EU:ssa esitetään työpaikkatakuuta nuorille

tatipensio - 26.01.2006 13.58 - EU 

EU:ssa on esitetty työpaikkatakuuta nuorille. Koulusta valmistuneille pitäisi taata työpaikka jo puolen vuoden sisällä, myöhemmin jo sadan päivän sisällä. Nuorisotyöttömyys EU:ssa on keskimäärin 18,4 prosenttia, joten idea on hyvä. Mietityttää vain miten tämä toteutettaisi ja vaaditaanko koulutusta vastaavaa työtä? Suomessakin on tällä hetkellä tilanne, jossa valmistuu kortistoon jatkuvasti väkeä kun koulutuksen alkuvaiheessa ei tiedetä miten kehitys jatkuu. Osa koulutetaan kylläkin vaikka tiedetään ettei tarvetta ole.

Mielenkiinnolla seuraan miten käy ja mitkä ovat toimenpiteet joilla tämä hoituu. Estäisihän tämä paljon syrjäytymistä, mutta entäs ne jotka eivät halua tai voi käydä kouluja? Tai mille tasolle tämä laitetaan? Korkea-asteelle?

Kommentoi

Anonyymiä työnhakua

tatipensio - 13.01.2006 09.24 - yhteiskunta 

Ruotsissa ollaan suosittelemassa julkiselle sektorille anonyymiä työnhakua. Hakulomakkeissa ei siis tarvitsisi olla nimeä, osoitetta eikä siviilisäätyä. Menettelyä on myös hieman mainostettu yksityissektorille alkuvaiheen menettelyksi.

Mielestäni tämä idea on loistava. Henkilön nimi, asuinpaikka tai siviilisääty ei 99 %:sti liity mitenkään kyvykkyyteen hoitaa työnsä. Nykyään pahimmillaan pyydetään jopa kuva, jotta voidaan karsia työntekijöitä. Mitä merkitystä on toimistotalossa puhelimen välityksellä työskentelevän ihmisen ulkonäöllä? Pomot eivät jaksa katsella "rumia" ihmisiä? Vai halutaanko "rumia" ihmisiä, joiden arvellaan pysyvän pitkään kyseisessä hommassa?

Itse mieluusti näkisin Suomessakin tällaista toimintaa. Varsinkin alkuvaiheessa voitaisi karsia työnhakijat vain ansioiden perusteella, sen jälkeen mahdollisesti otetaan nimet esiin kun aletaan pyytää haastatteluun. Monesti ei kyllä tässäkään vaiheessa nimiä tarvittaisi, vasta kun laitetaan palkkatiedot ylös. Lienisi silti outoa mennä haastatteluun kertomatta nimeään, ehkä ei muutaman vuoden päästä tunnukaan.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Ajokoulu, osa 1

tatipensio - 12.01.2006 20.57 - yhteiskunta 

Hei sinä tummansinistä Mazda 3:a rekisterinumerolla YFH-138 Myyrmannin parkkipaikalta 5.1. pois ajanut henkilö. Tässä sinulle pieni kertaus tieliikenteen pelisäännöistä: kun käännytään oikealle, ryhmitytään oikeanpuoleisimmalle kaistalle, jos kaistoja on useita. Tämä siksi, että vastapäätä vasemmalle kääntyvät voivat kääntyä sinne vasemmanpuoleisimmalle kaistalle. Ei siis oikealle käännyttäessä vasemmanpuoleisimmalla kaistalla ajavan auton kylkeen, kuten yritit kovasti tehdä. Onneksi ajajamme osaa ennakoida ja onnistui väistämään selkeän kolariyrityksesi.

Tuskinpa kuitenkaan tätä luet, joten jatkanet ajamistasi entisellä tavallaan. Toivottavasti käännyt seuraavaksi jonkin rekan eteen, silloin näkisit miksi nämä säännöt on tehty.

Kommentoi

Sonyn outo hyvittelymalli DRM-touhussa

tatipensio - 02.01.2006 11.49 - kuluttaja musiikki 

Sony on nyt yrittämässä sovittelua kuluttajien kanssa USAssa. Sovittelussa tarjotaan poistosoftia ja poistetaan markkinoilta näitä DRM-tekniikoita jne. Outoa on vain se, että sovittelussa mainitaan, ettei Sony valmista ainakaan kahteen vuoteen tällaisia levyjä. Sen jälkeenkö taas saa sitten tehdä rootkittejä ja muuta?

Toivottavasti sovittelu ei mene läpi tällaisen klausuulin kera vaan vaaditaan kokonaan poistamaan moiset roskat markkinoilta.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu