Päätöksiä, jotka vaikuttavat arkeeni

stix - 21.08.2013 13.18 - aikuisopiskelu 

,Vaikka nämä ovat pääsääntöisesti negaatiolla alkavia, niin ne vaikuttavat positiivisesti arkeeni. - En aloita lukemaan sivuainetta tänä syksynä - En pidä tulevan lukuvuoden aikana opintovapaata - En aio luopua keskiviikon treenivuorosta Lisäksi olen perustanut bändin, the Engineers of Death \\m/ :D Ai niin - Chrome saattaa pistää asemoinnin mullin mallin... Bändin lisäksi uusia aikataulutettavia asioita on seminaarityö, kirjan kirjoittaminen ja tatuointien piirtäminen. Tulipahan varastettua työnantajan aikaakin tässä.

Kommentoi

Dieetti, sade ja essee

stix - 12.05.2012 17.44 - aikuisopiskelu 

,Kolmen päivän Nutrilett kuuri, ulkona sataa ja haluaisi mennä skeittaamaan sekä yli kuukauden myöhässä oleva essee kesken. Itse rakennettu Panopticon.

Kommentoi

Lirissä

stix - 22.03.2012 23.11 - aikuisopiskelu 

,,Kun en viitsi käyttää sitä kuvaavampaa sanaa tämän hetkisestä tilanteesta. Tossa ois noin 6 artikkelia, joiden pohjalta pitäs kirjottaa jotain viikossa... Perheessä pyörineen flunssan jälkeen on arjen palauttaminen vienyt aika paljon aikaa ja kirjoittamisen on voinut toistuvasti jättää huomiselle. Tarkoitus oli tänäänkin hyvä, mutta ei vaan pysty. Ryhtiliike pitää tapahtua about vuorokauden sisään, sillä näitä opintopisteitä ei vaan voi jättää väliin ja aihekin on suht mielenkiintoinen. Hyvin se menee, niinkuin aina :) Ehkä tämä kaikki on jotain neljänkympin kriisin etukäteispaniikkia. Ranskan terroristi, edelleen PIGS ja meillä Suomessa fiktiivisen hahmon fiktiivisen päätöksen uutisointi. Anteeksi mitä? Kyllä. Meillä on todella kaikki hyvin. Mutta siihen neljänkympin kriisiin. Rammstein faniklubin jäsenyys, Children of Bodomin selkämerkin suunnittelu, lapsi, avioliitto, nimenmuutos, pakenemeinen, pakeneminen mistä? Tekisi mieli sanoa teini-ikä uudelleen - näin amerikkalaisittäin - mutta en kokenut teini-iässä mitään näin radikaalia. Note to self - focus. Focus on relevant, to be excact.

Kommentoi

Syyslukukausi on ohi

stix - 27.12.2011 22.47 - aikuisopiskelu 

Tieteen filosofian tentistä kakkonen, essee nosti kurssin arvosanaksi kolmosen.
Kasvatusfilosofian tentistä hylsy, kuin myös kurssista.
Oppimisen ja opetuksen teoreettisista perusteista - oppimispäiväkirja ja kurssi vitonen.

Johtopäätös: huono lukemaan, hyvä kirjoittamaan.

Rasittavaa kun ei ole oikeasti mitään kirjoitettavaa. Jäin ihan koukkuun edellisen kurssin kirjoittamiseen. Nyt kun ei ole mitään teoritoita vertailtavana ihmettelen mistä sitä kirjoittaisi. Politiikkaan en uskalla koskea, kun en siitä riittävästi tiedä (kohtuullinen ennakkosensuuri), lätkästä vielä vähemmän.

antaa olla

Kommentoi

Kasviksia kansalle! pt. III

stix - 11.12.2011 12.54 - aikuisopiskelu 

Koulujuttua kirjottaessa tuli seuraavanlainen koulutuksellinen / opetuksellinen näkemys mieleen. Tämä on ideaali, joka ei toimi joka ikisessä oppimistilanteessa, mutta tarkoituksena on ottaa siitä kuhunkin tilanteeseen sopivat avut opettajan työssä.

I Hermeneuttinen kehä:
Koulutuksen alussa kerrotaan jäsennellysti:
1. tavoite
2. työkalut tavoitteeseen pääsemiseksi sekä
3. työkalujen suhde keskenään ja tavoitteeseen

II Konstruktivismi:
Työkalut ovat vain apuvälineitä tiedonhakuun ja jäsentelyyn.

III Behaviorismi:
Oppijat näin siis ehdollistetaan etsimään, yhdistämään ja luomaan tietoa itse ja yhdessä.


Jo pelkkä kevyt ohjenuora yhdistää luontevasti perinteisesti vastakkaisina nähdyt konstruktivismin ja behaviorismin käytännöllisellä ja ymmärrettävällä tavalla.

Lisänä hermeneutiikka, joka voidaan purkaa konstruktivismiksi, mutta on tässä esitetty puhtaasti omana teorianaan asiakohtien sekoittumisen vaaran välttämiseksi.


Opittavan asian syvyydestä riippuen mukaan on tuotava vielä sosiaalinen ja kulttuurinen vaikuttuneisuus, Malisen särö, Mezirowin merkitysperspektiivi, sekä Mälkin oppimisteoria. Näiden yhdistämistä edellä mainittuihin pitää tarkastella vielä erillisesti.

En usko keksineeni pyörää uudestaan, mutta näin minä näen eri oppimisteorioiden suhteessa toisiinsa ja näiden käytönnöllisen hyödyntämisen.

Kommentoi

Kasviksia kansalle! pt. II

stix - 02.12.2011 00.39 - aikuisopiskelu 

Saa nähdä onko näistä ikinä artikkelikokoelmaksi, mutta tässä on jostain syystä tullut painetta saada asioita ulos tännekin kirjoittamalla.

Tänään oli selkeästi eka kerta ft:n kurssilla, kun jutut lähentelivät ylilentoa omasta ymmärryksestä. Aiheena oli merkitysperspektiivin ja sen raamissa olevan mukavuusalueen käsitteistö.Oppimisen kannalta itseasiassa tuon mukavuusalueen laidoilla heiluvat rajatuntemukset, joiden käsittelyn kautta pääsisi reflektioon.

Koko tämä Malinen, Mezirow ja niitä yhdistelevä Mälkki, särön tai hämmentävän ristiriidan aiheuttama reflektion ilmaantuminen, on mielestäni vähintäänkin kysymyksiä aiheuttavaa. Onko särö pakollista? Onko oikeasti tapahduttava jotain elämää sykähdyttävää - negatiivista - , jotta ihmisen merkitysperspektiivi voi muuttua? Toisin sanoen, onko niin sanotusti oikean oppimisen mahdoton tapahtua positiivisessa kontekstissa?

Ft:n näkemys on ilmeisesti sellainen, että kunkin ihmisen oma merkitysperspektiivi luo raamit mukavuusalueelle. Ja tämä vietynä niin teoriteettiselle tasolle, että kullakin on omansa. Tämä siis tarkoittaa käytännössä sitä, että seikkailugeenin omaavat - kuten Katariina sen sanoi - ovat mukavuusalueellaan silloin kun saavat seikkailla. Edellinen siis vastakkaisena tilanteena perinteiselle näkemykselle siitä, että mukavuusalue olisi aina sohva :)

Melko relevanttina asiana näkisin myös pseudoreflektoinnin tai kontekstireflektoinnin. Näillä termeillä tarkoitan ft:n väikkärissä ilmaisemaa mukavuusalueen sisällä tapahtuvaa reflektointia. Reflektointi sinänsä voi olla aitoa, mutta oppiminen on jo opitun kertaamista ja lisäämistä, eikä vaikuta merkitysperspektiivin muuttumiseen. Pahasti sanottuna se on siis itseään toteuttavaa ennustusta ja oman pienen maailman sisällä pelaamista.

Tässä jäi monta ajatusta esittelyn tasolle ilman syvempää avaamista. Syiksi voin mainita kyvyttömyyteni purkaa näitä sekä ajan puutteen.

Suuret kiitokset kurssin A 1.3. Oppimisen ja opetuksen teoreettisen perusteet luennoitsijalle - it is going to be difficult, if not impossible, to top it. Rly.

Kommentoi

Kasviksia kansalle! pt. I

stix - 29.11.2011 23.40 - aikuisopiskelu 

Hillitön maaninen fiilis kirjoittaa, etenkin tän päivän jutuista! *ei mitään metaa tähän* Meidän filosofian tohtori Kaisu esitteli ajatuksen siitä, että erilaiset teoriat ovat taskulamppuja, joiden avulla voidaan valaista tiettyä osaa jostain kohteesta.

Aihepiirin keissit olivat oppimistapahtumia ja teoriat oppimisen eri teorioita. Analogia iski mieleeni todella hyvin - pidin sen selkeyttävästä aspektista, että jokaisella teorialla on sanansa, muttei mikään teoria yksin voi "valaista" koko keissiä. Oma jatkeeni analogiaan on, että lamput ovat eri värisiä.

Ajattele seisovasi pimeässä huoneessa, missä on valkoiset seinät. Laitat kädessäsi olevan punaisen taskulampun päälle ja näet seinän punaisena. Vastaavasti vihreällä lyysillä näet seinän vihreänä. Idea tässä jatketussa analogiassa - jota siis Kaisu jatko-jatkoi, kun värit tulivat mukaan - on subjektin ajatus ensin seisovan täysin pimeässä ja saavan jonkinlaisen kuvan kohteesta. Tässä vaiheessa tulisi huomion kiinnittyä siihen miten tuo valittu valo tuo vain sen sisäänrakennetut ajatukset ja lähtökohdat esittämään, valaisemaan, kohdetta. Teorioiden puolelta ajateltuna tämä näyttäytyy siis siten, että millään yksittäisellä teorialla et saa kohteesta millään kaikkea irti, vaan kriittinen takaisinkytkentä on välttämätön. Lisäksi suhteuttaminen ja vertailu muiden teorioiden kanssa ansaitsee paikkansa, vaikka siellä se jokin mielitty onkin (terkkuja Annelille).

Itselläni on John Deweyn vandalisoima pyrkimys varmuuteen ohjannut maailmankuvaani koko elämäni ja on myönnyttävä Malisen särö-ajatteluun siinä mielessä, että itse olen kokenut suurimmat oppimisen tarpeet - näin aikuisiällä - tiukkojen tilanteiden yhteydessä. Päinvastoin kuin pragmaattinen maailmankuva esittää, olen ajatellut, että on oikeasti olemassa jokin 'totuus', jokin asia mikä on varmaa. Joka päivä elämä näyttää minulle koko ajatuksen olevan absurdi. Huonoksi hokemakseni on muodostumassa 'Ei täällä mikään olekaan valmista'. Tässä vaiheessa ehkä on huomattavissa myös kasvisäänen heräämistä. Miksei kaikki olekaan valmista? Työnkuvauksien, ohjeiden ja prosessikuvauksien luvattua maata ei ollutkaan! Vaan oli, kun seuraavat uudet työntekijät tulivat.

Pistin organisaatiossa eteenpäin Varilan huoneentaulun. Ideaalitilanteessa pääsen teettämään sen neljän osaston - kukin noin viisi henkeä - kanssa. Mielenkiintoista on nähdä yhtymäkohdat ja se, miltä taulu näyttää puolen vuoden kuluttua: tuliko siihen liikaa aikasidonnaisia ajatuksia, onko se vielä puitteiltaan pätevä, jossei niin miksei ja niin edelleen.

Ajatuksena koko tekstissä on, että mitä useampi perspektiivi, niin sitä parempi kokonaiskuva. Edellinen lause on kehäteoria.

Kommentoi

Paino 77,0 \o/

stix - 07.09.2011 12.50 - aikuisopiskelu 

Tosin ollu jo viikon, mutta on se parempi olla tasana, ku nousta.

Olo on miellyttävän kevyt.

Ja sitten opiskeluasiaa:

 KT PO  2010s-2011k 25 op  350;-
 KT AO  2011s-2014k  55 op  440;-
 JOS PO  2014s-2015k  25 op  250;-
 JOS AO  2015s-2016s  35 op  315;-
 ??+ AO  2017k  25 op  250;-
 YO  2017  20 op  ??+
 TOT  2010-2017  185 op  ~1600;-

Eli KT Kasvatustieteen PO Perusopinnot ja AO Aineopinnot + JOHTAMISEN SIVUAINEKOKONAISUUS (JOS) ja sit vielä jotkut perusopinnot sekä YO Yleiset opinnot ja kandin paperi on valmis.

Kommentoi

MCP, part 2

symbiatch - 01.07.2008 11.55 - IT-ala opiskelu 

Nyt on sitten toinen MCP-testi hoidettuna, tällä kertaa 70-620 eli Configuring Windows Vista Client. Meni vähän huonommin kuin edellinen, "vain" 90,7 % oikein. Ja nyt on firma sitten Microsoft Gold Certified Partner.

Now I've taken my second MCP test, 70-620: Configuring Windows Vista Client. It was a bit worse than the previous one, "only" 90.7% correct. But now my company is Microsoft Gold Certified Partner.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

"Lumiukko" sulaa kohta...

suoppi22 - 18.03.2008 21.13 - peruskoulu 

"Lumiukko" on pannu ranttaliksi - tuli pari soittoo naapuri koulusta ja puistosta. "Lumiukko" oli ollu kavereidensa kanssa häiritsemässä toisessa koulussa, tuijotellu ikkunasta sisään jne. Sen jälkeen siirtyny torille polttelemaan vessapaperirullia ja heitelly niitä puiden latvoihin ja oksille!
Huomenna lumiukko sulaa mun käsissä...PirttiHirmu laittaa sille porkkanan suuhun ja kouluttaa vähän...ihan vähän vaan!

Kommentoi

Otteita kokeista...

suoppi22 - 16.03.2008 19.43 - peruskoulu 

Kenelle ja mistä syystä abortti sallitaan?
- raskaana oleville
- abortti sallitaan niille jotka on raskaana tai tuntee olevansa, naishenkilöille.

Kuinka ehkäsiylaastari ehkäsiee, kuinka sitä käytetään ja kenelle se sopii?
- ehkäisylaastari ehkäisee huonosti. Päivää ennen yhdyntää. Sopii molemmille.
- Se erittää nestettä, joka tuhoaa hormoneja, Sopii irtosuhteita käyttävälle.

Mitä seksuaalisuus tarkoittaa?
- Tuntee muihin ihmisiin seksuaalista tunnetta, esim.alapäähän.

JEP, JEP!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Huolettomia koululaisia

suoppi22 - 29.01.2008 20.21 - peruskoulu 

Eilen jouduin kovan tappelun väliin ja saimme toisen opettajan kanssa sen nujakan onnex loppumaan. Itse sain iskun päähän ja kollega sääreen. Tästä piti tehdä raportti, et kai niitä kerätään jonnekin arkistoon - kuinka paljon opettajan joutuvat kohtaamaan työpaikallaan väkivaltaa.
On se niin huoletonta tuo murrkuikäisen koulunkäynti! Koulu on heille oikeastaan palvalukeskus tai päivähoitopaikka. Tässä teenage näkökulmaa:
Toista vuotta yläasteella; meillä on koulussa kaapit, onnex-ei tartte raahata niitä kirjoja himaan. Läksytkin ehtii ihan hyvin tekeen välkällä, turhaa mä niitä himaan kannan. Vaikka ne opet aina valittaa et "miks teil ei penaalii" - niin ilman sitäkin pärjää hyvin. Voi pummia luokan hikarilta tai lainata maikalta. Joskus on vähän hankaluuksia ku ei oo vihkoo mukna, paperi on jostain syystä kortilla, mut vieruskaveri yleensä sit repäseen keskiaukeaman omasta vihostaan. Se on muuten makeeta ku luokanvalvoja käskee aina jouluna ja keväällä siivoomaan kaapin niin sielt löytyy vaikka mitä; viime keväänä mä löysin mun kaapin pohjalta puoli vuotta hukassa olleen mp3 soittimen, aika hyvin! Ottaa päähän ku koulualuulta poistumisesta tulee jälkkää! Hitto ku meidän koulun vieres on Mäkki, pikkasen parempaa safkaa ku koulus. Mun mielestä välkätkin sais olla pidempii; ei siinä vartis ehdi mitään tehdä, aina saan myöhästymisen ja niitäkin ku on tarpeeks - saa läksykerhoo, Plääh! sain nelosvarotuksen mantsasta, mut onnex se ope lupas, et saan tehdä sellasen "paketin" ja suorittaa kokeen uudestaan. Ku jaksas vaan tehä ne tehtävät. Kuraattori otti mua hihasta kii yks päivä ja sano et mun muka pitäis mennä sen kaa jutteleen ku on noita selvittämättömii poissaoloja. Mä en niiin jaksa mennä sinne, se varmaan soitta mutsille, onnex mutsi ei välitä. Se ei oo muuten kertaakaan käyny vanhempainillassa eikä ees varteissa. Ihan hyvä vaan! Oikeestaan must on iha kiva käydä koulussa, näkee kavereita! Ne aamuherätykset on vaan ihan tappoja! Must koulupäivän pituus vois olla 11-14, se oli aika hyvä. No joo, en mä jaksa enää kirjoittaa, pakko käydä Irq:ssä on se "yks" lisänny kuvii, se lupas ainaki! Se on niiiin ihana!


Lue kommentit (2) | Kommentoi

Uinnit ovat alkaneet

suoppi22 - 24.01.2008 19.12 - peruskoulu 

Taas oon saanu kuulla selityksiä;
- " En mä muistanu, et meil on uintii!"
- " Mul ei oo ku bikinit, ei niillä voi uida!"
- " En mä ui! En mä uinu viime vuonnakaan!"
- " Mä oon kuullu, ettei 8-luokalla uinti olis pakollista!"
- " En mä halua uida!"

Mutta yksi ryhmä on ylitse muiden. Tänään 7-luokkalaiset tytöt (noin 20 oppilasta)...
15 ui ja kahdella oli pätevät syyt olla uimatta, vain kolme lusmuili! Aivan mahtava ryhmä, kukaan ei kitissy mitään. Mä olin niin hyvällä tuulella loppupäivän etten jaksanu välittää edes seuraavan ryhmän huijauksesta mistä ne jäi mulle kiinni (en vaan paljastanu sitä vielä niille). Ryhmä lusmuilijoita ja pistin tytöt kävelylenkille (sekä kamerakännykka kuvanottotehtävän). Olivat tyhmät lähettäneet yhden hissukan ekaan paikkaan ottaan valokuvan ja kovikset oli tietty menny lähelle ottaan jälkimmäisen kuvan. Hissukkahan sit vastas rehellisesti kun kävelin sen kans pois, et miten asia meni. Voi, voi niitä raukkoja - vielä luulevat etten mää tiedä!!


Kommentoi

Eka viikko alkaa olla takana...

suoppi22 - 10.01.2008 20.32 - peruskoulu 

"Oon päättänyt ottaa tän vuoden entistä rennommin..."siten pääsin sen sunnuntain ketutuksen yli. Oppilaatkin ovat saaneet tehdä koulussa aikalailla mitä vaan-sääntöjen puitteissa tietenkin. Oon antanut valintamahdollisuuksia ja keksinyt uusia jippoja.
Yksi jipoista on se, että kun oppilas valitsee kävelylenkin (eli varusteet ei ole mukana) niin tarkistus kävelylenkin kohteesta onkin helppo tsekata silleen et oppilaat ottavat itsestään kohteessa kuvan kamerakännykällään!! Tietty millä he sinne menevät...on toinen juttu...täytyykin muuttaa tota, laittaa muutama kohde matkan varrelta mistä tulee ottaa kuva.YES! Näinhän ne ei voi mennä bussilla sinne! Tai voi, mut menee aikaa ja paljon vaivaa!
Seuraavaa jippoa olen suunnitellut jo pitkään, mut en ole vielä toteuttanut... ostan muutaman askelmittarin kouluun ja saavat nämä kävelijät kerätä kaksoistunnin askelia mittariinsa. Toivottavasti se herättäis muutaman liikuntainnostuksen...tai sit se tappaa sen ikuisesti!! HEH, ihan sama, mut sinne saliin mä en niitä ota istumaan ja ihmettelemään!

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Päihdepäivä

suoppi22 - 26.11.2007 20.19 - opiskelu 

Olin tänään koulutuksessa (jonka olin suunnitellut kollegani kanssa). Aika jännittävää, että paikalla oli kaikista Helsingin yläasteen kouluista vajaa 10 tt-opettajaa! Taitaa olla sit asiat päihteistä hyvin hallussa . No anyway, vaikka olinkin yksi järjestäjistä, minusta oli ihan aiheellista päivittää tietoja mm. siitä mitkä huumeet ovat tällä hetkellä nuorten keskuudessa inn. Arvatkaapa mitkä ja paljon yksi kerta annos maksaa?
Baby S kaipasi tänne äänestyksiä joten tuossapa yksi!
Toivoisin todella, että saisin Pompadour kengän kuvan tänne, mä jopa yritin saada sitä eilen blogiini, mutta en vaan onnistunut!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Lady M;n "jumppatunti" & satuja illaksi!

suoppi22 - 29.10.2007 22.56 - peruskoulu 

Vein liikuntakerholaiset tänään Lady M;n "jumppaan". Tytöt oli innoissaan varsinkin kun pääsivät potkimaan!! Se oli kuulemma mukavin osuus. Musta hauskinta oli se, että voitin yhden oppilaan kanssa kaksi kisaa tunnin lopussa! Ei ne oppilaat pärjänny mulle/meille!
Iltasatuna oon korjannu kokeita; tässä parhaat palat:
1.Kerro anemiasta. Mitä se tarkoittaa, miten sen voi välttää ja mitkä ovat sen oireet.
- "Se on syömishäiriö."
Toinen vastaus samasta kysymyksestä:
-" Se on lihavuuden sairaus. Sen voi välttää monilla eri tavoilla esim. syö niin paljon kuin voi."
2. Mitä eroa on anaerobisella ja aerobisella harjoittelulla?
- " Anaerobisessa ei käytetä ruumista paljoa. Aerobinen harjoittelu taas on vain ruumiillista harjoittelua."
3. Mitä sinun tulisi muistaa a)nostettaessa raskasta laatikkoa, b) kannettaessa kasseja, c) istuttaessa koulun penkillä?
vastaus c:hen: " Kannattais syödä kouluruokaa. Olla varovainen ettei pedofiilit tulisi. Ei syödä suklaalevyä joka on taskussa."
Toinen vastaus samaan kysymykseen:
- " Että selkä on suorassa ja että hartiat eivät ole jännittyneet, koska hartioiden jännittävyydestä voi tulla päänsärkyä. Pitäisi vielä muistaa ettei silmät olisi kiinni vaan selkä suorassa ja sitä pitää kattoo kirjaa."
4. Miten usein ja kuinka paljon meidän tulisi liikkua viikossa?
- "4 tuntia. Jokaisella löytyy aikaa liikkua 4 tuntia, 84 tunnista. Jokainen kyllä jaksaa joka päivä kävellä 15 min, myös joskus pitäisi muistaa venytellä ettei lihakset olisi kireitä ja tekemällä lihasharjoituksia edes kerran viikossa 15 min, siitäkin on hyötyä."

Hyvin ovat kuunnelleet tunnilla!!!!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

"Mitä ihmettä...?"

suoppi22 - 28.10.2007 10.44 - opiskelu 

Tapahtui kuluneella viikolla koulussa; Meillä on uusi hieno madiateekki (atk-luokka). Ekaluokkalaisilla oli siellä tunti. He olivat tietsikalla kuulokkeet päässä ja pelasivat tavauspeliä. Ääni kuulokkeesta sanoi esim. "Mansikka" ja sen jälkeen ruudulle ilmestyi kirjaimet sikinsokin. Oppilaan tuli hiirellä hinata kirjaimet oikeaan järjestykseen ruudun alareunaan. Eräs poika sai juuri tämän sanan "mansikka". Seurasin pojan yritystä kerätä mansikka sanaan kuuluvat kirjaimet alareunaan. Kesti aika kauan, poika oli kokeillut erilaisia kirjanyhdistelmiä, mutta mansikka-sanaa niistä ei muodostunut millään. Sitten poika laitto alas kirjaimet MSK ja huusi opettajalle: "Mitä ihmettä Nina! Minullahan lukee tässä MANSIKKA ja tämä peli ei mene eteenpäin!" Oli pakko revetä nauruun. Kun opettaja sittten tavasi pojan kanssa MANSIKKA sanan kaikki kirjaimet poika huudahti: "Tämähän on hyvä peli! Tämä opettaa minua lukemaan!"
Kelpo oivallus!

Kommentoi

Luokanvalvojan arkea...

suoppi22 - 08.10.2007 21.28 - peruskoulu 

Mun luokkalaien tyttö (tuplaaja) ilmestyi tänään kouluun, ei oo näkyny since elokuun lopulla viimeks. Puhelimes oon jutellu hänen ja äidin kanssa. Viime viikolla sit soitin lastensuojeluun (äitikin oli kuulemma soittanu) ja kai hän sit säikähdyksestä saapui kaikkien yllätykseksi tänään kouluun!
"Lumiukko" ei ilmaantunu lv-varttiin vaan haahuili taas jossakin käytäville. Annoin ekaa kertaa kehuja luokalleni ja 2 h päästä näin, että kaks mun luokan poikaa oli "lentäny" musiikintunnilta ulos! Että se siitä-hyvin menee mut menkööt! Mulla ei riittäis 24/7 jos alkaisin oikein tosissani hoitamaan luokanvalvojan tehtäviä. Hoidan pakolliset ja toivon, että 7 B kasvaa ja ois jo 9 B!
Tänään kävi mun edellisen luokanvalvoja satsin oppilas moikkaamassa mua. Ne on kivoja ylläreitä, et ne oikeesti vaivaantuu ja tulee katsomaan onko kaikki ennallaan. Poika oli vielä yks niistä vaikeimmista tapauksista, kasvanu oli ja oikein mukava nuoren miehen alku!
Ilmat ovat sit suosineet tätä suunnistuskauden alkua...eikä se kovin hyvin alkanu muutenkaan, oli sää sit sateinen tai aurinkoinen. Ei ne löytäny mitään rasteja, arvasin sen! Ei seiskat jaksa keskittyä tutkimaan ja vertailemaan luontoa karttaan! EI, EI, EI!
Yks oli lähteny himaan kuulemma, muut tytöt kertoivat. Noh, next time better!

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Ilmansuunnat hukassa!

suoppi22 - 02.10.2007 09.50 - opiskelu 

Olin eilen katsomassa HIFK-Kalpa matsia!Töytyy sanoo, että kyllä oli tähtisikermä IFK HUONO! Toisaalta Kalpa esitti kypsän taktisen voiton kerrankin! Yleisä buuasi IFK:n pelaajat pelin jälkeen pukukoppiin ja sen he olivat kyllä ansainneet.
Tämän pitkän työpäivän (2 h) jälkeen enään 3 päivää niin tää järkyttävä työputki on takana - IHANAA! Joudun kyllä lauantaina meneen päivystämään pasilaan seuran kauden avajaisiin, mutta se nyt on easya hommaa - sen kun patsastelee siellä.
Viikonloppuna täytyy viedä suunnistusrastit metsää. Pidin eilen 7-luokkalaisille suunnistuksen teoriaa.. oli tytöillä vähän ilmansuunnat hukassa!!! Oli hauska katsella mihin suuntaan kukanenkin lähti salissa kävelemään kun olin etukäteen määrietllyt missä on pohjoinen ja pyysin sitten heitä kävelemään kohti kaakkoa...HIH! Hupaisaa!
Saa nähdä monta ens viikolla eksyy???

Lue kommentit (4) | Kommentoi

"Onx pakko tulla tunnille?"

suoppi22 - 19.09.2007 17.07 - peruskoulu 

Olin päättänyt viedä 8-luokan tytöt (= "sokeripalat") tänään Liikuntamyllyyn suorittamaan cooperin testin, koska ilma oli sateinen ja kolea (ajattelin välttyä vanhemmien hyökkäyksiltä)! Sainkin "sokeripalojen" "happohyökkäyksen" sitten vastaan! "Miks me ei juosta ulkona sitä cooperia! Miks me mennään Liikunmyllyyn? Mä haluan juosta ulkona!"
On se jumalauta, että aina tekee just sen väärän ratkaisun!!! Perustelin "sokeripaloille" asian, just niinkuin asianlaita oli/on ja silti ulos oli kova hinku. En jaksanut kuunnella kitinää vaan jätin heidät keskenään marisemaan ideasta. Kohta tuli eräs tyttö kysymään: Onx pakko tulla tunnille?" - siihen oli pakko vastata:" Ei ole! Voit mennä Maciin ja syödä siellä kaks tuntia!" "Miten voi esittää tuollasen kysymyksen?!"- puhisin ruotsinopen kanssa kopiohuoneessa.
Myöhemmin iltapäivällä samoinen ruotsinope tuli kertomaan, että häneltäkin oli eräs toinen oppilas käyny kysymässä saman kysymyksen: "Onx pakko tulla tunnille?!" Kehoittanut vielä keskustelussa opettajaa opettamaan heille jotain kunnolla, ettei tarvitsisi kotona niin kauheesti lukea ja päntätä ulkoa ruotsiksi kuukausia, lukuja ja numeroita!

Kävi mielessä tänään: HANKKIKAA MULLE UUS TYÖPAIKKA!

Lue kommentit (1) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu