Carbide.c++-kysely

symbiatch - 24.11.2006 09.02 - mobiili ohjelmointi 

Nokialta pyydettiin kommentoimaan Carbide.c++-kyselyyn ja mainitaan se täälläkin jos joku haluaisi heille kommentteja antaa.

Itse mainitsin myös toiveena saada Carbide.VS:stä uusi version Visual Studio .NET 2005:lle. Nyt joudun käyttämään joko 2003:a tai uudessa koneessa olemaan osittain ilman projekteja koska VS.NET 2003 ei asennu 2005:n jälkeen x64-systeemeihin. Ja menin tietysti ensimmäisenä asentamaan 2005:n kun en tätä tiennyt. Carbide.c++ Eclipse-pohjaisena on itselleni ihan liian tahmea ja resurssisyöppö että siihen jaksaisin koskea.

Lue kommentit (4) | Kommentoi

Porttaus on tympeää

symbiatch - 10.11.2006 08.13 - ohjelmointi 

Jos olisi köysi, voisin jo olla sen jatkona. Juuri mikään ei ole tympeämpää kuin portata koodia C#:sta C++:lle, vieläpä kun kohteena on Symbian. Tuli taas unohdettua sekin että RArray ei hyväksy sisäänsä ainakaan alle 32-bittisiä arvoja eli RArray<bool>, RArray<unsigned char>, RArray<unsigned short> eivät kelpaa missään nimessä vaan kupsahtavat saman tien (emulaattoriajossa ainakin, muistelen ettei laitteessakaan toimi). On se hienoa miten nämä on toteutettu oikein.

Ärsyttävintä silti on se että C#-koodissa tehdään paljon laskentaa ja muunnoksia. C++:ssa kun ei ole mitään "anna taulukon koko"-operaatioita jouduin itse tekemään sopivan templaatin joka käsittelee kaksiulotteisia taulukoita nätisti. Ja operaattoriylikuormitus []:lle ei sekään aina toimi nätisti. Puhumattakaan siitä että jos tarvitse dynaamisen version tuosta, pitää minun sitten tehdä (*taulukko)[1][20]. Oikein rumaa ja tympeää. Ja virhealtista, satuinpa yhteen kohtaan naputtamaan *(taulukko)[1][20] ja sinne osuessaan ajo kupsahti heti. Arh.

Osa koodista on myös pikaisesti tehtyä (eikä minun toimestani) joten siellä luotetaan nätisti roskienkeruuseen. C++:ssa taas kaikki pitäisi itse vapauttaa joten ihanaa käydä läpi koodi ja etsiä missä kaikkialla jätetään vapauttamatta muistia.

Argh. Ja tietenkään taulukkoja ei alusteta mitenkään, toisin kuin C#:ssa. Intit on aina nollia. C++:ssa yleisesti satunnaisdataa. Ja tietysti satunnaisesti sattui ensimmäisenä eteen tapaus jossa kaikki toimi ihan nätisti, sitten alkoi poksahdella ja tuli käytettyä aika pitkä aika etsiessä kaikkia kohtia joissa pitää alustaa ettei turhaan alusta kaikkia. Grh. Jopa J2ME olisi mukavampaa kuin tämä. Mutta eiköhän se pian tuosta valmistune, vaatii vaan paljon testausta sitten. Ja taas projekti viivästyy.

Kommentoi

Maintenance Release - 66 megaa pikkujuttuja?

symbiatch - 01.11.2006 16.10 - mobiili ohjelmointi 

Nokia on julkistanut 3rd editionin SDK:sta Maintenance Releasen. Jos katsoo tuosta nootteja, seuraavia on muutettu:

 • TRK support for on-device-debugging
 • Platform security support in examples
 • Platform security documentation
 • SIP client application development environment including SIP server emulator
 • Http monitoring tool
 • System event generator tool
 • New additional web browser in emulator
 • RealPlayer in emulator
 • Improved S60 API documentation
 • Support for context sensitive S60 API help in CodeWarrior 3.1
 • Documentation as a Carbide.c++ plugin

Ja paketin koko? 66 megaa isompi kuin aiemmin. Että piti sitten pistää paremmaksi kuin aiemmin ihan väkisin.

Tuonkaan paketin kanssa en ole saanut komentoriviltä käännettyä millään emulaattorille softaa. Itkee kaikesta mahdollisesta. Ja Carbide.c++:aa ei tule ja Carbide.vs kun ei voi millään tulla VS.NET 2005:lle niin siinähän sitä sitten on. Visual Studio 2003:lla kun on ongelma asentua 64-bittiseen käyttikseen 2005:n jälkeen. Olisinpa tiennyt tämän ennen 2005:n asennusta.

Nooteissa on muutama vielä mielenkiintoisempi pätkä:

Note that the Camera API implementation is device-specific. The Camera API provided in the S60 platform SDK is not compatible with e.g. Nokia devices. Camera APIs for specific devices will possibly be released later in Forum Nokia.

Eli siis täh? Jos haluan tehdä softan joka käyttää kameraa, se ei sitten onnistukaan tällä SDK:lla? Ja ehkä mahdollisesti joskus saatetaan julkistaa sitten palikat joiden avulla onnistuu? Vai mitähän tässä yritetään sanoa? (Ei kai ainakaan sitä ettei kameraa voisi käyttää koska se onnistuu kyllä)

Emulator freezes if files are deployed into \private\10003a3f\import\apps.

Niin, miksi tuotakaan korjaamaan alkaa, parempi tehdä kiertoteitä.

Bluetooth USB dongles are not supported. Casira hardware and/or BrainBoxes PCMCIA family devices can be used.

No sepä kivaa, eihän kenelläkään ole normaaleja dongleja, kaikki käyttävät noita laitteita.

Emulator: None of the documented CTRL-ALT-SHIFT-debug key combinations work.

No sepä kiva. Enhän niitä olisikaan tarvinnut ikinä.

Tulisikohan pian sitten Maintenance Release for Maintenance Release jossa saataisi vähän asioita toimimaankin...?

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu