Digiteeveetä kartalla

tatipensio - 29.03.2006 14.27 - web yhteiskunta 

Digita julkisti karttapalvelun helpottamaan digiteeveetarjonnan selvittämistä. Kartalta voi katsella mitä lähiasemat lähettävät.

Karttasovellusta kehutaan helpoksi käyttää, mutta ainakin Firefox vain yrittää ladata applettia (miksi edes tehty Javalla, haloo!) ja jumittuu siihen. IE:llä sentään tulee näkyviin sivuakin, mutta näköjään Javani on liian vanha että toimisi. Päivitetään nyt sitten...

Appletti sitten näyttää Suomen kartan, josta voi kliksutella lähetysasemia. Ja näkee jotain tietoa mikä on toimivuusalue. Ei kuitenkaan oikeastaan mitään sen kummempaa kuin mitä saisi ihan tekstilistasta. Ja paikannimet vilistävät ruudulla kun eivät osaa pysyä paikallaan.

Voi myös valita digitv/analogitv/analogiradion kuuluvuusalueen, joka oikeasti vaihtaakin alla olevaan kanavalistaan ne kanavat, joita lähetetään, eikä näytä toimivuusaluetta (lähetin kai lähettää kaikkia yhtä hyvin, vaikka taajuudet ovat aivan erilaiset radiolla ja televisiolla).

Hurrrrrjan hyödyllinen palvelu, sano. Varsinkin niille jotka eivät käytä IE:tä.

Kommentoi

Verkkokauppa.com palvelee (ihan oikeasti)

symbiatch - 28.03.2006 12.28 - kuluttaja 

Kirjoitin aiemmin ongelmista Verkkokauppa.comin takuuvaihdon kanssa ja nyt asia on selvinnyt. Lähetin heille vielä reklamaation, jossa selitin koko asian. Pari päivää sen jälkeen tuli viesti, jossa ehdottivat joko toista GPS-laitetta (16 tunnin toiminta-aika jne) tai sitten kaupan purkua. Valitsin jälkimmäisen vaihtoehdon ja nyt sitten odotellaan vain pari päivää rahojen palautusta.

Hyvä että asia sentään tuli kuntoon, vihdoinkin.

Kommentoi

Verkkokauppa.com palvelee

symbiatch - 18.03.2006 14.12 - IT-ala kuluttaja 

Jouduinpa viemään GPS-laitteen takuuvaihtoon kun ei enää löytänyt mitään satelliitteja. Ilmeni että pitää viedä myös koko Navicore-paketti softineen ja muistikortteineen kun sen mukana tuli. Raahasin sitten kaiken ja oletin että suht nopeasti saisi takaisin. Eipä käynyt näin.

Kolmen viikon päästä kyselin heiltä taas missähän mennään kun ei mitään kuulu. Kuulemma oli tukkuri lähettänyt tavaran. Odotellaan taas muutama päivä, ei mitään. Uusi kysely ja nyt kuulemma oli sitten GPS tullut mutta softapaketti oli jäänyt tukkurille. Ilmoitin että haluan purkaa kaupan kun tarvitsen jo laitetta ja joudun ostamaan uuden. Ei kuulemma käy.

Neljä viikkoa oli kulunut niin oli noudettavissa. Ilmoitin vieläkin haluavani purkaa kaupan, mutta se ei käy, vaikka kuluttajaneuvojankin mukaan 2-3 viikkoa on maksimiaika. No, ajattelin käydä noutamassa tuotteen ja jatkavani valitusta sitten muuta kautta.

Noudin tuotteen ja GPS-laite oli vaihdettu toiseen. Lain mukaanhan tämä on ok, jos tuote on vastaava. Tietysti olisi ollut kiva kertoa, että näin on tehty. Ja kun tutkin speksejä, laite ei todellakaan ole vastaava:

ominaisuusvanhauusi
kylmäkäynnistys30 s42 s
satelliitteja3220
tarkkuus5 m10 m
akun kesto10-12 h6 h
viestitRMC,VTG jneRMC
kiinnitysmagneettiei mitään
automaattikäynnistysonei

Selvästi siis tuote on vastaava, vaikka se on kaikilta ominaisuuksiltaan huonompi kuin edellinen. Katsotaan nyt mitä vastaavat, todennäköisesti väittävät vieläkin olevan vastaava, onhan se laatikko joka antaa GPS-dataa jollain tarkkuudella jossain muodossa ulos...

Lue kommentit (3) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu