Ficora rahastaa lisää

tatipensio - 18.02.2005 08.59 - IT-ala yhteiskunta 

Onkohan Ficoralla ongelmia saada rahoitusta tai tietoturhamaksua kaikkien yritysten maksettavaksi kun on nyt keksinyt uuden tavan rahastaa: maksulliset tekstiviesti-ilmoitukset CERT-FI -ryhmän ilmoituksista. Eihän siinä mitään, on näitä hyvä saada, mutta hinta on järkyttävä: 90 senttiä per viesti! Viestin lähettäminen maksaa Ficoralle alle kymmenen senttiä, joten voittoa tulee aika mukavasti.

Niin ja laskeakin osaavat, tai sitten yrittävät huijata: yksi viesti 90 senttiä, 20 viestin paketti 19 euroa. Eli maksat ylimääräisen euron siitä että otat 20 viestin paketin samalla kertaa. Näin ainakin Digitodayn uutisen mukaan, mutta heidän uutisointinsa taso onkin aika heikko.

Kommentoi

Kuubakin ilman tupakointia

tatipensio - 08.02.2005 12.31 - terveys yhteiskunta 

Joku voisi pitää maailmanloppua jo lähellä, sillä sikareistaan tunnettu Kuubakin on julistanut tupakointikiellon kaikille julkisille paikoille. Elämme vieläkin toivossa että jonain päivänä täällä "sivistyneessä Pohjolassa" keksittäisi tehdä samanlainen päätös...

Kommentoi

Tasa-arvo toteutuu poliisikoulussa

tatipensio - 08.02.2005 06.33 - opiskelu yhteiskunta 

Jo vuosia olen ihmetellyt miksi poliisikouluun vaaditaan armeijan käyminen, miehiltä tietysti. Vaikka naisilla on ollut pääsy armeijaan jo pitkään, ei heiltä tätä vaadita. Kyseessä on siis selkeä epätasa-arvo, niin miesten ja naisten välillä kuin myös eettisistä syistä armeijan käymättömien ja käyvien välillä. Lain mukaan eettiset valinnat eivät saa olla esteenä monille asioille, jostain syystä poliisikouluun pääsemiselle on saanut. Miksiköhän? Kyseessä ei voi olla mikään oleellinen asia, kun kerran naiset pääsevät ilman armeijaa, vai onko armeija ollutkin paikka jossa miehistä tehdään naisia? Nyt onneksi tämäkin on muuttunut, tasa-arvo nostaa päätään.

Kommentoi

Norjan tupakkalaki menestys

tatipensio - 01.02.2005 10.00 - terveys yhteiskunta 

Norjassa on puoli vuotta ollut tupakointikielto ravintoloissa. Alussa oli suuri pelko konkursseista ravintola-alalla, mutta hassusti konkurssit ovat jopa vähentyneet. Samoin arvellaan 40 000 norjalaisen lopettaneen tupakoinnin. Aivan kuten on oletettavissakin. Ja silti Suomessa ei asiaa saada eteenpäin. Irlanti ja Norja näyttivät että tämä on mahdollista, tehdään se täälläkin!

Kommentoi

EU rahastaa Microsoftia

symbiatch - 01.02.2005 09.58 - EU IT-ala 

EU sai tahtonsa läpi, Microsoft maksaa sakot ja poistaa mediasoittimen Windowsista. Kaiken pitäisi siis olla täydellistä. Mutta ei sentään, elämmehän EUssa.

Nyt EU on ottanut hampaisiinsa Microsoftin kaavaileman nimen uudelle versiolle, Reduced Media Edition. Se ei kuulemma kelpaa, kun se antaa kuvan huonommasta versiosta, eikä kukaan halua moista ostaa. Yllätys! Eikö se ollut selvää alusta asti että kuluttaja kärsii, eikä halua mediasoitinta pois käyttöjärjestelmästä. Näköjään ei EUn virkamiehille.

Nyt sitten uhkaillaan uudella sakolla ja kuvitellaan sen auttavan. Huvittavinta koko hommassa on se, että suurimmat kuluttajakoneita tuottavat yritykset ovat jo pitkään toimittaneet koneiden mukana muitakin mediasoittimia kuin Windows Media Player, mutta tämä ei näköjään kelpaa. Ja lyödäänkö vetoa että laittavat vakioasennuksessa kuluttajille WMP:n kuten ennenkin. Joten mikä muuttui? EU sai rahaa turhien toimintojensa kattamiseen ja sai leikkiä jumalaa. Ja kuluttaja maksaa viulut. Näin sitä pitää, EU.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu