Lukioiden arvostelulista

tatipensio - 28.11.2003 11.41 - opiskelu 

Syksyllä nousi haloo siitä, pitäisikö lukioiden "ranking-listoja" julkistaa vai ei. Kommentteja tuli puolesta ja vastaan, mutta mitään muutosta ei tehty.

Itse pidän nykyisenlaisia listoja erittäin vääristävinä. Miten paljon kertoo koulusta se, että he ottavat sisään 9.5+ -keskiarvolla opiskelijoita ja saavat heitä sitten kirjoittamaan neljää laudaturia? Ei juuri mitään. Mitä kertoo lukiosta se, että otetaan sisään kutosen keskiarvolla opiskelijoita ja saadaan heidät käymään koulu läpi ja pääsemään vielä kirjoituksistakin läpi? Aika paljon.

Miksei siis tehdä sellaista listaa, jossa otetaan huomioon sisääntulijoiden taso ja suhteutetaan se ulosmenevien tasoon? Tällöin saataisi huomattavasti parempi tieto siitä, mitkä lukiot oikeasti ovat laadukkaita ja missä on osaavia opettajia. Ei vaadi paljoa opettaa 9.5-keskiarvon oppilaalle asioita, mutta saada kutosen keskiarvon oppilas kiinnostumaan asioista niin paljon, että saa kirjoitettua hyväksyttävästi on jo saavutus. Sekä oppilaalta että opettajalta.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu