Nokia kuunteli kehittäjiä. Ihan oikeasti.

symbiatch - 26.09.2007 14.42 - mobiili ohjelmointi 

Tuossa joku aika sitten tuli kutsu Nokialta Carbide.VS 3.0:n betaan. Melkein hypin seinille kun huomasin että vihdoinkin Nokia on kehittämässä Visual Studio 2005:ssä toimivaa kehitysympäristöä. Olenhan vinkunut sitä jo ikuisuuden.

Onhan meillä Carbide.c++ mutta Eclipseä käyttäneet tietävät kyllä että se ei ihan paras C++-kehitysympäristö ole. Javan kanssa kuulemma hyväkin, mutta sielläkin aika hidas ja bloat. Itse olen kovasti odottanut pääsyä eroon sen pohjalle tehdystä viritelmästä.

Itselläni vanhemman Carbide.VS:n käyttö on ollut hankalaa koska Visual Studio 2003 ei asennu 64-bittisiin käyttöjärjestelmiin ellei asennusta tee juuri oikeassa järjestyksessä. Ja tämä käytännössä tarkoittaa sitä että pitää asentaa täysin päivittämätön käyttöjärjestelmä jne. Joten ei kovin helppoa.

Tällä hetkellä Carbide.VS 3.0 on alpha-tasoa ja se näkyy. Mutta hyvältä silti tuntuu jo tässä vaiheessa, joten uskon homman onnistuvan. Tällä hetkellä jotkin osat koodista heittelevät omituisia poikkeuksia (koska kyse on Nokiasta ja Symbianista, mitään tietoahan ei kerrota, vain "täs nyt tuli breikpointti" ja sen jälkeen ihaana KERN-EXEC 3 jossain kernelin uumenissa). Toisessa kohdassa taas tulee vain "System error -21" Laitteessa tai Carbide.c++:lla käännettynä emulaattorissa ei mitään ongelmia. Joten aika hankalaa on vielä tämän käyttäminen. Odotan innolla seuraavia versioita.

Lue kommentit (7) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu