3rd Edition -vääntöä

symbiatch - 28.03.2006 13.10 - mobiili ohjelmointi 

Ajattelin nyt sitten kokeilla josko oikeasti Hain kääntyisi suoraan 3rd Editionille, kuten väitetään. Ei näköjään vieläkään SDK toimi niinkuin pitäisi suoraan asennuksen jälkeen.

SDK näköjään ei enää tue normaalia wins-targettia, vaan winscw:stä höpistään joka paikassa. Yllättäen en ole tuhlannut rahojani Codewarrioriin, joten eipä onnistu. Eiköhän tällä sitten voi ollenkaan ilman sitä kääntää versioita emulaattorille?

SDK ei käännä myöskään laitteelle softaa vaan itkee puuttuvista tiedostoista. Ei mitään uutta Nokian SDKista puhuttaessa, mutta olis nyt vähän voinut...

Kokeillaanpa sitten Carbide.vs 2.0.1:llä, se kun tuota tukee. Carbide.c++:aa en kokeile, siinä kun kivasti vihjataan että ilmainen versio on vain ilmaissoftien tekijöille.

Carbide.vs sitten päättää, että pitää rekisteröidä kun koeaika on ohi. Onhan se kiva että heti pitää rekisteröidä kun on vanha versio ollut käytössä. Mahdollisimman hankalaa, varsinkin kun tuossa koneessa ei nyt ole verkkoa tällä hetkellä.

Kommentoi

Hain Mobile v2 ulkona

symbiatch - 27.03.2006 12.01 - mobiili 

Tänään on sitten virallisesti Hain Mobile v2 ulkona. Ei juuri eroa v1.99:iin, mutta asetusten talletuksessa oli pieni kämmi joten kannattaa päivittää.

Ainakin ITviikko, Tietokone ja puhelimeni.fi ovat julkaisseet asiasta uutisen.

Nyt Hain Mobile on myös MBnetin päivän linkki ja Digitodaykin on uutisen julkistanut.

Lue kommentit (5) | Kommentoi

Ei voittoa, yritä uudelleen

symbiatch - 24.03.2006 21.30 - mobiili 

Kuten arvasin, ei voittoa. Jostain syystä säätietojen haku wapista on innovatiivista (toisenakin vuonna peräkkäin oikeastaan!), mutta Nokiankin hehkuttamat sijaintitietoiset sovellukset eivät. No, onneksi en tarvitse palkintoja jatkaakseni kehitystä. Ehkä olen vain aikaani edellä ;)

Digitoday sanoi julkistavansa tulokset kello 22 sivuillaan, siellä ei vielä seuraavana aamunakaan ole kuin kahden kategorian voittajat ja palkintoja jaettiin kuusi. Ei mitään uutta kylläkään.

Itse tapahtumasta pitää antaa pisteet kyllä Telefoorumille. Ravintola Pörssi oli hyvä paikka järjestää tilaisuus, ruokatarjoilu oli erittäin hyvä ja ohjelma oli mukavaa. Viime vuoden Kumman kaa -show oli aika tylsä, nyt oli tajuttu ottaa imitaattori silloin tällöin lavalle, ei vain kerran. Ja ensimmäisen kerran heti alussa, jotta saadaan ihmiset hyvälle tuulelle. Ja Krissestähän ei voi kuin pitää.

Eniten oikeastaan ihmetyttää "paras kuluttajahyötypalvelu"-kategoriassa nimetty Mondo -matkaopas. Jos miettii etteivät osaa esimerkiksi New Yorkista sanoa kuin viisi ravintolaa joissa käydä, eikä niistäkään mitään perusteluja tai tietoja mitä ravintola edes tarjoaa, en ymmärrä miksi tämä olisi hyötypalvelu. Sentään ei voittanut.

Kilpailussa myöskin itse kategoriointi oli todella outo. Äänestyssivulla loppuun saakka kysyttiin parasta uutta ja vanhaa palvelua, mutta valintalistoissa oli jaettu wapit ja sovellukset erilleen. Lopulta palkintokategoriat olivat sitten paras kuluttajaviihde, paras kuluttajahyöty, paras yrityssovellus, yleisön suosikki, Samsungin valinta sekä Nokian valinta.

Mielestäni myöskin oli hassua, että Samsungin valinta oli Maxdox, joka ei edes ollut kisassa mukana. Olisi ehkä pitänyt pitäytyä kisan ehdokkaissa mieluummin. Nokian valinta oli Viivi ja Wagner -joulukalenteri, eli pitäytyivät viihdelinjalla. Ihmetytti kyllä kun tekijä selitti että alustaa, jolla kalenteri oli tehty, oli väännetty 4-5 vuotta, kai se sitten kykenee kaikkeen hienoon.

Lue kommentit (5) | Kommentoi

Paras mobiilipalvelu 2005

symbiatch - 24.03.2006 20.48 - mobiili 

Nyt on ruuat syöty (yrttimarinoitua lammasta ja muuta hyvää) ja Krisse sekä imitaattori (jonka nimeä en muista) nähty. Kahvi on tarjolla ja pian ilmoitettaneen ketkä saavat palkinnot. En odota itse mitään saavani mutta näkee nyt...

Kommentoi

Hain v1.99 ladattavissa

symbiatch - 16.03.2006 10.04 - mobiili 

Laitan nyt Hain v1.99:n ladattavaksi kaikille kiinnostuneille. Lopullinen tulee heti kunhan lopputestaus on kunnossa.

Softa lataa kaiken toiminnallisuuden serveriltä, joten kaverien paikannus jne eivät vielä näy kun eivät ole serverillä toiminnassa. Kommentteja saa heittää ja flat ratelaiset GPS-omistajat tietysti mieluusti pitävät sijaintitiedon lähetyksen päällä niin saamme hieman kerättyä varmistusdataa.

Softa toimii N-Gagesta lähtien (myös 3650). N90:n isompi resoluutio voi olla ongelma, en ole päässyt testaamaan. Ja tietenkään 3rd Editionissa ei toimi.

Kommentoi

6680:n huolto taas

symbiatch - 14.03.2006 10.16 - mobiili 

Nokia Care käski aiemmin viedä 6680:n huoltoon. Vein, tuli takaisin, samat viat. Laitoinpa kyselyä NC:lle mitä seuraavaksi, vieläkö keksivät jotain kiertelyitä ja hidasteluja vai myöntävätkö että puhelin on rikki ja ne voi palauttaa.

Hakiessani puhelinta juuri ennen minua oli nuoripari, joka vei myös 6680:aa huoltoon, toista kertaa. Puhelin oli tuhonnut muistikortilta kuvat ja vaikka mitä, huoltohenkilö vain selitti "tiedostovirhettä." Aika surkeaa jos puhelimen käyttis sekoaa siitä, että se itse luo viallisen tiedoston. Samaa tiedostovirhe-selitystä muuten käytti siihen, että 6260 päivityksen jälkeen toimi ok, varmistuksen palauttamisen jälkeen näyttö ihan sekaisin ja kamera ei toimi. "Tiedostovirhe." Uusi selitys kaikkeen näköjään...

Outoa on myös se, että softapäivityksiä ja huoltoja ei enää ole kai pääkaupunkiseudulla paria enempää. Aiemmin noita oli vähän joka liikkeessä, nykyään ei. Pitänee kysyä kommentteja Elisalta ja kumppaneilta onko syy Nokiassa vai heissä. Epäilen ensimmäistä. Onhan se hyvä jos tehdään päivityksistä mahdollisimman vaikeaa, ei tarvitse maksaa siitä huoltajille.

Kommentoi

Hain v2 ulos ihanjustkohtapian

symbiatch - 09.03.2006 19.12 - mobiili 

HainM5.jpgHainM6.jpgHainM7.jpg

Nyt on sitten tehty päätös, että pakko tehdä jotain pieniä karsintoja ominaisuuksien osalta ja saada v2 jo ulos. Todennäköisesti siis vielä ennen kesää tulee seuraava versio (2.5 tai jotain) lopuilla ominaisuuksilla, mutta on tässäkin jo tarpeeksi. Enää pitää varmistaa muutamien ominaisuuksien toiminta ja sen jälkeen pääsee tekemään lisätoiminnallisuutta serverille. Uudessa versiossa toiminteita kun voi laajentaa ilman asiakasohjelmiston päivittämistä (paitsi nuo myöhemmin tulevat ominaisuudet). Oletettavasti v2 on siis saatavilla ensi viikolla.

Versio 2 osaa nyt tarjoilla sijainnin mukaan hakutuloksia, tarjoaa arvostelumahdollisuudet, tulee kertomaan myös lähialueen tapahtumat (kunhan niistä meille tiedotettaisi, esimerkiksi Finnkino ei näköjään halua elokuvatietojaan tarjota, Kinopalatsi kylläkin), TV-ohjelmat jne. Ja tietysti saa ladattua kuumimmat soittoäänet!

GPS-puolella esimerkiksi voidaan seurata haluttua kohdetta, tallentaa nykyinen paikka muistiin ja seurata sitä (sienestäjä-moodi ;) ja nopeusseuranta pikanäppäimillä (nopeusrajoituksen asetus yhdellä napinpainalluksella).

Kaikki hakutulokset voivat sisältää linkkejä webbiin, wappiin, karttoihin ja mihin vain. Karttajärjestelmää juuri kehitetään, jotta opastus olisi selkeämpi. Reititysominaisuudet tulevat sitten myöhemmin, tämänhetkisten suunnitelmien mukaan.

Harkinnassa on myös ollut liittää järjestelmään bloggaustoiminne, jolla saisi tehtyä "geobloggausta", eli sijaintitieto tulisi mukaan viesteihin. Ja tietysti tuettaisi kuvia ja videoitakin. Olisikohan tämä miten kiinnostava ominaisuus? Ei välttämättä vain sovellu Hain-ideologiaan, mutta voisihan siitä erillisen sovelluksenkin tehdä. Kommentteja?

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Jotain hyvää Symbianissa

symbiatch - 01.03.2006 07.07 - mobiili ohjelmointi 

Kun nyt on tullut valitettua kaikenlaista Symbianin hirveydestä, voisi listata niitä hyviä asioita. Päivittelen listaa kunhan niitä tulee vastaan. Tällä hetkellä lista on hyvin pieni:

  • tietokantamoottori vakiona (5.0:sta alkaen), osaa myös SQL:ää
  • yhteyksiä otettaessa eri kännyistä yhden laitteen kanssa juttelevaan BT-laitteeseen (esim Bluei GPS) Symbian kysyy aina PIN-koodin ja ottaa yhteyden, Windows sanoo BT-COM-porteissa tässä tapauksessa vain virheen ja joutuu tekemään kokonaan uusiksi parituksen

Pakko kai siinä jotain muutakin hyvää on olla, mutta ei ole vielä tullut vastaan...

Lue kommentit (4) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu