Åland Golf&Scooting, osa 1: Reissuun!

kebax - 23.05.2007 09.14 - golf mopoilu 

Idea reissuun alkoi syntyä kun parisen viikkoa sitten työkaveri istahti mopon kyytiin maanantain ruokiksella. Keskiviikkona kaverilla olikin jo oma mopo ja perjantaina se alkoi jo suunnitella reissua. Kohteeksi tuli sitten myöhemmissä valittua Ahvenanmaa jotta saatiin vähän vaikeusastetta.

Tie saaristoon kulkee Kustavin kautta jonne tulevana perjantaina töitten jälkeen mopot suunnataan kymppitien kautta täältä Hämeenlinnasta. Lautta Osnäsistä Åvaan lähtee klo 19:30. Veden ylityksen jälkeen on vuorossa matka halki Brändön Torsholmaan. Tästä lauttayhteys Kumlingeen jossa yöpyminen.

Lauantaiaamuna lähtee lautta kohti pääsaarta jossa määräsatama on Hummelvik. Seuraa kymmenen kilometrin reissu Puttes Camping leirintäalueelle. Tästä on vain kymmenen kilometriä Kungsbanalle jossa tiiaika 13:30. Lauantai meneekin allekirjoittaneen osalta enämpikin golfin parissa; 18 reikää ja illallinen klubilla. Illan hämärtyessä voipi vähän ehkä skootteroidakin.

Sunnuntain ohjelma onkin täysin vapaa eli skootterointia sinne minne nenä näyttää. Etäisyydet saarella näyttävät lyhyiltä, mutta tuskin nyt joka kolkkaa ehtii tutkimaan.

Maanantaina takaisin Maarianhaminasta klo 14:25. Tämä on normi ruotsinlautta ja mennään suoraan Turkuun; on siinä jo vähän ulkomaanreissun tuntua, heh. Kotiin tullee saavuttua puolenyön tienoilla.

Varusteet reissuun:

  • varavaatteet & sadevehkeet
  • makuupussi
  • liina mopon sitomista varten lautalle sekä muut remmit ja mustekalat
  • golfbägi
  • kamera
  • luuri & laturi
  • rahaa & kortit
  • rillit
  • matkasuunnitelma & lauttavaraukset

Mopon tuunaaminen alkoi suurinpiirtein reissun idean synnyn aikoihin. Tarpelliisin lisävaruste eli takaboxi on edelleen hukassa. Kovin montaa päivää ei lootaa ehdi enää odotella joten tavaroiden kiinnityksestä voipi tulla mielenkiintoinen projekti.

Kolme työpäivää ja matka alkaa! Sääennusteet näyttää perskutan huonoilta tässä vaiheessa. Mutta yrittänyttä ei laiteta.


Edit 25.5 klo 15:00

Tästä sitä porhalletaan kymppitielle ja matka kohti Kustavia alkaa.

Lue kommentit (5) | Kommentoi

Tyhjäkäynnillä

kebax - 23.05.2007 08.39 - bloggaus 

Jääny ny blogi vähän huomiotta tässä mopoillessa. Pariin otteeseen on ollut tarkoitus kirjoittaa golfreissuista, joista muuten viimeisin tuli tehtyä menneenä viikonloppuna Viroon. Täytyypä ottaa itseään niskasta kiinni ja kirjoittaa tulevan viikonlopun Ahvenanmaalle suuntautuvasta scooting&golf reissusta.

Hutien yksivuotissynttäritkin menivät tuossa hiljattain ohi. Allekirjoittanut onnittelee itseään siitä että keskimäärin lähes juttu per viikko tuli rustattua ja kiittää lukijoita kärsivällisyydestä.

Kommentoi

RSS-laajennos

symbiatch - 05.05.2007 12.47 - bloggaus 

Nyt on saatavilla myös kommentit RSS-feedissä kirjoitusten mukana. Toivottavasti helpottaa elämää joillekin.

Kommentoi

Sosiaalinen media - bullshitbingo?

symbiatch - 04.05.2007 08.10 - bloggaus IT-ala 

Tänään osallistun pieneen tapahtumaan jossa puhutaan sosiaalisen median rahantekomahdollisuuksista. Oletusarvo: bullshitbingolappu täyttyy hetkessä.

Tapahtumassa on puhumassa mm. Whitevectorin edustaja, siis tuon samaisen firman jonka sivuilla kerrotaan heidän julkistavan tuotteensa aikaisin vuonna 2007 ja uutislinkin vievän ei-mihinkään. Myöskin VTT:n erikoistutkija on puhumassa. Omat kokemukseni VTT:stä ovat viitanneet vain siihen, että mitään käytännöllistä ei ikinä löydy.

Mutta katsotaan olenko väärässä tilaisuuden sisällöstä vai en...

VTT aloitti selittämällä oman käsityksensä sosiaalisesta mediasta ja sanoi ettei heillä Web 2.0 ole sama asia. Jostain syystä "ketterät menetelmät" sisälsi yhtäkkiä ajaxin ja blogit ja muuta. Mitenköhän nämä sitten liittyy toisiinsa? Itse en heti tajua.

Youtube ja Flickr tulivat esiin hetkessä, luonnollisesti. Mainosmyynti, lisämaksupalvelut jne ovat yksiä liiketoimintamalleja mutta VTT keskittyy vain niihin jotka ei perustettu ilmaisena huvikseen. Sitten esiteltiin sivustoja aika kiinnostamattomasti. VTT:n julkaisun selailin läpi ja eipä siinä juuri asiaa ollut. Mysliä hehkutettiin kun on melkein kaikkien taustamoottorina. Joillekin sitten riittää sekin, minulle ei. Kukin tyylillään, ei aloiteta tästä taas yhtä sotaa.

VTT:n mielestä ala vielä kuluttajavetoista jne. VTT tutkii kaikenlaista mutta... Idealiike mainittiin hyvänä julkisuustempauksena. Sitähän se oli mutta homma jätettiin ihan kesken. Missä jatkokehitys? Missä kerättyjen tietojen aggregointi? Eli kuten jenkkilässä sanottaisi: missä pihvi?

Yhdistäminen tiedolle, kaupallisen tiedon haku blogeista, paikkatietomainokset, mobiili tiedonvälitys jne nähdään tulevaisuuden asiana. Hyvin pitkälle sitä mitä itse olen sanonut ja tehnytkin. Mutta tarkoittaako tämä sitä, että kun tutkija pitää jotain hyvänä, se ei oikeasti ikinä toteudu ja pitäisi miettiä jotain muuta? ];)

Whitevector sitten esitteli lyhyesti mitä tekevät ja muuta sellaista. Tässäkään ei selvästi selitetty miten rahaa voi tehdä yleisesti, vain mitä he ovat tehneet ja tekevät. Ei kauhean kiinnostavaa, puhujan puheestakaan ei aina saanut selvää joten se siitä.

Sen jälkeen olisi pitänyt alkaa tehdä sosiaalista ryhmätyötä ja suunnitella swbusiness.fi-kotskaportskaalille uutta ilmettä ja liiketoimintamallia jne. Tässä vaiheessa kiinnostus lopahti täysin, varsinkin kun olisi pitänyt tehdä ilmaistyötä sivustolle, jonka ainoa "anti" on ollut spämmit satunnaisilta firmoilta. (Ja kun kerran pääsivulla "uutiset" tulevat Digitodaysta, joka on alaa tuntevampien keskuudessa tunnettu enemmänkin hupisivustona josta on kiva käydä katsomassa mitä asioita nyt on tajuttu väärin eikä itse uutisasioiden takia niin...) Sivustolla kuulemma 500 käyntiä päivässä ja "hyvin vähän" sellaisia jotka käyvät lähes päivittäin. Tiedä sitten onko se hyvä asia että sivustolla käydään harvoin, sehän tarkoittaa ettei se kiinnosta.

Mutta ehkä saivat jotain ryhmissä kasaan, itselleni aamun anti oli melkolailla nolla. Bullshitbingosta olin väärässä, olisi pitänyt ennemminkin arvata että kyseessä on brändibingo. Ja missä se otsikonmukainen asia sosiaalisen median liiketoimintamalleista tai rahan tekemisestä oli? Kai niissä parissa lauseessa joissa esiteltiin että voi myydä mainoksia, tarjota maksullisia palveluja tai yrittää tehdä firmasta sellaisen että joku ostaa. Tuon olisi voinut hoitaa yhdellä lauseella webissä, ei olisi tarvinnut noin pitkään puhua ei-mitään.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu