Nokian uusi aluevaltaus: vatsastapuhujat

tatipensio - 22.02.2005 08.50 - mobiili 

Jos joku on joskus nähnyt esimerkiksi Nokia 6260:n mukana tulevat kuulokkeet (HDS-3) voi vain miettiä onko Nokian insinööreillä ollut huono päivä, vai onko heillä paljonkin vatsastapuhujia asiakkainaan. Kyseiset kuulokkeet nimittäin ovat sellaiset, että mikrofonin sisältävä klöntti roikkuu ainakin tällä tädillä tuossa vatsan päällä, johon ei varmasti suusta tulevat äänet kovin hyvin kuulu. Oletettavasti tuote onkin tarkoitettu vatsastapuhujille, muut eivät sillä juuri mitään tee.

Toinen vaihtoehto on tietysti se, että tämä täti on niin tyhmä eikä keksi miten tätä tuotetta pitäisi käyttää, mutta tuskinpa se on mahdollista.

Kommentoi

Nokia kertoo vitsejä

symbiatch - 14.02.2005 22.32 - mobiili 

Nokian edustaja kertoi Soneran Best Developer -palkintotilaisuudessa erittäin huvittavan vitsin. Hänen mukaansa Nokialla ja Symbianilla on maailman paras ohjelmistoalusta, nimittäin Series 60. Jostain syystä tämä ei herättänyt huvitusta kovinkaan monessa henkilössä kuitenkaan.

Oikeasti tämä on kovinkin huvittavaa, sillä Series 60 on kasa eri Symbian-versioita epäyhteensopivilla kirjastoilla, näytön resoluutioilla ja värimäärillä. Eri versioille pitää tehdä omat versiot ohjelmista, esimerkiksi värimäärä aiheuttaa ongelmia, kameran käyttö on erilaista Symbian 6.x/7.x-sarjojen välillä, 6.x-sarjassa oli WAP-pino, 7.0:sta se poistettiin ja niin edelleen. Lista on erittäin pitkä.

Ja jos dokumentaatiota kaipaa, sitä on turha mistään kaivella. Nokian dokumentaatio on puutteellista ja muutenkin tuskallista lukea, paremmin saa selvää tutkimalla suoraan otsaketiedostoja. Esimerkit eivät aina käänny, emulaattorit jumittelevat ja ajavat koodia joka ei toimikaan puhelimessa, eikä vakiona edes sisällä verkkotukea. Puhumattakaan yleisesti kehitysvälineistä, jotka ovat purkalla kasatut perl-hässäkät ja käyttävät sitä sun tätä palikkaa apunaan.

Tätä Nokia siis pitää parhaana alustana. Voi miksi ei Microsoftin Windows CE -pohjaiset älypuhelimet lyö läpi, siellä olisi kunnon dokumentaatio ja kehitysvälineet. Jostain syystä vain valmistajat eivät sitä ota valikoimiinsa. Ja kuluttaja kärsii.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu