3rd Edition -vääntöä

symbiatch - 28.03.2006 13.10 - mobiili ohjelmointi 

Ajattelin nyt sitten kokeilla josko oikeasti Hain kääntyisi suoraan 3rd Editionille, kuten väitetään. Ei näköjään vieläkään SDK toimi niinkuin pitäisi suoraan asennuksen jälkeen.

SDK näköjään ei enää tue normaalia wins-targettia, vaan winscw:stä höpistään joka paikassa. Yllättäen en ole tuhlannut rahojani Codewarrioriin, joten eipä onnistu. Eiköhän tällä sitten voi ollenkaan ilman sitä kääntää versioita emulaattorille?

SDK ei käännä myöskään laitteelle softaa vaan itkee puuttuvista tiedostoista. Ei mitään uutta Nokian SDKista puhuttaessa, mutta olis nyt vähän voinut...

Kokeillaanpa sitten Carbide.vs 2.0.1:llä, se kun tuota tukee. Carbide.c++:aa en kokeile, siinä kun kivasti vihjataan että ilmainen versio on vain ilmaissoftien tekijöille.

Carbide.vs sitten päättää, että pitää rekisteröidä kun koeaika on ohi. Onhan se kiva että heti pitää rekisteröidä kun on vanha versio ollut käytössä. Mahdollisimman hankalaa, varsinkin kun tuossa koneessa ei nyt ole verkkoa tällä hetkellä.

Kommentoi

Geokoodaus testattavissa

symbiatch - 18.03.2006 21.12 - ohjelmointi 

Pidän nyt hetken aikaa avoimena testiä varten geokoodauspalvelun. Hakuja saa tehdä seuraavanlaisilla URLeilla:

http://hain.fi/Geocoding/?town=helsinki&road=mannerheimintie&house=96

Paluuarvona tulee välilyönnillä erotettuna lon/lat-pari EUREF-FIN -koordinaatistossa. Jos osoitetta ei löydy, tulee NA. Jos tapahtuu virhe, ERR.

http://hain.fi/Geocoding/?mode=reverse&lon=24.1078958930721&lat=62.5564331384471

Paluuarvona korkeintaan viisi lähintä osoitetta (jos läheltä löytyy osoitteita) omilla riveillään, erottimena CRLF. Jos ei löydy mitään, ei tule mitään takaisin. Riveillä ensimmäisenä kunta, sen jälkeen osoite.

Huom! Hakuja seurataan, eikä palvelinta saa pommittaa. Kaikki kaupallinen käyttö kielletty.

Lue kommentit (5) | Kommentoi

Ihastuin mä ouppensorsaan + Digiroad

symbiatch - 15.03.2006 16.14 - ohjelmointi 

Harvoin sitä tapahtuu, mutta olen aivan ihastunut avoimen lähdekoodin ohjelmistoon. Tällä kertaa kyseessä on PostGIS, eli GIS-laajennos PostgreSQL-tietokantaan. On vieläpä GPL:ää, yleensä ihastun korkeintaan BSD-tyyppisillä lisensseillä oleviin softiin (kuten Pgsql itse).

Sain Digiroad-aineiston tuossa jokin aika sitten ja aloin hieman tutkailla miten sitä parhaiten hyödyntäisi. Data vaikutti mukavalta, vaikkakin hyvin paljon dataa puuttuu vielä. Esimerkiksi opastintaulujen tietoja ei datassa ollut, vaikka ne dokumentaatiossa mainitaan. Myöskin palvelutaulut puuttuvat. Datan käyttö ei ole kaikilta osin täysin itsestäänselvää ja yksinkertaista, esimerkiksi yksittäisen tien numeron ja nimen saamiseksi pitää noutaa elementtitaulusta (joka sisältää n kappaletta tienpalasia yhdelle tielle) elementit, nimitaulusta tien nimi sekä segmenttitaulusta tien numero. Hieman monimutkaista, mutta voihan tuota itse järkeistää omaan käyttötarkoitukseen paremmin sopivaksi.

Mutta se PostGIS. Valmiina tulee työkalut ESRI Shape -formaatin lataamiseksi kantaan, joten Digiroad imeytyy nätisti kantaan. Data on 31 palassa, joten hieman joutuu naputtamaan että kaikki menee kantaan, mutta se on pikku juttu. Sitten vähän indeksejä ohjeiden mukaan geometrioille ja testaamaan. Ja sitten se ihastuminen tulikin.

Kokeilin piruuttani hakea lähimmät tiet kannasta koordinaatin mukaan. Hupsista, menihän siinä 50 millisekuntia! Ja kannan koko 6 gigatavua, pyörittämässä läppäri hitaalla levyllä. Jotenkin tuntuu, että GiST-indeksit ovat in, hip ja pop. Ja nyt kun tarvitsee jonkin osan datasta esimerkiksi karttaa varten, ei muuta kuin pyytämään ja hetkessä tulee.

Vielä pitää katsoa tuota formaattia, datan saa ulos jossain binääriformaatissa (käsittääkseni standardoitu) tai sitten tekstinä, mutta tekstiformaatti on 2-ulotteinen ja data on neliulotteista (x, y, z ja mitta-arvo m). Mutta saahan siitäkin piirreltyä kaikkea mukavaa.

Kommentoi

Jotain hyvää Symbianissa

symbiatch - 01.03.2006 07.07 - mobiili ohjelmointi 

Kun nyt on tullut valitettua kaikenlaista Symbianin hirveydestä, voisi listata niitä hyviä asioita. Päivittelen listaa kunhan niitä tulee vastaan. Tällä hetkellä lista on hyvin pieni:

  • tietokantamoottori vakiona (5.0:sta alkaen), osaa myös SQL:ää
  • yhteyksiä otettaessa eri kännyistä yhden laitteen kanssa juttelevaan BT-laitteeseen (esim Bluei GPS) Symbian kysyy aina PIN-koodin ja ottaa yhteyden, Windows sanoo BT-COM-porteissa tässä tapauksessa vain virheen ja joutuu tekemään kokonaan uusiksi parituksen

Pakko kai siinä jotain muutakin hyvää on olla, mutta ei ole vielä tullut vastaan...

Lue kommentit (4) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu