And this way you wouldn't have hundreds of disgusted developers screaming at you.

This has already been done for JVM's in many phones and it is not a hard thing to implement.

Also another thing: it is stupid that we must declare the caps in the MMP file when compiling. Think about this:

I compile a SW. I want to test it with a devcert in my device but I also want to give it out. I use e.g. Location API. Now I must compile two versions: one that has one set of caps in the MMP, sign it with devcert, then another version that has another set of caps and sign it with another cert.

Since the functions can already have return values that say "no no, you are not allowed to do this", why should we tell the caps in MMP? Just so that the user can be presented with the list in application install? Not if you did it the way I described above.

Also, it's not nice to see the list when installing. The SW can "make calls or use network." So, which is it going to do? I want to allow it to use network, but not make calls naturally. The user is quite unsure at this point. Also other caps are too broad for the user to grasp, this is why more fine separation and runtime querying would be nice.

But if you're only going to relax APIs, I too vote for at least Location and Cell ID queries to be allowed without devcert/symbian signed testing.

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Muutamia ärsyttävyyksiä S60-vakiosoftissa

symbiatch - 13.03.2007 11.28 - mobiili 

Pitää tässä mainita muutama ärsyttävyys mitä on S60-vakiokamassa huomannut, varsinkin kun on nyt E61:n kanssa leikkinyt:

  • selain ei hyväksy urlia kirjoittaessa enteriä hyväksymiseksi vaan pitää painaa vasenta pehmonäppäintä, rasittavaa
  • selain ei osaa muuntaa välilyöntejä URLissa %20:ksi vaan lähettää URLin sellaisenaan, jolloin palvelin huutaa Bad request
  • selaimeen ei voi asettaa yhteysosoitteeksi ryhmää, joten pitää käyttää "Kysy aina", argh!
  • selaimesta ei löydy uuden ikkunan avausta. jos sivusto avaa uuden ikkunan, näiden välillä voi kyllä sitten vaihdella. miksei omaa uutta ikkunaa voi avata vai olenko vain tyhmä?
  • asentaa softan, menee heti Valikkoon, hetken päästä päivitetään ja valinta siirtyy ihan muualle kuin missä se oli. ei olisi vaikea laittaa muistiin edellistä kohtaa kun päivitetään
  • IMPS-sovellus (eli IM tai Chat riippuen kielestä) ei tue kuin GPRS-yhteyksiä, WLAN anyone? operaattorinuolemista?
  • E61:n sähköpostivilkkuvalon asetuksessa on vain kolme vaihtoehtoa: 2 minuuttia, 30 minuuttia, 2 tuntia. miksei vain numerokenttä johon voi valita itse montako minuuttia valo vilkkuu?
  • kontaktilistasta nimeä etsiessä vasen/oikea ei liikutakaan kursoria (jotta voisi korjata jonkin kirjoitusvirheen) vaan vaihtaa tabia, pitää pyyhkiä kaikki pois viallisen kohdan jälkeen ja kirjoittaa uusiksi

Pitää päivitellä listaa kun enemmän ärsyttävyyksiä tulee mieleen tai uusia löytyy.

Niin ja se yksi todella ärsyttävä ajattelemattomuus ihmisiltä: kun laitatte softaa jakoon nettiin, miksi hitossa se pitää tunkea zippiin? Toki zippimankelin saa ladattua nyt joihinkin luureihin, mutta silti. Tilansäästöä ei tule ja estetään vain suora asennus luurista. Vieläkö väki kuvittelee että kaikki lataavat tiedostot PC:lle ja siitä tunkevat luuriin? Haloo...

Kommentoi

Asynkroninen lähetys ja vastaanotto

symbiatch - 12.03.2007 10.36 - mobiili ohjelmointi 

Tuli tuossa tarve lähettää ja vastaanottaa dataa asynkronisesti (siis protokolla asynkroninen, itse komentojen ei tarvitsisi olla). Tuli sitten huomattua myös miten ihanaa se on Symbianilla kun kaiken mahdollisen pitää olla asynkkia.

Jos haluaa vuorotellen kirjoitella ja lukea, ongelmia ei tule juurikaan. Tietysti "aktiiviset objektit" ovat ärsyttäviä käyttää muutenkin, mutta mitään lisähankaluutta tästä ei tule. Mutta sitten jos onkin tilanne jossa kumpikin pää voi lähetellä tietoa miten haluaa, joudutaan tekemään paljon monimutkaisemmin.

Koska luku ja kirjoitus ovat molemmat asynkronisia, tarvitsee joka kutsun jälkeen asettaa olio aktiiviseksi ja odottaa viestiä valmistumisesta. Täten kun normaalisti asetetaan soketti lukemaan dataa ja kertomaan kun jotain tulee, on olio koko ajan aktiivinen. Jos samalla yrittää kirjoittaa, se onnistuu, mutta tästä tulee ihan sama eventti ja on aika hankalaa (ellei mahdotonta) erottaa oliko nyt kyseessä luku- vai kirjoituseventti.

Ratkaisu? Tehdään kaksi oliota, joista toinen lukee ja toinen kirjoittaa sokettiin! Oi kun nättiä. Mahdollisesti myös onnistuisi jonkinlainen select-tyyppinen ratkaisu tai monimutkaisesti erotella onko kyseessä luku- vai kirjoituseventti (en heti keksinyt miten tällainen onnistuisi). Mutta kahden olion käyttäminen tuntuu yksinkertaisemmalta, vaikkakin turhan monimutkaiselta.

Lienee sanomattakin selvää että tuli ikävä .NETin BeginReceiveä ja synkronisia kirjoitus- ja lukuoperaatioita :P

Lue kommentit (2) | Kommentoi

OpenOffice.org kivittää...not

symbiatch - 05.03.2007 07.24 - IT-ala 

Olen tässä hieman taas kokeillut OpenOffice.orgia, mutta ei todellakaan vakuuta. Käytettävyys ja ihan perusjututkin ovat jotenkin niin heikkoja Microsoft Officeen tottuneelle. Ja minäkään en paljoa noita käytä, joten mistään tehokäytöstä ei ole kyse.

Otetaanpa esimerkiksi OOo:n taulukkolaskenta. Kirjoitetaan kaava, menee hieman väärin (vaikkapa pilkut kun pitäisi olla puolipisteet). Excel sanoisi virheen ja missä kohdassa se on. OOo sanoo "Error: 501" (tai 504 tai jokin muu, kuitenkin idea tuo). Avuliasta? Ei todellakaan.

Kirjoitetaanpa soluun tietoa. Edellisessä solussa on sana "autokoulu", kirjoitetaan "auto", loppuosa täydennetään. Painetaan tabbia että päästään seuraavaan soluun. Eipäs päästäkään vaan ollaan jumissa tuossa. Enteriä painamalla hyväksyy, mutta siirtyy alempaan soluun. Nuolilla heilumaan sitten takaisin tai unohdetaan koko täydennys.

Impress taasen onnistui tekemään tällaisen:

Impress ei anna tallettaa, mutta silti dokumentti muuttunut

Huomioikaa miten save-nappi on harmaana, eli ei voi tallettaa. Mutta silti sulkiessa sanoo että muutoksia on tehty, haluanko tallentaa. Kumpi siis on oikeassa?

Impressissä myöskin syötettäessä tekstiä taustan väri joskus muuttuu tasaiseksi jotta on mukavampi kirjoitella kun näkee selvästi, mutta joskus vain osalle riveistä, joskus se ei poistu kokonaan jne.

Ja tietysti yksi tärkeimpiä asioita uudelle käyttäjälle: vinkit työkalurivin nappuloissa. Impressissä niitä ei ole. Eli pitää arvata mitä mikin työkalu tekee. Tai saahan tietysti vinkkiä kun valitsee nappuloiden näyttö/piilotusjutun, siellä nimi sanotaan. Ja luonnollisesti tuokin on tehty päin mäntyä: MS Officessa voi napsutella päälle ja pois miten tahtoo ja valikko pysyy auki. OOossa valikko menee kiinni joka kerta. Eli jos lisätään viisi nappia, se vie MS Officessa seitsemän napsautusta. OOo:ssa se vie viisitoista. Ah tätä käyttömukavuutta.

Eli pitkälle on OOo tullut joissain asioissa, mutta kyllä se aika ärsyttävältä tuntuu aloittelevalle käyttäjälle monien tällaisten ehkä pieneltä tuntuvien asioiden takia, mutta kuten itsekin olen huomannut usein: pikkuasiat ovat ne jotka vaikuttavat. Luonnollisesti isot asiat pitää olla kunnossa ensin, mutta käyttäjä valittaa hyvin helposti jos pienet usein tehtävät asiat ovat vaikeita. Harvoin tehtäviin voi hetken kuluttaakin, mutta jokapäiväiset pitää tapahtua helposti ja nätisti.


Lisää ihanuuksia: teen Draw:lla piirrosta kokeeksi. Laitan pari PNG-kuvaa ja vähän tekstiä. Yritänpä exportata PNG:ksi. Hupsista, eipä ole valintaa minkä kokoisena haluaa ulos, joten tulos on aina liian pieni. Ja tämä asia on tiedetty jo hyvin pitkään mutta ei tunnu kiinnostavan tehdä paria pikku valintaa (itse toiminnallisuus kun kuulemma löytyisi). Ei siis kelpaa tähänkään. Ja ei, en ala ulostaa possua ja siitä muuntaa tuota, liian vaikeaa.

Lue kommentit (4) | Kommentoi

Pahempi kuin epäonnistuminen?

symbiatch - 02.03.2007 11.00 - ohjelmointi 

Jonkin aikaa jo The Daily WTF -sivustoa seuranneena tuli eteen kyseisen sivuston nimenmuutos. Aika paljon meteliä nousi kun WTF tarkoittaakin nyt Worse Than Failure. Jotkut kritisoivat kovasti: miten jokin voisi olla pahempaa kuin epäonnistuminen? Onneksi sivuston ylläpitäjä kirjoitti artikkelin aiheesta.

Artikkeli on oikein hyvä, kannattaa lukea. Siinä esitetään hyvä kysymys: miksi jokainen softaprojekti on onnistunut, jos softa saadaan ulos? Vaikka softa on täyttä kuraa, suunniteltu päin mäntyä (tai ei suunniteltu ollenkaan), tehty huonosti, sekoilee, vaatii jatkuvaa päivitystä jne, se on silti olevinaan onnistunut ja projekti oli menestyksekäs. Saatiinhan softa sentään ulos!

Hyvä vertaus on talonrakennukseen: jos talo saadaan valmiiksi mutta heti vuoden sisällä katto vuotaa ja perustat homehtuvat, onko se onnistunut projekti? Ei varmasti. Miksi vastaava softa sitten on?

Itse ainakaan en pidä kaikkea tekemääni onnistuneena vaikka valmista on saatu. Sen verran itsekritiikkiä pitää olla, vaikka sitä ei ulospäin kaikille toitottaisikin. Olisihan se itsemurha yrityksille sanoa: "okei, valmista tuli mutta ei tää kyllä ihan sitä ole mitä haluttiin tehdä eikä tää toimi välttämättä ilman korjailuja ja päivityksiä nyt kauaa, mutta..."

Mutta ei nyt silti käsitetä että kaikki tekemäni (tai muidenkaan tekeleet) olisivat moisia, kyllä sitä oikeitakin onnistumisia on. Toivottavasti alalla vain alettaisi vaatia - niin asiakkaiden kuin tekijöidenkin taholta - parempaa laatua. Mutta sitten päästään taas siihen iänikuiseen miettimiseen mitä laatu on jne ad nauseam.

Mutta niskasta kiinni nyt kaikki ja pitämään huoli että softista tulee parempia. Itse ainakin lupaan yrittää entistä enemmän.

(Tämä ajattelumaailma muuten sotii ouppensorsan "release early, release often"-ajattelumallia vastaan hyvin paljon, siellähän ei väliä mitä oikeasti tulee ulos, aina voidaan korjata ja paikata. Ja siinä onkin yksi syy miksi monet eivät pysty luottamaan moisiin systeemeihin.)

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu