"Onx pakko tulla tunnille?"

suoppi22 - 19.09.2007 17.07 - peruskoulu 

Olin päättänyt viedä 8-luokan tytöt (= "sokeripalat") tänään Liikuntamyllyyn suorittamaan cooperin testin, koska ilma oli sateinen ja kolea (ajattelin välttyä vanhemmien hyökkäyksiltä)! Sainkin "sokeripalojen" "happohyökkäyksen" sitten vastaan! "Miks me ei juosta ulkona sitä cooperia! Miks me mennään Liikunmyllyyn? Mä haluan juosta ulkona!"
On se jumalauta, että aina tekee just sen väärän ratkaisun!!! Perustelin "sokeripaloille" asian, just niinkuin asianlaita oli/on ja silti ulos oli kova hinku. En jaksanut kuunnella kitinää vaan jätin heidät keskenään marisemaan ideasta. Kohta tuli eräs tyttö kysymään: Onx pakko tulla tunnille?" - siihen oli pakko vastata:" Ei ole! Voit mennä Maciin ja syödä siellä kaks tuntia!" "Miten voi esittää tuollasen kysymyksen?!"- puhisin ruotsinopen kanssa kopiohuoneessa.
Myöhemmin iltapäivällä samoinen ruotsinope tuli kertomaan, että häneltäkin oli eräs toinen oppilas käyny kysymässä saman kysymyksen: "Onx pakko tulla tunnille?!" Kehoittanut vielä keskustelussa opettajaa opettamaan heille jotain kunnolla, ettei tarvitsisi kotona niin kauheesti lukea ja päntätä ulkoa ruotsiksi kuukausia, lukuja ja numeroita!

Kävi mielessä tänään: HANKKIKAA MULLE UUS TYÖPAIKKA!

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Stressiä...

suoppi22 - 17.09.2007 18.56 - peruskoulu 

Vaikka 9-luokkalaiset on työharjoittelussa, kiirettä pitää...vielä kun opo oli mukavasti nakittanu valvomaan niitä ysejä, jotka ei syystä tai toisesta ole työharjoittelussa. Luulin autuaasti, että pääsisin tänään kaksi tuntia aikaisemmin, mutta luulo ei ole tiedon väärti.
Lukematon määrä oppilaiden ilmoittamisia erilaisiin kisoihin, Tallinnann lähdemme perjantaina kisailemaan ystävyyskoulua vastaan. Ensi viikolla Helsingin oppilasurheilun yu- kisat Eltsun kentällä - tiedotteiden tekemistä, sijaisen etsimistä, taksvärkkirahan keräämistä ja välillä pitäis niitä itse tuntejakin pitää...Täytyy myöntää, että tänään ne jäi taka-alalle!
Päätin alkaa etää tiukkaa linjaa oman valvontaluokkani kanssa. Miksikö? No, ne ei kerta kaikkiaan hoida asioitaan. Nyt sitten istutaan joka päivä luokanvalvojan vartissa 9.45 ja sitä jatkuu niin kauna kunnes asiat alkaa hoitumaan itsestään! "Lumiukon" uusi sanonta: " Ei mulla oo sitä lappua mukana, mut mä oon kyllä kertonu siitämutsille!"
Lumiukko=eräs oppilas luokaltani, aina pihalla ku lumiukko

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Keskustelua tunnilla

suoppi22 - 03.09.2007 21.23 - peruskoulu 

Tänään oli terveystiedontunti 8-luokkalaisille. Aiheena oli ravinnosta mm: ruokapyramidi ja teema vältä makeaa. Oppilaan kirjoittivat vihkoon ruokapyramidin lohkot ja keskustelimme aiheesta miksi suomalaisten makean syönti on viimeisen kymmenen vuoden aikana lisääntynyt 40 %. Yhtäkkiä eräs poika kysyi: "Ope! Syöt sä koskaan karkkia?" - Syön minä, silloin tällöin! Välillä enemmän, välillä vähemmän! Kyllä herkutella saa, kunhan tekee sen kohtuudella, eikä joka päivä!" "Oksentatko sä sit kaikki pois ku oot eka syöny?" - En oksenna, naurahdin perään. Toinen oppilas kysyi: "Ope, oot sä koskaan tullu kännissä kouluun?" - " En ole", vastasin. - "Mitä tapahtuis jos tulisit joskus? Heitettäiskö ne sut ulos?" - "Saisin potkut!" - "OOOHH!!!" luokka huudahti.
Joskus sen opetuksen ei tarvitse olla kovin monimutkaista ja hienoo, tällainen yksinkertainen keskustelu jää molempien mieleen!
Tänään oltiin Johanna Pakosen kanssa Pacessa. Hiki tuli ja sen jälkeen hyvä olo! Keskiviikkona uudestaan!

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu