Ranskalaisista vain harmia

tatipensio - 30.05.2005 09.22 - EU 

Ranskalaiset sitten äänestivät EU:n perustuslakia vastaan. On se kivaa että meillä on valistuneita kansalaisia, jotka käyttävät tätä äänestystä aseena muissa asioissa. Ainakin näin väitetään kovasti asian olevan, äänestyksessä ei haluttu estää EU:n perustuslakia vaan osoittaa tyytymättömyyttä muihin asioihin.

Tämähän on vallan fiksua. Ranskalaiset sotkevat miljoonien muiden elämiä vain omien pikkuasioidensa takia. Asioiden, joiden hoitamiseen on muut keinot. Mutta mikäpäs siinä, ranskalaiset ovat Euroopan tärkein kansa.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Tyhmä massa seuraa mediaa

tatipensio - 20.05.2005 18.32 - yhteiskunta 

Media meni selittämään kuinka vessapaperi saattaa loppua kaupoista jos työtaistelu paperiliiton kanssa kestää nelisen viikkoa. Tyhmä massa sitten kuuntelee kauhuissaan ja ryntää kauppaan hamstraamaan kärrylasteittain vessa- ja talouspaperia. Miksi ihmeessä?

Ainut mitä tämä aiheuttaa on sen, että voidaan syyttää paperiliittolaisia paperipulasta, kun tyhmä massa on tyhjännyt kaupat (ja valmistaja voi aina jättää toimittamatta kaupoille lisää, jotta paperiliittolaiset näyttävät entistä pahemmilta). Nyt sitten kun ne ihmiset, joilla oikeasti on vähissä paperi yrittävät sitä ostaa, ei sitä löydykään. Ja miksi? Siksikö että paperi loppuu lakon takia? Ei vaan siksi, että tyhmä massa käy ostamassa varastot tyhjiksi aivan turhaan.

On se hyvä että osataan ajatella asioita ja tehdä järkeviä päätöksiä.

Kommentoi

Estetäänpä itsemurhat

tatipensio - 16.05.2005 08.43 - yhteiskunta 

Australiassa suunnitellaan lakia, jolla kiellettäisi internetin käyttö "itsemurhan kannustamiseen." Jos joku jää kiinni tällaisesta, voi sakkoa tulla jopa 70000 euroa.

Niin sitä pitää. Näin saadaankin ne nuoret lopettamaan itsensä tappaminen helpolla, ei tarvitse puuttua syihin pätkääkään, senkun tehdään siitä rikollista. Laitetaan vielä yrityskin täysin tuomittavaksi ja rangaistukseksi loppuelämä lepositeissä jossain sopivassa laitoksessa. Eivätpähän yritä uudestaan!

Kommentoi

Lapset oppivat saduista pahoja asioita?

tatipensio - 03.05.2005 10.59 - elokuvat yhteiskunta 

Ulkomainen tutkimus väittää, että prinsessasadut ovat pahasta. Lapset kuulemma oppivat näistä ikäviä asioita, kuten kestämään väkivaltaista miestä ja muuta sellaista. Suutelemaan sammakkoa vaikka kuinka kauan ja odottaen siitä tulevaa prinssiä.

Kotimaiset tutkijat taas ovat eri mieltä ja sanovat, että lapset ottavat saduista vain pitämiään asioita. Ikävät asiat jätetään pois ajatuksista. Tämä taas on erilaista televisiossa, josta otetaan kaikki tuleva sisään, koska televisio on audiovisuaalinen kokemus, siinä ei paljoa mielikuvitusta tarinan suhteen käytetä.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu