Hain-uutisia

symbiatch - 30.12.2006 13.31 - mobiili ohjelmointi 

Kun moni on kysellyt mitä Hain-projektille ja varsinkin softalle kuuluu, laitanpa tähän hieman kuulumisia.

Mobiilisoftat

  • 3rd Edition -versio on olemassa ja toimii nätisti mutta asentuu vain yhteen puhelimeen (aiemmin jo kirjoittelin kuinka pari muuta testiluuria vain buuttaavat kun yrittää käynnistää)
  • 3rd ed -solutiedotkin toimivat jos asennuspaketin allekirjoittaa puhelimen IMEI-koodiin sopivalla sertillä
  • hieman uudella arkkitehtuurilla tehty versio on nyt kehitteillä ja toivottavasti tämä versio (osittain puhtaalta pöydältä tehty) ei sitten buuttaile 3rd ed -malleja
  • Java-versio on tulossa samalla arkkitehtuurilla
  • omia reittejä voi talletella ja lähetellä muillekin jos tahtoo
  • reaaliaikainen karttaseuranta sekä itselle että muiden sijainnille
  • reitinhaku koko Suomessa osoitteella

Uuden arkkitehtuurin versiossa tulee myös sellaisia mukavia lisäominaisuuksia kuten mahdollisuus tehdä omia osasovelluksia (jotka joko käyttävät paikkatietoa tai eivät), pelejä jne. Myöhemmin keräilen beta-ryhmää testailemaan järjestelmää ja kokeilemaan kehitystä.

Web-puoli

Webbipuoli on jäänyt mobiilipuolen jalkoihin viime aikoina mutta senkin kehitys jatkuu. POI-tiedostot ovat kovin kiinnostavia olleet, niitä tulee lisää ja mahdollisuus ladata vain halutut tiedot koko kannasta on jo valmiina mutta vain testikäytössä. Pian kaikkien käytettävissä.

Reittien haut tulevat myös, testissä ovat jo ja toimivat nätisti koko Suomessa. Myöskin omien reittien lähettäminen ja muiden lähettämien reittien haku toimii webissäkin, samoin kaverien seuranta.

Muuta

Myös paljon muuta on kehitteillä mutta kaikkea ei vielä voi paljastaa. Jos kiinnostuneita betaajia löytyy, voi ottaa yhteyttä niin uuden version saa kunhan se on tarpeeksi pitkällä. Kannattaa myös mainita kiinnostaisiko omien osasovellusten koodaaminen niin voi siihenkin päästä. Ja tietysti onko käytössä S60 2nd ed, S60 3rd ed ja/vai J2ME -luureja koska softa pyritään saamaan kaikille samanaikaisesti. Pitää myöhemmin tehdä beta-lomake jossa kysellään kaikki tarpeelliset tiedot niin saa tarkemmin tietää mitä kukin voisi testailla.

Tässä vielä pari Sudoku-kuvaa ajettuna sekä S60:lla että J2MEllä. Uusi softa siis ajautuu samalla tavalla molemmissa arkkitehtuureissa ja tämä tietysti laajentaa käyttäjäkuntaa, nopeuttaa kehitystä (joiltain osin kyllä hidastaakin) ja muuta mukavaa.
Sudoku S60Sudoku J2ME

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Mein Kampf - Java style

symbiatch - 26.12.2006 13.36 - ohjelmointi 

Olen tässä yrittänyt taistella Visual Studio 2003:a x64-koneeseen jotta pääsisi käyttämään Carbide.vs:ää. Sain vihdoinkin homman siihen pisteeseen että VS välähtää ruudussa ja kuolee sitten. Yritin tutkailla josko Carbide.vs sotkisi jotain (kopioin asennuksen toisesta koneesta joten asetuksetkin ovat sellaiset).

Carbide.vs:n asennus käyntiin ja homma menee läpi. Kuitenkin VS valittaa jostain ongelmasta sen kanssa eikä käynnisty enempää. No, yritänpä poistaa Carbide.vs:n. Eipä onnistu. "Sinulla ei ole Javaa koneessa." Täh? Asennus siis onnistuu muttei poisto? No, asennetaan sitten Java.

Rohkeasti uusin kutosversio JDK:sta sisään ja jännityksellä yrittämään poistoa. Win64 not supported. Täh? Eikös Java ollutkaan yhteensopivaa kaiken kanssa?

Eli näköjään Java on sitten täysin portattavaa kunhan otat huomioon käyttiksen ja prosessoriarkkitehtuurin erikseen, ainakin paketoinnissa. Vau. On se nättiä...

Lue kommentit (3) | Kommentoi

PHP toimii, osa 3285784

symbiatch - 23.12.2006 01.04 - ohjelmointi 

Olen jo jonkin aikaa tuskaillut erittäin ikävän ongelman kanssa: Horden Imp-webmail on sekoillut mystisesti. Vähän väliä tulee vain tyhjä sivu, lokeihin ei kirjoiteta mitään selitystä. Ja tätä ei tapahdu jatkuvasti. Ongelmaa olen yrittänyt kaivella jo kuukausia, mitään ei ole löytynyt.

Nyt sitten päivitin PHP:n uusimpaan versioon ja hupsista. Tulee virheilmoitus että haluttu php-tiedosto ei ole open_basedir-asetuksen hakemiston alla. Ja se hakemisto on ihan toisen virtualhostin hakemisto. Sitten tutkimaan onko webmail-vhostilla asetettuna open_basediriä. Eipä ole.

Eli rakas PHP:mme, joka toimivuudellaan ja laadullaan aina jaksaa yllättää, osaa jopa tehdä niin nätisti että ottaa toisesta vhostista asetuksia käyttöön. Todennäköisesti tietenkin siksi että Apachen prosessi on viimeksi juuri palvellut tätä toista vhostia. Mutta on se pieni bugi että asetuksia revitään jostain mistä ei pitäisi.

Ja ei, ei ollut mitään säikeistettyjä MPMmiä tai muita käytössä, ihan prefork kuten pitääkin.

Tässä taas yksi hyvä syy olla onnellinen siirtymisestä monen vuoden PHP-koodauksen jälkeen ASP.NETiin. Ei varmasti törmää tällaisiin ikinä.

Kommentoi

Nyt ymmärrän

symbiatch - 22.12.2006 12.34 - mobiili ohjelmointi 

Olen aiemmin ihmetellyt miksi Nokian S60 3rd Edition-puhelimet sanovat kauheat varoitukset aina kun asennat softaa joka ei ole oikein allekirjoitettu. Nyt en ihmettele. Hain Mobile on omassa N93:ssa pyörinyt jo jonkin aikaa nätisti kehitysversiona. Nyt sitten piti antaa parille testiin sovellus ja mitenkäs kävikään. Ei onnistu.

Toisella on N73, toisella N80. Molemmissa heti kun sovelluksen käynnistää puhelin buuttaa. Totaalisesti. Eli sovellus ei pääse edes vauhtiin. Nyt ymmärrän mitä varoitukset tarkoittavat: puhelimen saa oikeasti ihan sekaisin jopa sovelluksilla jotka tuntuvat toimivan ihan ok jossain toisessa. Ei mitään pientä virheilmoitusta vaan koko buutti. Näin sitä pitää...

Laitoin sitten sovellukseen AppViewiin heti ensimmäisenä Exit(). Ei auta, sama homma. Kokeillaan AppUi:hin. Sama homma. Eli mitään omaa koodia ei edes yritetä ajaa, silti kaadetaan luuri. Jes.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Symbian Signed -testaus

symbiatch - 01.12.2006 09.12 - mobiili ohjelmointi 

Kyselin tuossa jo toukokuussa Flanderilta miten heidän mainostamansa Symbian Signed -testaus hoituu, he kun mainostivat että testi määrittää sovelluksen olevan "of high quality" ja muuta sellaista. Vastauksena tuli Symbianin doku, joka kertoo mitä testataan. Ja saadaanko testissä selville josko sovellus lähettelee kontaktitietosi ja tekstiviestisi jollekin kolmannelle osapuolelle tai tehdään jotain muuta turvatonta? Ei tietenkään. Testataan että sovellus asentuu ja poistuu nätisti, näyttää pari dialogia ja selviää virtakatkoksista ja muistin loppumisesta. Woohoo. Sehän se on se tärkein.

Onhan se hyvä että moisia testataan mutta ei tuo tietoturvaa pätkääkään lisää. Se, että sovellus asentuu ja poistuu nätisti ei mielestäni ole syy antaa sille oikeuksia käpistellä laitteen tai käyttäjän datoja noin vain. Mutta olenkin tyhmä.

Puhumattakaan siitä, että Symbianin "best practices" ovat välillä ristiriidassa oikeasti hyvien tapojen kanssa, mutta näitä ei silti muuteta. Jos siis teen asian oikeasti oikein enkä siten kuin Symbian haluaa, sekö on virhe? Pätkää soveltavasti siteeratakseni: "Asiahan ei tietystikään minulle kuulu, mutta minä vaan kysyn"

Lue kommentit (13) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu