EU Microsoftin kimpussa, taas

symbiatch - 24.03.2005 08.59 - EU yhteiskunta 

Ensin EU vaati poistamaan Media Playerin. Sitten itkettiin nimestä. Nyt sitten valituksen aiheena on se, että jos Windowsissa ei ole Media Playeria, eivät jotkin videoleikkeet esimerkiksi Wordiin upotettuna toimi. Tämähän on ihan järkyttävää, pitäisihän siellä olla Media Player näitä soittamassa, vaikka se juuri käskettiin poistaa.

Osoittaa entistä paremmin miten typerää joukkoa EUssa on näitä asioita hoitamassa. Halutaan miljoonia rahaa ja vähän pörhistellä höyheniä jenkkilän suuntaan, mutta sitten ei saadakaan asiaa hoidettua kuntoon.

Kyllähän siihen Windowsiin voi kuka tahansa tehdä vastaavan mediasoittimen, samallahan sitä sitten saa ne videot Wordissakin näkymään. Kun kerran muut mediasoitinten tekijät kerran halusivat päästä paremmille markkinoille, siinähän se on. Eikö osata? Eikö kiinnosta? Mitähä?

Kommentoi

Ei toimeentulotukea jos lainaa saatavilla

tatipensio - 23.03.2005 15.19 - opiskelu yhteiskunta 

Opiskelija yritti hakea toimeentulotukea kunnalta kun tarvitsi rahaa ennen opintojen alkua. Opintorahaa ja asumislisää olisi saanut syyskuusta alkaen, tarvitsi rahaa jo elokuussa. Kunta eväsi pyynnön koska opintolainaa olisi voinut nostaa elokuussa. KHO oli samaa mieltä asiassa, vaikka hallinto-oikeus välissä sanoikin että pitäisi maksaa.

Mielestäni oikea päätös. Jos kerran on valtio taannut lainaa ja tarvitsee yhdeksi kuukaudeksi rahaa, senkun nostaa sen lainan ja maksaa vaikka samantien takaisin. Ei tarvitse ihmetellä sen enempää eikä tarvitse valtion ja kuntien enempää tuhlata rahojaan jokaiseen "mähaluunhetilisäärahaakunoonopiskelija"-tyyppiin.

Kommentoi

Viestintäviraston tietoturvamaksu

tatipensio - 16.03.2005 10.00 - IT-ala yhteiskunta 

Viestintävirasto tosiaankin yrittää viedä läpi lakia joka velvoittaisi jokaisen FI-domainin omistajan maksamaan heille "tietoturvamaksua." Tätä perustellaan sillä, että Ficoran perustama CERT-FI -työryhmä on kaikille yrityksille tarpeellinen. Omituista asiassa on se, että rajaus tehdään verkkotunnusten mukaan.

Ficoran mukaan asiaa ei voisi muuten hoitaa tarpeeksi tasapuolisesti. Ihmetyttää miten Ficora määrittelee tasapuolisuuden, kyseinen ehdotus kun vain lisäisi sitä. Jos yritys ostaa yhden FI-domainin, maksaa silloin yhden osan tietoturhamaksua. Ostat kymmenen, maksat kymmenkertaisen maksun. Ostat sata com-domainia, et maksa mitään. Missä siis idea?

CERT-FI -toiminta on muutenkin yrityksiä hyödyttämätöntä toimintaa. Ficoran edustaja ei osannut sanoa yhtään tapausta, jossa heistä olisi ollut jotain apua. Ihmetyttää miksi sitten hehkutetaan tätä niin tarpeellisena, jos mitään hyötyä ei ole nähty vieläkään.

Ja miten nämä maksut pitäisi sitten periä? Jos vaikka niiltä, joita tämä toiminta ehkä vähän edes hyödyttää, eli kuluttajilta. Suomessa hehkutetaan olevan laajakaistaliittymiä miljoonan paikkeilla. Tietoturhamaksua pitäisi saada vuodessa puoli miljoonaa euroa. Pikainen laskutoimitus siis kertoo, että tarvittaisi neljä senttiä kuukaudessa per laajakaistaliittymä, jotta tämä maksu katettaisi. Vuodessa 50 senttiä per liittymä. Miksi siis ei oteta sitä operaattoreilta suhteessa liittymiin, jolloin maksun maksaisivat ne oikeat tahot? Ficora haloo? Liian yksinkertaista?

Kommentoi

Owned by Stockmann

tatipensio - 10.03.2005 08.11 - yhteiskunta 

Iskipä silmääni jo hieman vanha juttu, eli Maskun Kalustetalon ja Stockmannin käräjöinti. Masku oli käyttänyt mainonnassaan "hullut päivät"-termiä ja sehän ei Stokkalle käy. Hehän omistavat nuo sanat. Ja sitä mieltä oli myös käräjäoikeus.

On aika huvittavaa että jopa Suomessa voi vaatia korvauksia jos joku käyttää samoja sanoja kuin sinä. Maskun "6 hulvattoman hullua päivää" on nyt sitten liian lähellä Stokkan "hullut päivät"-teemaa, puhumattakaan siitä, että Stokkalla kuulemma hulluilla päivillä on suurin osa tuotteista sellaisia joita ei normaalisti myydä. Enpä olisi uskonut...

Tai sitten kyse on vain siitä, että Masku yritti mainostaa "hulluja alepäiviä", Stokkan hullut päivät kun ovat aika kaukana alennusmyynnistä, enemmänkin rahastetaan niitä, jotka eivät ymmärrä mitä oikeasti myydään ja miten paljon ylihintaa niistä kiskotaan.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu