Digiroad - ei niin ajantasainen vielä

symbiatch - 20.02.2006 10.28 - IT-ala yhteiskunta 

Digiroad-projekti valmistui 14.12.2004 ja asiasta pidettiin suurta meteliä. Onhan kyseessä maailmanlaajuisestikin suuri hanke, kasata koko maan tiestö yhteen tietojärjestelmään. Suomesta materiaalia tuli yli 430 000 kilometriä. Järjestelmää mainostettiin ajantasaisena ja kattavana kaikkeen käyttöön.

Nyt kuitenkin on selvinnyt, että vieläkin aineisto on vuoden 2003 tasolla ja päivitystyötä tehdään koko ajan. Tätä ei selkeästi kerrottu aiemmin, mutta nyt Tiehallinto on asian ilmaissut. Sinänsä aineisto ei siis ole niinkään kattavaa eikä ajantasaista, sillä kahdessa vuodessa tapahtuu paljon. Esimerkiksi Kehä III:lla on tehty isoja muutoksia ja Tampereen läntinen kehätie on myös suurten muutosten kourissa. Näillä alueilla Digiroad lienee paljonkin ajasta jäljessä.

Kesäkuussa tulee ulos uusi aineisto, joka on marraskuun 2005 tasolla ja syksyllä saadaan ensimmäiset päivitysaineistot vielä uudempaan materiaaliin. Tilanne on siis hyvä ja on normaalia, että järjestelmä ei heti julkaisun jälkeen välttämättä ole täysin valmis. Asiasta tiedottaminen kuitenkin oli hieman heikompaa.

Uskon kuitenkin, että nyt järjestelmä saadaan kunnolla toimintaan ja aineisto pysyy ajantasaisena. Nostan myös hattua Tiehallinnolle projektin läpiviemisestä ja myös aineiston hinnoittelusta. Tällä hetkellä vuoden 2003 datat saa 240 euron kertakustannuksella, rojaltilaskutus poistui vuodenvaihteessa ja 11/2005 datan saanee alle 600 euron kustannuksilla. Erittäin edullinen siis moneenkin käyttöön.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu