Sony menee liian pitkälle

tatipensio - 01.11.2005 12.26 - IT-ala musiikki 

Sony BMG on päättänyt kaikessa hiljaisuudessa tehdä oikein kunnon kopiosuojauksia levyilleen. Mark Russinovichin artikkelissa kerrotaan kuinka hän sattumalta huomasi koneessaan outoja prosesseja ja ajureita ja tutki asiaa tarkemmin. Selvisi että tämä "pieni soitto-ohjelma", jonka Sony BMG:n tuottama CD kertoo asentavansa, onkin isompi järjestelmä, joka nappaa koneen haltuunsa melko syvältä ja piilottaa tiedostoja ja prosesseja.

Tällainen toiminta on normaalisti määritelty "rootkitiksi", joka käytännössä tarkoittaa "järjestelmän luvattomasti korkeilla oikeuksilla haltuunottavaa ohjelmistoa." Ei ole tietoa mitä kaikkea tuollainenkin ohjelma tekee sen lisäksi miltä nyt näyttää. Tätä voisivat kuitenkin viruksetkin käyttää hyväkseen: jos kerran on jo olemassaoleva prosessisuojaus, miksei käytä sitä hyväkseen. Virus/troijalaisprosessit piiloutuvat automaattisesti ja se siitä. Ja ketäs saamme syyttää sitten...

Eli siitä vain boikotoimaan Sony BMG:tä. Ja muistakaa: Idols on heidän hömppäänsä myös, joten jos haluatte koneenne Sony BMG:n valtaan, siitä vain tuhlaamaan rahojanne äänestyksiin...

Kommentoi

Visual Radio floppasi lopullisesti?

symbiatch - 01.11.2005 12.01 - mobiili radio 

Nokia yritti hypettää Visual Radiota kovasti kun sen "keksi." Sivuston demo näyttää niin tylsältä, että itse en keksi miksi joku moista käyttäisi. Suomessa KissFM lähti mukaan hömppään, aluksi selitti toimivan vain Soneran asiakkailla (miksi ihmeessä?), myöhemmin muilla. Eipä vaan koskaan alkanut toimia muilla. Ja nyt ilmoittivat, että alkavat tutkia DVB-H -pohjaista korviketta tälle. Ei tarvitsisi kuluttajien maksaa operaattoreille tästä sitten.

Itse näen pari ongelmaa tässä: lisälaitteita (vai joko pian kaikissa on kameran lisäksi DVB-H? tuskin) tarvitaan, palveluntarjoaja tarvitsee kallista ilmatilaa sekä laatu. Jos sisältö tuotetaan ihan MPEGgaamalla tavaraa, tulos on järkyttävä. Vai onko DVB-H:ssa olevinaan joku muukin tapa lähettää tavaraa, en ainakaan ole vielä tästä tietoinen.

Selkeästi siis näyttäisi siltä, että vieläkin tarvittaisi järkevä systeemi (jos tälle kerran on markkinoita), itse jätin moisen kehittelyn kesken sekä kiireiden että sen pikku faktan takia, että Nokia ei suostu julkistamaan radioiden APIa. Tietenkään, koska muut tekisivät paremman radion. Ja sehän ei käy Nokialle. Asiaan voisi silti ehkä hieman paneutua ajan salliessa.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu