Kehitäpä taas softaa...

symbiatch - 17.08.2005 23.13 - mobiili ohjelmointi 

Kaikkihan tiedämme, ettei Nokiaa kiinnosta pätkääkään seurata omaa kehittäjäfoorumiaan webissä. Itse en ymmärrä yhtään miksi. Esimerkiksi Microsoftilla on palkattuna ihmisiä jotka vastaavat nyysseissä, kirjoittavat artikkeleita ja blogeja ja vaikka mitä. Nokialla sen sijaan on näyttänyt joskus vuonna 2002 olleen ihmisiä jotka ovat vastailleet joihinkin ongelmiin, mutta nykyään mitään apuja ei saa (ilman rahaa siis).

Yksi kovasti ihmetelty asia on Browser API. Nokia itsekin kertoo dokumentissaan "2nd Edition Platforms Known Issues" että nämä tiedostot puuttuvat SDK:sta ja ne saa ladattua tietysti URLista. Ihan kiva, mutta mainitulta sivulta kun yrittää ladata tiedostoa, tulee vain valittelu ettei löydykään. Ja tästäkin on useasti kyselty foorumilla, ilman vastausta.

Laitoinpa suoraan sivuston palauteosaston kautta menemään kyselyä, en kuitenkaan odota vastausta. Tässä kuitenkin olisi Nokialla hyvä tilaisuus korjata ongelmia ja alkaa vastailla ihmisten ongelmiin. Ei kehittäjätukea, ei kehittäjiä, ei myytyjä puhelimia. Surku vain että vie liian kauan aikaa moinen. Pätee ennemminkin "paljon puhelimia, paljon käyttäjiä, pakko jotenkin kehittää vaikkei ole dokumentaatiota" ja se ei ikinä ole tervettä.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu