Symbian-ohjelmointia, osa 3

symbiatch - 10.06.2006 11.11 - mobiili ohjelmointi 

Tässä taas tullut törmättyä muutamiin ärsyttävyyksiin, joten mainitaanpa ne täälläkin.

Setting Item Lis 6

Taas yksi dokumentoimaton virhekoodi. Itselläni tämä johtui siitä että loin dynaamisesti CAknEnumeratedTextPopupSettingItem-instansseja ja annoin niille TInt-muuttujan joka ei ollut nolla. Koska listassa ei ole valintoja, tämän on oltava nolla mutta tätähän ei kerrota missään. Dokumentaation mukaan vasta LoadL:n kutsuminen lataa tuon arvon sisään.

CEikonEnv::InfoMsg

Symbianin dokumentaation mukaan näitä variantteja on monta. Nokian dokumentaation mukaan on vain pari vaihtoehtoa ja kaikki vaativat resurssin viestin formatointiin. Ihan ok, mutta arvatkaapa mitä tapahtuu jos käyttää Symbianin dokumentoimia muotoja? Emulaattorissa toimii nätisti, puhelin ei tee mitään. Näin sitä pitää. Ei ymmärrä miksei näitä voinut toteuttaa tai vastaavasti poistaa emulaattorista. Ja voisi edes heittää paniikin tai muuta että tietää ettei saa käyttää.

Niin ja Symbianinkin dokumentaatio on laadukasta tässäkin kohtaa. Esimerkiksi metodiesittelyä void InfoMsg (TInt aResourceId,VA_LIST aList) seuraa parametriesittely jossa ensimmäisenä const TDesC& aDes - Message to display. Hassua, minä en näe tuossa metodin esittelyssä missään kohdaa TDesCiä, nimellä aDes tai muutenkaan.

Ainoan S60-dokumnetaatiossa sanotun InfoMsg-variantin käyttökin aiheuttaa sitten rakkaan Des16Align-paniikin, joten eipä onnistu. Pitää siis käyttää CAknInformationNotea.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

IT-viikko haastatteli

symbiatch - 08.06.2006 12.04 - mobiili ohjelmointi 

IT-viikko teki puhelinhaastattelun viime viikolla Symbianista ja näköjään netissäkin on tuo artikkeli tai ainakin osa siitä. Pitänee itse lehti kaivaa jostain esiin niin näkee koko jutun.

Lue kommentit (12) | Kommentoi

ARGH resursseja

symbiatch - 01.06.2006 19.18 - mobiili ohjelmointi 

Yritin sitten tehdä softaan lokalisointeja ja ihmettelin pitkään miksei onnistu. Aina vaan emulaattorissa ja laitteessa ruutu vilahtaa valkoisena mutta mikään ei toimi. Pitkään väänsin kunnes vihdoin tajusin syyn: olin määrittänyt lokalisointi-include-tiedostoissa TBUF-resurssin ja includet olivat ensimmäisenä. Ja tämähän ei käy, ensin pitää olla RSS_SIGNATURE-resurssi.

Tuon nyt jotenkin ymmärtää, mutta eihän sekään riitä. Jos seuraavina eivät ole r_default_document_info ja EIK_APP_INFO, eivät vakiomenu ja -cbat tule näkyviin!

Että Symbian näköjään luottaa siihen että resurssitiedostossa on tietyssä järjestyksessä tietyt asiat, sen jälkeen saa olla miten vain. Ei sitten voi tehdä niin että resurssikääntäjä varmistaisi asian, saati että edes emulaattori antaisi jonkin järkevän virheen. Argh. Kai tämäkin on omaa tyhmyyttä kun ei osaa leikkiä typerien resurssien kanssa.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu