Piilomainonta on pop

tatipensio - 29.04.2005 07.56 - mainonta yhteiskunta 

Juuri kun on päästy kauhistelemasta "piilomainontaa" Sillä silmällä -televisiosarjassa (mitä ihmeen piilomainontaa se on kun ohjelman pointti on kertoa mitä tuotteita hankittiin, jotta muutkin voivat niitä ostaa?), Kuningaskuluttajakin teki törkeää piilomainontaa. Oli vinkki kuinka tippaleivät tehdään helposti kun otetaan ketsuppipullo ja sillä ruiskitaan taikina öljyyn. Kauniisti olivat onnistuneet pesemään ketsuppipullon siten, että ulkopinnan tarrat olivat hyvässä kunnossa ja valmistajan nimi keikkui isona ruudussa. Luulisi edes kuluttaja-asiaan keskittyvän ohjelman vähän miettivän mitä tekee.

Kai nyt sitten myös kaikki Tilat ja Innot ja muut laitetaan kuosiin ja kauhistelun kohteeksi, niissäkin käydään kaupoissa, kerrotaan mistä ostettiin mitä jne. Törkeää piilomainontaa on siis joka paikassa. Pelastakaa meidät äkkiä!

Kommentoi

Ensin ulos, sitten sisään

tatipensio - 28.04.2005 07.43 - matkustus yhteiskunta 

En ymmärrä miten paikallisjunien matkustajilla ei mene perille se, että on huomattavasti sujuvampaa kun ensin annetaan junasta poistuvien tulla rauhassa ja sitten vasta mennään itse sisään. Joka päivä törmää ihmisiin, jotka parveilevat heti oven eteen junan pysähtyessä ja melkein pahoinpitelyn asteelle pitää mennä että pääsevät poistuvat ulos. Mikä ihme on vikana?

Omituista on vielä se, että tämä ryhmä on hyvin heterogeeninen. On nuorta, vanhaa, keski-ikäistä, miestä, naista ja vaikka mitä. Onko siis yleinen käytösopastus jäänyt saamatta koko väestölle? Miksei VR järjestä kampanjaa tästä aiheesta? Pysähtymisajat lyhenisivät varmasti kun ihmiset ymmärtäisivät antaa tietä ja kulkea sulassa sovussa. Mutta ei, kauhea on oma kiire ja sitten pahennetaan sitä olemalla tyhmiä.

Kommentoi

Käytöstapoja löytyy vielä

tatipensio - 27.04.2005 06.28 - yhteiskunta 

Olin eräässä pizzeriassa salaatilla, kuten joskus on tapana. Tämä paikka on niin pieni, että siellä on sallittua tupakoida missä tahansa pöydässä. Tämä on aika iso miinus välillä, varsinkin kun tupakoijat sattuvat aina ihan eri puolille ravintolaa, joten koko paikka on savussa.

Tällä kertaa kuitenkin tapahtui jotain, joka järkytti minua aika paljon. Yhdessä pöydässä istui tavallisen parikymppisen nuorukaisen näköinen tyyppi tupakoimassa tullessamme sisään. Istuuduimme parin pöydän päähän syömään, emmekä kiinnittäneet huomiota tähän henkilöön sen enempää. Ruokailun loppupuolella huomasin tämän nuorukaisen nousevan, menevän kahden pöydän päässä ruokailevien äidin ja lapsen luokse ja erittäin kohteliaasti kysyvän haittaako heitä jos hän tupakoi pöydässään.

Tässä vaiheessa kyllä pari kertaa tuli mietittyä onko nyt oikeasti hereillä vai ei. Tällaista kohteliaisuutta ei ole tullut havaittua aikoihin, varsinkin kun kyse on tupakoinnista. Nuorisolla siis on käytöstapoja vielä, jostain syystä niitä ei vaan aina käytetä. Nostan hattua tälle nuorukaiselle.

Kommentoi

Keskustele Valtikassa?

tatipensio - 22.04.2005 15.11 - yhteiskunta 

Nuorisolle tarkoitettu vaikuttamissivusto Valtikka yrittää vaikuttaa nuorison kiinnostukseen vaikuttamisesta. Aika huonosti onnistuu, keskustelusivulla kun tälle tädille ainakin tarjoillaan vain tyhjää. Kirjoittajien tekstit puuttuvat, näkyy vain että on kommentoitu. Miksei voida ottaa toimivaa järjestelmää hoitamaan hommia, vaan jotain satunnaisia virityksiä, jotka sitten toimivat miten sattuu?

Kommentoi

Nykynuorten käsitys yrittämisestä?

symbiatch - 21.04.2005 16.29 - IT-ala yhteiskunta 

Pistipä silmään Sumean ex-toimitusjohtajan Ilkka Paanasen kommentti yrittämisestä. Heidän perustaessaan yritystä heillä oli tähtäimessä myydä yritys viiden vuoden sisällä. Hänelle yrityksen myyminen on "ilman muuta oleellinen osa yrittäjyyttä." Onkohan tällainen kuvitelma yleistä nuorien keskuudessa?

Kyllä yrittäjyyden oleellinen osa on pyrkiä tekemään oman halunsa mukaan juuri haluamaansa työtä. Tuottaa itselleen elanto, mieluiten vielä muutamille muillekin. Jos tarkoituksena on vain nostaa firma pystyyn, myydä äkkiä pois ja kääriä rahat, en kyseistä henkilöä pidä yrittäjänä. Ja en taida olla ainoa.

Kommentoi

Tekes vaatii korvauksia

symbiatch - 21.04.2005 09.20 - IT-ala yhteiskunta 

Tekes on ilmoittanut, että ulkomaille myydyiltä suomalaisyrityksiltä voidaan periä takaisin annettuja tukia ja muuta rahoitusta. Esimerkkinä mainitaan Smartner, jota on tuettu ja lainaa annettu, nyt sitten yritys myytiin ulkomaille.

Mielestäni on itsestäänselvää että tällaisissa tilanteissa rahaa otetaan takaisin. Jos tarkoitus olisi ollut toimia Suomessa suomalaisena, asia on ok, mutta nostaa firma pystyyn Tekesin tuella ja sitten myydä suurella rahalla ulkomaille, se ei aivan tunnu sopivalta. Toivottavasti Tekes oikeasti vaatii rahoitusta takaisin kaikilta näiltä yrityksiltä, jotta rahaa riittää oikeasti suomalaisille yrityksille.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Hollannin demokratia

tatipensio - 18.04.2005 08.07 - EU uskonto 

Pari viikkoa sitten katsoin 60 Minutesin jakson, jossa puhuttiinn Theo van Goghin raa'asta murhasta Hollannissa. Hän ohjasi kiistellyn elokuvan Submission, jossa puututaan islamin hyväksymään naisen alistamiseen ja pahoinpitelyyn. Elokuvan kirjoittaja on kansanedustaja Hollannissa, entinen muslimi.

Eräs haastateltava sanoi jotain, joka sai minut miettimään vahvasti Hollantia yhtenä mahdollisena maana asua. Hän kertoi kuinka Hollannissa demokratia on tärkein, eikä minkään uskonnon pyhät kirjat tai muutkaan mene sen edelle. Näinhän sen pitäisikinn olla.

Meillä Suomessa on uskonnonvapaus, ihan lailla taattu. Mutta onko se samaa tasoa Hollannin kanssa? Ei todellakaan. Täällä uskonnonvapaus tarkoittaa pääasiassa "saat uskoa mihin haluat kunhan se ei eroa liikaa kristinuskosta eivätkä tapanne häiritse oikeassa uskossa olevia." Ja pelkästään valtionkirkon olemassaolo kertoo vahvasti tätä sanomaa.

Itse haluaisin asua maassa, jossa oikeasti voi kuka tahansa uskoa mihin tahansa, mutta myös kuka tahansa voi kritisoida toisen uskoa, pyhää kirjaa tai mitä tahansa. Suomessahan jumalanpilkasta voidaan vieläkin rankaista ja tietystikin ainoastaan tämän ainoan oikean kristityn jumalan. Ei väliä vaikka herjaat Brahmania, Vishnua, Buddhaa tai mitä tahansa. Ei se ketään haittaa. Mutta sanopa jotain pahaa Jeesuksesta tai ainoasta oikeasta jumalasta niin saat tuta lain voiman.

Eikö olisi aika jo puuttua tähän?

Kommentoi

Matti Vanhanen ja Tanja Karpela hotellissa yöllä!

tatipensio - 14.04.2005 11.13 - yhteiskunta 

Hui kauhea, nyt pitää kyllä tähän puuttua! On se nyt järkyttävää että kaksi aikuista ihmistä sattuisivat olemaan hotellihuoneessa yöllä yhdessä! Ei tällainen peli vetele, tästä saattavat nuoret oppia että ihmiset saattavat a) käyttää hotelleja, b) olla siellä yöllä ja c) siellä saattaa olla useampi ihminen kuin yksi!

Nyt äkkiä pääministeri viralta, tämä on sen verran järkyttävä asia. Ei hänen asemassaan oleva ihminen voi käyttää hotelleja!

Kommentoi

Operaattoreille ilmoituspakko liittymän sulkemisesta!

tatipensio - 11.04.2005 12.15 - yhteiskunta 

Tuttavaperheessä oli puhelinlasku jäänyt vahingossa maksamatta. Tietysti sitten puhelinliittymä meni kiinni aivan yllättäen. Puhelimesta ei tietenkään voi soittaa edes Saunalahden asiakaspalveluun, ainut toimiva on hätänumero. Mitenkäs siinä selvität mikä vikana, jos et itse edes hoida laskuja?

Saunalahti onnistuu kyllä lähettämään tekstiviestejä kaikista venetapahtumistaan ja vaikka mistä, silti heiltä ei voida lähettää yksinkertaista viestiä: "tämä liittymä suljetaan 12.3., ottakaa yhteyttä asiakaspalveluun." Tämä saattaisi pelastaa monta ihmistä ongelmilta. Miksi tätä ei vaadita operaattoreilta? Palvelu voisi olla vielä erikseen pyydettävissä pois päältä, jos joku ei halua tällaisia saada. Epäilen kuitenkin, että kukaan ei pahastuisi siitä, että saa ilmoituksen liittymänsä sulkemisesta. Joskus vika kun on operaattorinkin päässä. Kuten Saunalahdella, jossa esimerkiksi johtaja Panu Lehti naureskelee: "ei laskutusvirhe ole rikos", siinä vaiheessa kun useita reklamaatioita oli lähetetty eräästäkin "laskutusvirheestä" ilman mitään vastausta heidän yritykseltään. Eikä kyllä Panu Lehtikään vastausta toimittanut, vaikka kuinka lupasi.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Armeija alta pois nuorena?

tatipensio - 11.04.2005 12.12 - armeija 

Tuttavapoika haki aikoinaan lykkäystä armeijaan jotta saisi hoideltua elämää alta pois ensin. Nyt sitten huomasikin, ettei töitä oikein saa kun on armeija käymättä ja voisi ehkä olla hyvä muutenkin hoitaa alta pois. Peruipa lykkäyksensä ja toivoi pääsevänsä pian armeijaan.

Mitenkäs sitten kävikään. Armeija ilmoitti että katsotaan nyt mitä tapahtuu. Poika ei vieläkään löytänyt töitä, kun eivät ota lyhyeksi aikaa lojumaan armeijan käymätöntä. Sitten armeija ilmoittaa, että ei heillä ole tilaa nyt hetkeen vielä.

Nyt sitten on mennyt työpaikkoja ohi kun luuli pääsevänsä armeijaan pian, opinnot saattavat jäädä katkolle, jos joutuu ensin aloittamaan ja sitten menemään armeijaan lyhyellä varoitusajalla. On se hyvä, että armeija käskee hoitamaan ajoissa pois alta, kun eivät sitten edes ota ja pitävät epätietoisuudessa milloin pääsisi.

Milloinkohan tämä epäkohta saataisi korjattua ja armeija pakotetaan ottamaan vastuu niistä henkilöistä, jotka eivät saa töitä armeijan takia? Olisi aivan oikein, että jokainen voisi mennä armeijaan heti kun haluaisi, jos ei töitä tai muitakaan kerran saa ja armeijan vastuulla olisi hoitaa heidät. Jos ei ole paikkoja, sitten keksitään jotain muuta, mutta palvelusaika vähenisi joka päivä. Helposti nuori syrjäytyy kun ei mikään onnistu, ihan vain mielivaltaisen järjestelmän takia.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Insinöörit marssimassa

tatipensio - 08.04.2005 08.49 - terveys yhteiskunta 

Insinööriopiskelijat marssivat tänään ulos vastalauseena liian suurille sisäänottomäärille kouluissa. Sisäänottomäärät ovat jo 25 % ikäluokan suuruudesta ja liian alhaisista sisäänottovaatimuksista johtuen 50 % lopettaa koulun kesken. Loppuun päässeistäkin moni joutuu suoraan kortistoon, työpaikkoja kun ei oikeasti ole.

Toivotaan siis että sanoma menee perille. Ei ole kenenkään etu päästä kouluun vain huomatakseen ettei pärjää, tai että tuleva ura on sossussakävijänä. Mieluummin sitten etsivät jonkin toisen uran itselleen, ei sen aina tarvitse se suuri unelma olla. Ja mistäs sitä tietää oliko se edes oikeasti se unelmatyö, kun ei sitä ole vielä tehnytkään, eikä kaikki annettu tieto ole kovinkaan realistista. Varsinkin jos katsoo opiskelijajärjestöjen höpötyksiä työllistymisestä ja palkoista opintojen jälkeen...

Kommentoi

Nokia jatkaa Microsoftin kiusaamista

symbiatch - 07.04.2005 09.26 - EU 

Nokia taitaa oikeasti pelätä Microsoftin tuloa puhelinmarkkinoille, vai miten muuten voi perustella halua saada EU valittamaan MS:lle kaikesta? Mediasoitin jo vaadittiin pois, vaikka Nokialla ei ole mitään tekemistä PCiden mediasoitinmarkkinoilla. Nyt sitten ollaan avoimesti mukana koalitiossa valittamassa kaikesta.

Milloinkohan nähdään päivä jolloin Nokialta vaaditaan tarpeeksi dokumentaatiota ja avoimet rajapinnat jotta voidaan tehdä korvaavia ohjelmistoja vakio-ohjelmille? Eipä kovin hyvin onnistu kalenterien ja muiden vaihtaminen omiin, siten että kaikki muut ohjelmat voisivat käyttää näitä tietoja ilman muutoksia. Silti tämä on täysin hyväksyttävää EUssa. Olisi oikeasti jo aika lähteä Nokiaa vastaan ja vaatia toimivia puhelimia ja avoimia rajapintoja. Symbiankin mainostaa järjestelmäänsä avoimena, eipä se siltä tunnu kun yrittää dokumentaatiota tavata ja keksiä miten asiat toimivat (tai yleensä eivät toimi).

Jos on kiinnostusta lähteä mukaan vaatimaan Nokialta avoimuutta, heitä postia!

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu