Malmön kirjasto uuteen aikaan

tatipensio - 24.08.2005 08.30 - yhteiskunta 

Malmön kirjasto on siirtynyt uuteen aikaan. Enää ei lainata pelkkiä kirjoja vaan nyt voi lainata myös ihmisiä! Ajatuksena on tarjota mahdollisuus juttutuokioon esimerkiksi muslimin tai luontoaktivistin kanssa. Näin saadaan ehkä murrettua ihmisten ennakkoluuloja, ainakin jonkin verran. Ainoa ongelma vain on se, että tässä vaaditaan aktiivisuutta ennakkoluuloisilta ja sitähän harvemmin ennakkoluuloisilta löytyy (minunhan se pitäisi tietää...).

Joka tapauksessa toivotaan että edes joillekin tämä antaa uutta tietoa ja vähentää ennakkoluuloja. Milloinkohan Suomessa?

Kommentoi

On Suomessa sentään jotain hyvin terveydenhuollossa

tatipensio - 06.08.2005 10.22 - terveys yhteiskunta 

Katselin juuri 30 Days -sarjan ensimmäisen osan. Sarjan ideana on laittaa ihminen 30 päiväksi aivan uuteen ympäristöön ja katsoa miten pärjätään. Idean isänä on Supersize Me -dokumentin tekijä, joka tässä ensimmäisessä jaksossa vaihtaa elämään minimitoimeentulolla kihlattunsa kanssa.

Pari pärjäsi muuten aika hyvin rahallisesti, mitään ilotteluja ei oikein voinut harrastaa kun rahaa tuli erittäin vähän. Suuri shokki kuitenkin oli terveydenhuolto. Ilmaisklinikat ovat tietysti aivan täynnä ja parin molemmat puoliskot joutuivatkin käymään kerran kumpikin ensiavussa. Ja sen hinta: naiselta $300 pelkästään siitä että kävi, sen lisäksi toimenpiteet ja lääkkeet. Mieheltä $551 pelkästään käynnistä, sen lisäksi $40 käsisiteestä ja muita maksuja. Kaikkiaan yli tuhat dollaria siitä, että sattui satuttamaan ranteensa töissä ja toinen saamaan virtsatieinfektion surkean asumisen takia.

Suomessa sentään saa parilla kympillä vuoden hoidon terveyskeskuksissa, hammashoidosta vain joutuu maksamaan. Jenkkilässä ei monilla ole varaa vakuutukseen, joten sitten kärsitään kotona. Pistää hiljaiseksi.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu