Nokia korjasi ongelman!

symbiatch - 30.08.2005 08.19 - mobiili 

Ilmoittelin taas Nokialle heidän browser APInsa latausongelmista, eli tiedostoja ei saa ladattua heiltä. Ongelma on ollut jo useita kuukausia, mutta mitään ei tapahtunut. Nyt jopa Nokia korjasi ongelman ja laittoi otsaketiedostopaketin ladattavaksi. Senkin jälkeen oli ongelmia, paketista nimittäin on aina puuttunut myös lib-tiedosto, jonka Nokia on dokumenteissaan sanonut löytyvän samalta sivulta kuin otsakkeet. Ilmoittelin sitten vielä tämän libin puuttumisesta erikseen taas kerran (eihän Nokia nyt voi useaa asiaa korjata kerralla) ja mikä yllätys: nyt katsoessani tämä puuttuva lib-tiedosto on saatavilla!

Kiitos, Nokia, kerrankin teitte jotain kehittäjien hyväksi, vaikkakin siihen meni monia kuukausia.

Kommentoi

6260:n päivitys on pop

symbiatch - 29.08.2005 17.25 - mobiili 

6260 on sekoillut jo jonkin aikaa, joten ajattelin käyttää päivityksessä. Homma kuitenkin pissi kauniisti jaloille Nokian idioottimaisen "varmuuskopioinnin" takia. Puhelimeen kyllä tuli uudempi softa, mutta puhelin ei tyhjäytynyt päivityksessä. Tämän jälkeen ei myöskään kamera toiminut. Piti iskeä kolmisormityhjennys että puhelin oikeasti tyhjeni.

Tämän jälkeen kamera kyllä toimi, mutta tietysti haluan softat ja asetukset takaisin varmistuksista. Onnistuu, puhelin buuttaa. Taaskaan ei toimi kamera, teema ei tule varmistuksista takaisin jne. Kukahan nyt sitten kertoo miten varmistuksista palautetaan vain puhelinnumerot, viestit jne, mutta ei niitä tiedostoja, jotka selkeästi rikkovat kameran toiminnan? Nokia kun suuressa viisaudessaan ei anna valita mitä haluaa varmistaa, se on kaikki tai ei mitään.

Pitänee siis raahautua Nokian huoltoon niin saavat keksiä miten korjataan. En pidättele hengitystäni.

Kommentoi

Navicore taipuu?

symbiatch - 23.08.2005 00.04 - mobiili 

Navicoren "päivityksistä" ja muista on ollut hurjasti juttua uutisryhmissä ja nyt vaikuttaisi jotain olevan tapahtumassa. Navicore on luvannut vaihtaa kesäkuussa tai myöhemmin ostetut Personal Scandinavia 2005 -ohjelmistoversiot uusimpaan. Outoa tässä vain on se, että verkkosivuillaan tätä eivät suostu kertomaan. Eli onko kyseessä kenties yritys saada pidettyä päivitysrumba minimaalisena kun tavallinen käyttäjä ei tätä asiaa tiedä?

Useampikin henkilö on pyytänyt laittamaan tiedon reilusti sivuille näkyviin mutta vielä sitä ei siellä näy. Saas nähdä miten käy. Joka tapauksessa koko "päivitys"politiikka on ollut hyvin sekavaa ja selittelyjä saa kuulla laidasta laitaan. Huvittavimpana tietysti se, että tällainen tuote olisi jotain uutta ja ennenkuulumatonta, tai että tällaiset "päivitykset" ovat ihan uutta tällä alalla. Hassusti kyllä on karttoja, sanakirjoja ja tietosanakirjoja toimitettu laitteille vuosikaudet ja näissäkin ihan on ohjelmisto ja sisältö yhdessä. Navicoren edustaja piti tätä niin poikkeuksellisena. Ja on niitä päivityksiä tehty ohjelmistoalalla myöskin vuosikaudet, joten turha selitellä. Tietysti on erilaista päivittää ohjelmisto massamedialle, mutta ei se ole mikään syy olla tarjoamatta päivitystä kenellekään ilman suurta rahasummaa.

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Nokia 7710 UU-ihanuus

symbiatch - 20.08.2005 11.26 - mobiili 

Huomasinpa tuossa, että 7710 sitten lähettää sähköpostin liitteeksi heitetyt kuvat UU-koodattuna. Enkä löytänyt mistään asetusta miten tuon muuttaisi MIMEksi. Mikähän päähänpisto tuo on ollut, muut kokeilemani luurit kun käyttävät ihan MIMEä kuten muukin maailma, mutta tähän on pitänyt sitten saada tämäkin tehtyä eri tavalla. Ärr!

Kommentoi

Kehitäpä taas softaa...

symbiatch - 17.08.2005 23.13 - mobiili ohjelmointi 

Kaikkihan tiedämme, ettei Nokiaa kiinnosta pätkääkään seurata omaa kehittäjäfoorumiaan webissä. Itse en ymmärrä yhtään miksi. Esimerkiksi Microsoftilla on palkattuna ihmisiä jotka vastaavat nyysseissä, kirjoittavat artikkeleita ja blogeja ja vaikka mitä. Nokialla sen sijaan on näyttänyt joskus vuonna 2002 olleen ihmisiä jotka ovat vastailleet joihinkin ongelmiin, mutta nykyään mitään apuja ei saa (ilman rahaa siis).

Yksi kovasti ihmetelty asia on Browser API. Nokia itsekin kertoo dokumentissaan "2nd Edition Platforms Known Issues" että nämä tiedostot puuttuvat SDK:sta ja ne saa ladattua tietysti URLista. Ihan kiva, mutta mainitulta sivulta kun yrittää ladata tiedostoa, tulee vain valittelu ettei löydykään. Ja tästäkin on useasti kyselty foorumilla, ilman vastausta.

Laitoinpa suoraan sivuston palauteosaston kautta menemään kyselyä, en kuitenkaan odota vastausta. Tässä kuitenkin olisi Nokialla hyvä tilaisuus korjata ongelmia ja alkaa vastailla ihmisten ongelmiin. Ei kehittäjätukea, ei kehittäjiä, ei myytyjä puhelimia. Surku vain että vie liian kauan aikaa moinen. Pätee ennemminkin "paljon puhelimia, paljon käyttäjiä, pakko jotenkin kehittää vaikkei ole dokumentaatiota" ja se ei ikinä ole tervettä.

Kommentoi

Nokia ihan sekaisin?

symbiatch - 17.08.2005 14.51 - mobiili 

Meinasinpa tippua tuoliltani kun 7710 oli BT-yhteydessä GPS:n kanssa ja meinasin lähettää sille tiedoston samalla BT:n kautta. Tajusin yhtäkkiä että eihän tuo toimi kun Nokialaisethan osaavat vain yhden BT-yhteyden (jotkut ovat raportoineet satunnaisten mallien osaavan kaksi, jos järjestys on tietty tai muuta sekavaa). En ehtinyt kuitenkaan painaa peruutusta ennen kuin laite alkoi vastaanottaa tiedostoa. Eli 7710 osaa jutella useamman laitteen kanssa kerrallaan!

Onko Nokia mennyt ihan sekaisin, eihän nyt kukaan tarvitse useampaa yhteyttä kerrallaan. Nokian tienvarsimainontakin on ollut niin sopivaa (käytä päätäsi, älä käsiäsi -tyyliin) kun itse ovat estäneet esimerkiksi navigointisoftan ja langattoman handsfreen käytön yhtä aikaa. Nyt sitten tällä luurilla voikin näin tehdä. Uskomatonta.

Mitähän seuraavaksi, keksivätköhän vielä tehdä kunnollista dokumentaatiota rajapinnoista tai alkaa vastailla foorumillaan ihmisten ongelmiin? Ei kai nyt sentään...

Kommentoi

Nokia 7710:n kamerapäivitys

symbiatch - 14.08.2005 18.37 - mobiili 

Netissä on paljonkin puhuttu Nokia 7710:n uuden ohjelmistoversion aiheuttamasta kamerapäivityksestä. Aiemmin (3.x-versioissa) puhelimen kamera oli 1Mpix, mutta uudemmissa ohjelmistoversioissa (4.x-sarja) kamera on 1.3Mpix. Kun olen hieman kuvia napsinut tuolla testimielessä, taidan tietää miksi.

Nyt 1.3Mpix-moodissa kuvia ottaessa näkyy oikeassa ja vasemmassa alanurkassa häiriöitä. Värit muuttuvat hieman ja kuva on tummempi. Vaikuttaisi siltä, että puhelimen fyysinen suunnittelu aiheutti kameran näkymään varjostumia ja Nokia päätti pienentää kuva-alaa jotta nämä menisivät piiloon. Ehkä uusissa malleissa vika on korjattu ja siksi annetaan koko kuva-ala käyttöön?

Muuten en ainakaan keksi mitään syytä miksi määrittää ohjelmallisesti kuva-ala paljon pienemmäksi kuin kameran kenno kykenee.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu